Alegerea unei încuietori electromecanice

Un pas fundamental spre dezvoltarea mecanismelor de blocare a fost apariția blocărilor electrice. Ele se disting nu numai de capacitatea îmbunătățită de a proteja casa, ci și de o serie de alte calități. Cu acest dispozitiv puteți echipa ușa în orice cameră. Este potrivit pentru barierele stradale.

Caracteristici generale

Asemenea dispozitive în practică nu diferă de analogii lor mecanici. Dar caracteristica lor principală distinctivă este conexiunea electrică. Sursa de energie electrică poate fi centrală sau de rezervă. Acest mecanism este controlat de:

 • cheie fob;
 • cartelă electronică;
 • chei;
 • butoane;
 • amprentă digitală.

Dar chiar dacă puterea a fost întreruptă anormal, o astfel de blocare este capabilă să îndeplinească funcția unei mașini simple. De asemenea, este posibilă conectarea dispozitivului de blocare electrică la sistemul de securitate:

 • interfon;
 • alarmă;
 • interfon video;
 • Panouri de tastatură.

Există două tipuri principale de blocări electrice mecanice.

 • Îngropate. În acest caz, designul nu este în afară, ci în interiorul pânzei. Sunt prevăzute cu 2 mecanisme de operare: zi și noapte, care diferă în numărul de dispozitive de blocare.
 • Nota de expediere. Designul este situat pe partea de sus a ușii.

Blocul de încuietori electromecanice include mecanismul însuși și sistemul de comandă. Proiectul de blocare este alcătuit dintr-un corp fabricat din oțel de calitate, precum și un cilindru și o contrapondere. Se atașează un set de chei. Unitatea de securitate include interfon și panou de control. Se conectează la mecanism folosind o sursă de alimentare și un cablu.

De regulă, acest sistem trebuie cumpărat independent, nu vine complet cu un sistem de blocare. Încuietorile de la înălțime diferă în mecanismul de acțiune.

Designul motorului se blochează destul de încet. Prin urmare, într-o cameră cu o instalare mare de țară o astfel de blocare este nedorită. Este perfect pentru porțile unei case particulare sau pentru a proteja camerele cu intimitate ridicată.Pentru spații aglomerate mecanismul de șurub mai potrivit. Șurubul poate fi acționat de un solenoid sau de un electromagnet. Magnetul închide blocarea când se aplică curentul. Când tensiunea dispare, se deschide. Astfel de dispozitive magnetice sunt atât de puternice încât pot rezista la o rezistență de 1 tonă.

Plasate pe elementele elektrozapornye diferă în configurația lor, precum și nivelul de protecție. De exemplu, au o constipație diferită. Și modelele stradale sunt sigilate suplimentar pentru a proteja mecanismul de umiditate și efectele temperaturii.

Modele comune

În prezent, există multe companii care distribuie mecanisme electrolock. Și bunurile lor diferă în calitate și preț..

 1. Sheriff 3B. Marcă internă, ale cărei produse se disting prin calitatea decentă a muncii. Mecanismul este montat în colțul ușii, deci este folosit pentru ușile care pot fi deschise în orice direcție. Are o bază din oțel și este protejată cu smalț praf. Gestionarea sa se realizează cu ajutorul controlului accesului sau al interfonului. Mecanism universal care se potrivește tuturor tipurilor de uși.
 2. CAAS. Companie italiană comună.Pentru a funcționa încuietoarea nu este nevoie de o alimentare constantă de curent, suficientă impuls. Se poate deschide cu o cheie simplă. De asemenea, este inclusă o cheie de cod, cifrul pe care cumpărătorul îl identifică după deschiderea pachetului. Acest lucru sporește fiabilitatea și securitatea oferite de blocare.
 3. Abloy. O marcă care este considerată lider în fabricarea mecanismelor de blocare. Produsele sale sunt caracterizate de super-secret și fiabilitate. Potrivit atât pentru uși și încăperi de exterior. Ele sunt controlate de la distanță și chiar cu stilouri.
 4. ISEO. O altă companie italiană care se poate lăuda cu calitatea și nivelul ridicat de muncă. Producătorul prezintă o gamă largă de produse care diferă în ceea ce privește calitatea, tipul și capacitatea.
Sheriff 3B
Cisa
Abloy
ISEO

Gama acestui produs este atât de diversă încât puteți alege pentru dvs. opțiunea potrivită pentru prețul și tipul ușii.

Ce să ia în considerare atunci când aleg?

Dacă decideți să achiziționați o blocare electromecanică pe factură, acordați atenție următoarelor puncte:

 • mecanismul activității sale;
 • tensiunea necesară;
 • material de produs;
 • tip de alimentare: constantă, variabilă, combinată;
 • documentația de însoțire: certificat de calitate și siguranță, perioadă de garanție;
 • etanșeitatea mecanismului;
 • cum se află pe ușa și caracteristicile de instalare.

Asigurați-vă că luați în considerare materialul din care este fabricată foaia de ușă. Pe lângă gradul de amplasare a terenului și a locației de instalare. De exemplu, pentru obiectele aflate în exterior (blaturi, gard), alegeți un mecanism cu arc sau cu un zăvor electric. Dar pentru ușile interioare este mai bine să folosiți versiunea mortise. Printre principalele avantaje ale elementului de blocare electrică se numără următoarele:

 • securitate la nivel înalt;
 • abilitatea de a alege un model pentru orice ușă;
 • aspectul estetic;
 • diferite tipuri de control, inclusiv de la distanță.

Blocarea electromecanică este într-adevăr un nou nivel în dezvoltarea mecanismelor de blocare. Instalarea sa este o garanție a protecției finale a locuințelor, a proprietății și a vieții.

Cum funcționează blocarea dispozitivului de blocare electromecanică, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor