Cum să demontați și să dezasamblați încuietoarea interioară a ușii?

 Cum să demontați și să dezasamblați încuietoarea interioară a ușii?

Blocarea ușilor, la prima vedere, nu este un accesoriu foarte notabil al apartamentelor, caselor, birourilor, garajelor și altor spații. În același timp, încuietorile reprezintă cea mai importantă parte a asigurării securității noastre. În acest articol vom vorbi despre cum să îndepărtați și să dezasamblați în mod corespunzător blocarea ușilor interioare.

Clasificarea mecanismelor

Blocarea ușilor pentru ușile interioare poate fi clasificată în funcție de mai multe criterii. Tipul de blocare sunt produse de pârghie și cilindru, iar tipul de instalare - mortise, deasupra și montat.

 • Blocarea nivelului Este un dispozitiv destul de masiv, deblocarea și blocarea acestuia fiind realizată prin pârghii. Ei, la rândul lor, împing șurubul.Acest tip de încuietori este rar instalat pe ușile interioare, deoarece are o greutate și o dimensiune mai mare decât altele. Dar, uneori, este necesar să instalați produsul în cauză, de exemplu, pe ușă la cămară sau să vă asigurați păstrarea fiabilă a oricăror obiecte din altă cameră.
 • Blocarea cilindrului cu mecanismul principal de acțiune pe bolț sau limbă are un cilindru rotativ. Acest tip de încuietoare este cel mai potrivit pentru utilizarea pe ușile interioare, având un design destul de simplu, dimensiuni mici și, în consecință, greutate redusă.
 • Opțiuni cu balamale cel mai adesea folosit pe ușile de utilități, garaje, subsoluri, crame, deoarece acest tip de produs implică ușurința de instalare cu suficientă fiabilitate. În același timp, funcția estetică este complet absentă, prin urmare aceste produse sunt foarte rar instalate pe ușile interioare.
 • încuietori Rim de asemenea, au proprietatea de a facilita instalarea și sunt cel mai des folosite pe ușa din față, dar uneori există și pe interior.
 • Închidere de blocare - cel mai comun tip de produs pentru ușile de interior, deoarece are proprietăți foarte importante, cum ar fi estetica, de exemplu.Mecanismul său este ascuns în interiorul ușii, este posibil să se instaleze mânere de diferite tipuri, dimensiuni, culori etc.

Demontarea și demontarea

Mecanismul de scoatere a încuietorii de la ușa interioară, ia în considerare exemplul celui mai comun tip - mortise. În etapa pregătitoare este important să se pregătească un instrument adecvat care va fi necesar în procesul de lucru:

 • niște șurubelnițe plate și în formă de cruce (fig.);
 • un ciocan;
 • unghii;
 • proba sau alt obiect metalic cu vârful ascuțit.

  În loc de șurubelnițe, este posibilă utilizarea unei șurubelnițe. O condiție prealabilă este accesul la ușă de pe ambele părți, adică din camere diferite. Traversa trebuie să fie în interiorul produsului. În caz contrar, scoateți blocajul mort nu va funcționa.

  Înainte de a înlătura în mod direct încuietoarea, trebuie să scoateți mânerele existente. În sistemul de blocare a nivelului, mânerele sunt fixate pe mecanism cu știfturi. Pentru a le elimina, trebuie să luați un cui sau să spargeți un ciocan și să ciocănați știftul de pe mânerul de pe o parte a ușii și să-l scoateți, apoi îndepărtați celălalt mâner de la încuietoare. În mecanismul cilindrului, deșurubați capacele mânerului ușii cu șurubelnițele corespunzătoare, care, de regulă, sunt fixate cu șuruburi sau șuruburi, apoi scoateți mânerele.

   De asemenea, asigurați-vă că îndepărtați toate plăcile și plăcile care sunt fixate cu șuruburi la ușă sau cu șuruburi la încuietoare. Șurubelnița sau sculele electrice cu duze cel mai frecvent utilizate. Următorul pas este să deșurubați șuruburile și șuruburile de auto-fixare care fixează încuietoarea însăși la ușă.

   Apoi, luăm o șurubelniță cu capătul plat și, tragând de la capătul ușii, începem să tragem mecanismul din el. În același timp, nu ar trebui depuse eforturi mari, deoarece este posibil să se deterioreze ușa, ceea ce ar presupune o muncă suplimentară pentru restaurarea sau înlocuirea acesteia.

   Pentru a dezasambla încuietoarea, este important să pregătiți locul în care va fi efectuată. Cel mai rezonabil lucru este să folosiți biroul de scris sau masa de bucătărie. Ar trebui să pregătească, de asemenea, o țesătură de bumbac, care va produce dezasamblarea, șurubelnițe cu un cap plat și în formă de cruce.

   • Împingeți țesătura pe o suprafață plană și plană pe care se așază mecanismul cu șuruburile de fixare în sus. Opriți șurubelnițele, de obicei numărul lor este de la 4 la 6.
   • Cu grijă, folosiți o șurubelniță cu cap plat, scoateți placa superioară. După îndepărtare, este vizibil tot mecanismul de blocare.Luând în considerare precauțiile de siguranță, scoatem arcul din încuietori, asigurându-ne că nu zboară din scaun, deoarece este alimentat de energie electrică (de regulă, într-o stare comprimată și când este scos din scaun, se crăpează brusc).
   • Următorul pas este deconectarea pârghiilor de la șurub și scoaterea acestora. Demontarea sa terminat. Ansamblul se execută în ordine inversă.

   Expert de consiliere

   Practic toți specialiștii la demontarea și dezasamblarea ușilor de interior notează câteva puncte care necesită o atenție deosebită.

   • Puteți să îndepărtați manual arcul sau să-l înlăturați cu o șurubelniță, acoperind mecanismul cu o cârpă sau o mână.
   • Este important să ștergeți toate părțile mecanismului cu o cârpă uscată pentru a îndepărta grăsimea veche și pentru a evalua gradul de uzură, precum și posibilitatea utilizării ulterioare sau necesitatea înlocuirii.
   • Înainte de asamblare este foarte important să lubrifiați toate părțile mecanismului de blocare, inclusiv arcurile cu un lubrifiant special. Această procedură contribuie la o funcționare mai durabilă fără probleme a produsului.
   • Lubrifierea trebuie aleasă dintr-o linie de variante de grafit.Substanțele pe bază de grafit sunt mai puțin susceptibile la schimbări de temperatură, acumulare de praf etc.

   În acest articol, am analizat caracteristicile îndepărtării și dezasamblării încuietorilor ușilor interioare. Cu toate acestea, înainte de a efectua auto-dezasamblarea acestor produse, este foarte important să citiți informațiile relevante din diferite surse și să obțineți sfaturi de la un meșter profesionist.

   Din video veți afla cum să scoateți independent mânerul ușii ușii interioare și să puneți unul nou.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor