Dispozitivul și caracteristicile instalării încuietori magnetice pentru uși de interior

 Dispozitivul și caracteristicile instalării încuietori magnetice pentru uși de interior

Constipația este necesară nu numai pentru ușile de intrare, dar poate fi utilizată și pe ușile interioare. În prima variantă, accentul principal se pune pe siguranța mecanismului în timpul selecției și fiabilitatea acestuia, iar în al doilea rând, pe ușurința utilizării, fiabilitatea în funcționare și comoditate. Și, de asemenea, în ultimul caz, dimensiunile încuietorii sunt importante. Toate aceste nevoi corespund blocărilor magnetice, astfel încât acestea sunt adesea montate pe ușile dintre camere.

Principiul de funcționare

Orice încuietori magnetice pentru ușile interioare le permit să le deschidă cu un mâner când cerceveaua este atașată la cutie cu mecanisme speciale care utilizează magneți. Principiul de funcționare poate fi comparat cu ceea ce este folosit în ușile pentru dulapuri.Designul este format din doi magneți, dintre care unul este fixat pe bara din ușă, iar al doilea - pe pânză. Când ușa se închide, distanța dintre magneți scade, ele atrag, blochează șurubul sau panza, ceea ce permite ca ușa să fie ținută în poziția dorită până când încuietoarea însăși nu este deblocată.

Pentru a deschide mecanismul, trebuie doar să întoarceți mânerul sau să faceți un efort apăsând pe panza. Când deschideți ușa, distanța dintre magneți crește, interacțiunea dintre ele scade la zero. Diferența dintre aceste dispozitive și cele utilizate pentru încuietori în dulapuri este absența blocărilor. Datorită acestui design simplu al acestor dispozitive, acestea se disting nu numai prin ușurința utilizării, ci și datorită unei lungi durate de viață.

avantaje

Aceste încuietori au câteva avantaje incontestabile. Printre acestea se numără:

 • un design simplu face posibilă scăderea problemei principale prezente în toate celelalte tipuri de încuietori - aceasta este absența unui izvor de susținere, care deseori eșuează;
 • lipsa de proeminență, așa-numitul câine,ceea ce este în toate celelalte tipuri de încuietori, simplifică utilizarea dispozitivelor magnetice;
 • ușile se deschid aproape în tăcere.

De asemenea, în acest tip de mecanism nu există părți care se freacă împreună, deci nu au nevoie de lubrifiere, încuietoarea poate fi pusă nu numai pe pânzele interioare, ci și să părăsească terasa sau balconul unde va fi afectat de temperaturi scăzute. Dispozitivul poate fi montat independent. Majoritatea acestor dispozitive au dimensiuni standard care sunt potrivite pentru toate tipurile de uși.

Dacă există deja o blocare pe pânză, atunci o blocare magnetică poate fi introdusă în slot de la ea cu o probabilitate de 99%. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să eliminați vechiul și să instalați un nou mecanism, echipând cutia cu o nouă bandă de ușă.

deficiențe

În ciuda modificărilor simple și a designului îmbunătățit, aceste dispozitive rămân într-o mare măsură dispozitive mecanice, deci nu trebuie să folosiți diferite amestecuri de adezivi sau alte accesorii atunci când le montați în ușă, ceea ce va face designul separabil. Chiar și cele mai scumpe încuietori de la brandurile celebre nu sunt eterne la locul de muncă.

În cazul în care încuietoarea este instalată în panza fără a fi posibilă dezmembrarea acesteia și efectuarea de reparațiiatunci dacă apare o astfel de nevoie, va fi necesar să distrugeți pur și simplu dispozitivul. De asemenea, este de remarcat faptul că, în cazul unei defecțiuni a dispozitivului de blocare, în unele cazuri ușa poate fi de asemenea deteriorată. Atunci când se utilizează încuietori magnetice, este necesar să se cunoască proprietățile magnetului însuși, deoarece în acest dispozitiv există două simultan. Aceste elemente sunt situate la nivelul centurii unei persoane și lucrează non-stop. Prin urmare, pe frunza ușii în timpul funcționării unei astfel de încuietori, orice material din metal este colectat - de la ace sau cleme de hârtie la alte elemente care se vor afla în câmpul de acțiune al încuietorii.

Partea principală a încuietorilor magnetice are proprietatea atunci când magneții la o distanță de 10-15 cm încep să interacționeze unul cu altul, ca urmare a faptului că pot funcționa ca închizători. O astfel de proprietate utilă a încuietorii este importantă numai dacă nu există niciun mecanism pe ușă care trebuie să fie deschis cu o cheie, deoarece acest lucru poate provoca obloanarea la slam atunci când a fost proiectat.

În modelele ieftine de încuietori nu există dispozitive,care poate regla poziția lamei, astfel încât atunci când magnetul este scos, șurubul poate ieși din blocare atunci când ușa este închisă și lovește magnetul. Astfel de efecte dau un rezultat negativ, iar magneții de la lovituri pot sparge.

specie

Toate încuietorile magnetice sunt împărțite în mai multe tipuri.

pasiv

Acest mecanism se distinge printr-un design simplu și seamănă cu cele utilizate în ușile de mobilier, dar mai puternic. Principiul de funcționare este acela că o placă din oțel este instalată pe jambul ușii, iar un magnet este montat pe ușa însăși. Atunci când aceste elemente se apropie unul de celălalt, se declanșează un câmp magnetic între ele și permite ușii să se blocheze în siguranță în această poziție. Pentru a deschide cerceveaua, trebuie să faceți puțin efort, după care se va deschide placa. În mod tipic, aceste mecanisme sunt montate pe acordeon ușă și, dacă este necesar, pe ușile balansate, dar pentru aceasta va trebui să alegeți modele mai puternice.

Cu șurub

Aceste dispozitive se disting printr-o structură complexă și au, pe lângă magneți, și componente mecanice. În exterior, aceste încuietori nu se deosebesc de cele obișnuite, dar caracteristica este lipsa unui arc de strângere.Bolțul în sine este fabricat din metal magnetizat și când închideți cerceveaua intră independent în canelura de pe bara. Pentru a deschide o astfel de ușă, va trebui să apăsați mânerul, după care magnetul se va deschide. Astfel de încuietori sunt mai fiabile și sunt foarte populare acum.

electromagnetic

Aceste mecanisme sunt de obicei montate pe panourile de intrare, dar dacă este necesar, ele pot fi instalate pe interior. Blocajul este deschis cu o cheie, telecomandă, card și alte dispozitive. O caracteristică a acestei blocări este că poate funcționa numai dacă există o conexiune la o sursă externă de alimentare. Dacă nu este posibilă conectarea la rețea, blocarea nu va funcționa și va fi întotdeauna deschisă.

Cum sa alegi?

În prezent, magazinele au reprezentat pentru cumpărător un număr mare de încuietori magnetice, care sunt destinate instalării în tablouri interioare.

Atunci când alegeți, se recomandă să acordați atenție parametrilor acestora:

 • forma;
 • aspect;
 • capacitatea de a deține o anumită greutate;
 • dimensiuni.

De asemenea, în plus, vânzătorul trebuie să afle ce încărcare poate rezista blocarea achiziționată.Dacă este planificat să fie instalat în construcții ușoare sau din cercevea din PVC, atunci puteți achiziționa cele proiectate pentru 150 kg. Dacă vor fi uși masive din lemn sau metal, atunci trebuie să cumpărați un mecanism care să reziste până la 350 kg. Pentru a asigura o durată de viață îndelungată a acestui dispozitiv, trebuie să acordați atenție și acoperirii corpului de blocare. De obicei, producătorul îl acoperă cu zinc sau nichel. Pentru a face ca plăcile metalice să dureze mai mult, acestea sunt în plus acoperite cu un film special.

În același timp, este necesar să urmăriți faptul că partea de răspuns și magnetul în sine nu sunt colorate, deoarece acestea diminuează capacitățile lor, astfel de încuietori nu mai pot fi silențioase.

instalare

Dacă există abilități elementare în lucrul cu scule de tâmplărie, atunci puteți instala încuietori magnetice în ușile de lemn pentru tine. Inserția este făcută folosind astfel de instrumente:

 • șurubelniță;
 • foraj;
 • un creion;
 • router;
 • șurubelniță;
 • un ciocan;
 • line.

Ordinea de lucru include câțiva pași.

 • Inițial, trebuie să faceți markup. Blocajul mort este instalat la o înălțime medie de 110 cm de la nivelul podelei.La sfârșitul pânzei indicați locul în care va exista o nișă pentru instalare. Dacă un astfel de dispozitiv cu un mâner, apoi pe partea din față este, de asemenea, necesar să marcați locul pentru el.
 • Gaura pentru mâner este o foraj electric. Este recomandabil să o exersați, astfel încât mai târziu să nu trebuiască să faceți găuri suplimentare.
 • Inițial, se face o probă la capătul benzii pentru a instala fața corpului de fixare. După aceea, faceți o nișă în care mecanismul va fi. Nișa trebuie să se potrivească cu încuietoarea în sine. Ei o fac cu ajutorul unui tăietor de frezat, iar dacă nu există un astfel de scule, atunci este necesar să folosiți o daltă și un ciocan.
 • Locul ales pentru fixarea dispozitivelor în panza. Pentru a face acest lucru, încuietoarea însăși trebuie plasată într-o nișă și găuriți o gaură în punctele de fixare ale mecanismului.
 • Mai mult, se realizează montarea blocatorului într-o nișă și fixarea acestuia prin intermediul unor șuruburi autoportante. După aceea, puneți un stilou, care este fixat și pe panza cu șuruburi.
 • Apoi va trebui să instalați un partener. În cazul în care blocarea nu are un bolț cu metal magnetizat, atunci în cutia din fața blocării în sine trebuie doar să puneți o bară.În cazul în care blocajul are un bolț, atunci va trebui să faceți în cutie și un loc pentru șurub, având găurit un loc pentru el. Pentru aceste activități utilizați și un exercițiu. După toate aceste activități, este necesar să verificăm performanța sistemului.

Cum de a regla mecanismul?

Dacă în timpul utilizării blocarea începe să funcționeze prost sau nu ține ușa, atunci este necesar să aflați motivele pentru care nu funcționează și eliminați-le. Deși astfel de dispozitive sunt foarte fiabile, acestea pot dura, de asemenea, mult timp, dar uneori există situații în care va fi necesar să se efectueze înlocuirea sau repararea unor astfel de mecanisme. Printre semnele care indică necesitatea de a efectua astfel de acțiuni sunt următoarele:

 • slăbirea fixării;
 • suport deformat;
 • a existat un zgomot la deschiderea unui obturator;
 • nu există nici o atracție între magneți.

  Dificultăți majore ale încuietorilor magnetice pot apărea adesea datorită faptului că acestea sunt montate incorect sau datorită achiziției unei încuietori de calitate slabă. Dacă un produs de calitate scăzută a fost achiziționat, repararea acestuia nu va aduce rezultatul dorit, problema va fi eliminată doar o perioadă de timp.Este mai bine să obțineți imediat o încuietoare și, de asemenea, este necesar să alegeți inițial produse de înaltă calitate. Dacă problemele legate de blocare apar datorită instalării necorespunzătoare, atunci această situație poate fi corectată. Pentru aceasta, trebuie să efectuați următoarele acțiuni:

  • desfaceți mânerul încuietorii;
  • scoateți mecanismul de la ușă și deschideți carcasa acestuia;
  • inspectați piesele care au eșuat și le înlocuiți cu altele noi;
  • dacă reparația nu este posibilă, trebuie să cumpărați o nouă încuietoare.

   Dacă este necesară înlocuirea încuietorii, atunci nu este nimic complicat. Este necesar doar să cumpărați un mecanism similar dimensiunii care a fost instalat mai devreme. Pentru a face acest lucru, se recomandă alegerea unor dispozitive mai fiabile, astfel încât acestea să dureze mai mult. Pentru a crește durata de viață a încuietorii magnetice instalate pe panourile interioare, precum și pentru a asigura funcționarea lor fiabilă și neîntreruptă, se recomandă utilizarea corectă a acestor dispozitive. Nu este nimic dificil. Este necesar să se respecte numai următoarele reguli:

   • curățați bara și magnetul de praf și de resturi de metal;
   • în scopul creșterii forței de strângere a magnetului, este necesar să se instaleze corect încuietoarea astfel încât să existe o distanță corespunzătoare între aceste elemente
   • dacă apa se aprinde pe bloc, trebuie să fie șters, astfel încât elementele să nu se oxideze;
   • se recomandă periodic strângerea șuruburilor.

   opinii

   După cum puteți vedea, încuietoarele magnetice sunt modele destul de fiabile și durabile, deci au un feedback destul de pozitiv atât de la utilizatori, cât și de la specialiști. Motivul pentru aceasta este costul scăzut al armăturilor, instalarea simplă și durata de viață îndelungată. Blocarea magnetică este o soluție excelentă pentru închiderea ușilor interioare, ceea ce face ca aceste mecanisme să devină din ce în ce mai populare pe piața internă. Printre alte avantaje, există un design fără zgomot, interesant, diverse culori și altele.

   Cum se instalează o blocare magnetică, vezi videoclipul.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor