Recomandări pentru alegerea și instalarea încuietorilor pentru ușile din sticlă

 Recomandări pentru alegerea și instalarea încuietorilor pentru ușile din sticlă

În legătură cu popularitatea crescândă și cererea larg răspândită pentru uși din sticlă, chestiunea alegerii dispozitivelor de blocare pentru ele este mai mult decât relevantă. Un producător modern oferă încuietori într-un sortiment vast, cu o mare varietate de modele moderne și funcționale.

Caracteristici speciale

Din punct de vedere structural, încuietorile sunt foarte diferite de omologii lor, destinate instalării în panouri din lemn și din metal. Acest lucru se datorează anumitor cerințe privind mecanismele de blocare, dictate de specificul funcționării ușilor din sticlă. În primul rând, aceasta se referă la aspectul structurii, ale cărui detalii sunt întotdeauna vizibile și vizibile pe foaia de sticlă.

În același timp, produsele ar trebui să ofere o protecție mai mică a spațiilor decât omologii lor tradiționali. Prin urmare, producătorul de încuietori se confruntă cu o sarcină dificilă de a asigura atât inviolabilitatea spațiului, cât și combinația armonioasă a unui castel cu designul unei încăperi și a unei pânze. În general, toate accesoriile de ușă din sticlă trebuie să fie realizate în același stil, prin urmare alegerea competentă a unui dispozitiv de blocare este o problemă importantă și responsabilă.

specie

Încuietorile pentru ușile din sticlă sunt clasificate în funcție de o serie de caracteristici, dintre care metoda fundamentală de instalare. Conform acestui criteriu, produsele sunt împărțite în două grupe mari și sunt prezentate ca dulapuri și dispozitive aplicate.

  • Se blochează caracterizat de complexitatea instalării, cuplată cu fragilitatea pânzei de sticlă. Chiar și cu o grosime a ușilor de 10 mm, procesul este dificil din punct de vedere tehnic și nu poate fi realizat fără ajutorul unor echipamente speciale. În astfel de cazuri, sticla este tratată cu compoziții speciale care își măresc rezistența, totuși, în acest caz, nu există nicio certitudine completă că pânza va păstra pe deplin caracteristicile sale de performanță după impactul mecanic.Cazul dispozitivului de blocare este format din două părți, care sunt instalate suprapuse din două laturi ale lamei și conectate prin intermediul unui dispozitiv de fixare.

Diblurile structurale sunt împărțite în trei tipuri. Primul este reprezentat de modele cilindrice, blocate cu o cheie și având calități ridicate de rezistență la efracție. Cel de-al doilea tip este un zăvor, care funcționează datorită mecanismului de revenire, controlat de un arc. Astfel de modele sunt deschise cu manere de împingere sau butoane rotative și sunt adesea echipate cu un sistem de blocare. Principiul de funcționare al dispozitivului de blocare este după cum urmează: atunci când apăsați un buton sau o pârghie, ușa este bine blocată și nu poate fi deschisă din partea din spate. Modelele sunt adesea echipate cu un bolț glisant, acționat de o cheie. Cel de-al treilea tip de încuietori este reprezentat de mecanisme cu contrapartidă și este utilizat pentru instalarea pe ușile duble. Blocul constă într-un corp echipat cu un mecanism de cilindru și o contrapondere destinată aruncării unui bolț în formă de C pe un știft special care se află într-o poziție orizontală în interiorul plăcii de lovire.

Avantajele încuietorilor sunt: ​​ascunderea completă a părților mecanismului și rezistența ridicată la spargere. Dezavantajele includ instalarea complexă cu necesitatea de a utiliza un instrument special, precum și o experiență bogată în sticlă.

  • Modelul aeriene reprezentate pe piață a dispozitivelor de blocare într-o gamă largă. Produsele reprezintă o alternativă excelentă la încuietori de tip mortise și sunt instalate fără forarea pânzei. Dispozitive de fixare realizate folosind benzi de montaj cu structură în formă de G sau U. În aceste cazuri, folia de sticlă este fixată între două suprafețe de montare, care sunt atrase de aceasta prin intermediul șuruburilor de fixare. Pentru a menține integritatea panoului între sticlă și benzile de montare, instalați o garnitură de polimer. Acest tip de dispozitiv de fixare vă permite să instalați o blocare pe orice grosime a pânzei, fără teamă de deteriorare sau fisuri.

Modelele aeriene sunt cele mai numeroase grupuri de încuietori de ușă și sunt reprezentate de dispozitive mecanice, electromecanice, electronice și electromagnetice.

  • Produse mecanicela rândul lor, sunt împărțite în patru tipuri. Cele mai des întâlnite dintre ele sunt modelele cu zăvoare de tip falevoi și cu role, care sunt adesea echipate cu lădițe și sunt prezente pe piață într-o gamă largă de culori, texturi și design. Următoarele două tipuri de încuietori mecanice - modele cu cilindru și pinion (bolț) - asigură o protecție sporită a încăperilor și sunt blocate cu o cheie. Cel de-al doilea tip este reprezentat de modele combinate care combină un zăvor de siguranță și un sistem de blocare a cilindrului sau a rack-ului.
  • Încuietori electromecanice Acestea sunt utilizate pentru ușile din sticlă de tip pendul și se disting prin prezența unei transmisii electrice care acționează șurubul de blocare. Mecanismele sunt destul de mari, de aceea nu sunt foarte solicitate. În plus, modelele sunt destul de costisitoare și complet volatile.
  • Blocări electronice deschise prin introducerea unui cod digital, nu necesită utilizarea cheilor și sunt adesea echipate cu un ecran tactil. Modelele high-tech pot fi deschise pe un semnal de la o telecomandă sau un telefon mobil.Acest lucru vă permite să limitați semnificativ intervalul de persoane care au acces la sediu.
  • Blocări electromagnetice datorită magnetului instalat și poate fi instalat atât vertical cât și orizontal. Instalarea se face pe partea superioară sau inferioară a pânzei sau deasupra ușii. Principiul de funcționare al încuietorilor electromagnetice este după cum urmează: la închiderea supapelor, dintre care unul este miezul și al doilea - ancora, creează un câmp electromagnetic puternic care ține ușa în stare închisă. Când butonul este apăsat, rețeaua se deschide, câmpul slăbește și se deschide ușa.

Cum sa alegi?

Alegerea blocării depinde în întregime de tipul construcției ușilor, de sarcina funcțională pe pânză și de locul de instalare al ușii. Deci, pentru ușile balansate din sticlă ale biroului, este adecvat un sistem de blocare cu rack sau cilindru. Un astfel de dispozitiv va proteja în mod fiabil camera în absența angajaților, iar zăvorul de ușă va fi fixat în timpul zilei de lucru. Pentru pânzele pendulului, puteți achiziționa un sistem de închidere de tip pivotant, în care, atunci când cheia este rotită, limba se va desface și se va fixa în contrapartidă. Pentru sisteme de alunecare, blocarea și blocarea centrală a facturii sunt perfecte.

Un alt criteriu important pentru alegerea unui dispozitiv de blocare este scopul funcțional al ușii. Deci, dacă ușa pendulului este situată într-un loc cu trafic ridicat, ar fi mai bine să instalați o încuietoare cu un zăvor de role. Astfel de dispozitive funcționează foarte liniștit, se deschid cu ușurință și se fixează ușor în poziția închisă. O încuietoare magnetică care se potrivește chiar și atunci când frunza ușii nu este complet închisă, trăgând și cerceveaua în loc, va funcționa și ea. Acest lucru se datorează forței mari de atracție a magneților, care în acest caz joacă rolul de închizători.

Un factor important în alegerea unei încuietori îl reprezintă compatibilitatea cu celelalte elemente ale ușii și cu designul general al camerei. Totuși, datorită varietății mari de modele cu aur, argint, crom și bronz, alegerea corectă nu este dificilă. De asemenea, trebuie să țineți cont de condițiile externe în care va fi utilizat produsul. Astfel, pentru camerele în care nivelul de umiditate atinge 95%, este necesar să se achiziționeze modele cu acoperire anticorozivă. Restricțiile privind funcționarea se aplică modelelor electrice.Cu un nivel de umiditate deosebit de ridicat pentru a cumpăra dispozitive care funcționează de la electricitate, nu este necesar. În astfel de cazuri, puteți să limitați produsele mecanice deasupra capului sau de mortis.

Cum se instalează?

Instalarea unui lacăt este considerat un proces destul de simplu și se poate face independent. Cazul unui astfel de dispozitiv este echipat cu o placă specială, care este pusă pe o cârpă de sticlă și fixată cu ajutorul șuruburilor de fixare. Cu instalarea de modele mortise este mult mai complicat. Designul lor implică forarea foii de ușă, care ar trebui făcută de profesioniști.

Pentru formarea găurilor este necesar să se utilizeze burghie de carbură cu capete de diamant și procesul de găurire pentru a produce mișcări circulare netede, care se deplasează de la centru la marginile găurii formate. Este recomandabil să utilizați un ventilator care va îndepărta praful de sticlă din zona de lucru în timp util. Acest lucru este necesar pentru a controla lucrul cu bor și nu pentru a face o gaură cu un diametru mai mare. În caz contrar, dispozitivul de fixare va atârna în priză, ceea ce va duce, în timp, la o încălcare a integrității pânzei de sticlă.

În timpul găuririi, trebuie să răciți unealta și sticla în timp util folosind o emulsie specială. Dacă această unealtă nu este disponibilă, trebuie să verificați în mod constant suprafețele de lucru și, în caz de supraîncălzire, opriți lucrul, permițând astfel răcirea sculei. După formarea găurilor, puteți continua instalarea blocării pe panza. Ca elemente de fixare este necesar să se utilizeze numai acele echipamente care au fost echipate cu un mecanism.

Alegerea competentă și instalarea corespunzătoare a încuietorii ușii vor asigura o protecție fiabilă a încăperii și vor conferi o cusături de sticlă un aspect modern și estetic.

Pe încuietoarea electronică a ușilor din sticlă veți afla din videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor