Varietăți, instalarea și repararea încuietorilor de deasupra capului

 Varietăți, instalarea și repararea încuietorilor de deasupra capului

Încuietorile de pe ușă - este un design simplu care poate fi montat independent. În acest articol vom examina avantajele și dezavantajele acestor dispozitive, luăm în considerare tipurile acestora, precum și sfaturi privind alegerea și instalarea.

sfera de aplicare

Încuietorile de la înălțime au o gamă largă de aplicații între proprietarii de apartamente și case particulare. Mai presus de toate ele sunt potrivite pentru panouri din lemn, instalate în principal pe ușile de intrare. Astfel de structuri atrage în primul rând costuri reduse și ușurință de instalare, acest tip de încuietori pot fi instalate cu propriile mâini fără prea mult efort.

Mult mai puțin frecvent utilizat cu ușile metalice datorită particularităților de atașament la metal, unde va fi dificil să se facă fără o mașină de sudură și un mașină de șlefuit. Pentru ușile din metal, cele mai importante mecanisme de blocare a mortisului furnizate de producător, deasupra capului, sunt utilizate în principal ca o protecție suplimentară împotriva penetrării.

Aceste încuietori sunt, de asemenea, excelente pentru protejarea instalațiilor industriale, a magazinelor, a birourilor, în cazul în care este necesară instalarea unei încuietori pe ușile din sticlă. Gama de încuietori de pe piață pentru produsele din această categorie este destul de mare, ceea ce vă va permite să alegeți cu ușurință un dispozitiv pentru nevoile fiecărui consumator.

dispozitiv

Încuietorile de la înălțime sunt aranjate foarte simplu, proiectarea lor implicând instalarea cu o întrerupere minimă a integrității ușii, spre deosebire de încuietori încorporate. Kitul de blocare standard este alcătuit dintr-o cutie mecanică principală și o placă de blocare. Cele mai multe modele sunt echipate cu un zăvor de primăvară în interior și o gaură de chei în exterior. În aceste modele, mânerul nu este, de obicei, prevăzut.Toate încuietorile de acest tip lucrează pe principiul blocajelor și au mai multe tipuri de structură internă a mecanismului.

tipuri

Luați în considerare cele mai populare modele de pe piață.

Printre acestea se numără:

 • pârghie;
 • cod;
 • mecanice;
 • electromecanice;
 • pupei;
 • „Invizibil“;
 • engleză;
 • Pinion.

pârghie

Blocurile de nivel sunt considerate cele mai fiabile. Complexitatea dispozitivului nu permite unui atacator să compromită rapid mecanismul. Sistemul de blocare intern al șurubului constă din mai multe plăci de formă complexă, care trebuie să fie poziționate corespunzător în ordinea dorită și, în același timp, să cupleze șurubul într-un slot special în el. Această sarcină manipulează cu ușurință cheia. Pentru ao deschide cu o cheie principală, trebuie să încerci din greu și să petreci mult timp. În plus, spargeți liniștit blocarea nivelului nu funcționează.

codul

Lăcașurile combinate sunt adesea folosite pe ușile de intrare sau pe porțile din curțile caselor private. Există două tipuri de încuietori combinate: mecanice și electronice. Pentru a deschide mecanicul cel mai adesea trebuie să țineți un anumit număr de butoane simultan.Ele, de regulă, nu se disting prin fiabilitate ridicată, având în vedere că materialul din care sunt făcute butoanele poate fi de proastă calitate. Pe butoanele care sunt fixate constant, rămân adesea observații caracteristice care evidențiază combinația.

Sistemele electronice care sunt adesea folosite în interfoane sunt considerate mai fiabile. Numărul de combinații pe astfel de încuietori poate fi mult mai mare. Atunci când alimentarea este oprită, mecanismul este complet blocat, lăsând posibilitatea deschiderii într-un mod de urgență.

mecanic

Astfel de blocuri de patch-uri pot fi găsite cel mai des. Acestea sunt instalate în principal pe ușile din față ale spațiilor rezidențiale. Astfel de construcții sunt deblocate și blocate cu o cheie sau un zăvor special.

electromecanică

Astfel de sisteme sunt, de regulă, instalate pe porțile curților, ușilor de intrare ale birourilor sau ale altor întreprinderi, deoarece au capacitatea de a deschide la distanță ușa la cerere. De multe ori lucrează "în tandem" cu interfoanele.

pupei

Bolturile cu bolt sunt probabil unul dintre cele mai simple modele. Din păcate, ele nu sunt foarte fiabile și sunt potrivite pentru închiderea ușilor de garaj, a încăperilor de utilitate, a mansardelor și a altor încăperi,unde nu păstrați lucruri deosebit de valoroase. Dispozitivul lor nu implică rotirea cheii și funcționează pe principiul supapei. Cheia este introdusă în gaura de chei și se mișcă liniar față de planul ușii. Adesea, cheile unor astfel de mecanisme sunt lungi, ceea ce face dificilă transportarea lor în legătură cu restul. Pentru astfel de chei, este mai dificil să faceți un duplicat.

fiind invizibil

Este un tip de blocare a mașinii, în cazul în care trebuie doar să apăsați un buton de pe știftul tastaturii pentru al deschide. Acest tip de sisteme de închidere nu are o gaură de chei, deci corespunde cu numele "invizibil". Ca urmare, nu este posibil să deschideți o astfel de blocare cu o cheie principală. Sistemele funcționează autonom și nu se tem de întreruperea temporară a alimentării.

engleză

O astfel de blocare a cilindrului este foarte ușor de reparat și menținut. În cazul unei defecțiuni, designul său permite doar înlocuirea nucleului, în loc să înlocuiască întregul mecanism. De asemenea, este posibilă înlocuirea cu ușurință a cheii.

portbagaj

Acest tip de încuietoare este considerat cel mai primitiv dintre mecanismele de blocare deasupra capului, împreună cu lacăturile. Este o carcasă cu o șină, la care este atașat un mâner de blocare.Din interior, funcționează ca o supapă regulată, din exterior, mecanismul se deschide și se închide cu o cheie. Structurile sunt considerate cel mai puțin rezistente la efracție și nu sunt recomandate să protejeze apartamentele, casele și orice încăperi cu lucruri valoroase în interior.

Pro și contra

Principalul avantaj este simplitatea și viteza de instalare. La instalarea unui lacăt, integritatea foii de ușă este puțin perturbată, ceea ce face dificilă ruperea ușii. Designul, care este de fapt ascuns de ochii intrusului, nu permite blocarea mecanică a blocării. Desenele sunt complet nepretențioase pentru reparații. De asemenea, avantajul este capacitatea de instalare a unui lacăt în locuri unde nu este posibilă instalarea unei dulapuri, cum ar fi o grosime insuficientă sau excesivă a foii de ușă.

Fiabilitatea mecanismelor de închidere deasupra capului este mult inferioară morții, care este probabil principalul dezavantaj. Ușile cu astfel de încuietori care se închid spre interior sunt mult mai ușor pentru intruși să bată decât să-și piardă timpul la hacking. Prezența unui zăvor în locul unei gafe de chei în interiorul ușii este un dezavantaj suplimentar, deoarece intrusul poate părăsi cu ușurință camera cu lucruri valoroase după ce a intrat în casă.De asemenea, minusurile pot fi atribuite aspectului ușii cu un lacăt instalat, care poate fi foarte izbitoare. Complexitatea instalării pe structuri metalice nu este, de asemenea, un plus.

Reguli de instalare și înlocuire

În ciuda ușurinței de instalare, ar trebui să luați în considerare cu atenție acest lucru, din cauza instalării competente a încuietorii depinde de fiabilitatea, pe termen lung și ușurința de utilizare. Astfel de încuietori nu ar trebui instalate pe ușa care se deschide spre interior, deoarece acestea vor fi destul de ușor de dislocat. Pentru a instala încuietoarea pe o foaie de lemn, veți avea nevoie de un set mic de unelte, și anume:

 • măsuri de bandă;
 • un creion;
 • burghiu sau șurubelniță;
 • Burghiu de diametru adecvat;
 • I daltă;
 • un ciocan;
 • sulă.

Reguli de instalare și înlocuire

Mai întâi trebuie să faceți un marcaj, să reglați poziția blocării în înălțime. Merită să alegi cea mai confortabilă înălțime pentru tine. Există un standard pentru amplasarea castelului la o înălțime de 140-150 cm de la podea. Pentru a marca găurile, de regulă este inclus un șablon de hârtie, care este suficient pentru a se atașa la înălțimea pe care ați ales-o și apoi marcați găurile principale cu un șnur sau un cui.În funcție de marcajele de unghi, este necesar să se găsească găuri, aproximativ egale cu lungimea șuruburilor, cu care mecanismul va fi atașat. Semnul central din șablon este pentru gaura de chei. Aici va fi folosit burghiul cu un diametru adecvat pentru blocarea, de obicei este de 22 mm.

Este important! Trebuie să faceți o gaură de trecere, dar din partea din spate, în cazul în care burghiul va ieși din ușă, poate împrăștia fibrele lemnoase. De multe ori poate distruge ușa. Prin urmare, pe partea din spate, este necesar să atașați o bară mică și o presați ferm la ușă până când gaura este complet găurită.

În plus, totul este extrem de simplu. Rămâne doar să introduceți încuietoarea în orificiul format, să combinați găurile de marcare și să-l fixați cu șuruburi autoportante. Se recomandă pentru fiabilitate utilizarea șuruburilor cu o lungime de 5 mm mai mică decât grosimea pânzei. Apoi este instalarea plăcii de atac, iar aici este și mai ușor. Trebuie doar să aliniați bara astfel încât bolțul încuietorii să pătrundă ușor în gaură și să fixați semnele în creion. De asemenea, trebuie să evidențiați orificiul șurubului de pe rama ușii.După aceea, folosind o daltă, o gaură este scobită de-a lungul conturului marcat și găurile pentru dispozitivele de fixare sunt forate.

După instalarea plăcii de atac, tot ce rămâne este să apăsați inelul pe gaura de chei. În cele mai multe cazuri, acest lucru poate fi tratat cu un ciocan. Unele modele vă permit să înfășurați inelele sau pot fi deja instalate. Când toate etapele de mai sus sunt finalizate, instalarea blocării poate fi considerată completă. Cu ușile din metal, lucrurile sunt mult mai complicate dacă producătorul nu oferă un suport pentru constipație suplimentară.

În cazul înlocuirii necesare, demontarea nu este o problemă și se realizează prin aceleași acțiuni în ordine inversă, excluzând marcajul. Indiferent de înlocuirea completă sau parțială a blocatorului.

reparații

Serviți cauza prejudiciului poate fi mai mulți factori. De exemplu, neconcordanța cu regulile de funcționare, uzura pieselor, efectele mecanice, instalarea necorespunzătoare, decalajul foii de ușă, cheia defectă sau defectă rămasă în gaură. În funcție de problemă, soluțiile pot fi diferite. În unele cazuri, se recomandă înlocuirea întregii blocări.Un mare plus pentru reparații este capacitatea de a dezasambla cu ușurință și de a asambla cazul. Adesea, după aceasta, problema este văzută imediat, iar soluția nu durează mult.

Este recomandabil să se prevadă eventuale defecțiuni la cumpărare și să se aleagă o blocare care să vă permită să înlocuiți numai nucleul. Deseori, funcționarea incompletă a mecanismului este rezolvată prin ajustare simplă. Puteți contacta întotdeauna un specialist. De asemenea, magazinele oferă aproape întotdeauna o garanție. Cea mai eficientă opțiune este înlocuirea blocării, întrucât este destul de dificil să găsiți componente, iar un element reparat independent după un timp se descompune din nou.

Sfaturi pentru alegere

O gamă largă de încuietori de tip patch-uri pot aduce dificultăți în alegerea acestora. Pentru început, merită să decideți cum și unde va fi utilizat mecanismul: pe ușa din față a casei sau apartamentului, ușa de garaj sau ușa biroului. Este necesar să se țină cont de tipul de frunză: ușă metalică, din lemn sau din sticlă. Reamintind cele de mai sus, puteți să determinați cu ușurință ce design va fi cel mai de încredere. De asemenea, este important să se acorde atenție calității materialelor și asamblării.Un blocaj bun va fi destul de greu, nu are nici o reacție, scârțâie și crăpare în interior. O opțiune excelentă - designul cu o carcasă din oțel, sunt de calitate diferită de construcție și sunt destul de rezistente la deteriorări.

Cererea este de asemenea făcută din fontă. Ei au o mare marjă de siguranță, sunt, de asemenea, rezistenți la deteriorări, totuși acest metal reacționează prost la temperaturi scăzute și poate exploda în timpul înghețurilor severe.

Este preferabil să luați blocarea unui brand popularAstfel de companii sunt de obicei în mare cerere, fiind considerate ca fiind cele mai fiabile. Este necesar să studiați cu atenție toate funcțiile încuietorii: în ciuda simplității designului, butoanele lor pot avea mai multe scopuri. De exemplu, puteți bloca posibilitatea de a deschide cheia. Fiecare model are caracteristici proprii și merită să contactați vânzătorul pentru sfaturi.

Dacă prioritatea dvs. este costul mediu, trebuie să acordați atenție segmentului mediu de preț, excluzând achiziția de modele ieftine. Lacatele ieftine au o durată de viață semnificativ mai scăzută și sunt mai greu de reparat ulterior. Lacatele nu sunt cumpărate în fiecare săptămână, iar salvarea pe propria lor securitate nu este bună,de obicei, nu conduce.

Pentru informații despre modul de reparare a încuietorii auto-create, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor