Uși în stilul "Provence"

 Usi în stil Provence

Ușile în stilul "Provence" vor fi opțiunea ideală atât pentru apartament, cât și pentru interiorul unei case particulare. Culorile luminoase ale frunzei ușilor vor aduce pace, liniște, ușurință în locuință și vă vor permite să scăpați de agitația metropolei moderne.

Caracteristici speciale

Caracteristica principală care este adecvată aplicării designurilor de uși în stilul țării franceze sau Provence - modestie. Designerii sunt siguri că ușile Provençal vor fi cea mai bună soluție pentru crearea unei atmosfere confortabile într-un living: culori plictisitoare, decolorate, efect de îmbătrânire, ornament simplu.Toate acestea creează iluzia că trăiește o dinastie, moștenind casa din generație în generație.

O altă caracteristică a ușilor în stilul Provence este faptul că lemnul natural este folosit în producția lor, fără adăugarea de metal și plastic.

Recent, din ce în ce mai des, lemnul natural din construcțiile de uși a fost înlocuit cu un ekoshpon sau MDF. Nu există diferențe semnificative între aceste materiale. Eco-teath este prietenos cu mediul pentru oameni și animale de companie.

model

Ușile Provence se disting prin culori pastelate ușoare (cremă, verde pal, liliac, bej, albastru, alb, galben, gri, teracotă), datorită cărora întotdeauna arată bine în interior. Se întâmplă că pentru întruparea ideilor de design în interiorul camerei trebuie să faceți câteva pete luminoase, în acest caz, culoarea designului ușii poate fi destul de saturată, cu o pictura în flori.

Provence modelele pot fi recunoscute de mai multe caracteristici:

 1. Adesea pânza este decorată cu sculpturi decorative.
 2. Pot exista 2-3 nișe în ușă.
 3. Blocajul ușii este procesat cu o patină pentru a crea efectul îmbătrânirii și al decolorării.
 4. Ușile pot fi cu inserții din sticlă transparentă sau mată (cu ferestre în partea de sus), decorate cu ornamente în stilul artei populare.
 5. Mânerele sunt realizate din bronz, metal auriu sau întunecat, decorate cu elemente fanteziste.

Există uși de interior și uși de intrare:

interior

Culoarea predominantă pentru ușile interioare este albă. Armonizează bine cu orice interior. Ușile de o nuanță albă permit să aducă lumină în stil inedit în cameră, pentru a crea combinații de culori încrucișate cu ferestre, pentru a accentua într-un interior de tonuri întunecate.

Odată cu aceasta, simplitatea liniilor, mânere neobișnuite decorate au ridicat ușile interioare în stilul provensal în clasamentul celor mai căutate.

Ușile duble pot fi văzute la intrarea în săli sau în încăperile mari. Designul simplu, modelele sculptate pe ușile de nuanțe bej arata atrăgătoare și atrage priviri admirabile ale altora.

Ușile duble glisante sunt potrivite pentru cămară, unde intenționați să depozitați obiecte mari. Pentru a acomoda o încărcătură mare, trebuie să împingeți simultan ambele porți.

Aceste construcții ale ușilor funcționează ca niște porți, iar tăierea lor este în mod deliberat grosier - scânduri largi, care nu sunt pictate cu atenție.

intrări

Există multe tipuri de uși exterioare în stil Provence.Instalarea lor în contextul exterior este cea mai bine gândită: deschideri rectangulare adaptate cu grijă, arcuri de piatră frumoase, plante interesante, panouri de ușă cu iluzia îmbătrânirii, cu și fără ferestre de sticlă, cu elemente din fier forjat.

Ușile "antice" sunt de dimensiuni mici, sunt construite din plăci de diferite lățimi. Vopseaua pare să fi fost șterse din când în când, noduri au căzut din lemn aici și acolo, fundul pânzei este slăbită. Mânerul este adesea realizat sub forma unui inel. Dacă rafinați teritoriul casei cu verdeață în creștere magnifică și viță de vie care curge, acest loc va dobândi o atmosferă de mister.

Ușa în stilul Provence poate fi încadrată foarte luminos, creând iluzia că este o ușă falsă sau doar un desen frumos. Pentru a crea un sentiment de unitate cu natura, este mai bine să alegeți nuanțe aproape de naturale: burgundă, verde, albastru. Ele vă vor aminti de flori, iarbă și mare.

Usile cu role sunt ideale pentru terenuri calde. Datorită șinelor montate orizontal, poate apărea o circulație liberă a aerului.

Culori și o combinație de stiluri

Toate culorile reprezentate de stilul Provence au inițial o semnificație simbolică și transmit o caracteristică specifică localității.Deci, culoarea galbenă simbolizează ulei de măsline, albastru - apă, roșu - vin, purpuriu - lavandă, portocală - casă, cer albastru și măsline verzi.

Stilul Provence are intersecții istorice cu stilul Imperiului. Aceste două direcții se completează și se decorează reciproc. Imperiul pompos, cu arcade, coloane solemne și picturi mari, va "liniști" ușor nuanțele decolorate ale ușilor în stilul Provencei, iar patina lor de aur va servi ca un tribut adus luxului Imperiu.

Utilizați în interior

Atunci când alegeți un design de ușă, trebuie să luați în considerare camera în care va fi amplasat.

Pentru living și dormitor

Pentru o cameră în care intenționați să vă relaxați și să primiți oaspeții, este mai bine să alegeți modele cu ușă unică sau dublă, cu balamale, glisante sau pliere. Marele avantaj va fi prezența elementelor din sticlă și forjate.

Atunci când alegeți un design de ușă pentru dormitor este, mai presus de toate, să acorde o atenție la culoarea sa. Ușa, ca toate celelalte elemente din interiorul acestei încăperi, ar trebui să întruchipeze liniștea și pacea. Prin urmare, merită să alegeți o pânză în liliac pastel, alb, galben pal.Nuanțele albastru-albastru sunt potrivite pentru un dormitor pentru copii.

Idei de bucatarie

În mod tradițional pentru zona de bucătărie au fost folosite frunze de ușă albe. Este de preferat ca textura lemnului să fie vizibilă prin vopsea. Ușile pot fi decorate cu buchete uscate de flori sălbatice, ierburi utile, verdeață, coroane de Crăciun de brad, ornamente florale.

Cum să "îmbătrânești" ușa cu mâinile tale?

Înainte de a începe procesul, este necesar să curățați fruntea ușii de pe acoperișul existent.

Apoi alegeți cel mai potrivit Modul de a manipula ușa pentru a da aspectul dorit:

 1. Se utilizează chimic (se utilizează amoniac).
 2. Mecanică (se utilizează o perie pentru metal, ceea ce face posibilă prezentarea unui aspect mai gros și mai texturat pe suprafața foii de lemn).
 3. Termică (se utilizează fierul de lipit).

După realizarea texturii necesare, este necesar să se recreeze defectele de pe ușă: pânză, găuri de vierme, zgârieturi. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un unghi, burghiu, unghii. Frecvența și tipul defectelor depind numai de gustul și imaginația proprietarului.

După aplicarea defectelor, este necesar să treci peste suprafața pânzei cu o perie metalică, să acoperiți cu pată, să lăsați să se usuce, să se clătească cu un burete umed.Aplicați pete mai mult (stratul principal). Lăsați să se înmoaie timp de 24 de ore.

Aplicați grundul de șelac colorat sau incolor și acoperirea cu ceară (folosind un prosop dur).

Ultima etapă: lustruirea suprafeței foii de ușă cu o cârpă moale.

Cum să pictezi?

Făcând ușă frunza ușă, lucrul principal este să efectuați cu atenție toți pașii necesari:

 1. Înainte de a picta, folia de ușă trebuie să fie pregătită cu vopsea albă.
 2. Aplicați tonul selectat. Lăsați-o să se usuce.
 3. Pentru a ceara si din nou pentru a acoperi cu o vopsea alba. Lăsați-o să se usuce.
 4. Polizați ușa cu o cârpă moale. Pentru a crea un efect de rugozitate, puteți utiliza șmirghel.
 5. Aplicați lac pe bază de apă pe frunza ușii.

În mod similar, puteți picta nu numai ușile de interior, ci și dulapurile. După finalizarea vopselei, puteți decupa cu șervețele, dantele, textile, tapet, ceea ce va permite chiar și artiștilor neexperimentați să adauge elemente exclusive de decor în interiorul camerei.

opinii

Majoritatea proprietarilor de uși în stil Provence consideră că foile de ușă concepute în acest fel fac un apartament oraș foarte confortabil, în special camere de zi și dormitoare.Cu toate acestea, există o astfel de categorie de cetățeni care cred că acest stil de stil este mai potrivit pentru casele private din țară.

Potrivit recenziilor unui alt grup de respondenți, stilul Provence este potrivit pentru regiunile cu climat cald, dar nu pentru Rusia centrală.

Cum de a transforma ușa în stilul "Provence", puteți afla în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor