Lacate pentru uși din plastic: tipuri, opțiuni și sfaturi pentru utilizare

 Lacate pentru uși din plastic: tipuri, opțiuni și sfaturi pentru utilizare

Foi de plastic au apărut pe piață relativ recent. Dar datorită calităților și proprietăților lor, au câștigat foarte repede popularitate în rândul clienților. Instalarea ușoară în orice punct al casei sau pe stradă, fiabilitatea și "retenția" căldurii în casă, designul armonios și discreția sunt avantajele pe care le au ușile din plastic.

Are ușile din plastic

Astfel de uși sunt adaptate ideal pentru scăderea temperaturii și în special pentru umiditatea ridicată datorită materialelor sintetice care alcătuiesc plasticul. Greutatea mică afectează bine la transportul și instalarea unei uși.

Diferența ușilor din plastic de la ceilalți este în materiale. Folosit în prealabil plastic de calitate scăzută, ieftin, care și-a pierdut în cele din urmă îngrijirea. Acum, în epoca înlocuirii tuturor ferestrelor, ușilor de intrare și de interior, există întreagă corporații care creează și furnizează ușile din plastic cu umpluturi diferite.

Acestea pot fi uși sau uși izolate fonic, cu reținere de căldură. Ele sunt realizate dintr-un cadru special, care este ales special pentru încărcătură. Este de remarcat faptul că, pe lângă varietatea de modele, există diferite tipuri de încuietori pentru uși din PVC.

încuietori

Producătorii de uși din PVC nu încearcă să diversifice cumva tipurile de încuietori - toate încuietorile sunt complet identice în tipul și mecanica lor, fără modificări majore. Diferența constă doar în subtilitățile instalației - totul depinde de profilul ales pentru ușă. Din aceasta se determină ce dispozitiv de blocare va fi instalat mai târziu.

Când cumpărați uși de plastic nu trebuie să vă gândiți cum să construiți o încuietoare în această ușă. Totul este mult mai simplu: atunci când comandați ușa necesară, luând în considerare dimensiunea, tipul dorit de dispozitiv de blocare este imediat selectat din lista de prețuri furnizată de contractant.

Există două tipuri principale de încuietori care sunt montate pe foaia ușii - mecanice și electronice. Încuietorile mecanice sunt simple, populare și instalate la fiecare ușă din opt din zece. Structura unui astfel de dispozitiv este destul de simplă: există un caz, șuruburi și o parte importantă a tuturor încuietorilor - mecanismul secret.

Mecanismul secret este împărțit în două tipuri.

  • pârghie - Acesta este un set specific de plăci pe care există sloturi speciale. Datorită unor astfel de tăieturi, un bolț intră în vigoare atunci când încuietoarea este deschisă și blocată direct cu o cheie. Dispozitivele de blocare cu un astfel de conținut sunt destul de greu de crestat, dar din cauza structurii cazului, este posibil să se folosească doar un anumit număr de plăci.
  • cilindru - mecanism cu un bloc în formă de picătură. Se compune dintr-un bloc în care există un cilindru rotativ și un anumit număr de știfturi cu arc. Fiecare știft este împărțit în părți egale într-o combinație specială. Ridicarea cilindrului, ca și în cazul rotirii șuruburilor, se efectuează numai dacă cheia coincide cu fiecare știft al ascensorului dorit. Blocurile cilindrilor sunt potrivite pentru ușile interioare, deoarece sunt ușor de utilizat și convenabile.Dar ei nu pot să stea hackeri și să se deschidă.
  • Blocări electronice - Acestea sunt dispozitive moderne de blocare, care câștigă în prezent o popularitate deosebită, deoarece aceasta este o soluție fiabilă care poate împiedica accesul la o anumită cameră, un parcel sau o casă. Un astfel de mecanism constă dintr-un panou de control, o unitate electronică, un senzor care primește un semnal și un fir. Un astfel de dispozitiv este controlat de la distanță. Acesta este atât avantajul, cât și dezavantajul său.

Lacate de tipul lor pot fi împărțite în electromecanice și electromagnetice. Printre acestea se pot întâlni:

  • cod - codul trebuie să fie introdus direct de pe tastatură;
  • interfon - se deschide datorită unei table speciale, care diferă de asemenea prin forma și funcția sa;
  • biometric - un tip de produs scump și de încredere, care se deschide numai datorită amprentei sau palmei înregistrate în baza de date.

Caracteristicile încuietorilor

După cum spun producătorii, introducerea automată a mecanismelor de blocare în ușă este aproape imposibilă, deoarece dimensiunea selectată a blocării poate diferi de dimensiunea care a fost destinată inițial pentru aceasta.În acest caz, se dovedește că încuietoarea nu se potrivește, iar cadrul flancului ușii este deteriorat. Producătorii pun la vânzare încuietori individuale, care sunt fabricate direct din plastic. În structura lor, au aceleași proprietăți ca și ușile din PVC, au dimensiuni identice și nu depășesc lățimea profilului. Toate acestea au ca scop asigurarea faptului că încuietoarea nu se sprijină pe umplutura sau pe pachetul de sticlă.

  • Se blochează populare datorită aspectului său estetic - ele sunt discrete și nu proeminente, dar pentru o mai mare fiabilitate, puteți instala și factura. După cum sa menționat mai devreme, încuietoarea de pe ușa din plastic poate fi îndoită sau articulată. Trebuie remarcat faptul că ele sunt de asemenea împărțite în funcție de proprietățile lor prin "puncte de blocare".
  • Blocări unice. După cum sugerează și numele, această viziune este echipată cu un singur mecanism de închidere. Nu are nevoie să închidă ușa bine, din punct de vedere al fiabilității, nu este absolut adecvată pentru instalarea pe stradă. Cea mai bună opțiune pentru astfel de uși - instalare inter-cameră.
  • Multipunct. Opțiune mai fiabilă în caracteristicile sale. Are două, trei sau mai multe mecanisme de blocare.Strânge și strânge ușor ușa și pânza, ceea ce sporește fiabilitatea spargerii. Spre deosebire de încuietori unice, unde punctul de contact este în mijloc, există mai multe dintre aceste puncte. Cu o astfel de blocare apare izolația și căldura este stocată în interior.

Cum să ajustați?

Odată cu cererea mare de uși din plastic, există o tendință crescândă spre problemele care apar cu aceste uși. Una dintre probleme este că ușa care duce spre balcon a alunecat, iar blocarea nu mai este blocată sau mânerul nu se rotește complet. Cel mai probabil, ușa a alunecat într-adevăr din cauza faptului că, de cele mai multe ori, este în stare deschisă, și apoi cade pur și simplu pe podea, amestecând atât ea cât și balamalele. Blocajul de pe ușă nu se potrivește cu balamalele casetei, motiv pentru care nu există posibilitatea de a închide ușa.

În acest caz, trebuie să contactați comandantul care a instalat ușile, deoarece dispune de toate instrumentele necesare pentru aceasta. Blocul poate fi reglat folosind o cheie hexagonală, care trebuie strânsă bine pe pin (mecanism) sau, dimpotrivă, slăbiți ușor. Dacă o blocare se descompune, este necesar să o înlocuiți și să nu încercați să o reparați, deoarece această idee nu va duce nicăieri și poate agrava situația.

Pentru a schimba dispozitivul de blocare, trebuie să aveți o șurubelniță și o șurubelniță în cruce. Este necesar să deschideți capacul, în spatele căruia este ascuns mecanismul, să-l dezbrăcați și să îl scoateți, apoi înlocuiți-l. Înlocuirea încuietorii ușii balconului este destul de simplă, deoarece mecanismul în sine este ascuns în spatele materialului plastic din mâner, ceea ce face mai ușor să îl înlocuiți. Este necesar doar să obțineți un mâner potrivit pentru ușă. Merită să ne amintim că atunci când instalați încuietori, nu numai alegerea dispozitivului de blocare joacă un rol important în fiabilitatea ușii, dar și în instalarea corespunzătoare. Dacă faceți greșeli greșite, pânza nu va putea să adere la cadru, mânerul nu se va întoarce la capăt sau nu va rămâne în poziția dorită. De asemenea, puteți dezactiva complet blocarea.

Înlocuirea încuietorii nu este la fel de dificilă ca instalarea inițială în panza însăși. Dacă îl eliminați, puteți afla prin ce principiu a fost instalat tipul sau tipul de blocare: exact cum a fost instalat și securizat. Toate acestea vor arăta în mod clar și facilita dezmembrarea ulterioară. O altă întrebare apare atunci când este necesară instalarea independentă a blocării. În acest caz, dacă nu există cunoștințe specifice în acest domeniu și persoana pur și simplu nu știe cum să o facă sau o face pentru prima dată, atunci este mai bine să ai încredere în maestru pentru a evita orice defecțiuni.În acest caz, puteți vedea cum se întâmplă totul și luați ceva în nota dvs.

Cum să reglați încuietoarea pentru o ușă din plastic, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor