Ce și cum să lubrifiați încuietoarea ușii?

Problemele se întâmplă tuturor. Se întâmplă să vă grăbiți să vă duceți acasă, încercați să deblocați ușa din față cât mai repede posibil, dar brusc nu se deschide. Și problema nu este deloc că mecanismul sa desființat sau dacă ați amestecat cheile, acest lucru se întâmplă dacă nu lubrifiați blocarea ușilor pentru o perioadă lungă de timp.

Când trebuie procesat?

Orice echipament pentru uși trebuie să fie lubrifiat periodic și o astfel de muncă ar trebui să se realizeze nu ca complicații, ci în mod regulat, pentru a evita multe probleme cu încuietoarea. Nu este un secret pentru nimeni că această parte joacă rolul cel mai important în asigurarea siguranței și securității casei și când castelul coboară, există o amenințare potențială atât pentru casă, cât și pentru locuitorii săi.

Lubrifierea se efectuează în următoarele scopuri.

 • Pentru alunecare - utilizarea unui compus lubrifiant facilitează rotirea liberă a mecanismului și funcționarea acestuia.
 • Pentru a reduce gradul de uzură - în cazul în care există prea puțin lichid de lubrifiere în blocare, atunci întreaga activitate a sistemului este dificilă, piesele încep să se macină, chipsurile se scot din metal și particulele de praf încep să cadă în interior, care acționează ca niște abrazive abrazive.
 • Pentru a combate acumularea de praf - atunci când există o lipsă de lubrifiere, particulele încep să se îmbine împreună în bucăți grele și blochează complet mișcarea liberă a grinzilor desfășurate.
 • Pentru a preveni rugina. Coroziunea metalică este dușmanul principal al fiecărui mecanism, realizat din metal, duce la distrugerea completă sau parțială a materialului, în acest caz, toate elementele blocajului de blocare sau chiar oprirea mișcării.

periodicitate

De regulă, lubrifierea este efectuată "de fapt", adică atunci când există deja unele probleme și inconveniente în utilizarea blocării. Acest lucru poate da o ușurare temporară, dar nu va rezolva problema și, după un timp, va fi din nou simțită.

Pentru ca castelul dvs. să funcționeze cât mai mult timp posibil, este necesar cel puțin o dată pe an să efectuați o acoperire preventivă cu compuși lubrifianți.Ușile de intrare trebuie prelucrate mai des, mai ales în clădirile cu mai multe etaje de înălțime: aici este necesar să se proceseze fitingurile la fiecare 6 luni, însă proprietarii de cabane și case particulare ar trebui să efectueze inspecții și procesări trimestriale.

Într-o casă detașată, castelul intră în contact direct cu condițiile meteorologice nefavorabile - extreme de temperatură, precipitații, expunerea la radiațiile ultraviolete și particule de praf și murdărie care sunt purtate de vânt. Toate acestea cauzează mecanisme de poluare, apariția ruginii și a microfracturilor. Ca urmare, blocarea rapidă începe să se blocheze și apare o problemă în curând.

Alegerea compoziției

Industria modernă oferă o gamă largă de compoziții diferite de lubrifiere. Luați în considerare cele mai eficiente.

 • Unsoare siliconică - acest compus este recomandat pentru utilizarea cu încuietori cu cilindru. Datorită siliconului, este asigurată o întoarcere delicată, dar în același timp precisă a tuturor elementelor mecanismului. În plus, siliconul tinde să respingă umezeala, astfel încât utilizarea acestuia reduce semnificativ probabilitatea de coroziune.
 • Grasime grasime - compoziție, care este destul de bine stabilită pentru încuietori de tip vechi. Apropo, în loc de un astfel de lubrifiant, puteți lua un simplu creion de plumb, ajută să facă față cu blocajelor de mecanisme de blocare suvaldnogo tip.
 • WD-40 - compoziție universală care va proteja împotriva multor probleme legate de lucrul și utilizarea castelului. Instrumentul facilitează mecanismele de întoarcere, respinge umezeala și, pe lângă aceasta, mănâncă coroziunea.
 • unsoare - mai bine cunoscut sub numele de grăsime de calciu. Un instrument eficient pentru a facilita utilizarea castelului.
 • Lithol - lubrifiant de litiu, care este extrem de rezistent la apă. În industrie, este folosit pentru rulmenți, cu toate acestea, în cazul unei blocări, nu va fi nici un folos pentru un astfel de lubrifiant.
 • Ulei de motor - adesea folosit în viața de zi cu zi, și-a dovedit performanța.
 • Ulei de arme - Este recomandat pentru lubrifierea gaurilor exterioare, deoarece funcționează eficient chiar și la temperaturi extreme.

Ca măsură de urgență, puteți recurge la mijloace improvizate.

 • Ulei vegetal. Desigur, este dificil să se numească complet acest compus,dar ca o măsură de urgență poate fi folosită. Dar pentru prevenirea defecțiunilor mecanismului este mai bine să rămână pe alte medicamente.
 • Fat. Gustul topit poate deveni un alt salvator de viață, care va da o soluție temporară problemei, dar nu ar trebui să o utilizați în mod continuu, în caz contrar, grăsimile se vor acumula, iar activitatea blocării, dimpotrivă, se va agrava.

Evident, există multe medicamente eficiente, deci alegerea corectă nu este deloc ușoară. Nu trebuie să abuzați de mijloace improvizate și toate celelalte opțiuni sunt considerate acceptabile într-o anumită situație.

Este foarte important să selectați lubrifianții în funcție de caracteristicile de proiectare ale dispozitivului de blocare în sine.

 • Mecanisme mecanice trebuie tratate numai cu formulări uscate. Dacă utilizați ulei, acesta va absorbi rapid murdăria și praful, ceea ce va duce la deteriorarea și mai mare a dispozitivului. În acest caz, este necesar să se opteze pentru o pulbere de grafit.
 • Mecanisme cilindrice de bronz mai puțin exigente pentru compozițiile de lubrifiere, cu toate acestea, alegerea medicamentului ar trebui abordată cu mai multă responsabilitate decât cel mai ieftin metal folosit pentru a face blocarea.Pentru constipația cilindrilor, cel mai bine este să cumpărați un lubrifiant de silicon sub formă de spray, WD-40 sa dovedit bine, deși se evaporă destul de repede, motiv pentru care acest lubrifiant trebuie actualizat periodic.
 • Lăcate combinate sunt de asemenea supuse lubrifierii obligatorii, au chiar găuri speciale pentru a intra în compoziții. Utilizarea optimă a aerosolilor de penetrare profundă, de exemplu, WD-40 și UPS-1.

Lucrări de lubrifiere

Curățați gaura de chei înainte de a lubrifia blocarea ușii. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să vărsați un medicament special de curățare în interior și să așteptați timpul alocat, ca urmare a acțiunii unui astfel de mijloc, toate praful și poluarea încep să iasă. Compoziția trebuie introdusă abundent, astfel încât întregul așternut să aibă posibilitatea de a ajunge la suprafață.

Pentru a elimina în cele din urmă blocajele, trebuie să puneți o cheie în crack ușa de mai multe ori, ștergeți toată murdăria acumulată și repetați procedura până când puțul este complet curățat. Imediat după aceasta, este necesar să se toarnă sau să se injecteze cu grijă foarte mult în blocare, pentru a se face tot excesul de umezeală, altfel se vor răspândi peste suprafața ușii.După aceea, introduceți cheia și rotiți-o repetat în toate direcțiile, apoi scoateți-o și ștergeți-o uscată. Rețineți că în următoarele zile s-ar putea să fie urme de lubrifiant pe cheie, deci asigurați-vă că nu vă smulge hainele.

Dacă aveți de-a face cu încuietori, trebuie mai întâi să fie scoase din ușă, să dezvăluie un secret și numai după aceea să lubrifiați, în acest caz este mai bine să utilizați pulberea de ardezie. Apoi, ar trebui să verificați ușurința de a roti cheia. Dacă totul este în ordine, atunci este necesar să întoarceți mecanismul de blocare în poziție și să îl fixați.

Cu toate acestea, aceasta funcționează numai dacă desfășurați lucrările programate. Dar dacă ați avut o forță majoră și cheia este blocată, atunci ar trebui mai întâi să încercați să o scoateți. Pentru a face acest lucru, glisați ușor cheia dintr-o parte în alta, fără a face un efort puternic. Dacă cheia rămâne în blocare, atunci este necesar să dezasamblați mecanismul și să eliminați larva din ea. Dacă simțiți că nu reușiți să rezolvați problema singură, căutați ajutorul specialiștilor.

Acum că am identificat nevoia de lubrifiere periodică a încuietorii ușilor în apartament, ar trebui să ne concentrăm asupra lubrifierii balamalelor.Prelucrarea obișnuită a acestora permite nu numai extinderea semnificativă a duratei de viață a armăturilor, dar, deseori, elimină scârțâitul neplăcut al ușii, care se simte adesea în ușile de diferite tipuri.

Despre modul de lubrifiere a blocării ușii, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor