Cum să reparați încuietoarea de pe ușa de fier din față?

 Cum să reparați încuietoarea de pe ușa de fier din față?

Lacatele au fost întotdeauna și rămân locuri slabe ale ușilor de fier. Mecanismele lor de multe ori nu reușesc și necesită reparații. Desigur, puteți face față acestor proceduri, fără a recurge la serviciile specialiștilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți exact ce tip de blocare este prezent în ușa de intrare. Doar știind acest lucru, poți repara mecanismul fără a agrava situația.

tipuri

Există mai multe tipuri de dispozitive de blocare care pot fi instalate în ușile de intrare din fier. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici distinctive, trăsături structurale și durabilitate.Reparația diferitelor modele variază și în multe etape.

În ușile metalice pot exista astfel de subtipuri de blocare:

 • pupei - funcționează tipuri similare de mecanisme, bazate pe mișcarea liniară a cheii, iar principalul lor dezavantaj este dimensiunile excesiv de mari ale acestora;
 • electronic - aceste tipuri de dispozitive de blocare fac posibilă deblocarea ușii de intrare a fierului folosind o cheie magnetică specială sau un cod individual;
 • pârghie - mecanismele cele mai comune și standard, care includ plăci și miezuri speciale (nivelul de siguranță al acestor dispozitive este determinat de numărul de sloturi de pe cheie);
 • cilindru - celelalte tipuri de încuietori (cu o carcasă robustă din oțel și cu ace de oțel în construcția lor) pentru ușile de intrare se disting printr-un nivel destul de ridicat de securitate, precum și o cheie practică și convenabilă.

  În plus, structurile de blocare disponibile în comerț sunt împărțite în:

  • Mortice - este obișnuit să montați aceste încuietori pe jumătatea frontală a ușii pe o placă specială de fixare;
  • deasupra - opțiuni similare sunt instalate direct pe foaia de ușă prin aplicarea acesteia din interior;
  • uri - încuietori cu acest design sunt instalate în pânză, referindu-se la analiza ușii de intrare, în timp ce dispozitivul de inserție este fixat într-un buzunar special, care este prezent în foaia de oțel.

  dispozitiv

  Dacă doriți să schimbați încuietoarea ușii de intrare a fierului cu propriile mâini, atunci pentru aceasta va trebui cu siguranță să vă familiarizați cu structura și principiul de funcționare. Numai prin aflarea tuturor informațiilor necesare despre mecanismul de blocare existent, va fi posibil să se bazeze pe un rezultat bun atunci când este înlocuit de el însuși.

  Caracteristicile funcționării structurilor standard ale castelului, care sunt potrivite pentru ușile de intrare din fier, constau în prezența unor părți speciale de blocare, cum ar fi cilindrii, pârghiile sau plăcile de disc. Versiunile cu cruce a dispozitivelor sunt foarte asemănătoare cu cele ale cilindrilor, dar nu pot fi numite rezistențe ridicate și de încredere, deoarece au o blocare care poate fi crăpată chiar și cu o șurubelniță simplă.

  Așa cum am menționat mai devreme, există mai multe opțiuni mortise și deasupra capului pentru sistemele de închidere pentru ușile de intrare.Cea mai ușoară modalitate de a instala și instala, bineînțeles, copiile deasupra capului, pentru că nu trebuie să efectueze manipulări inutile. Tot ce ai nevoie este să demontați capacul în sine. În ceea ce privește modelul mortise dispozitiv - aici pentru a efectua lucrări independente de instalare și ajustare poate fi mult mai dificil. Nu vă angajați să reparați astfel de dispozitive, dacă vă îndoiți de abilitățile voastre.

  Diferitele tipuri de sisteme de închidere destinate ușilor de intrare din fier au o structură diferită și constau din diferite părți. Blocurile de nivel uzual pot fi asamblate din următoarele componente:

  • cheie;
  • locuințe;
  • cadru frontal;
  • acoperi;
  • cui;
  • arborii legați de bolț;
  • coș de gunoi;
  • set de pârghii;
  • detalii de primăvară a suvaldei;
  • placă specială;
  • distanțiere.

  De asemenea, în încuietoarele de fier trebuie să fie prezente și elementele structurale precum:

  • încuietori;
  • caseta metalică specială necesară pentru șuruburi;
  • supapă de închidere;
  • cheia care permite șurubului să se miște.

  În funcție de modelul particular al producătorului, structura internă a dispozitivului de blocare poate varia.Înainte de a începe o reparare independentă a unor astfel de sisteme, este important să le cunoaștem mai îndeaproape pentru a preveni greșelile grave la locul de muncă.

  Cauzele defecțiunilor

  Chiar și cea mai scumpă și mai bună calitate a ușilor metalice de intrare de blocare nu este imună de tot felul de defecțiuni și defecțiuni. Este posibil să se facă față cu majoritatea acestora în mod independent. Mulți utilizatori nu utilizează serviciile de reparații experimentați și fac totul înșiși.

   Înainte de a vă gândi cum să scăpați de această problemă, este necesar să vă dați seama care ar putea fi motivul defalcării blocării portierei din față. Luați în considerare cele mai frecvente situații care duc la defecțiuni în mecanismele de blocare.

   • Majoritatea utilizatorilor se confruntă cu faptul că cheia blocării ușii se blochează. În aceste condiții, trebuie să vă amintiți ce fel de cheie este blocată în dispozitiv - un articol duplicat sau original. Rețineți că cel mai adesea cheile duplicate care nu sunt foarte bine realizate se blochează. Dacă cel puțin una dintre antenele dispozitivului a fost deteriorată sau baza sa este curbată, atunci cel mai probabil, odată ce aceasta se blochează pur și simplu în încuietoarea ușii de fier.
   • Adesea, castelul însuși eșuează. În multe cazuri, sistemul se încleiază.În cazul în care a apărut o astfel de situație, atunci trebuie să se depună eforturi pentru a deschide / închide foaia de ușă (trebuie spus că mulți utilizatori de-a lungul anilor pot face eforturi suplimentare atunci când deschid ușa, deși trebuie doar să schimbați blocarea existentă).
   • Anumite elemente ale sistemului de închidere pot deveni de asemenea inutilizabile. Elementele cele mai vulnerabile și mai fragile sunt mânerele și componentele de blocare. Pentru a nu face față unor astfel de probleme, experții recomandă să cumpărați numai dispozitive de încuiere de înaltă calitate de la companii de renume cu o reputație bună. Cel mai probabil, veți cheltui o mulțime de bani pe astfel de opțiuni, dar ca rezultat veți obține un produs cu adevărat fiabil și durabil, care va fi mai puțin predispus la defalcări.
   • Destul de des, limba limbii se oprește. Cea mai comună cauză a unui astfel de defect este dimensiunea necorespunzătoare a crestăturii reciproce. Pentru a ieși din această problemă, plăcuța de fier ar trebui să fie plictisită sau ușor deplasată. O suprapunere a dispozitivului însuși pe jumătatea finală a foii de ușă poate conduce la blocarea limbii.În plus, poate exista o prejudecată datorită funcționării frecvente a ușii de intrare a fierului, din cauza căreia mecanismul inevitabil începe să se desfac.
   • Mulți oameni se confruntă cu faptul că ușa din față de fier poate fi destul de dificil de deschis sau de închis. O astfel de nefericire poate duce la o părtinire a încuietorii sau a întregului cadru al ușii. Aceste probleme pot fi rezolvate numai prin reglarea structurilor deteriorate.
   • Cheia nu poate numai să blocheze, dar să nu fie introdusă deloc în puț. Cu astfel de defecțiuni, toți proprietarii ușilor de intrare din metal s-au ciocnit cel puțin o dată. Cauza acestor probleme poate fi contaminarea mecanismului de blocare existent sau deplasarea anumitor elemente ale acestuia.
   • Blocarea poate necesita reparații dacă orice materie străină a intrat în gaura de chei. Acestea vor interfera cu deschiderea și închiderea ușii.
   • Repararea frecventă a sistemelor de blocare are loc în multe cazuri datorită calității dubioase a dispozitivelor de blocare. Acesta este motivul pentru care experții recomandă să cumpere numai produse de marcă de cea mai înaltă calitate. Nu vor necesita reparații frecvente și înlocuire rapidă.
   • În cazul în care o clădire în care, de exemplu, un apartament este localizat, se micșorează și pereții din acesta inevitabil încep să se răsucească, atunci blocarea în ușa metalului de intrare poate fi, de asemenea, grav afectată. Ar trebui să țineți cont de această caracteristică în cazul în care locuiți într-o casă privată (astfel de clădiri se pot micșora).

   Cum se repară?

   Pentru a fixa încuietoarea în ușa metalică fără probleme, o veți face singuri. Mulți utilizatori, care nu doresc să cheltuiască bani suplimentari pentru a apela specialiști, recurg la autorepararea unor astfel de sisteme. Potrivit meșterilor acasă, astfel de lucrări sunt simple și de obicei nu iau mult timp liber. Principalul lucru este să țineți cont de tipul și dispozitivul încuietorii.

   Repararea unui mecanism depinde în mare măsură de subtipul specific al larvelor prezente în el. În multe cazuri, această parte particulară devine cauza principală a majorității problemelor și defecțiunilor. De obicei, ușile metalice sunt echipate cu cleme, cilindru sau tip suvaldny. Pentru ca mecanismul de blocare să funcționeze cât mai mult posibil, larva ar trebui înlocuită în el.

   Pentru a repara blocarea cilindrilor, trebuie să efectuați următoarele acțiuni:

   • mai întâi trebuie să scoateți capacul special blindat;
   • atunci va trebui să deșurubați șurubul de blocare situat în partea de capăt a foii de ușă din fier;
   • atunci va fi necesar să se retragă cilindrul;
   • acum poate fi înlocuit în siguranță cu unul nou și apoi toate celelalte elemente ale structurii pot fi fixate în locurile lor.

   Dacă vorbim despre un mecanism de pârghie larg răspândit, atunci este de dorit să înlocuiți complet întreaga încuietoare, deoarece această parte este probabil să se rupă din nou. Dacă într-un astfel de proiect, limba este aprinsă, atunci trebuie să dezasamblați întreaga structură și apoi să ajustați poziția acesteia.

   Alte tipuri de mecanisme de blocare sunt departe de cele mai fiabile. În plus, vânzarea este dificil de a găsi piese pentru ei. Acest lucru se referă în principal la disc și cruciate sekretki. Din acest motiv, este mai ușor să instalați o nouă încuietoare, decât să încercați să reparați o larvă deja deteriorată.

   Sunt complicate situațiile în care mecanismul de expansiune este expus ruperii. Aici, la lucrările de reparații, cârpele sunt scoase din balamale și dezasamblate. Caracteristica distinctivă a unui astfel de castel constă în faptcă în procesul de închidere a panourilor de ușă se introduc șuruburi suplimentare, nu numai verticale, ci și orizontale.

   Dacă ați inspectat starea sistemului de blocare și nu ați găsit motive pentru o defecțiune - există toate elementele intacte și în loc, atunci cel mai probabil problema este înfundarea mecanismului existent. Această problemă nu este mai puțin frecventă, mai ales atunci când vine vorba de construcții metalice rezistente.

   Potrivit experților, în astfel de situații este mai ușor să se repare blocarea. Mai întâi trebuie să rotiți încuietoarea. Apoi va fi necesar să extrageți toate elementele mecanismului. Suflați-l cu atenție. Apoi, folosind o perie dură, scapă de toată praful și murdăria care s-au acumulat în interior. Apoi, trebuie să ștergeți cu ușurință componentele majore ale structurii cu o cârpă moale. Efectuați toate acțiunile cât mai atent, pentru a nu dăuna mecanismului. Apoi, trebuie să puneți o cantitate mică de material pentru lubrifiere pe un tampon de bumbac și pufați cu atenție toate elementele dispozitivului de blocare. După finalizarea tuturor activităților de curățare, structura va trebui reasamblată și apoi fixată. Asigurați-vă că verificați calitatea dispozitivului de blocare după instalare.

   Rețineți că după astfel de proceduri pentru o anumită perioadă de timp, cheia se poate murdări de lubrifiant.

   Deseori, repararea sau înlocuirea necesită un caz de blocare existentă în ușa de fier. În acest caz, sunt necesare următorii pași experimentați:

   • mai întâi trebuie să deșurubați dispozitivele de fixare;
   • atunci trebuie să eliminați încuietoarea în sine (opțiunea de facturare este îndepărtată mai ușor, dar curba poate provoca unele probleme);
   • pentru a scoate blocarea, trebuie să deșurubați șurubul - blocarea mânerului și apoi șurubul care asigură fixarea cilindrului;
   • atunci trebuie să trageți cilindrul și în același timp să răsuciți cheia astfel încât limba cilindrului să iasă din carcasă;
   • acum puteți scoate șuruburile și mânerele;
   • slăbiți șuruburile care țineți carcasa de blocare și apoi scoateți-o;
   • deschideți partea caroseriei prin îndepărtarea șuruburilor de fixare;
   • curățați dispozitivul de orice contaminare utilizând pensete;
   • încercați să aflați care este cauza defecțiunii blocării (asigurați-vă că nu există elemente lipsă și lipsă, elemente îndoite care împiedică funcționarea mecanismului);
   • toate părțile rupte trebuie schimbate și elementele îndoite - îndreptați-le;
   • după finalizarea tuturor lucrărilor, nu uitați să curățați dispozitivul existent și să-l tratați cu ulei;
   • Acum puteți asambla carcasa înapoi și fixați-o cu șuruburi.

   Dacă mecanismul de blocare funcționează fără probleme atunci când foaia de ușă este deschisă, însă ușa însăși nu se închide sau nu se închide decât dacă este apăsată din greu și pot fi auzite sunete caracteristice de frecare a fierului, acest lucru poate indica un perete înclinat în locuință. Acest lucru se întâmplă din cauza contracției structurii. În acest caz, șuruburile nu mai cad în componenta de împerechere a dispozitivului de blocare. Pentru a scăpa de astfel de probleme, puteți utiliza găurile orificiilor de primire folosind un fișier sau cuțite speciale de metal. Pentru a identifica dimensiunile specifice ale găurii, trebuie să pierdeți șuruburile, de exemplu, pasta de dinți, sălile de pe ușă și apoi să scoateți șuruburile. Imprimatele rezultate vor fi o îndrumare excelentă în dimensiunea și nivelul componentei de răspuns.

   Dacă ușa de metal din locuința dvs. este echipată cu un sistem de blocare, atunci va trebui să fie reparată și în cazul oricăror probleme. Pentru aceasta, sunt necesare următorii pași experimentați:

   • În primul rând, este necesar să se determine ce este defecțiunea structurii și ce a provocat aceasta;
   • după aceea, mecanismul trebuie să fie curățat temeinic, dar în același timp să fie cât mai exact posibil;
   • atunci va trebui să înlocuiți părțile care au suferit uzuri semnificative sau să înlocuiți complet larva;
   • au nevoie de recoding castel, care este mai bine să încredințeze experți;
   • completând toate lucrările, asigurați-vă că ați verificat funcționalitatea părții secrete a structurii.

   Trebuie avut în vedere faptul că dezmembrarea sistemelor de închidere este destul de complexă și consumatoare de timp.

   Sfaturi de operare

   Există mai multe soiuri de sisteme de castel. Cele mai multe dintre ele pot fi înlocuite sau reparate în mod independent, dar experții nu sfătuiesc meșteșugarii acasă să lucreze cu încuietori electronice. Este mai bine să încredințeze astfel de opțiuni profesioniștilor.

   Atunci când auto-repararea o ușă de metal de blocare, trebuie să fi nu numai foarte atent, dar, de asemenea, foarte atent. Multe componente ale mecanismelor de blocare sunt foarte mici, de aceea sunt ușor de pierdut.Este recomandabil să puneți toate obiectele în spațiul alocat, astfel încât să nu le căutați în toată casa.

   Nu este nevoie doar să dezasamblați mecanismul de blocare. Acest lucru ar trebui făcut numai pentru un anumit motiv, deoarece dezasamblarea și asamblarea frecventă a unui astfel de sistem pot afecta în mod negativ durabilitatea și funcționarea acestuia în ansamblu.

   Dacă observați că cazul blocării dvs. are nevoie de reparații, atunci cu siguranță veți avea nevoie să stocați pe o șurubelniță. Cu acest instrument simplu, care este prezent în aproape fiecare casă, puteți obține rapid și ușor o încuietoare de la o ușă de fier.

   Nu credeți că dispozitivul de blocare din ușile interioare și de intrare este identic. De fapt, primele sunt mai simple. Reparația lor este foarte des foarte diferită de repararea structurilor de blocare a intrărilor - este foarte important să țineți minte.

   Nu cumpărați mânere ieftine în magazine. Astfel de lucruri nu inspiră încredere, nici chiar în exterior. Ele sunt destul de ușoare, fragile și diferă de dispozitivele primitive. Astfel de produse nu au inspirat niciodată încrederea. Dacă există o astfel de oportunitate, este mai bine să cheltuiți bani pe încuietoarea unei uși de metal și să obțineți un produs de înaltă calitate și durabil ca rezultat.

   Experții puternic nu recomandă să cumpere sisteme de blocare chineză în magazine. Nu este cea mai înaltă calitate recunoscută și multe produse rusești. Este mai bine să te întorci la bunurile europene. Ele sunt mai simple de reparat, servesc mai mult și sunt mai rezistente la uzură. Desigur, astfel de produse vor costa mai mult, dar nu vor dezamăgi proprietarii cu caracteristicile lor de calitate și de performanță.

   Dacă există o ruptură gravă a pârghiei de blocare, atunci cel mai probabil va trebui să o schimbați complet. Într-o astfel de situație, înlocuirea bazei va fi doar o soluție temporară a problemei, deoarece următorul eșec poate apărea foarte curând.

   Dacă vă decideți să reparați sau să înlocuiți singur cilindrul de blocare, atunci ar trebui să știți că nu este nevoie să deschideți sau să dezasamblați complet mecanismul. Maximul pe care trebuie să-l faceți este să deșurubați capacul special blindat.

   Dacă castelul necesită o recodificare, atunci este mai bine să nu o faceți singur. Astfel de proceduri ar trebui să aibă încredere profesioniștilor. De asemenea, puteți achiziționa încuietori speciale, care oferă o funcție de auto-codare.Aceste opțiuni sunt mai scumpe, dar utilizarea lor este ușoară și convenabilă.

   Nu este recomandat să alegeți un lubrifiant pentru curățarea unei blocări dezasamblate. Este mai bine să contactați un departament specializat și să consultați vânzătorul-consultant. El va sfătui cu siguranță ce compoziție este cea mai potrivită exact pentru mecanismul de blocare.

   Nu este neobișnuit ca o încuietoare într-o ușă metalică să ruineze. De regulă, în astfel de cazuri, oamenii dobândesc noi structuri de blocare și le instalează în loc de ruginite, deoarece acestea din urmă încetează să mai fie la fel de fiabile și durabile pe măsură ce suferă coroziune.

   Repararea și înlocuirea blocării ușilor metalice este posibilă în mod independent. Dacă vă este frică de a contacta astfel de lucrări și nu înțelegeți deloc dispozitivul sistemului existent al castelului, este mai bine să încredințați serviciul acestuia unui specialist cu experiență, altfel, prin ignoranță, puteți deteriora structura, făcându-l absolut inutil.

   Cum să remediați singur blocarea ușii, consultați videoclipul de mai jos.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor