Detaliile de instalare a încuietorii ușilor

 Detaliile de instalare a încuietorii ușilor

Astăzi există un număr mare de sisteme și dispozitive de blocare. Acestea sunt concepute pentru a proteja proprietarii de intervenția oaspeților nedoriți în casele lor sau în sălile de utilități. Motivele pentru instalarea sau înlocuirea blocării la ușă pot fi multe. Acest proces nu tolerează neglijența și neglijența, dar poate fi realizat independent, cel mai important fiind să știi cum să o faci.

Selectarea dispozitivului

În primul rând, este necesar să se înțeleagă tipurile de încuietori pentru a alege opțiunea care este adecvată atât din punct de vedere al funcționalității, gradului de protecție și posibilităților financiare.

În funcție de tipul de instalație, încuietorile sunt clasificate în trei grupe.

 • Cu balamale. Mecanismul de blocare articulat este cel mai simplu. De regulă, este folosit pentru a proteja ancadramentele, garajele, casele de vară și obiectele cu comunicații. Instalarea dispozitivului este simplă și accesibilă oricărei persoane. Totuși, gradul de protecție al acestor încuietori este cel mai scăzut, iar coeficientul de secretizare este zero.
 • Îngropate. Esența mecanismului de blocare este cuprinsă în titlul propriu-zis: este încorporat în interiorul ușii, pentru care este tăiată o nișă specială în pânză. Instalarea dispozitivului în acest caz va necesita anumite abilități și unelte speciale, mai ales dacă ușa este metalică. Aceste încuietori vă permit să alegeți un model în funcție de gradul de protecție și de secret. Modificările care garantează eficiența în hacking sunt foarte populare.
 • Fals. Încuietori de un design similar sunt impuse pe o ușă din interior, în același timp, o parte a mecanismului intră adânc în cârpă. Instalarea și înlocuirea nu vor provoca dificultăți pentru un maestru cu experiență, dar, dacă este necesar, este posibilă și instalarea independentă.

În funcție de tipul dispozitivului, încuietorile sunt împărțite în două tipuri principale.

 • Pinion. Principala caracteristică a castelului este masivitatea acestuia.Mecanismul funcționează dintr-o cheie care nu este întoarsă, ci pur și simplu introdusă în sistem. De regulă, cheile au lungime și greutate semnificative. Se fac tăieturi speciale pe suprafața lor, care ar trebui să coincidă cu codul din interiorul încuietorii. Deoarece pentru deschidere este necesar să se depună eforturi considerabile, mecanismele rack și pinion sunt instalate pe garaje, depozite și alte încăperi de utilitate.
 • Sisteme cilindrice. Mecanismele de blocare de acest tip sunt considerate clasice. Piesele principale sunt bolțurile, carcasa, cama și larva. Principiul mecanismului de rotație. Nivelul complexității blocării este determinat de numărul de părți cilindrice, în interiorul cărora există elemente care provoacă protecție împotriva hacking-ului. Fiecare detaliu are un set propriu de coduri PIN, deci o cheie este dezvoltată pentru el.

Combinațiile de coduri în legătură cu această circumstanță pot fi mai mult de un milion. Acestea sunt potrivite pentru instalarea pe uși de interior și de birou.

 • Disc. Designul principiului de acțiune este similar cu încuietorile cilindrice. Numai combinațiile de coduri sunt create în detrimentul discurilor, pe numărul cărora depinde complexitatea și fiabilitatea mecanismului de blocare.
 • Mecanisme de nivel. Designul de blocare în ceea ce privește elementele de bază este similar cu tipul cilindrului, dar există detalii suplimentare care complică principiul funcționării acestuia. Piesele principale sunt placi de cod cu arcuri din oțel numite pârghii. Ele sunt mult mai masive decât oferă fiabilitatea încuietorii. Fiabilitatea constipatiei depinde de numarul de pârghii.
 • Sisteme combinate. Aceste modele protejează cel mai eficient împotriva hacking-ului.

În conformitate cu principiul acțiunii.

 • Mecanice. Mecanismele de blocare ale construcției specificate sunt închise numai dacă există o cheie, adică manuală. Ele sunt simple, destul de fiabile, durabile și sunt cele mai populare modele de pe piață.
 • Electromecanică. Blocurile de acest fel au capacitatea de a închide ușa nu numai cu o cheie, ci și cu un modul electronic. De regulă, astfel de mecanisme au șuruburi obișnuite care pot fi acționate manual sau de către un dispozitiv electronic: o cartelă, o cheie de fixare și o telecomandă.

Un astfel de sistem de închidere este considerat foarte fiabil, deci este adesea folosit în bănci și în seifurile muzeului.

 • Electronic. Principalul lor avantaj este impactul asupra ușii de la o distanță lungă. De regulă, acestea sunt instalate în cabane private la garaj și porți de intrare, porți. Principala problemă este că acestea sunt ușor de deschis, ca orice alt dispozitiv electronic. Prin gradul de fiabilitate și protecție împotriva hacking-ului, acestea pierd din cauza modelelor electromecanice și electromagnetice.
 • Electromagnetică. Pentru a instala o încuietoare cu magneți, aveți nevoie de un circuit cu energie electrică permanentă în rețea. În această condiție, este capabil să ofere o bună protecție. Mai des se utilizează pe spații industriale și în clădiri mari de birouri.

Criterii de selecție

Atunci când alegeți o blocare, trebuie să răspundeți în mod consecvent la următoarele întrebări.

 • Funcția pe care ușa o execută. În funcție de sarcinile care execută ușa, este selectată și mecanismul de blocare. Dacă aveți nevoie de fiabilitate ridicată, atunci încuietorile sunt selectate din materiale de înaltă calitate, durabile, cu un grad ridicat de secret și rezistență la fisurare. Cea mai simplă constipație pentru ușile din interior sau ușile din plastic poate fi făcută din părți mai ieftine: plastic, alamă sau silumin.
 • Fiabilitate. Există 4 clase de rezistență la fisurare. Primul dintre ele este cel mai simplu, care este folosit pentru încuietori pentru uși de interior, birouri, săli de utilitate. Chiar și un neprofesionist va fi capabil să-l deschidă în 5 minute. Clasa a doua se caracterizează printr-un timp de spargere de până la 15 minute. Ele pot fi instalate pe ușa din față, dar cu condiția să nu fie nimic valoros în spatele lor. Clasa a treia de protecție oferă calități îmbunătățite ale mecanismelor de blocare. Că este cel mai popular, deoarece prețul și calitatea sunt comparabile pentru utilizatorii obișnuiți. Clasa a patra este instalată pe uși în spații specializate, care sunt supuse unor cerințe sporite de securitate.
 • Gradul de secretizare. Mulți vânzători sunt cumpărători înșelătoare, caracterizând încuietori numai în ceea ce privește numărul de combinații. Dar trebuie remarcat faptul că secretul este un concept complex, care include, în plus față de factorul indicat, protecție împotriva oricărui tip de hacking: mecanic sau cu ajutorul unei chei master, durabilitate, rezistență la impact, probabilitatea repetărilor cheie.

În funcție de acestea, există 3 nivele de secret.

 • Scăzut. Caracteristici: de la 10 la 10 mii de coduri posibile și simplitatea acestora, lipsa protecției împotriva hacking-ului, piese din materiale cu rezistență redusă, precizie redusă de asamblare.
 • Media. Caracteristici: de la 5 mii la 5 milioane de combinații cu un nivel suficient de complexitate. Modelele producătorilor de renume au protecție împotriva hacking-ului. Materialele pentru barele transversale sunt rezistente la uzură, pentru cazurile în care acestea utilizează frecvent cele cu grad scăzut, nivelul de asamblare este mediu.
 • Înaltă. Caracteristici: numărul de pini începe de la 100 mii la un miliard, nivelul de complexitate este cel mai ridicat, protecția împotriva oricărui tip de impact, materialele sunt uzate, rezistent la acizi și impermeabile, precizie ridicată a asamblării.

Instrumente necesare

Pentru a încorpora automat încuietoarea, va trebui să stocați anumite instrumente și cunoștințe. Setul de scule depinde de tipul de încuietoare și de materialul de la care se face ușa.

Pentru lenjeria de lemn vor fi necesare:

 • burghiu electric;
 • set de dălți;
 • setul de șurubelnițe sau șurubelnița;
 • dulgherul;
 • un ciocan;
 • un fișier;
 • riglă și creion;
 • dacă nu se află în ansamblul de blocare.

Pentru a instala încuietoarea pe ușa metalică, este posibil să aveți nevoie de găuri și fișiere metalice.În kitul de montare a dispozitivelor de blocare pe folii de plastic ar trebui să includă o hârtie de copiat sau argila pentru marcare.

Demontarea blocării anterioare

În ciuda inovațiilor în producerea mecanismelor de blocare, uneori eșuează. Prin urmare, trebuie să fii pregătit pentru faptul că într-o bună zi castelul va trebui înlocuit sau reparat. Înainte de a instala un nou mecanism, desigur, trebuie să dezmembrați cel vechi.

În funcție de ce șuruburi este blocată încuietoarea, ar trebui să stocați o șurubelniță plat sau cu cap. Cu ajutorul său toate dispozitivele de fixare ies dintr-o față de capăt. Există o lază de castel. Dacă larva mecanismului nu este fixată, atunci este suficient să scoateți încuietoarea trăgând bara spre ea însăși.

Dacă larva este prezentă în castel, adică dispozitivul are un anumit nivel de protecție, înseamnă că acesta trebuie să fie scos în primul rând. Pentru a face acest lucru, deșurubați șurubul lung lung care trece prin întregul corp, pornind de la bracket. După aceea, larva va ieși cu un ușor clic pe ea. Pentru dispozitivele de blocare cu un grad ridicat de protecție, acest proces devine mai complicat, deoarece este mai întâi necesar să dezactivați mecanismul de protecție cu o cheie specială și numai după ce demontați larva.

În cazul unei încuietori cu mâner, ar trebui să scăpați de ea înainte de a începe să scoateți mecanismul. De regulă, pârghiile de deschidere sunt atașate cu un șurub de blocare pe știftul pătrat. De asemenea, trebuie să fie deșurubat pentru a scoate un bolț. Și după ce a continuat dezmembrarea ulterioară a castelului.

Dificultatea de a analiza un dispozitiv de blocare care a devenit inutilizabil este reprezentat de diverse elemente decorative, cum ar fi suprapunerile. În acest caz, dezmembrarea ar trebui să înceapă cu ele. Ei au dispozitivele de fixare, care sunt adesea înșurubate fie în foaia de ușă, fie în corpul constipației. Apoi, algoritmul acțiunilor este standard.

 • La îndepărtarea blocajului pus pe tipul de eforturi, acesta va fi închis mult mai puțin, decît la desființarea colegului său de mortise. Astfel de modele sunt atașate cu șuruburi la ușa însăși. Prin urmare, procesul constă în deșurubarea șuruburilor, înlăturarea carcasei - plăcuța care acoperă puțul și scoaterea încuietorii.
 • Încuietorile pe uși de plastic și metal sunt adesea electrice sau electromagnetice. Prin urmare, înainte de a începe dezmembrarea, trebuie să vă asigurați că nu există electricitate și să citiți instrucțiunile pentru dispozitivul lor.Foarte rar, dar totuși există cazuri în care încuietori sunt construite în fabrică și nu este posibil să le îndepărtați fără a deteriora frunza ușii. În acest caz, trebuie să încercați să faceți cu "sânge mic", de exemplu, prin forarea acestuia de la capăt.

Trebuie remarcat faptul că întreaga încuietoare nu se rupe mereu imediat. De regulă, nucleul eșuează, care poate fi înlocuit separat, fără a elimina întregul mecanism. Deci, va fi mult mai ieftin.

marcare

După ce vechiul castel este îndepărtat, puteți trece la următoarea etapă - marcarea.

În ușa veche

Dacă sunt rămase găuri din vechea încuietoare, atunci este mai bine să personalizați noul mecanism pentru ele. Apoi vor servi drept marcaj.

Experții avertizează că nu există două încuietori similare. Dacă este necesar un înlocuitor adecvat strict pentru gaurile vechi, atunci trebuie să schimbați nucleul, atunci cazul va rămâne vechi și nu vor apărea probleme sau căutați un model, un brand și un producător absolut identic. Pentru selecție, este mai bine să veniți la magazin cu un vechi castel sau descrierea acestuia, astfel încât consultanții să poată găsi rapid opțiunea potrivită.

Dacă există găuri pentru constipație, dar nu există nici una și nu se știe cum a fost, atunci măsurătorile trebuie luate în milimetri. Pentru runde, raza este măsurată, pentru celelalte - lungime, lățime, adâncime.

Dacă nu puteți ridica un astfel de mecanism de blocare, este posibil să instalați un alt model. Este mai bine dacă este puțin mai mare decât cel precedent, atunci găurile existente vor trebui doar să fie extinse.

În noua ușă din lemn

Pentru a facilita procesul de instalare a unui nou castel cu propriile mâini, trebuie să abordați cu atenție și cu atenție marcajul.

 • Pe suprafața foii de ușă cu creion sau cretă se marchează locația blocării și a mânerului de foraj, dacă acestea sunt interconectate. În mod obișnuit, constipația este stabilită la o distanță de un metru de nivelul podelei. Cu toate acestea, înălțimea poate fi diferită, mai confortabilă pentru rezidenți.
 • Cu ajutorul pătratului pe această marcă, perpendicularul este tras pe capătul ușii. Acesta este centrul, concentrându-se asupra căruia de-a lungul sfârșitului trebuie să desenați o linie axială a cărei lungime este egală cu lățimea corpului. Cea mai ușoară modalitate este să atașați blocajul la partea din față a ușii și să trageți în jurul conturului astfel încât dimensiunile adânciturii să se potrivească exact cu dimensiunile dispozitivului. Obțineți un desen al unui dreptunghi.
 • Apoi, măsurați adâncimea de intrare a limbii în pânză (aceasta este distanța dintre lama blocului până la capătul celui mai lung bolț) de pe ambele fețe ale ușii și marcați-o. Cu alte cuvinte, este necesar să se desemneze începutul și sfârșitul mecanismului de blocare.
 • Dacă blocarea presupune prezența unui buton rotativ, locația sa este marcată pe ambele părți ale ușii. Pentru aceasta, corpul dispozitivului este aplicat lateral pe ușă, după care se fac semnele necesare.
 • După aceasta, puteți începe să forați o gaură. Pentru aceste scopuri, utilizați un burghiu electric cu un burghiu cu pene. Pentru a se potrivi cu adâncimea valorii măsurate, trebuie notat pe burghiu cu un fir. Diametrul burghiului este mai bine să alegeți în apropierea grosimii găurii. Trageți cu atenție de-a lungul întregii semne dreptunghiulare. Precizia corectă poate fi o daltă. În locul unui burghiu, unii meșteri folosesc o daltă și un ciocan. Maestrii observă că gaura ar trebui să fie puțin mai mare decât dimensiunea blocării, atunci va fi mai ușor să o instalați.

În această etapă se termină, de la instalarea dispozitivului de blocare.

Deschiderea pentru limba pe partea opusă a cadrului ușii este marcată după ce încuietoarea însăși a fost deja asamblată și încorporată. Pentru aceasta, elementul de blocare este șters cu cretă sau o hârtie de copiat este lipită. La închiderea limbii se va lăsa o marcă, care va fi considerată o marcă pentru găurirea găurilor necesare.Dacă totul se face corect, atunci după instalare, mecanismul nu se va bloca.

În noua ușă de metal

De regulă, ușile din fier sunt vândute complet cu un blocaj și alte detalii necesare, astfel încât toate găurile de pe el sunt deja forate și coincid cu dispozitivele de fixare. Rămâne doar să instalați un sistem de blocare conform instrucțiunilor din locurile specificate.

Dacă ușa este cumpărată fără blocare, se observă algoritmul general de acțiuni, numai schimbați instrumentele, deoarece metalul va fi forat și tăiat.

Într-o nouă ușă din plastic

Astăzi, ușile de plastic se găsesc peste tot. În consecință, încuietorile de pe ele, de asemenea, vor trebui să schimbe, să repare și să instaleze altele noi. Algoritmul de acțiune pentru marcarea locației unei încuietori într-o ușă din PVC este similar cu cel din lemn. Tipurile scumpe de dispozitive de blocare au instrucțiuni, în care nu este dată numai procedura de instalare, ci sunt atașate șabloane de marcare.

Astăzi, aproape toți producătorii includ un șablon de hârtie în setul de documente atașat. Se aplica la usa, cu ajutorul unor marci de pe usa: 4 fixare si unul central pentru larva de inchidere.

Maeștrii recomandă găurirea găurilor în locurile indicate, cu excepția centrului, cu un burghiu subțire. Apoi, șuruburile vor intra în material fără distorsiuni. Gaurile trebuie să fie surd, nu prin.

Marcarea canelurii de sub bară se realizează similar cu modelul mortise: atașați încuietoarea și înclinați bara. Marcarea locației contrapartidei mecanismului de blocare se realizează după asamblarea și montarea completă a încuietorii. Pentru a face acest lucru, este închis, se aplică o construcție reciprocă, iar semnele sunt realizate cu găuri de găurire pentru dispozitive de fixare.

instalare

După cum arată practica, instalarea unei încuietori pe ușă nu este ușoară, dar este fezabilă să o faceți singur. Introducerea încuietorii ușilor pe diferite tipuri de cârpe - proces identic în bază. Diferențele sunt determinate de funcțiile suplimentare ale mecanismului și de materialul din care sunt fabricate ușile.

Pe o ușă din lemn cu un mâner pivotant

După tăierea unei nișe pentru corpul de blocare la marcare, secvența de acțiuni va fi după cum urmează.

 • Plasarea benzilor de capăt. Blocajul trebuie introdus în locașul de fante și tăiat bara de-a lungul conturului.Deoarece ar trebui să fie la același nivel cu pânza, este necesar să faceți o mică indentare pentru aceasta. Pe linia trasă la o adâncime de 1-2 milimetri, se realizează o crestătură cu un cuțit. Daltă se extinde până la dimensiunea barei.
 • Găuri de găurire pentru mâner și cheie. O deschidere pentru gaura de chei și mâner este obținută cu ajutorul unui burghiu pen. Maeștrii sfătuiesc să găurească găuri nu prin, ci din două părți, atunci vor fi mai exacte, fără a se rupe de-a lungul marginilor.
 • Introduceți modele în ușă. Blocajul se adâncește în locul său, mânerul este introdus în orificiul făcut mai devreme. În cazul în care garnitura decorativă era prezentă în kit, atunci în acest stadiu acestea sunt fixate cu șuruburi pe panza.
 • Instalarea benzilor paralele. Este, de asemenea, numit "răspuns". Acesta este situat vizavi de castel, include un bolt la închidere. Pentru a încorpora bara reciprocă, trebuie să urmăriți un algoritm similar cu obținerea spațiului sub încuietura în sine. Localizarea limbii în panza este marcată cu cretă sau hârtie de carbon. Cureaua este atașată cu șuruburi sau șuruburi.

Pe ușa din lemn

Pentru a pune blocarea facturii, trebuie să vă reamintim că înălțimea standard este de 1,5 metri de la nivelul podelei.Cu toate acestea, nu este obligatorie și pentru execuție și poate varia în funcție de cerințele proprietarilor.

După aplicarea tuturor marcajelor, găurile centrale sunt forate. Experții recomandă să o facă din două părți, și nu imediat prin. În acest caz, marginile vor fi netede. Diametrul găurii trebuie să coincidă cu cilindrul de blocare.

Spre deosebire de modelul mortise, placa de patch-uri este laterală, nu centrală. Cu toate acestea, acesta trebuie să se afle și în același timp cu foaia de ușă, ceea ce înseamnă că este de asemenea necesar să tăiați o canelură sub ea. Pentru această procedură, folosiți un cuțit ascuțit pentru a aprofunda conturul dorit și o daltă pentru a aluneca în locaș.

Apoi, încuietoarea este instalată în locul ei și este atașată la ușă cu șuruburi sau șuruburi de blocare. Partea reciprocă a mecanismului este înșurubată cu șuruburi pe marcajul realizat.

După instalarea tuturor componentelor principale, se atașează elemente suplimentare: plăci decorative, dispozitive anti-vandal, mânere.

Trebuie remarcat faptul că, în cazul în care încuietoarea trebuie tăiată în ușile parțiale, înainte de a le instala, asigurați-vă că le scoateți din balamale și, dacă este posibil, scoateți geamurile.Le va salva de la spargere sau spargere accidentala.

Cu un nivel corespunzător de îndemânare, încuietoarea poate fi lovită în ușile glisante sau alunecoase, fără al scoate din balamale.

Pe ușa de fier

Principiul de instalare a mecanismului de blocare este similar cu algoritmul acțiunilor de lucru cu pânză de lemn, singura diferență fiind sub forma instrumentelor utilizate. Pentru găuri diferite, veți avea nevoie de un șlefuitor, de o mașină de găurit și de burghie metalică.

Pe ușa din plastic

Lacate pentru uși din lemn și metal nu sunt potrivite pentru prototipurile lor din plastic. În acest caz, ar trebui să alegeți o constipație specială. Mecanismul este selectat în funcție de lățimea profilului pe care va fi instalat. Aproape toate modelele prezentate sunt îndoite și au mânere încorporate pentru deschidere. Acest lucru este necesar pentru a păstra integritatea și estetica întregii structuri. În cazuri rare, foaia de ușă este echipată cu un dispozitiv de blocare deasupra capului pentru a spori protecția.

Pe ușa balconului sau în fereastra cu geamuri duble a apartamentului, situată la etajele superioare, de regulă se montează un zăvor obișnuit de blocare cu mâner. În acest caz, vine într-un set cu geamuri cu geam dublu, deci este deja instalat la fabrica.Trebuie remarcat faptul că nu are funcții de protecție.

Pentru reparații, este suficient să deșurubați șuruburile de fixare, să scoateți mânerele pe ambele părți, să introduceți un nou mâner similar în gaură, să îl fixați.

Dacă este necesar să se asigure protecție împotriva penetrării printr-o ușă din plastic, atunci trebuie instalat un mecanism de blocare mai complicat. Luați în considerare algoritmul acțiunilor pe exemplul modelului electromagnetic.

 • După aplicarea marcajelor de găurire de început. În timpul lucrului, trebuie reținut faptul că este imposibil să apăsați greu pe pânză, se poate sparge.
 • De regulă, designul este alcătuit din două părți principale, dintre care unul este montat pe foaia ușii, iar celălalt - în deschidere. Toate dispozitivele de fixare sunt prezente în configurație.
 • În etapa următoare, un circuit electric este asamblat. Aceasta va necesita anumite cunoștințe și aptitudini, deci dacă nu sunt acolo, este mai bine să căutați ajutorul electriciștilor profesioniști.
 • Etapa finală este conectarea sursei de alimentare.

Verificarea funcționării

Testarea funcționabilității mecanismului de blocare este după cum urmează:

 • toate părțile se mișcă liber, nu blochează și nu se blochează;
 • ușa se închide strâns;
 • limbajul intră în omologul său uniform și la o adâncime suficientă, ceea ce îi asigură fiabilitatea;
 • toate circuitele electrice sunt declanșate fără întârziere;
 • Toate piesele sunt strânse înșurubate, nu se scot.

În următorul videoclip veți găsi instalarea castelului în ușa interioară.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor