Cum de a alege o încuietoare pentru uși glisante?

 Cum de a alege o încuietoare pentru uși glisante?

Usi glisante sau compartimente - unul dintre cele mai populare modele. Acest tip vă permite să economisiți spațiu în cameră. Cum de a alege un blocaj pentru un design alunecare? Care este diferența dintre dispozitivul său și modelele standard? Ce tipuri de încuietori există? Citiți despre aceasta în materialul nostru.

Sortiment de încuietori pentru ușile compartimentului

Ușile pot fi metalice, din lemn sau chiar din sticlă - toate depind de preferințele personale ale proprietarului camerei, precum și de designul și designul general al camerei.

Indiferent de materialul din care este produs, modelul are nevoie de un mecanism de blocare (mai ales dacă este introdus). Acest element, destinat numai ușilor glisante, este semnificativ diferit de dispozitive similare care se prăbușesc în ușile obișnuite.

În primul rând, trebuie remarcat faptul că există mai multe clasificări ale încuietorilor.

Acestea pot varia în funcție de următoarele caracteristici:

  • principiu de lucru;
  • metoda de instalare;
  • locație pe frunza ușii.

Dacă vorbim despre principiul încuietorilor, atunci există mai multe opțiuni.

  • Mecanice. Astfel de dispozitive sunt închise și deschise cu un zăvor special prin intermediul unei chei. Trebuie remarcat faptul că aceste modele sunt distribuite pe scară largă și destul de populare datorită prețului său accesibil.
  • Magnetic. Baza din acest model este un magnet. Principalul dezavantaj al acestei opțiuni este faptul că funcționează numai în prezența electricității (faptul că magnetul începe să funcționeze numai sub acțiunea curentului electric). În consecință, în cazul în care electricitatea este oprită, nu veți putea să deschideți sau să închideți ușa.

Aceste dispozitive sunt destul de scumpe.

Să începem să discutăm tipurile de încuietori care diferă în metoda de instalare.

  • Fals. Astfel de mecanisme sunt instalate pe suprafața ușii, ca și când ar fi suprapuse (de aici și numele). Aceste modele sunt împărțite în mecanice și magnetice.
  • Îngropate. Acest tip este considerat mai potrivit pentru instalarea pe uși glisante.Procesul de atașare a acestora la ușă este mai complicat și consumă mult timp, prin urmare, veți obține un sistem de blocare mai sigur și mai sigur.

În ceea ce privește amplasarea pe foaia de ușă, încuietorile pot fi:

  • laterală (standard);
  • inferioară (etaj).

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți o încuietoare pentru uși glisante, este imperativ să țineți cont de materialul din care este făcut panza. Astfel, gardurile de lemn sunt considerate cele mai versatile - puteți instala aproape orice sistem de blocare pe ele. Cea mai mare atenție trebuie să fii cu o ușă de sticlă - pentru că de obicei sunt alese blocări magnetice.

Ar trebui să fie luate în considerare proiectarea generală și design interior al camerei. Închiderea nu ar trebui să joace rolul de elemente de accent, dimpotrivă - ele ar trebui să fie făcute cât se poate de neînsemnate și "se potrivesc" în interior cât mai bine posibil.

Este necesar să se acorde atenție confortului de deschidere a ușilor.

Pentru a face acest proces cât mai convenabil posibil, dispozitivele mortise sunt de obicei alese pentru ușile compartimentului.

Procesul de instalare

De fapt, instalarea unei încuietori pe ușa coupe este un proces destul de simplu, care nu va provoca prea multe dificultăți chiar și pentru începători. Principalul lucru este să urmați instrucțiunile.

Luați în considerare în detaliu procesul de instalare mortise și dispozitivul de suprapunere.

Pentru montarea încuietorii de fixare aveți nevoie de o bandă, un marcator (puteți utiliza și un stilou sau creion), un burghiu, o șurubelniță și o daltă.

Deci, înainte de a începe instalarea pe foaia de ușă (în locul în care intenționați să instalați încuietoarea) este necesar să aplicați marcajul.

Apoi, trebuie să faceți un burghiu și o daltă, prin care trebuie să faceți o nișă într-una din cele două pânze ale ușii.

Este important! Dimensiunea nișei și dimensiunea blocului trebuie să fie identice.

După aceea, pe următorul obturator ar trebui să faceți o gaură pentru mecanismul de blocare. Apoi trebuie să fixați blocurile în găurile pregătite.

Pentru instalarea dispozitivului montat pe suprafață, vor fi necesare aceleași unelte ca și pentru instalarea dispozitivului de tăiere.

Similar cu descrierea metodei anterioare de instalare, mai întâi este necesar să notăm locul în care va fi instalată încuietoarea. Apoi - se formează o nișă (doar una - pentru zăvor).

După aceasta, este necesar să fixați blocurile de construcție și să folosiți burghiul pentru a face găuri pentru șuruburi. Apoi treceți la instalarea unității principale.

Astfel, vedem că, cu abordarea corectă a alegerii și a atitudinii responsabile față de procesul de instalare, ușa dvs. de compartimentare poate dobândi o încuietoare fiabilă care va proteja camera de intruși nedorite.

Trebuie remarcat faptul că, pentru ca blocarea să funcționeze mult timp fără defecțiuni, este necesar să se evite astfel de fenomene, cum ar fi: aranjarea inegală a foii de ușă și instalarea necorespunzătoare a dispozitivului (urmați instrucțiunile cu atenție).

Puteți afla cum să introduceți o încuietoare într-o ușă glisantă în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor