Grile de ventilație pentru uși

În cazul în care casa nu are suficient aer curat, poate afecta negativ starea de sănătate a tuturor gospodăriilor. Toate încăperile trebuie să fie ventilate în mod constant, deoarece altfel o cantitate mare de dioxid de carbon se acumulează în camere, în timp ce oxigenul este necesar pentru o viață normală. În plus față de dioxidul de carbon, toxinele din substanțele chimice de uz casnic și materialele de finisare pot fi eliberate în aerul interior, ceea ce poate avea și un impact negativ asupra sănătății.

De ce sunt necesare rețelele de ventilație?

Aerul din aer este, de asemenea, foarte important în baie, unde accesul insuficient al aerului proaspăt provoacă adesea ciuperci și mucegai, iar mediul umed al acestei încăperi contribuie, de asemenea, la dezvoltarea lor. Umezeala se poate acumula în pereți, uși și mobilier, de unde încep să se deterioreze.Pentru a evita toate aceste probleme, este suficient să instalați o ușă de ventilație specială. Astăzi, există un număr mare de uși de vânzare în care grila sau ventilația sub formă de inele sunt deja instalate. Dar în cazul în care ușa fără ventilație a fost deja achiziționată, pentru a asigura circulația aerului, puteți cumpăra și instala singur grătarul.

Varietăți ale grilelor de ventilație

Grile de ventilare de pe piață într-o gamă largă de modele. Ele diferă în formă, scop, aspect, dimensiune și cost. Grilele de ventilație diferă și prin metoda și locul de instalare, în funcție de acestea grilele sunt împărțite în următoarele modele:

 • Linie de transfer;
 • internă;
 • În aer liber.

Pentru uși se aplică grile de preaplin. Acestea pot fi fabricate din aluminiu, plastic, lemn, oțel și alte materiale.

 • Grile de aerisire din plastic foarte rezistent la coroziune. Un alt avantaj este prețul cel mai accesibil. Cu toate acestea, acest material are un dezavantaj: atunci când este expus la lumina directă a soarelui, începe să-și piardă prezentarea originală și, după un timp, poate deveni treptat inutil.Dar dacă intenționați să instalați grile de plastic pe ușile interioare din incintă, astfel de probleme nu vor apărea.
 • Grile de debitdin lemn, adecvat pentru interior. Principalele lor avantaje sunt prietenia cu mediul și siguranța pentru sănătate, ele au un aspect elegant și atractiv, se potrivesc perfect în interiorul camerei. Printre deficiențele modelelor de lemn se poate identifica costul ridicat, precum și necesitatea unei îngrijiri speciale pentru produsele din lemn.
 • Unul dintre avantajele grilelor de aluminiu este că ele sunt foarte ușoare, nu suferă de expunere la soare, dar costul lor este puțin mai mare decât produsele din plastic.

Pentru instalarea pe uși de intrare, există modele cu plase de protecție împotriva țânțarilor care vor împiedica țânțarii și alte insecte să intre în casă. Grilele de ventilație practic nu lasă lumina să treacă și nu oferă posibilitatea de a vedea prin ele o persoană care se află pe cealaltă parte a ușii.

Examinați zăbrelele pentru ușa din față, consultați următorul videoclip.

desen

Designul grilajului de ventilație constă, de obicei, din două părți - exterioare și interioare.Cadrul interior este montat pe o parte a ușii în orificiul de ventilație, pe care sunt lămpi. Modelele de depășire a grătarelor sunt adesea lămpi în formă de V (formă de unghi). Acest formular oferă un flux neted de aer, dar în același timp limitează vederea. Rama exterioară servește doar unei funcții decorative. Se montează pe partea din spate a ușii, acoperind orificiul de ventilație.

formă

Forma grilelor poate fi rotundă, pătrată sau dreptunghiulară. Produsele dreptunghiulare sunt cele mai solicitate de clienți.

Grilaje de aer dreptunghiulare pentru uși

Rețelele de ventilație rectangulare pot fi utilizate pentru ușile de bucătărie, precum și pentru ușile la baie sau toaletă. Utilizarea unor astfel de grătare asigură circulația corectă a fluxului de aer în încăperi. A doua utilizare a grătarelor dreptunghiulare este instalarea în pervazurile ferestrelor. Acest lucru va permite aerului încălzit de baterie să fie distribuit uniform în jurul camerei.

Cel mai adesea, modelele dreptunghiulare sunt realizate din plastic de înaltă rezistență. Există opțiuni care sunt completate de plase de țânțari, precum și un amortizor special care vă permite să controlați mișcarea aerului.O opțiune excelentă ar fi instalarea grilajului, echipat cu un ventilator încorporat. Acest model va oferi cea mai bună ventilație a aerului. Variante de design și culori ale produselor disponibile la vânzare, doar nenumărate. Puteți alege cu ușurință aspectul potrivit al ușii.

Rotunde de ventilație pentru uși

Grilajele rotunde sunt construite pe același principiu ca cele dreptunghiulare. Cel mai adesea montat în ușa la baie.

Un alt scop este să le instalați în ușile cabinetului, acest lucru fiind necesar în cazurile în care umiditatea și mucegaiul sunt colectate în interiorul mobilei. Unele modele de grile de ventilație rotunde pot fi de asemenea completate de o plasă de țânțari, amortizoare mobile și un ventilator încorporat.

Dimensiuni utilizate

Dimensiunea ventraturilor este aleasă pe baza dimensiunii ușii. Cel mai adesea ușa interioară are o lățime de 70-80 cm, iar ușa la baie este de 60-70 cm, pornind de la aceste dimensiuni, grilajul de ventilație a ușilor este făcut la o lățime mai mare de 60 cm și poate fi instalat în foaia de ușă, a căror grosime este de 25-50 mm. Puteți găsi produsul potrivit în magazin în următorul interval de dimensiuni.Grilele mai mari de vânzare sunt greu de găsit, cel mai probabil, dacă este necesar, acestea vor trebui să fie comandate.

 • Lățime - de la 10 la 60 cm;
 • Înălțime - de la 10 la 25 cm.

Diametrul laturii rotunde este în medie 15-20 cm. Modelele cu un diametru mai mic de 10 cm sunt de obicei instalate într-un rând de-a lungul marginii inferioare a ușii, într-o cantitate de mai multe bucăți.

instalare

Montarea grilajului de ventilație în ușă este ușor și vă puteți face singur.

Pentru a instala grila, procedați în felul următor:

 • Determinați dimensiunea corespunzătoare a produsului pentru o anumită ușă;
 • Faceți o gaură în fanta de ușă cu dimensiunea necesară și instalați grila.

Instrumentele pentru slujba vor necesita foarte puțin. Pregătiți o riglă și un creion, un jigsaw, o șurubelniță sau un clei.

Lucrul se face cel mai bine în următoarea secvență:

 • Măsurați cu rigla parametrii exacți ai rețelei dobândite;
 • Marchează ușa unde grila va fi instalată pe ușă. Rețineți că lungimea și lățimea orificiului grilei trebuie să fie cu 1-2 mm mai mari decât dimensiunea grilei;
 • În colțurile marcajului de pe ușă, efectuați 4 găuri cu un burghiu rotund;
 • Cu ajutorul unui jigsaw (pentru ușile din lemn) sau a uneltelor speciale (pentru ușile din alte materiale) este necesar să tăiați o gaură marcând pe ușă;
 • Atașați la cele două laturi ale orificiului de rețea primit. Asigurați-le cu clei sau șuruburi. Opțiunea de montare este indicată în instrucțiunile pentru produs.

Rezumând, este posibil să spunem cu încredere că, datorită instalării venreshetei, nu numai că veți restabili circulația necesară a aerului în încăperile apartamentului, dar veți obține și un element decorativ elegant și original, care va conferi interiorului un aspect mai modern.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor