Cod de blocare pe ușă: sfaturi privind alegerea și funcționarea

 Cod de blocare pe ușă: sfaturi privind alegerea și funcționarea

Pierderea unei chei este problema veșnică a proprietarilor de încuietori "obișnuiți". Nu există o astfel de problemă în varietatea lor de cod. Dar trebuie să alegeți cu atenție aceste dispozitive și să respectați cu strictețe cerințele pentru utilizarea lor.

Caracteristici și principiu de funcționare

Esența blocării codului este destul de simplă: trebuie să formați un cod strict definit, astfel încât ușa să fie deschisă. Diferența dintre tipurile de dispozitive individuale este legată de modul în care este implementată această funcție.

Se obișnuiește să se citească:

 • mecanice;
 • electromecanice;
 • sisteme electronice.

Indiferent de aceasta, sistemul va:

 • blocul de blocare propriu-zis;
 • receptorul de cod (sau apelatorul);
 • un sistem de control care verifică corectitudinea numerelor formate (sau caracteristicile de proiectare ale unei blocări mecanice, permițându-le să se deschidă numai dacă sunt indicate corect);
 • sursa de alimentare (în versiuni electronice);
 • sistem de alimentare de rezervă (în versiuni electronice).

Punctele tari și punctele slabe

Părțile pozitive ale încuietorilor deblocate de cod sunt:

 • nu este nevoie să aveți o cheie cu tine tot timpul;
 • incapacitatea de a pierde această cheie;
 • capacitatea de a înlocui o cheie cheie setată pentru o întreagă familie sau grup de persoane.

Astfel de dispozitive sunt relativ ieftine. Este foarte ușor să modificați codul (dacă este dezvăluit). Puteți, de asemenea, periodic, pentru profilaxie, să înlocuiți parola pentru a complica situația atacatorilor. Dar dacă recunosc codul, pot intra cu ușurință înăuntru. În plus, după ce ați uitat parola, proprietarii înșiși nu vor putea să intre în ea cu ușurință.

Soiuri și subtilități alese

Există multe modificări ale blocărilor de cod care pot fi introduse pe ușa din față.Metoda de instalare vă permite să faceți distincția între mecanismele montate și mortis. Opțiunea de atașare este preferată pentru obiectele de afaceri. Dar pentru a proteja o casă rezidențială sau o clădire de birouri, este mult mai bine să utilizați un mecanism mortise.

Pentru informația dvs.: pe ușile de acces sunt utilizate numai sisteme de mortisare.

Blocarea ușilor electrice este considerată mai atractivă decât o contrapoziție mecanică. Acestea din urmă au fost deja studiate temeinic de tâlhari și de alți infractori, de aceea nu constituie un obstacol serios pentru ei. În plus, cu cât sunt mai puține piese în mișcare, cu atât riscul de rupere este mai mic. Dar există totuși propunerea de sisteme mecanice, deblocate la introducerea codului. Dacă alegeți dintre ei, atunci ar trebui să preferați mai degrabă rolele decât opțiunile cu butoane.

De fapt, cu utilizarea activă, chiar și cele mai durabile butoane și etichete de pe ele sunt suprascrise. O singură privire este suficientă pentru a determina ce numere sunt apăsate pentru a accesa interiorul.

Și, uneori, butoanele coboară - atunci proprietarii de case se confruntă cu probleme. Dacă mecanismul este realizat în conformitate cu schema rolelor, atunci orice număr de rotații nu va lăsa urme care produc un cod de acces.Cu toate acestea, o astfel de decizie nu poate fi considerată decât o măsură extremă.

Blocările electronice, spre deosebire de cele mecanice, pot fi plasate la un punct aleator ales, chiar dacă sunt îndepărtate de dispozitivele care blochează ușa fizic. Este aproape imposibil să spargeți o cheie de blocare dacă nu este exact unde se află și cum este aranjată. Mai mult decât atât, alegerea codului prin apelare aleatorie este foarte dificilă chiar și cu utilizarea laptopurilor.

Alegerea unei blocări electronice prin apăsare a butonului, proprietarii de case sunt la mare risc - problemele de la tastatură sunt aceleași ca și în metoda mecanică de setare a cipurilor.

Mai multe soluții moderne sunt dispozitivele cu coduri înregistrate pe casete magnetice. Pentru a le prezenta unității de lectură, utilizați o cartelă de acces, lanțul cheie sau telecomanda. Dar în toate cele trei cazuri este posibilă interceptarea semnalului. Și dacă atacatorii intenționează serios să ajungă la un obiect protejat, ei vor putea să descifreze orice parole digitale. În plus, nici măcar nu vor lua toți profesioniștii să instaleze aceste încuietori.

Destul de multe dispozitive de cod cu o modalitate tactilă de introducere a informațiilor.Nu este nevoie să utilizați diferite tipuri de ecrane în acest scop, recunoscând atingerea. Desigur, o astfel de soluție este posibilă. Dar o alternativă mult mai practică este că capacele unghiilor decorative par a fi câmpuri senzoriale în ea. Din punct de vedere tehnic, intrarea numerelor se realizează prin intermediul curentului alternativ.

Dezavantajul este evident - un astfel de sistem este funcțional numai în cazul în care există o cablare sau cel puțin o sursă autonomă de alimentare autonomă. Dar această problemă nu contează prea mult. În orice caz, dacă există posibilitatea de a cumpăra o ușă fiabilă și o bună blocare, alimentarea cu energie va fi ajustată.

Dacă alegeți un dispozitiv de senzori proprietate, trebuie să acordați atenție modului în care se încadrează în proiectarea ușii și a spațiului din jur. Acest lucru este important pentru birouri și clădiri rezidențiale.

Nu numai atenționările senzoriale, dar și codificate, completate de șuruburi, merită atenție. Cel mai adesea, codificarea se face folosind discuri mici. Ele sunt capabile să se rotească în jurul axei lor, cu toate acestea, există o serie de poziții stabile. Fixarea în aceste poziții se realizează printr-un tip special de bile.Șanțurile speciale de pe discuri sunt proiectate astfel încât să fie imposibilă ridicarea codului.

Deschiderea casetei, proprietarii au acces la mânerele codate. Aceste elemente sunt responsabile de realocarea parolelor. Dispozitivul bolțului este proiectat astfel încât ușa să poată fi închisă din exterior și din interior.

Modele preferate cu șuruburi de neșters, a căror lungime coincide cu lungimea corpului. Ruperea acestor blocări este cea mai complicată.

Experiența în utilizarea încuietorilor cu șuruburi a arătat că, timp de cel puțin 15 ani, nu se confruntă cu uzură semnificativă. Toate funcțiile de bază de protecție sunt executate la fel de sigur ca imediat după instalare. În același timp, persoanele respectabile care introduc corect codul nu au niciun inconvenient atunci când interacționează cu dispozitivul vechi.

Experții observă că șansele de a deschide ușa prin forarea mecanismului sunt aproape de zero. O altă tehnică de hacking, folosind un stetoscop, este, de asemenea, extrem de laborioasă și de nesigură, din punctul de vedere al hoțului.

sfera de aplicare

Puteți pune o cheie de blocare pe ușa din față în diverse locuri:

 • într-o casă privată și cabană;
 • la intrarea unui bloc de apartamente;
 • în birou;
 • în stoc;
 • pe alt obiect unde este necesară o protecție consolidată și fiabilă.

În cazul în care există un flux mare de persoane - în birouri și holuri, se folosesc adesea blocări mecanice combinate. În aceste cazuri, lipsa unei chei reduce costurile generale de instalare.

Modelele de dulapuri sunt folosite pe uși, grosimea acestora variind între 3 și 6 cm. Dacă este mai mică, codul de securitate îmbunătățit nu va economisi. Dacă este mai mult, munca este prea complicată.

Versiunile verticale ale constipatiei sunt utilizate pentru instalarea pe usile compartimentelor secundare. A le folosi pentru a restricționa accesul la apartament este irațională.

Amortizoarele combinate pot fi așezate și pe ușile interioare din lemn, dar această opțiune nu este întotdeauna recomandabilă, deoarece în spațiul unui apartament puteți alege o opțiune mai simplă.

Blocați instalarea

Instalarea unui lacăt cu o deblocare codificată oferă doar fixarea carcasei sale pe ușă. După aceasta, panoul de răspuns (un bolț va fi plasat în el când pasajul este blocat) este pus pe articulație. Nu va dura mai mult de 15 minute pentru a face toate astea.

Este considerabil mai dificil de a pune o blocare mecanică.Mai întâi, faceți markup folosind șabloane - sunt făcute cu mâinile lor sau scoase din pachet.

Modelul de marcaj poate fi efectuat:

 • marcator;
 • un creion;
 • un șut;
 • în cretă.

Când totul este marcat în sus, ar trebui să fie clar unde este necesar să încorporați chiar corpul încuietorii și unde să introduceți dispozitivele de fixare. O nișă pentru partea principală a dispozitivului este pregătită cu un burghiu și o daltă. Uneori folosesc o duză specială. În același timp, asigurați-vă că corpul este plasat liber, dar nu au existat nici cea mai mică distorsiune. Când se procedează astfel, este necesar să se găsească găurile de șuruburi.

Acolo unde este afișată bara transversală, pregătiți o mică crestătură. Trebuie să se potrivească exact cu dimensiunea panoului frontal. Panoul este plasat în nivelul panzei. Cu alte cuvinte, penetrarea sa în panza sau ieșirea ei spre exterior nu este permisă. Apoi marchează marginea ușii, astfel încât să puteți pune o plăcuță de atac. Una sau mai multe șuruburi sunt șterse cu cretă (când nu există cretă, luați săpun). Impresia vă va permite să faceți crestătură corect. Abordarea este aceeași ca și când montați fața. Când totul este terminat, montați produsul în sine.

Lucrul cu o blocare electronică poate fi aproape la fel ca și cu omologul său mecanic.Dar există câteva nuanțe. După ce ați fixat carcasa, trebuie să scoateți cablul pentru conectarea la sursa de alimentare și la controler. Se trece o gaură suplimentară și se trece printr-un cablu cu două conductori.

Cel mai bine este plasarea controlerului și a sursei de alimentare deasupra capului. În acest caz, corpul este montat inițial, iar apoi piesele de lucru. Majoritatea profesioniștilor cred că controlerul este aproape de bucle. Dar nu poate fi prea departe de sursa de curent. Aceste considerente trebuie luate în considerare în aceeași măsură atunci când se selectează o poziție adecvată.

De obicei, schema de conexiuni este indicată în documentația însoțitoare. Dacă nu este acolo, nu este nevoie să reinventați tehnica. Trebuie să încercăm mai întâi să obținem informațiile necesare de la producători și dealeri autorizați. În orice dispozitiv, controlerul și sistemul de alimentare trebuie închise. Acest lucru va ajuta la evitarea umezelii și înfundarea prafului.

Sfaturi de operare

Dacă este necesar să schimbați dispozitivul de blocare care conține electronice, este necesar să îl deconectați mai întâi. Dar pentru a face acest lucru ori de câte ori o parolă este pierdut sau o schimbare în foaia de ușă este nevoie, nu ar trebui să fie.De ieșire este de multe ori mecanismul de recoding, de asemenea, ajută la deschiderea blocat blocat.

Modificarea codului este foarte recomandată:

 • după repararea sau reconstrucția cu implicarea lucrătorilor angajați;
 • în caz de pierdere sau furt de înregistrări cu un cod;
 • după o perioadă lungă de utilizare a unei parole.

Se consideră de obicei necesar și suficient să se schimbe codul la fiecare 6 luni. Este adesea necesar să se facă acest lucru numai la părăsirea chiriașilor sau cu o deteriorare accentuată a situației penale din zonă (oraș).

Introduceți în mod regulat combinația curentă de numere. Apoi plăcile cu caneluri se întorc în poziția opusă. Când sunt introduse noi numere, plăcile sunt plasate sub ele, iar designul este fixat cu șuruburi.

De asemenea, trebuie să urmați câteva reguli simple:

 • îngrijirea părții mecanice a blocării combinate în mod obișnuit;
 • protejarea electronicii de șocuri puternice;
 • ori de câte ori este posibil, evitați scrierea codului și, dacă nu puteți face fără el, păstrați-l la îndemâna celor din afară;
 • să efectueze întreaga întreținere recomandată de producător;
 • Nu modificați designul încuietorii și nu o reparați singur.

În următorul videoclip, veți afla despre blocarea ușilor de securitate electronice H-Gang Touch On.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor