Cum să deschideți ușa dacă blocajul este blocat?

 Cum să deschideți ușa dacă blocajul este blocat?

De mult timp, pentru conservarea propriei proprietăți, omenirea a inventat multe dispozitive diferite. Încuietorile pentru ușă au devenit cea mai acceptabilă opțiune. După un timp, proiectarea mecanismelor de blocare a trecut printr-o etapă îndelungată de modernizare, datorită căror încuietori moderne se caracterizează o putere sporită și o garanție a securității împotriva efracției.

Dispune de dispozitive de închidere cu șuruburi

Scopul principal al utilizării încuietorii este de a proteja orice proprietate. Nu contează dacă este vorba despre o mașină, o portieră de o casă privată sau ușa din față a unui apartament.În caz de hacking neautorizat, un dispozitiv modern de blocare trebuie să reziste atacului criminal, prevenind astfel intrarea ilegală pe teritoriul străin.

Dar există cazuri în care proprietarii înșiși se întâmplă accidental în situații absurde, încercând să ajungă acasă. Blocul poate bloca pur și simplu, din cauza a ceea ce este necesar pentru a lua ajutorul unor servicii speciale. Pentru a înțelege dacă este posibil să se deschidă dispozitivul de blocare rupt, este necesar să se determine tipul și caracteristicile acestuia.

cilindric

Caracteristica principală a blocajului cilindric este o larvă mică, realizată sub formă de cilindru. Pentru a deschide acest tip de dispozitiv de blocare, este necesar să spargeți complet această larvă. Dintre instrumentele necesare veți avea nevoie de un burghiu sau clește, o șurubelniță, un ciocan. Cu ajutorul unui burghiu, partea exterioară a încuietorii este forată, rămășițele structurii sunt lovite cu un ciocan și șurubelnițe.

Este de remarcat faptul că încuietorile cruciform deschid mult mai ușor. În gaura de chei doriți să puneți guma de mestecat moale și cu o șurubelniță pentru a defila mecanismul, ca o cheie.Mai multe dintre aceste revoluții vor permite substanței moi să ia forma unei încuietori, iar ușa se va deschide.

pârghie

Dispozitivele de blocare de tip suvaldny diferă în ceea ce privește durabilitatea și fiabilitatea sporite. Dar, în ciuda acestor calități, pot să nu reușească în munca standard. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să străluciți o lanternă în gaura de chei. Este posibil ca una din mai multe plăci să fie blocată în construcție.

Pentru a rezolva această problemă, veți avea nevoie de ceva subtil, cum ar fi acul acului sau un ac de tricotat. Plăcuța nereușită trebuie pusă cu grijă în poziție. Din păcate, nu fiecare persoană este capabilă să facă față unei astfel de activități, așa că, dacă este necesar, cel mai bine este să-i numiți pe un maestru profesionist.

Cauzele și tipurile de probleme

De fapt, există multe motive pentru care dispozitivele de blocare pot eșua. În unele cazuri, eșecul poate fi extrem de grav, din cauza căruia blocarea nu mai funcționează cu totul.

  • Defecțiuni mecanice. Și nu numai sistemul de închidere, dar și ușa în sine. Dacă a fost aplicată o sarcină puternică la ușă, designul de blocare a fost îndoit în consecință.Nu este întotdeauna posibil să vedeți astfel de modificări, dar curba de blocare nu va mai funcționa corespunzător.

În plus, factorii străini pot afecta sistemul de închidere propriu-zis. De exemplu, dacă ați încercat să deschideți blocarea.

  • Foarte rare, dar totuși există cazuri când ușa și rama ușii sunt instalate incorect. În acest caz, dispozitivul de blocare poate declanșa primele două sau trei ori mai întindere mare, dar apoi încetează să mai fie deschis și închis. Vina se află în întregime pe instalatorii ușii.
  • Extrem de rare dispozitivele de blocare sunt achiziționate deja cu defecte de fabricație. Într-o verificare vizuală, mecanismul funcționează, dar după instalare cheia nu se derulează.
  • În clădirile cu apartamente există o mulțime de familii cu copii. O vârstă fragedă îi împinge în frământări minore și huliganism. De aceea, într-o zi, când vii acasă, îl găsești într-o gaură de cheie obiecte străine.
  • La instalarea unei noi blocări, este foarte important să nu pierdeți toate cheile originale. În caz contrar, va trebui să faceți duplicate pentru care se utilizează materiale de calitate slabă. Cu utilizare constantă rumegușul de la șlefuirea cheii este depozitat în mecanismul de blocare, creând gunoi. Dacă blocarea este blocată, atunci aceasta este prima cauză a unei defecțiuni.

Nu se întoarce, nu-și blochează cheia

Problema unei chei încuiate într-o gaură de cheie nu este neobișnuită. În cazul în care este mai neplăcut dacă încuietura în sine este în plus față de tot ce a rămas. Pentru a face față acestei situații, o puteți încerca singur. Principalul lucru nu este să vă pierdeți și să nu începeți să vă panicați.

În acest caz, lichidul WD-40 poate ajuta. Datorită unei duze subțiri, compoziția este injectată într-un mic curent în mecanismul încuietorii. Cheia treptat trebuie să se întoarcă într-una și în cealaltă direcție. După ce cheia a ieșit, este necesară curățarea sistemului, deoarece problema principală este acumularea de resturi în interiorul dispozitivului de blocare.

Blocarea sau blocarea blocării ușilor

Deseori cauza defecțiunii blocării ușii este blocarea sistemului de blocare. Din cauza a ceea ce ușa nu se deschide nici măcar cu o cheie complet rotită. Un obiect metalic plat, cum ar fi o riglă, un cuțit sau un fișier, vor ajuta la rezolvarea problemei. Dacă nu există elemente la îndemână,atunci puteți încerca să utilizați un card de plastic.

Cu puțin efort, trebuie să mutați o ușă de la ușăși introduceți instrumentul selectat în slotul rezultat. Apăsați ușor limba și clapeta se va deschide. Pentru a evita astfel de probleme în viitor, sistemul de blocare va trebui să fie dezasamblat și arcul în mecanism va fi slăbit.

Cum și cu ce ajuta la deschiderea ușii?

În cele mai multe cazuri, defecțiunea de blocare a ușii are loc în momentul cel mai inoportun. Deseori, mecanismul de blocare al unui apartament sau casa informează în prealabil că au apărut defecțiuni în sistem, dar în practică nu se acordă atenție acestui lucru până în cel mai critic moment.

Dacă eșecul sa întâmplat, puteți încerca să rezolvați singur problema. Pentru a face acest lucru, utilizați un cuțit sau o șurubelniță. Dar cel mai bine este să-l sun pe stăpân. Pentru a evita înlocuirea încuietorii, ar trebui mai întâi să îndepărtați fruntea ușii de la balamale. După aceea, un lăcătuș profesionist va începe să lucreze.

Până când blocarea ușii poate fi făcută mai mult de o oră, deoarece este necesar să înțelegeți inițial cauza defecțiunii. Pentru a studia sistemul intern al mecanismului, va trebui să forați blocajul șitrageți-l afară. După ce a primit acces complet, comandantul corectează defecțiunile și instalează dispozitivul de declanșare.

intrare

În casele moderne, având în vedere nivelul de securitate, ele folosesc o ușă de fier pentru intrarea principală. Și devine foarte neplăcut dacă dispozitivul de blocare al frunzei metalice este înțepenit. Dacă există o joacă minimă în ușa de fier, utilizați o rangă. Dați ușor pragul ușii și ridicați-l. Din aceasta, se deschide fie încuietura în sine, fie usa se stinge de la balamale.

Este demn de remarcat faptul că deschiderile de intrare în clădirile de apartamente, de fapt, două. Primul este intrarea de pe stradă, al doilea este de pe balcon. Pentru cel de-al doilea tip folosiți în principal o ușă din plastic. Mecanismul ventilului fiecărui producător este diferit, deci dacă aveți o problemă de deschidere, trebuie să contactați compania unde a fost făcută comanda.

Dacă blocarea ușii este blocată, va trebui să scoateți geamul. Numai în acest fel va fi posibilă accesul la mânerul de deschidere.

mezhkomnatnye

Principalul motiv pentru eșecul încuietorilor ușilor de interior este blocarea limbii. Pentru a face față acestei probleme, poate fi orice gospodină.Este suficient să luați un obiect metalic subțire, de exemplu, o riglă sau un cuțit. În cazuri extreme, o carte de plastic va face.

Introduceți pârghia selectată în distanța dintre foaia de ușă și deschidere și împingeți ușor ușa de pe partea de rulare. Din prima oară nu este întotdeauna posibilă deschiderea ușii, dar a doua încercare va ajuta cu siguranță la rezolvarea problemei.

În următorul videoclip veți afla cum să deschideți ușa fără o cheie.

Măsuri radicale

Practic, problemele blocării blocate sunt rezolvate prin metode standard, dar în unele cazuri este necesar să se recurgă la măsuri extreme. Desigur, puteți încerca să scoateți ușa de la balamale, dar în modelele moderne de uși, se utilizează un sistem puternic de protecție cu șuruburi de construcție, care împiedică astfel de manipulări.

Rămâne doar să apelezi la bulgară. Împingeți discul în distanța dintre foaia de ușă și cutie, apoi tăiați limba blocatorului. Astfel, ușa trebuie să dea drumul și să se deschidă în consecință. Dacă nu reușiți să tăiați limba închizătorului, va trebui să tăiați balamalele ușilor, dar după această procedură va trebui să comandați o nouă cutie de intrare și o nouă încuietoare.

Recomandări ale specialiștilor

Blocarea ușii este un element al sistemului de securitate a proprietății și a teritoriului. Pentru ca dispozitivul de blocare să nu se defecteze, mecanismul său trebuie menținut:

  • de îndată ce apar sunete străine în sistem, de exemplu, un sunet de șlefuire, blocajul trebuie lubrifiat;
  • dacă blocajul este răsucite cu un efort, trebuie să curățați mecanismul cu lichid WD-40;
  • dacă ușa de intrare este situată pe stradă, încuietoarea trebuie protejată împotriva umezelii, de exemplu, faceți o vizieră mică deasupra gaurii de chei.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor