Detaliile privind instalarea încuietorilor magnetice

Detaliile privind instalarea încuietorilor magnetice

Acest tip de blocare pe piața construcțiilor a apărut relativ recent, dar a reușit să câștige popularitate, deoarece este durabil, funcționează silențios și este instalat simplu. În funcție de tipul de atașament, ele sunt deformate și deasupra capului. Cea mai populară este închizătura. Astfel de dispozitive pot fi instalate în pepiniere sau dormitoare. Mecanismul este rezistent la apă, instalarea sa este posibilă în băi.

Caracteristicile muncii

Blocarea acestui tip funcționează pe principiul unui magnet obișnuit. Atunci când două elemente se apropie de o anumită distanță, câmpul electromagnetic este declanșat, acestea sunt atrase, ca urmare a căror fixare și fixare a cercevelei în poziția dorită.Uneori pot juca rolul de închizători. Dispozitivele acestei modificări sunt instalate în uși sau dulapuri de mobilier, putând fi, de asemenea, adesea folosite în saci sau notebook-uri.

Caracteristici de design

În prezent există modele care sunt echipate cu cârlige sau cârlige. Ultimul tip este montat într-o baie sau în baie, iar dormitorul este dotat cu o încuietoare. Astăzi, au apărut încuietori din poliamidă, ceea ce face posibilă închiderea ușoară a ușilor aproape în tăcere.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele includ:

 • ușurința utilizării;
 • durabilitate;
 • rezistența la umiditate;
 • liniștit.

contra:

 • instalarea corespunzătoare este necesară pentru a asigura durabilitatea;
 • costul ridicat.

tipuri

Există multe blocări magnetice pe piața construcțiilor.

 • Solenoid. Acest tip de încuietoare poate fi montat atât pe ușa străzii, cât și pe ușile interioare și, prin urmare, este adesea utilizat în clădiri publice, birouri sau bănci. Funcționează de la electricitate și necesită o conexiune suplimentară la rețea. Deschis cu telecomanda sau cheia electronică.Astfel de mecanisme sunt echipate cu un buton care poate fi efectuat în locul necesar și se deschide la distanță de la distanță. Lucrarea acestei închizători se presupune numai în prezența electricității. Dacă nu există energie, blocarea nu va funcționa. Dacă este necesar, puteți echipa bateria de blocare electromagnetică. Acest mecanism este fiabil, deoarece este dificil să găsiți cheile.
 • Magnetic. Este echipat cu piese mecanice și deschide ușile cu mâner. Încorporat în interiorul pânzei.
 • Pasive. Se compune din două părți, dintre care unul este montat pe ușă, iar al doilea - pe cutie. Funcționează pe principiul unui magnet obișnuit, atunci când elementele se află la o distanță scurtă una de cealaltă, ele sunt atrase atunci când câmpul magnetic funcționează. Poate fi instalat pe ușile interioare sau pe ușă, acordeoane cu greutate redusă.

Set complet

În prezent, încuietorile sunt disponibile pentru vânzare, împreună cu dispozitivele de fixare și echipamentele necesare.

Există mai multe dintre ele.

 1. Există o placă de retur și un magnet.
 2. Elemente de fixare și cabluri de legătură.

Uneori pot exista elemente suplimentare:

 • dispozitive de alimentare neîntreruptă;
 • controlere;
 • interfoane;
 • închizători.

Nu este dificil să dobândiți propriile opțiuni pentru un anumit tip de blocare, pentru a crește funcționalitatea acestuia.

montare

Instalarea unei blocări magnetice este o sarcină ușoară, dacă aveți anumite abilități în a lucra cu astfel de mecanisme și, prin urmare, puteți să o faceți singuri. Instalarea dispozitivului de blocare este de obicei pe partea laterală sau în partea superioară a foii de ușă.

etape:

 • pe foaia de ușă este atașată o placă din metal, care vine în kit;
 • un caz magnetic este instalat pe ușă.

În cazul în care castelul va fi de tip mortise, atunci instalarea va provoca unele dificultăți, precum și nevoia de prezență a maestrului. A montat o astfel de încuietoare în interiorul foii de ușă, iar lucrarea este după cum urmează:

 • pentru a facilita munca este necesară dezmembrarea panzei;
 • marcați ușa în zona de fixare a încuietorii;
 • foraj o nișă;
 • marchează joncțiunea de blocare cu cutia;
 • montați a doua parte a încuietorii pe cutie astfel încât să coincidă cu magnetul de pe panza;
 • fixați ambele părți pe bază;
 • a pus ușa în loc;
 • colectarea de echipamente suplimentare;
 • verificați funcționarea dispozitivului.

Dacă, din anumite motive, blocarea nu va funcționa, trebuie să verificați din nou toate mecanismele sau să curățați suprafețele magneților împotriva grăsimii din fabricație și a murdăriei.Întregul proces nu durează mai mult de o jumătate de oră și, cu disponibilitatea de experiență și instrumente, puteți face față acestei activități independent și rapid. Experții nu recomandă instalarea blocărilor magnetice fără abilități, deoarece durabilitatea dispozitivului și funcționarea sa fiabilă depind de instalarea corectă.

Dispozitiv electromagnetic

Dacă se achiziționează o blocare electromagnetică, atunci este necesar să aveți cunoștințe de bază despre electricitate, citiți cu atenție instrucțiunile și urmați-l când instalați echipamentul. Caracteristica principală a instalării acestui mecanism este că va fi necesar să se instaleze dispozitive electrice suplimentare, precum și să se conecteze încuietoarea la rețeaua electrică.

Racordarea este realizată prin fire simple, care au o secțiune transversală de 0,5 mm. Aceste cabluri trebuie să fie ascunse în cutie, pentru a nu le deteriora în timpul funcționării. După conectarea la rețea, trebuie să programați, să determinați metoda de deschidere. Diagrama conexiunii este inclusă.

Blocările electromagnetice necesită o întreținere specială. Pentru a face acest lucru, va fi necesar să verificați periodic plăcile pentru a asigura cuplarea normală a electromagneților. Când instalați, fixați bine elementele pe bază.Se recomandă trecerea unei clase de master pentru posibilitatea mecanismului de auto-codare, dacă este necesar. În timpul instalării, este important să nu confundați terminalele și să instalați împământarea.

Trebuie remarcat faptul că încuietorile electromagnetice pot fi instalate nu numai pe ușile de intrare, ci și pe porți sau porți. Acestea sunt montate în diferite moduri, dar pentru aceasta trebuie să alegeți acele mecanisme care pot avea o greutate foarte mare.

Aceste produse sunt alimentate de la un releu de 12 volți care activează și dezactivează mecanismul de blocare. Instalarea se face pe poarta sau poarta cu șuruburi, iar controlul se realizează cu ajutorul unei unități de la distanță sau al unui buton la distanță.

Blocarea electromagnetică este un dispozitiv mai fiabil. Trebuie să o alegeți corect în conformitate cu condițiile de instalare și să o conectați corespunzător la rețea. Atunci când nu există cunoștințe necesare în această chestiune, este mai bine să încredințați munca profesioniștilor.

Principii de alegere

Când cumpărați, acordați atenție următorilor parametri:

 • principiul funcționării mecanismului;
 • cazuri de utilizare;
 • caracteristici de instalare;
 • conformitatea;
 • set complet.

Atunci când alegeți, trebuie să aveți în vedere faptul că încuietori standard pot rezista la țesături cu greutatea de până la 150 kg, deoarece acestea ar trebui montate numai pe uși din PVC sau placaj. În cazul în care foaia de ușă este foarte masivă și greoaie, atunci se recomandă să alegeți dispozitive care să poată susține cerceveaua de până la 300 de kilograme și mai mult.

Înainte de a instala un astfel de produs, este necesar să verificați rezistența acestuia la rupere și, de asemenea, merită să refuzați instalarea unei blocări magnetice puternice pe uși ușoare, deoarece poate apărea deformarea web-ului.

După cum puteți vedea, o blocare magnetică este un dispozitiv fiabil și robust care îmbunătățește calitatea menținerii ușii în poziția dorită. Repararea acestui dispozitiv este efectuată rar și dacă o parte a eșuat, poate fi ușor achiziționată și înlocuită. Instalarea este simplă și accesibilă fiecărui utilizator. Atunci când alegeți, este recomandat să acordați prioritate modelelor de încredere de la producătorii care au demonstrat că au. Ele oferă o garanție pentru produsele lor și mențin calitatea lor la nivelul corespunzător.

Cum să instalați un dispozitiv de blocare magnetic pe ușă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor