Cum să încorporați încuietoarea în ușa interioară?

 Cum să încorporați încuietoarea în ușa interioară?

În ușile interioare se introduc numai încuietori, deoarece suprafețele vor arăta oarecum greoaie și prea vizibile de pe una din fețele lor. Nu este deloc dificil să faci această lucrare, mai ales pentru acei oameni care au avut cel puțin o dată o astfel de afacere. Articolul va analiza modul de alegere, instalare și ajustare a încuietorilor de acest tip.

Blocați selecția

Cea mai comună versiune a încuietorii într-o ușă interioară din lemn este un mecanism cilindric cu două mânere rotunde sau în formă de L și o zăvor. Ele sunt disponibile în mai multe versiuni, de exemplu, cu sau fără dispozitiv de blocare.În primul caz, este posibil să închideți ușa pe o parte, blocând astfel deschiderea cu mânerul de pe cealaltă față. Adică, vă puteți închide în dormitor și vă puteți relaxa, fără teama că cineva va intra în cameră și vă va găsi în forma dezbrăcată. Blocarea fără un dispozitiv de blocare este plasată numai pentru ca ușa să poată fi acoperită cu un zăvor, protejându-l de curenți, miroși din bucătărie sau zgomotul din alte încăperi.

Dispozitivul de blocare nu trebuie să fie un mecanism cheie. Există, de asemenea, încuietori care au încuietori obișnuite de diferite forme, montate în mânerul principal, de exemplu, pârghii sau butoane. Gama de încuietori din magazinele de materiale de construcție este destul de largă, deci nu ar trebui să existe probleme cu alegerea.

Versiunea cu larve și chei este, de fapt, un dispozitiv simplificat pentru blocarea ușii din față. O astfel de blocare poate fi de obicei dezlănțuită pe ambele părți, fără teama de a deveni prizonier în propriul birou, ca în cazul în care pe ușă este instalată o încuietoare cu blocare. Limba în aceste uși este activată când apăsați mânerul. Dacă ușa poartă funcția de barieră simplă de la curenți și nu servește drept o protecție a spațiului personal (cu un dispozitiv de blocare), este mai bine să alegeți o încuietoare cu un zăvor de plastic.Există un zgomot mai mic, care este foarte enervant noaptea în procesul de deschidere și închidere a ușii prin bufnițe de familie.

Dacă te uiți la el, diferite versiuni ale dispozitivelor sunt puse pe ușile camerelor cu o funcție specifică:

 • pentru dulapuri sunt încuietori potrivite cu larve pentru cheile de pe ambele părți;
 • pentru dormitoare, toalete, căzi de baie și dușuri - dispozitive cu interlocks din interior;
 • pentru camerele pentru copii, încuietori magnetice noi și costisitoare sunt ideale;
 • pentru bucătării, săli și încăperi pot fi limitate la încuietori obișnuite cu mânere și o zăvor.

Dar, în orice caz, toate dispozitivele trebuie să fie încorporate. Atunci când alegeți, asigurați-vă că pânzele interioare din locuința dvs. au grosimea corespunzătoare pentru fitingurile care urmează să fie alese. Ușile standard au, de obicei, o grosime inegală a frunzei: una - nu mai mică de 35 mm, altele - 45 mm. Aici au nevoie de fitingurile corespunzătoare pentru a evita faptul că blocarea va avea o grosime egală cu ușa.

În plus, alegerea fitingurilor, trebuie să acordați atenție interiorului general al locuințelor și al încăperilor, în special. Matricea ușii este, de asemenea, de mare importanță.De exemplu, nu puteți încorpora dispozitive de blocare concepute pentru o ușă cu greutatea de 40 kg pe panza cu greutatea de 70 kg. Ar fi o idee proastă de a avea o dimensiune uriașă în pânză, de a introduce o încuietoare cu mânere miniatură și un izvor de întoarcere slab.

În ceea ce privește blocarea magnetică menționată mai sus, un astfel de dispozitiv are un miez încărcat pozitiv mobil (girder) în interior, care începe să acționeze numai când ușa este închisă. În această poziție, este opusă benzii magnetice încărcate negativ, instalată pe praful ușii. Șurubul este atras de curea și blochează sigur ușa în poziția închisă. Pentru a deschide ușa, trebuie să rotiți butonul, care deconectează (deblochează) magneții. După deschiderea ușii, bara transversală nu mai este afectată de forța de interacțiune a magneților polului opus, așa că se întoarce la loc. Un dispozitiv complet silențios câștigă popularitate, care până acum nu face decât să rețină prețul destul de ridicat al acestui tip de construcție.

Pentru uși glisante interioare, există și dispozitive speciale de blocare. Se ciocnesc în pânză, au aceleași butoane rotative și o bară pe cutie.Principala diferență dintre aceste dispozitive constă în zăvorul în formă de cârlig, datorită căruia această constipație se numește "harpoon".

pregătire

Indiferent de ce blocaj a fost ales pentru o anumită ușă interioară, pregătirea pentru instalare nu este mult diferită de tipul său. Puteți să oferiți sfaturi: dacă intenționați să încorporați încuietori pe toate ușile interioare ale unui apartament sau unei case, atunci este mai bine să o faceți pe frunzele usilor scoase din balamale. Orice profesionist vă va spune despre acest lucru. Dacă decideți să puneți dispozitivul de blocare numai într-o singură ușă și scoateți-l din balamale prezintă anumite dificultăți, este mai bine să montați blocajul în poziția "în picioare".

Înainte de a vă apropia de ușă cu scula, trebuie să aveți în vedere cu atenție modelul achiziționat al mecanismului de blocare, verificați încă o dată disponibilitatea tuturor pieselor și elementelor de fixare necesare, cu o descriere a echipamentului, familiarizați-vă pe deplin cu instrucțiunile și tratați diagrama de instalare a dispozitivului. Toate acestea trebuie atașate produsului.

Înarmat cu cunoștințe și având constatarea caracterului complet al kitului, trebuie să decideți înălțimea la care veți instala dispozitivul.În mod tipic, încuietori tăiate la o înălțime de la 100 la 150 cm de la suprafața podelei. Alegerea unei înălțimi, puteți face o marcă preliminară pe pânză și gândiți-vă la instrumentul care va fi necesar pentru a lega blocarea existentă.

Instrumente necesare

Luați în considerare opțiunea celui mai simplu dispozitiv de legare cu două mânere și o zăvor.

Pentru muncă aveți nevoie de:

 • I daltă;
 • burghiu electric cu burghie;
 • burghiu cu pene de 22 mm;
 • mori pe un copac cu un diametru de 50 mm;
 • un set de șurubelnițe;
 • un ciocan;
 • instrumente de măsurare (riglă, pătrat, bandă);
 • marcator sau creion lavabil.

Exercițiul electric este necesar nu numai pentru găurirea găurilor pentru dispozitive de fixare, ci este util pentru lucrul cu un burghiu și un burghiu. Burghiul va trebui să găsească o gaură pentru încuietoare, iar tăietorul va avea adâncituri pentru garniturile decorative ale mânerelor. Desigur, este mai bine să efectuați o astfel de lucrare cu un instrument special - un frezat de frezat, care este adaptat special pentru astfel de tăieturi în copac, dar din cauza costului său ridicat, acesta este mai des folosit de profesioniștii care își câștigă existența din tamplarie.

Efectuarea unui canal

La instalarea dispozitivului de blocare, va fi necesar să se realizeze caneluri pentru placa de bază a zăvorului pe partea frontală a foii de ușă la o adâncime de 3-5 mm (în funcție de model)precum și pentru placa din spate a ușii.

Acest lucru se face manual, folosind o dalta si un ciocan folosind urmatoarea tehnologie:

 1. lamele sunt aplicate în locul locației viitoare și sunt înconjurate în jurul perimetrului cu un creion sau un marcator subțire;
 2. în funcție de mărimea indicată, platforma este tăiată cu grijă cu o daltă și un ciocan la o adâncime mică;
 3. continuarea lucrărilor trebuie continuată, respectând adâncimea - ar trebui să fie strict în funcție de grosimea plăcilor, deoarece nu este de dorit nici îngroparea excesivă, nici canelura prea mică;
 4. care au tăiat canelurile, sunt curățate de rugozități și de gunoi.

În caz de penetrare excesivă, va trebui să eliminați eroarea cu un strat de material plastic sau alt material, ceea ce, bineînțeles, nu va îmbunătăți fiabilitatea operațională a dispozitivului.

Montarea dispozitivului

Înainte de a încorpora încuietoarea, trebuie să faceți un marcaj. Toate operațiile de incizie începând de la marcare sunt ușor de realizat pe cont propriu. În mod obișnuit, astfel de accesorii sunt instalate chiar în mijlocul foii de ușă de la unul dintre margini. Prin urmare, mijlocul pânzei este marcat cu o linie mică folosind o bandă (pentru o ușă standard de la fund va fi de 95 cm în orice direcție).Apoi, de la marginea pânzei, care va tăia încuietoarea, cu ajutorul unui pătrat este marcat 6 cm la intersecția cu marca anterioară.

La intersecția a două mărci puneți un punct vizibil. Acesta este punctul care va fi centrul prin care se va trece axa mânerelor și a dispozitivului de blocare dacă blocajul trebuie să fie asamblat cu un dispozitiv de fixare. Aici va fi centrul găurilor de găurire pentru decorarea pixurilor.

  Toate operațiile sunt apoi realizate mai bine în conformitate cu algoritmul.

  • Cu ajutorul aceluiași pătrat transferăm punctul central în partea laterală a ușii, chiar în mijlocul grosimii pânzei. Aici va fi centrul corpului cilindric al castelului (laturi, limba).
  • Acum trebuie să luați un burghiu, introduceți-l în mașina de găurit electrice și găuriți o gaură sub corpul încuietorii. În același timp, este necesar să se reziste poziției stricte perpendiculare a axei de găurire în raport cu peretele lateral al foii de ușă. Adâncimea găurii este de aproximativ 35 mm.
  • Este necesar să schimbați burghiul în mașina de găurit. Această unealtă găsește o gaură pentru stilouri. Și aici este necesar să se monitorizeze cu atenție poziția sculei astfel încât să fie perpendiculară pe ușă atât în ​​plan orizontal cât și vertical.În plus, nu puteți permite găurirea prin ușă a unei uși pe o parte. Pe dispozitivul de tăiere există un vârf ascuțit care se extinde de-a lungul axei, similar cu creionul burghiului anterior, astfel încât acesta va servi drept îndrumare pentru sfârșitul lucrului. Când acest vârf a forat partea opusă a țesăturii, acestea se deplasează din moară în cealaltă parte și se rotesc o gaură de acolo pentru a evita deteriorarea țesăturii la locul tăietorului.
  • Următorul pas este de a corecta mărimea orificiului de ieșire pentru zăvor, folosind un burghiu pen. Ar trebui să fie de 23 mm (am avut un burghiu de 22 mm). Pentru a face acest lucru, trebuie doar să potriviți gaura la dimensiune, inserând și încercând cilindrul de blocare în orificiu.
  • După aceea, este necesar să se curețe cele două găuri rezultate, care sunt conectate una cu cealaltă perpendicular pe axe, din praf, rumeguș și burnițe.
  • Introducem cilindrul de blocare în orificiul corespunzător și efectuăm o prelevare a canelurilor sub placa de susținere cu dalta și un ciocan în modul descris mai sus. Când scaunul de sub zăvor va fi gata, instalați-l la locul său, vom perforați prin găurile pentru șuruburile de montare cu un burghiu subțire și fixați încuietoarea la ușă împreună cu ele.
  • Acum puteți introduce una din mânere în orificiul de blocare, notați locația exactă a plăcii de atac. Pentru a face acest lucru, limba este acoperită cu orice colorant și, ținând limba într-o stare mai profundă cu mânerul, acoperiți ușa până la capăt. Asigurați-vă că ușa este închisă strâns, trebuie să eliberați mânerul, zăvorul se sprijină pe blocul de ușă și face o notă. Și deja pe această marcă, puteți calcula locația de instalare a plăcii de atac. Eșantionați sub el să faceți daltă și ciocan, așa cum este descris mai sus. După finalizarea creșterii, așezați bara în poziție și fixați cu șuruburi.

  Instalarea ușilor cu ajutorul unei freze submersibile este mult mai bună și mai ușoară. Mașina de frezat, în plus, vine cu diferite șabloane pentru a lucra cu multe tipuri bine cunoscute de încuietori. Cu ajutorul căruciorului și a acestor șabloane, toată lucrarea se realizează prin instalarea nu numai a diferitelor accesorii, ci și a instalării corecte a ușii.

  Montaj și ajustare

  Rămâne doar să asamblați în cele din urmă blocarea, să reglați, dacă este necesar, munca sa și, în final, să fixați toate dispozitivele de fixare.Imediat trebuie remarcat faptul că nu trebuie să fii prea zelos cu dispozitivele de fixare, în special în acele încuietori, în care părțile dispozitivului sunt fixate una de cealaltă din diferite părți ale pânzei. Strângerea strânsă a șuruburilor poate deforma carcasa și va fi dificil ca mecanismul de blocare să funcționeze, chiar dacă este blocat.

  Deoarece zăvorul este deja în poziție, este necesar să introduceți mânerul. Primul pas este să instalați mânerul cu șuruburile de montaj pe care trebuie să le deblocați înainte de instalare. După aceasta, mânerul este inserat cu axa sa pătrată în orificiul de blocare și în gaura proprie în pânză până când se oprește.

  Un alt mâner în modelele moderne este adesea fixat pe un corp cilindric și are o bandă decorativă detașabilă. În primul rând, mânerul și banda decorativă trebuie să fie scoase din corp, după ce s-au înecat cu zăvoarele și numai atunci corpul este instalat în orificiul corespunzător din pânză pe axa de control pătrată de pe mânerul opus și este montat pe această axă în opritor. Apoi, șuruburile de montare sunt introduse în găuri, iar împreună cu ele cele două laturi ale mânerelor sunt fixate una de alta.

  Acum va fi necesar doar să întoarceți lama decorativă și mânerul în carcasă, după ce ați înecat capcanele de pe carcasă.Ele sunt filetate în corp până în momentul în care clipurile ieșesc, care au ieșit din penetrare în canelurile de montare ale acestor elemente.

  Instalarea dispozitivului de blocare este finalizată, iar mișcarea liberă a mecanismului de blocare și funcționarea precisă a acestuia trebuie ajustate. Acest lucru poate fi verificat prin rotirea butonului. Ar trebui să se miște ușor și fără goluri, iar după eliberare, reveniți imediat la locul respectiv. În cazul unui accident vascular cerebral greoi sau a unei convulsii, este necesar să slăbiți puțin șuruburile de fixare. Dimpotrivă, dacă în mecanism există sunete și răsuciri externe, atunci șuruburile de fixare trebuie strânse mai adânc.

  Verificarea funcționării

  După ajustarea mecanismului de blocare trebuie să se verifice funcționarea sistemului în ansamblu. Pentru aceasta, închideți ușa și verificați instalarea corectă a plăcii posterioare. Dacă există o ușoară răsturnare a zăvorului în bară sau, invers, deplasarea milimetrică a orificiului față de zăvor, atunci toate acestea pot fi eliminate prin îndoirea sau îndoirea plăcilor de reglare ale orificiului barei inverse.

  Dacă sistemul de blocare funcționează corect, atunci nu ar trebui să existe nici o lovitură între zăvorul și placa din spate, ușa se închide strâns, blocarea funcționează cu ușurință și fără zgomot inutil.

  Cum să încorporați încuietoarea în ușa interioară, veți învăța din videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor