Cum de a pune încuietori în ușile metalice?

 Cum de a pune încuietori în ușile metalice?

Dacă se folosește principiul "casa mea este cetatea mea" și a fost achiziționată o ușă de intrare metalică pentru a-și proteja apartamentul sau casa, atunci este necesar să se țină seama de faptul că un mecanism de blocare de înaltă calitate este necesar pentru a asigura securitatea. Cel mai bine este să încredințați instalarea castelului specialiștilor, dar este de asemenea posibilă o instalare independentă. Dar mai întâi trebuie să aflați ce tipuri de dispozitive de blocare există.

Soiuri de castele

Pe piața modernă există numeroase mecanisme de blocare. Ele diferă în ceea ce privește metoda de instalare și gradul de fiabilitate și de secret.

Conform metodei de instalare a ușii, dispozitivele sunt împărțite în mai multe opțiuni.

 • Nota de expediere. Partea principală a acestui mecanism de blocare este situată pe partea exterioară a ușii. Instalarea acestui tip de blocare nu este o problemă.
 • Îngropate. Crashes în corpul ușii. Pentru o instalare corectă este necesară selectarea corectă a locașului din corpul ușii.
 • Construit înăuntru. Este încorporat în ușă la fabrica. Instalarea dvs. este aproape imposibilă, deoarece întreaga ușă va fi necesară dezmembrare.
 • Cu balamale. Acesta este un tip de dispozitiv de blocare rar folosit. Diferă în simplitatea instalării - este necesar să sudați doar două ochi și să închideți dispozitivul.

În ceea ce privește securitatea și secretul, dispozitivele de blocare sunt împărțite în următoarele categorii:

 • cilindru;
 • pârghie;
 • pupei;
 • cod;
 • disc;
 • magnetice.

Primele două tipuri (pârghie și cilindru) sunt cele mai frecvente.

Produsul cilindric constă dintr-un cilindru de blocare și un mecanism intern. Ea poate fi atît de pusă, cît și de mortistică. Are un nivel ridicat de securitate. Avantajele acestui mecanism de blocare includ faptul că în cazul pierderii unei chei este necesară doar o schimbare a larvei și nu demontarea întregului dispozitiv.

Proiectarea mecanismelor de blocare a blocării este alcătuită dintr-un miez și un set de plăci cu coduri suvalde. Cu cât numărul plăcilor este mai mare, cu atât este mai mare gradul de siguranță și siguranță al încuietorii.

Dispozitivele de blocare electromecanică și electromagnetică devin tot mai frecvente. Ele se disting printr-un nivel și mai mare de protecție împotriva intrării neautorizate.

Designul încuietorii electromecanice utilizează o combinație de elemente mecanice și electrice cu un mecanism electronic. După cum sugerează și numele, dispozitivele de blocare electromagnetică constau într-un electromagnet încorporat în corpul de blocare și în elemente metalice. Avantajele acestor produse sunt o durată lungă de viață și un nivel ridicat de siguranță.

Cum sa alegi?

Înainte de a cumpăra o încuietoare pe o ușă metalică, trebuie să ascultați recomandările persoanelor cu experiență în acest domeniu.

De asemenea, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi.

 • Trebuie să achiziționați produse de la producătorii bine-cunoscuți. Merită să cereți recenzii online despre modelele propuse.
 • Mizerabilul plătește de două ori, astfel încât ieftinitatea mecanismului de blocare nu ar trebui să fie un criteriu de selecție.
 • Este necesară duplicarea dispozitivului de blocare de alt tip.
 • Puteți obține sfaturi de la vânzător cu privire la caracteristicile dispozitivului și la utilizarea produsului.

În plus, trebuie să țineți cont de clasele de rezistență la hacking.

 • Clasele de primă clasă reprezintă cele mai nesigure dispozitive în această privință. Ele nu sunt folosite pentru usile de intrare, ci pentru constipatia interioara si garderoba.
 • Produsele de clasa a doua se caracterizează printr-un nivel mediu de efracție.
 • Dispozitivele de blocare din clasele a treia și a patra sunt cele mai sigure. Acestea sunt folosite pentru protejarea bolților bancare, a seifurilor și a altor spații protejate.

Clasa de blocare

Nivel de securitate

Acțiune pentru a sparge, nu mai puțin, N

Timpul minim de hacking neautorizat, minute

Domeniu de utilizare

Hasp și constipatie planochka

Construcția bolțurilor

Joint planochka frontal cu o cutie de mortise

eu

mic

≈2940

≈785

≈785

≈1-3

Auxiliar și ușă între camere

II

normal

≈2940

≈785

≈785

≈5-10

Usi pentru a intra în apartamentele rezidențiale

III

sporit

≈4900

≈1500

≈1960

≈10-15

Usi pentru intrarea in apartamente rezidentiale, spatii nerezidentiale unde se pastreaza bani, valori materiale si / sau securitate.

IV

mare

≈6860

≈1960

≈4900

≈30-40

Usi pentru intrarea in apartamente rezidentiale, spatii nerezidentiale unde se pastreaza bani, valori materiale si / sau securitate.

Pregătirea pentru instalare

Pregătirea pentru a instala blocarea este după cum urmează:

 • la achiziționarea mecanismului de blocare;
 • în pregătirea sculelor și a elementelor de fixare necesare;
 • în marcajul suprafețelor necesare pentru elementele castelului.

Instrumente necesare

Pentru montarea unui nou sau înlocuirea unui vechi dispozitiv de blocare, nu sunt necesare unelte speciale. Tot ce aveți nevoie este inclus în setul obișnuit:

 • unghiolor (bulgară);
 • burghiu electric;
 • toiagul metalic ascuțit;
 • maestru de măsurare și creion;
 • șuruburi, șuruburi;
 • șurubelniță sau șurubelniță;
 • un fișier;
 • filet filetat.

marcare

Unul dintre primii pași în procesul de instalare a blocării ușii este marcarea punctelor de montare și de fixare. Este necesar să alegeți o înălțime confortabilă pentru locația mecanismului de blocare, să atașați blocarea la ușă și să urmăriți contururile. Suporturile trebuie notate.

Tehnologia de instalare

Principala problemă a montajului dispozitivului de blocare în ușile din fier este că trebuie să procesați un material foarte durabil. Metoda de instalare a mecanismului de blocare depinde de tipul acestuia.

Cea mai ușoară cale este să înlocuiți vechea încuietoare cu una nouă, deoarece canelurile principale sunt deja pregătite. Este posibil să trebuiască să le extindeți puțin, să găuriți găuri noi pentru dispozitive de fixare, dacă nu se potrivesc cu cele vechi. Lucrul va fi în continuare mai mic decât la instalarea primei blocări.

insera

Când înlocuiți mecanismul vechi al ușii, trebuie să îl scoateți. Elementele noului sistem de blocare trebuie inserate în golurile formate. Dacă toate dimensiunile sunt aceleași, întreaga instalație va fi redusă la fixarea acesteia.

incut

Pentru montarea modelului mortise, este necesar să se facă găuri pentru mâner, fântână și canelură pentru mecanismul propriu-zis.

Inițial, ar trebui să marcați locația degajării pentru mecanismul de blocare în capătul ușii. Înălțimea aproximativă a încuietorii este de 1-1,5 m. Găuriți găurile de-a lungul marginilor zonei marcate și tăiați o canelură cu o mașină de rectificat. Marginea canelurii trebuie tratată cu un fișier pentru a distruge neregularitățile rezultate. Pentru a împiedica alunecarea burghiului, trebuie să pre-marcați pumnul.

Apoi trebuie să introduceți încuietoarea în canelura pregătită și să marcați locurile de fixare. După aceasta, trebuie să găuriți găurile pentru șuruburi și să marcați firul.

Apoi, trebuie să observați locul găurilor din panza pentru fântână și mâner, după care sunt tăiate. Apoi trebuie să puneți mecanismul în canelură.

Acum ar trebui să verificați funcționarea încuietorii. Dacă problema nu este găsită, atunci stiloul și capacul pot fi atașate. Miezul mecanismului trebuie lubrifiat și cheia este rotită în poziția blocată.

Marcați găurile de pe rama ușii și faceți un burghiu pentru bolțurile fixe, fixați placa de lovire deasupra.

Pentru a preveni forfecarea, trebuie să verificați funcționarea mecanismului de blocare după fiecare etapă finalizată.

Diferența în montarea unui dispozitiv de blocare a tipului de patch-uri este că corpul principal al încuietorii este așezat pe planul ușii și nu în interiorul acesteia.

Este necesar să se facă o marcare a locurilor de montaj pentru dispozitive de fixare, știfturi, amplasare a puțurilor și alte componente. Pentru a asigura confortul utilizării mecanismelor de închidere a zăvorului de deasupra.

Este necesar să montați știfturile de fixare, să găuriți o gaură în corpul ușii și să instalați mecanismul pe pinii. După aceasta, trebuie să verificați funcționarea dispozitivului.În cazul în care nu se găsește nicio defecțiune, mecanismul trebuie înșurubat la fanta ușii. Din exterior trebuie să atașați placa de patch-uri.

După aceea, este necesar să marcați pe cutia de ușă un loc sub blocul de facturare, să tăiați o canelură în funcție de semne, să faceți un fir de fixare. Apoi trebuie să atașați elementul de răspuns, care este proiectat să intre în șuruburile de blocare. Este foarte important să instalați corect această unitate, altfel șuruburile nu vor putea intra în găurile destinate acestora.

Verificarea funcționării

La fiecare etapă de instalare a blocării ușii este necesar să se verifice corectitudinea dispunerii elementelor structurale și funcționarea mecanismului de blocare. Cea mai mică inexactitate poate duce la faptul că ușa va fi dificil de închis sau deschis și uneori chiar imposibilă. De asemenea, trebuie să se țină seama de faptul că atunci când se detectează astfel de probleme, este probabil ca mecanismul de blocare să fie complet demonstrat și instalat într-un alt loc.

După cum puteți vedea, instalarea blocării pe ușa de fier cu propriile mâini este foarte reală.

Cum să încorporați încuietoarea în ușa metalică, consultați videoclipul.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor