Lacate pentru uși de interior: caracteristici de alegere și funcționare

 Lacate pentru uși de interior: caracteristici de alegere și funcționare

Procesul de alegere a frunzei pentru ușa interioară are un timp decent. Forma, culoarea și designul acesteia trebuie combinate colorat cu interiorul existent. La rândul său, încuietoarea ușii ar trebui să completeze imaginea de ansamblu și să sublinieze avantajele foii de ușă. În plus față de aspectul estetic, se impun o serie de cerințe asupra accesoriilor, dintre care forța, fiabilitatea și siguranța joacă cel mai important rol.

desen

Pentru a înțelege caracteristicile mecanismelor de blocare a ușilor, trebuie să știți că acest echipament este prezentat în mai multe variante. Fiecare tip de încuietoare diferă în caracteristicile sale, are o serie de anumite calități care pot fi atât un plus, cât și un minus.

 • Broaștele. Acest tip de blocare interioară este cel mai banal și primitiv. Designul său este destul de simplu. Tija cu proeminența de prindere se rotește și se împinge înainte pentru a închide ușa, în timp ce la punctul final este fixată într-o gaură special concepută a barei principale. Pentru a pune-o în termeni simpli, tija se deplasează de-a lungul unui spațiu fix, unde cursa spre înainte ajută la închiderea încuietorii și inversează ușa. De-a lungul traiectoriei tijei de la punctul de plecare și de capăt există proiecții speciale pentru fixare.

Trebuie remarcat faptul că izvoarele sunt implicate în mecanismul actualizat al șuruburilor. Utilizarea practică a acestui tip de încuietoare poate fi văzută în băi.

 • Falevye. În ciuda simplității mecanismului utilizat, designul încuietorii halyard se distinge prin creșterea rezistenței și a fiabilității. Conține doar câteva elemente: un mâner pentru deschidere, o limbă cu vârf conic și un cilindru.Principala sarcină a încuietorii halyard este de a ține ușa închisă. Prin apăsarea mânerului, mecanismul de funcționare începe: limba se începe să se ascundă sub influența unui arc.
 • Clapete cu blocare cu buton. Destul de des, astfel de încuietori sunt instalate în dormitoare, birouri private și foarte rar în băi. Esența sa este de a restrânge întregul mecanism prin apăsarea blocatorului mânerului pe o parte. Este mai ușor de spus că puteți bloca accesul la dormitor prin apăsarea butonului central unic al mânerului ușii. Din exterior, mânerul va sta într-un singur loc. Deschideți încuietoarea este destul de simplă: pe partea laterală a încuietorii, trebuie să rotiți butonul în sens invers acelor de ceasornic.
 • Se blochează. Datorită gamei largi de aplicații, astfel de variante de încuietori sunt foarte populare. Dispozitivul mecanismului de pretensionare include un mâner pentru presare, un bloc intern al structurii și un cilindru de diferite tipuri.

Merită să atrageți atenția asupra faptului că fiecare cilindru individual al mecanismului se distinge prin trăsături individuale. Într-un design, încuietoarea are două găuri pentru chei, în cealaltă variantă o parte este văzută cu cheia, iar cealaltă cu o placă turnantă.

 • Blocări magnetice. În proiectarea unor astfel de dispozitive de blocare nu există nici un mecanism rotativ, datorită căruia să se asigure o funcționare silențioasă. Baza blocării magnetice este atracția părții ușii și a plăcii corespunzătoare, dotată cu o placă magnetică. Castelul în sine poate fi prezentat în diferite variante.
 • Lăcate deasupra capului. Astăzi, acest tip de dispozitiv de blocare este considerat o raritate, dar, în ciuda acestui fapt, este în mare cerere de consum datorită design-ului său simplu și instalare ușoară.

Blocul de blocare este instalat pe o parte a foii de ușă. Mecanismul limbii este pus în mișcare prin rotirea părții de închidere.

Soiuri și subtilități alese

După examinarea unei varietăți de încuietori de interior, puteți începe să faceți o alegere în favoarea unui dispozitiv. Pentru baie și baie, în primul rând, este considerată zăvorul. Este destul de ușor de utilizat, nu necesită îngrijire suplimentară. În ceea ce privește aspectul, nu are caracteristici, dar poate fi realizat în culori diferite. Dacă este necesar, poate fi vopsit în tonul camerei, astfel încât să nu prindă ochiul.În plus, dispozitivele de închidere, în afară de închiderea interioară, pot fi utilizate ca dispozitive de închidere cu ajutorul unui dispozitiv de reținere pentru a avea acces rapid la țevi și contoare în interiorul băii.

Pentru ușile într-o sală publică, de exemplu, în camera de zi, opțiunea cea mai potrivită ar fi o blocare a faleei. Nu diferă în complexitatea deschiderii, solicită plecarea minimă. Dar pierderea în varietatea apariției încuietorilor este simplă: puteți găsi multe forme, culori, modele pe piață. Fiecare cumpărător va fi capabil să preia elementele necesare, luând în considerare soluția de design interior a casei.

Pentru camerele cu utilizare particulară, este recomandat să se acorde atenție blocărilor cu un mecanism de închidere, de exemplu, un zăvor cu blocare sau un dispozitiv de blocare. La alegerea accesoriilor cu blocare rapidă, se recomandă achiziționarea unui produs de calitate de la un producător reputat, altfel s-ar putea să ajungeți într-o situație ridicolă: închideți-vă în spațiul propriu, dar nu reușiți să ieșiți din el.

Aspectul încuietorilor cu o încuietoare este realizat într-o varietate de forme și culori, însă versiunea clasică rotundă atrage întotdeauna mai multă atenție.Cu un dispozitiv de închidere cu șuruburi, lucrurile sunt puțin mai simple: închiderea se face cu o cheie, accesul la gaura de cheie este pe ambele laturi ale ușii. Aceste tipuri de încuietori vor fi soluția perfectă pentru contul dvs. personal.

Bucătăriile moderne prin soluții de design ale profesioniștilor nu au propriul lor spațiu. În mare parte ele sunt combinate cu camera de zi. Pentru a rezolva această problemă, este suficient să instalați o partiție și să montați un blocaj magnetic pe ușă.

Trebuie remarcat faptul că în pereții despărțitori sunt oferite diferite deschideri ale ușilor, dar pentru confort este cel mai bine să se reziste la versiuni de alunecare, în timp ce blocarea magnetică va deveni un sistem indispensabil de închidere a ușilor.

Punctele tari și punctele slabe

Orice dispozitiv are o listă specifică de avantaje și dezavantaje. Același lucru este valabil și pentru încuietori de interior. Dar este de remarcat faptul că numai zăvorul are doar caracteristici pozitive.

Ușurința de instalare este unul dintre avantajele încuietorilor: este de datoria oricui să instaleze acest dispozitiv de blocare. În ciuda simplității designului încuietorii, mecanismul său previne deschiderea spontană a ușii.Fără îndoială, blocarea încuietorii este cea mai convenabilă pentru utilizarea regulată. În plus, astfel de dispozitive de blocare au un nivel scăzut de rupere. Dezavantajele includ numai simplitatea mecanismului de blocare - designul său nu permite folosirea unui dispozitiv de blocare de tip halyard într-un domeniu larg.

Blocarea încuietorilor pentru ușile interioare împreună cu omologii lor au multe avantaje. Instalarea lor nu durează prea mult timp, iar oricine poate face față instalării. Prezența unei încuietori pe ușă cu o încuietoare vă permite să vă retrageți și să faceți lucrul preferat. Trebuie remarcat faptul că acest tip de structuri de blocare este prezentat pe piață într-o gamă largă, printre care puteți alege opțiunile perfecte pentru designul interior. Dezavantajele includ vulnerabilitatea mecanismului de fixare.

Încuietorile se pot lăuda cu un nivel mai ridicat de rezistență. Acest factor afectează pe deplin funcționarea pe termen lung a mecanismului. Singurul dezavantaj este complexitatea instalării - înainte de instalare trebuie să efectuați măsurători exacte și să setați marcarea, iar în timpul achiziției trebuie să cunoașteți grosimea frunzei ușii.

Blocarea magnetică împreună cu alte variante ale structurilor de blocare au sporit rezistența și fiabilitatea. În gama de produse, puteți alege tipul de blocare cel mai potrivit. Mecanismul de funcționare a blocării magnetice este silențios, ceea ce reprezintă, fără îndoială, o caracteristică pozitivă a produsului. Dezavantajele includ indicatorul de preț - dispozitivele magnetice pot atinge bugetul familiei. Dimensiunile încuietorii sunt departe de a fi ideale, deoarece nu au o formă compactă.

Blocurile de blocare rare sunt ușor de instalat. Sunt rezistente la diferite tipuri de deteriorări, la factorul de uzură. În funcție de caracteristicile sale sunt durabile. Dar, din păcate, nu se potrivesc întotdeauna foaia de ușă, din punct de vedere al designului.

montare

Pentru a instala încuietoarea pe ușa camerei, consultați instrucțiunile atașate în pachet fiecărui dispozitiv de blocare. Dar, din nefericire, nu este întotdeauna posibil să înțelegeți semnificația acestor acțiuni, deci trebuie să fiți ghidat de ipotezele dumneavoastră. În special greu de făcut cu modele de încuietori mortise.Pentru a evita greșelile în timpul instalării, se propune să se ia în considerare în detaliu metoda de fixare.

Mai întâi trebuie să pregătiți instrumentele:

 • șurubelniță;
 • burghiu și un set de burghie, inclusiv stiloul;
 • line;
 • simplu creion;
 • marcator;
 • daltă.

Pentru a instala astfel de dispozitive, urmați recomandările descrise mai jos.

 • Este necesar să aplicați marcajul pe foaia de ușă. Pentru a crea condiții favorabile, este mai bine să scoateți ușa de la balamale. Apoi marcați limitele superioare și inferioare ale mecanismului de blocare. Aceste acțiuni trebuie să se conformeze pentru a pregăti o nișă.

Marcajele de pe panza trebuie să conțină găuri pentru mâner și dispozitive de fixare. Este foarte important ca procesul de aplicare a marcajului să nu fie distras de aspectele străine.

 • Următorul pas presupune eliminarea lenjeriei excesive de lemn. Cel mai bun lucru pentru acest job se potriveste cu freza electrica. Un analog este o daltă cu un ciocan.
 • În locurile de mărci este necesară găurirea orificiilor pentru mânere și fixări. Nișă este gata - puteți instala carcasa dispozitivului de blocare.
 • Apoi este necesar să se facă o marcare a unui nivel reciproc pe o cutie de ușă.Marcator vârful limbii de blocare, strâns cu un stilou și ușa se închide. În această stare, este necesar să eliberați pixul astfel încât limba să atingă jambul, este marcată cu un marker. După aceea, se deschide ușa. Placa reciprocă este adusă la marca selectată, punctele de contur și de fixare sunt marcate.
 • Cu ajutorul unui ciocan și a unui daltă, o gaură pentru limbă este scosă și o placă de contragreutate este înșurubată deasupra ei.
 • Odată ce lucrarea principală este finalizată, este necesar să se testeze mecanismul instalat. Dacă există deficiențe, este necesar să corectați imediat erorile.
 • Apoi, instalați mânerele.

Sfaturi de operare

Pentru a seta încuietori servite cu fidelitate de câteva decenii, trebuie să monitorizeze starea și comportamentul acestora.

 • În cazul unui zgomot străin în mecanismul structurii de blocare, contactați comandantul.
 • Dacă limba dispozitivului de blocare devine greu de manevrat, este necesar să slăbiți ușor baza șurubului înșurubat pe țesătură.
 • Pentru încuietori de fixare este cel mai bine să utilizați cheile originale. Un duplicat realizat din material de proastă calitate va fi împământat în interiorul dispozitivului, lăsând în urmă o contaminare cu praf. În viitor, amenință o mică defalcare.
 • În cazul în care copiii mici locuiesc în casă, părinții ar trebui să efectueze o conversație preventivă, spunând cum să utilizați în mod corespunzător mânerele ușii de pe ușă și cheie.

Producători celebri

Alegerea produselor de închidere pentru ușile interioare este o sarcină dificilă. În plus față de aspectul estetic al problemei, produsul dorit trebuie distins printr-un nivel sporit de durabilitate și siguranță. Vânzătorii din magazine sunt gata să ofere un produs de cea mai înaltă calitate, însă numai propriile lor cunoștințe despre cumpărători nu se vor lăsa înșelați. Abloy. Pe piața mondială, acest producător a fost cunoscut timp de zeci de ani.

Calitatea mărfurilor produse de acesta îndeplinește cele mai înalte cerințe ale standardului european. Încuietorile pentru ușile interioare sunt proiectate luând în considerare o durabilitate sporită, materialul de fabricație nu răspunde la salturile de temperatură.

Cunoscutul brand ucrainean Viatek sa specializat mult timp în sistemele de securitate. Printre lista extinsă de produse fabricate încuietori de interior joacă un rol important. Comentariile foarte bune sunt producătorii italieni. Printre acestea se numără AGB și Morelli.Produsele lor sunt foarte apreciate pe piața produselor de construcții globale. Blocurile de uși ale acestor producători sunt de înaltă rezistență și securitate.

Cum să instalați un sistem de blocare pentru ușile interioare cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor