Alegerea și instalarea încuietori pentru ușile interioare

 Alegerea și instalarea încuietori pentru ușile interioare

Lacate - elementele integrale ale ușilor de intrare. Dar ele sunt instalate nu numai la intrarea în apartament sau casă. De exemplu, dispozitivele de blocare destul de des echipează ușile interioare.

În general, sunt stabilite mai multe cerințe pentru încuietori pentru uși de interior, în special, confort și ușurință de utilizare și instalare, precum și fiabilitatea și compactitatea structurii în sine.

În legătură cu astfel de cerințe, încuietori magnetice pentru dulapuri interioare sunt considerate cele mai populare. Să vorbim despre aceste dispozitive în mai multe detalii.

Caracteristici esențiale

Una dintre cele mai importante cerințe este durabilitatea și fiabilitatea muncii.Acest lucru se datorează în primul rând faptului că aceste dispozitive sunt utilizate mult mai des decât structurile similare instalate pe ușile de intrare.

Încuietorile magnetice fac față acestor sarcini cel mai bine, deoarece dispozitivul lor este cel mai potrivit pentru deschideri și închideri multiple.

În plus, trebuie remarcat faptul că nu există o nevoie specială de mijloace suplimentare de protecție pentru astfel de încuietori (de exemplu, sistemele care protejează împotriva hacking-ului), deoarece ușile interioare sunt destinate utilizării interne.

Avantajul fără îndoială al structurilor de blocare de acest tip este dimensiunea lor mică, care asigură un proces de instalare mai confortabil.

Mecanismul de funcționare a încuietorilor magnetice a ușilor este destul de simplu. Evident, se bazează pe munca unui magnet, care face parte integrantă din design. Bara magnetică situată în unitatea principală atrage elemente mici de metal situate în jambul ușii, astfel încât ușa este ținută în poziția închisă.

Există mai multe modele moderne și avansate din punct de vedere tehnologic ale căror lucrări de magnet sunt legate de prezența curentului electric.Aceste încuietori pot fi controlate cu ajutorul telecomenzii.

Punctele tari și punctele slabe

Ca orice altceva, încuietoarele magnetice au o serie de caracteristici, dintre care există atât proprietăți pozitive, cât și negative. Luați în considerare în detaliu.

  Printre avantajele acestor structuri merită remarcat faptul că acestea funcționează complet tăcut. Prin urmare, astfel de încuietori pot fi instalate chiar și în dormitoare sau camere pentru copii, deoarece utilizarea lor nu va cauza nici un disconfort gospodăriei dumneavoastră.

  Un alt plus este o procedură de instalare destul de simplă. Urmând instrucțiunile, aproape toată lumea va fi capabilă să facă față instalării unui dispozitiv simplu.

   Convingând consumatorii și un astfel de "duet" plăcut de caracteristici, cum ar fi durata lungă de viață și costul redus.

   În plus față de avantaje, încuietori magnetice au un număr de dezavantaje.

   1. Deoarece magnetul propriu-zis, care este inclus în dispozitivul de blocare, nu poate fi pornit sau oprit, funcționează continuu. Acest lucru înseamnă că praful de metal se va acumula în jurul acestuia tot timpul și va atrage, de asemenea, diferite părți din metal.
   2. Datorită faptului că magnetul poate într-o oarecare măsură să joace rolul unui spontan mai aproape, există posibilitatea ca ușa să se închidă.
   3. Dacă ați ales o blocare modernă pentru controlul radio pentru cumpărare și operare, luați în considerare faptul că nu va funcționa atunci când alimentarea este oprită.

   Tipuri de modele

   Există mai multe tipuri de încuietori magnetice, care de obicei sunt instalate pe uși de interior.

   • Pasive. Acesta este cel mai simplu model standard. Astfel de dispozitive sunt de obicei folosite pe ușile diferitelor dulapuri. Deci, o parte metalică este atașată la mufa ușii și un magnet este cuplat la foaia de ușă. În contact, aceste elemente sunt atrase unul de altul și ușa rămâne închisă. Pentru a deschide ușa, este necesar să se efectueze procedura de deschidere (decupare) a magnetului și a barei metalice cuplate împreună. De obicei, trebuie doar să împingeți sau să trageți mai mult mânerul ușii.
   • Rigel. Dispozitivele magnetice de blocare, echipate cu un bolț, au un principiu mai complex de funcționare. Structura unor astfel de structuri include nu numai un magnet și o placă metalică, ci și elemente mecanice suplimentare. În aparență, aceste încuietori magnetice sunt greu de distins de la încuietori convenționali.De fapt, șurubul este un anumit tip de șurub care pătrunde în bara special concepută pentru a deschide și închide ușa. De obicei, acest element este fabricat din orice material magnetizat. Pentru a deschide șurubul și bara, trebuie să apăsați mânerul sau o altă pârghie care face parte din blocare. Acest tip este considerat mai sigur și mai fiabil decât cel precedent.
   • Electromagnetică. În mod tradițional, această vedere este instalată pe ușile de intrare, dar dacă există o nevoie de securitate sporită, aceasta poate fi instalată între camere. O astfel de blocare este controlată prin radio - pentru a activa declanșatorul, veți avea nevoie de o cheie electronică specială. Dezavantajul modelului îl reprezintă dependența de electricitate. Deci, dacă alimentarea este oprită acasă, ușa va fi deschisă constant.

   Cum sa alegi?

   Astăzi, piața construcțiilor are o gamă largă de încuietori magnetice. Dar pentru a alege cea potrivita, ar trebui sa fiti ghidat de urmatorii factori:

   • determină tipul specific de blocare în funcție de caracteristicile sale funcționale și de principiul de funcționare (acestea au fost discutate mai sus);
   • revizuiți intervalul propus pentru conformitatea cu interiorul casei, alegeți un model armonios în mărime și formă;
   • să se ocupe de forța de reținere necesară.

   Blocați instalarea

   Pentru a instala o blocare magnetică pe ușa interioară, veți avea nevoie de un burghiu electric, mai multe șurubelnițe, un ciocan, un router, o daltă, o bandă și un marcator.

   În primul rând, este necesar să se sublinieze locul instalării propuse a dispozitivului de blocare. După aceasta, este necesar să se contureze dimensiunile încuietorii de pe ușă.

   Apoi, o gaură pentru mâner este forată în locul dorit și încep să lucreze la nișa în care va fi instalată unitatea principală (de obicei, această etapă de lucru se realizează prin intermediul unui router).

   După aceea, blocul propriu-zis trebuie să fie plasat într-o nișă și să-l fixeze. Etapa finală este de a verifica performanța structurii.

   Cum să încorporați încuietoarea în ușa interioară, veți învăța din videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor