Blocare magnetică pe ușa din față: criterii de selecție și diagramă de instalare

Încăperile mecanice vechi sunt adesea înlocuite cu structuri mai moderne - magnetice. Dar trebuie să fie selectate și instalate corespunzător. Toate informațiile necesare sunt necesare pentru a studia înainte de a cumpăra un dispozitiv de blocare.

Specificații tehnice

Atunci când alegeți un kit pentru blocarea ușii din față, este necesar să acordați atenție, în primul rând, forței de susținere. În rândul inginerilor, este obișnuit să se măsoare această forță în kilograme. Cele mai puternice încuietori dezvoltă un efort de 1000 kg. În liniile producătorilor individuali, diferența dintre cele mai apropiate modele este de 50 sau 100 kg. La ușa din față, spre deosebire de cea interioară, este imperativ să se instaleze un sistem de blocare cu o forță de lucru de cel puțin 250 kg.

Important: dacă ușa este realizată din oțel, se montează doar niște încuietori care pot presa panza cu o forță de cel puțin 1000 kg.

Dar, pe lângă efortul de lucru, este necesar să se acorde atenție magnetizării reziduale. Se întâmplă frecvent din cauza unor erori în timpul funcționării sau datorate unor erori în selectarea dispozitivului. În mod normal, magnetizarea reziduală nu trebuie să depășească 2 kg. Pentru ca totul să funcționeze corect, trebuie să selectați cu atenție sursa de alimentare pentru blocare. Principalele detalii ale mecanismului de blocare electromagnetică sunt următoarele:

 • locuințe;
 • core;
 • lichidare.

Cel mai adesea, miezul este lipit folosind oțel din tablă de transformator. Preferința acestui material permite reducerea stresului rezidual. Același tip de vopsea are aceeași funcție. Dar este important să înțelegeți că curentul rămas nu poate fi eliminat 100%. Aproape întotdeauna elementul de lucru al unei blocări electromagnetice este format dintr-un set de plăci asamblate ca litera Sh.

Dar, în unele cazuri, se utilizează un nucleu monolitic. Este rău pentru că acumulează stres rezidual mult mai puternic decât de obicei. Prin urmare, pe lângă componentele obișnuite, circuitul electric al încuietorii include și un condensator cu capacitate mare. Ar trebui să fie cel puțin 200 de microfarade.În ceea ce privește înfășurarea miezului - este, în esență, o bobină formată prin înfășurarea unui fir de cupru smalț.

Casetele de blocare magnetice sunt fabricate în principal din aluminiu. Oțelul inoxidabil a devenit destul de răspândit. Dar plasticul este folosit destul de putin. Chiar și cele mai bune opțiuni pot fi greu de numit fiabile și durabile. Când blocarea electromagnetică este activată, magneții asociați cu dispozitivul de blocare a înfășurării. Un curent de 5 W este suficient pentru a menține forța să depășească 150 kg.

Când tensiunea este oprită, blocarea se deschide. Din punct de vedere electric, în el apare un circuit oscilant de curent alternativ. Descărcarea datorată prezenței unui condensator se face numai prin înfășurare. Acest proces este însoțit de o schimbare a polarității magnetului. Curentul rămas este folosit pentru inversarea magnetizării. Dar dacă condensatorul este rupt, va fi mult mai greu să deschizi ușa. Singura soluție este înlocuirea pieselor. Partea trebuie să fie de același tip. Acesta este plasat paralel cu terminalele.

Important: când înlocuiți un condensator, va trebui să verificați dacă este nepolar.

Avantaje și dezavantaje

Blocarea magnetică de înaltă calitate poate funcționa complet silențios. Deoarece există puține componente în mișcare, resursele de lucru cresc considerabil. Un astfel de dispozitiv este ușor de combinat cu următoarele dispozitive:

 • interfoane;
 • panouri pentru introducerea codurilor;
 • butoane pentru a apela;
 • alte dispozitive auxiliare.

În plus, încuietori magnetice au un aspect atractiv. Ele arata destul de modern si armonios se incadreaza in interiorul cel mai sofisticat. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că dispozitivele ocupă mult spațiu și sunt mai grele decât analogii mecanici ai unei clase comparabile. Ele sunt, de asemenea, foarte dependente de alimentarea cu energie. În cazul în care blocarea este rupt, penetrarea ulterioară pentru intruși este mult simplificată.

Puteți auzi adesea că dependența de alimentarea cu energie electrică este negativă. Dar să fie de acord cu acest lucru este dificil. La urma urmei, în caz de incendiu sau de altă situație de urgență, atunci când ușa este dezactivată, ea se deschide singură. Acest lucru sporește foarte mult șansele de mântuire.

Și dacă doriți să maximizați securitatea casei sau a biroului dvs., trebuie să completați proiectul cu o sursă de alimentare neîntreruptibilă.

specie

Clasificarea încuietorilor magnetice pe ușa din față poate fi efectuată în două moduri: modul în care produsul este blocat și modul în care este gestionat. Închiderea ușii principale apare cel mai adesea în schema de exploatație. Ancora de constipație electromagnetică acționează asupra ruperii. Cele mai multe dintre aceste încuietori sunt deasupra capului. Popularitatea redusă a dispozitivelor mortise este asociată cu o forță de cuplare scăzută. Blocarea electromagnetică mobilă funcționează prin deplasarea armăturii. Aproape toate aceste dispozitive sunt puse pe o schemă de mortise, ele pot fi instalate numai în strictă conformitate cu instrucțiunile.

Există, de asemenea, două tipuri de încuietori magnetice pe principiul controlului. Dispozitivele cu senzori Hall, care sunt cipuri speciale, au nevoie de alimentare. În cazul în care sunt utilizate contacte etanșe (așa-numitele comutatoare reed), blocarea poate fi operată chiar și fără alimentarea cu curent. Este necesar numai magnetul în sine - vă permite să creați tensiunea dorită. Există încă o divizie de încuietori magnetice - în funcție de metoda de instalare, acestea pot fi după cum urmează:

 • aeriene;
 • Mortice;
 • parțial mortise.

Blocarea electronică nu poate numai să blocheze trecerea, ci și să furnizeze un semnal (notificare sonoră sau lumină). Pentru a deschide ușa, trebuie să aveți o cheie electronică.Pe ușa de sticlă puneți numai încuietori deasupra capului. Proiectele speciale pot asigura o fixare sigură. Pânzele din lemn și din metal pot fi echipate cu orice încuietori.

Important: pe ușa balanței sunt plasate doar constipații la forfecare, oferind o apăsare puternică.

Lame largi de usi cu card de acces. Astfel de sisteme sunt populare în birouri, hoteluri și alte locuri publice, deoarece vă permit să controlați fluxurile mari de oameni. Deschiderea cu un card are loc cât mai repede posibil. Spre deosebire de produsele tradiționale mecanice, este imposibilă ruperea blocării electromagnetice (în sensul obișnuit al cuvântului). Aparatul va percepe numai semnalul furnizat de un dispozitiv special. Minimizarea numărului de piese mecanice reduce riscul ruperii. Bateria este aproape întotdeauna inclusă.

În casele particulare, încuietori electromagnetice cu card sunt instalate doar ca elemente de siguranță auxiliare.

Clapetele de blocare pot fi plasate în interiorul pânzei. Ei nu ocupă deschiderea. Dacă dispozitivul este echipat cu un senzor Hall, puteți ști asta numai la deschiderea mecanismului sau la citirea documentației tehnice.Examinarea externă nu va permite să se tragă concluzii - chiar dacă este invitat un specialist. Avantajele încuietorilor cu astfel de senzori sunt după cum urmează:

 • capacitatea de a determina numărul de persoane care trec prin ușă;
 • rezistență crescută la fisuri;
 • sensibilitatea minimă la uzură;
 • imunitate la fluctuațiile de temperatură;
 • rezistenta la umiditate ridicata;
 • incapacitatea de a deschide mecanismul cu chei principale.

Trebuie avut în vedere că blocările electromagnetice nu pot avea componente electronice. Astfel de versiuni sunt mult mai ușor pentru oameni. Corpul dispozitivului magnetic trebuie să fie etichetat cu simboluri și numere ML. Numerele reprezintă masa necesară pentru a deschide ușa. Dacă aceste informații nu sunt disponibile, este mai bine să renunțați complet la achiziție.

Criterii de selecție

Selectarea unui dispozitiv magnetic de blocare este destul de simplă. Parametrul cheie este forța sarcinii pe spațiul gol. Trebuie să depășească greutatea frânei de ușă care trebuie întreținută. Vizitarea activă a castelului este necesară în special pentru birouri, spații comerciale, administrative și comerciale. Aceste dispozitive au o rezistență excelentă la uzură, chiar și cu utilizare intensivă.Sistemele ID pot reduce timpul de deschidere a ușii. Acest lucru mareste viteza de lucru.

Ca de obicei, atunci când alegeți încuietori, trebuie să acordați atenție reputației producătorului. De asemenea, trebuie să vă familiarizați cu modul de alimentare standard, cu o gamă de temperaturi de funcționare. De asemenea, merită luate în considerare dimensiunile dispozitivului - acestea pot interfera cu instalarea acestuia într-un anumit caz. Cea mai mare rezistență la condițiile meteorologice nefavorabile este demonstrată prin încuietori cu izolație dublă. În plus, trebuie să luați în considerare consumul curent și metoda de atașare. Nu toate portierele sunt recomandate pentru a pune încuietori cu surse de alimentare neîntreruptibile. Pentru a se concentra pe prețul produsului este greșit - este estimat doar ultimul. Și, bineînțeles, este necesar să studiem comentarii despre un anumit model.

Schemă de conectare

Instalarea unui tip de blocare electromagnetică de reținere este destul de simplă. Mecanismul se aplică foliei de ușă. Când puneți capacul, acesta absoarbe o parte a deschiderii. Acesta este motivul pentru care mortise desenează mai bine aeriene. Instalarea și reglarea mecanismului trebuie efectuate numai atunci când curentul este oprit.Faptul este că instalatorii vor trebui să atingă părțile care transmit electricitate. Dacă aveți nevoie să instalați pe o ușă metalică fără a fora un format armat și pe ușa blindată a unei blocări electromagnetice, alegeți designul cu cea mai mare forță de susținere.

Înainte de a începe lucrul, sunt necesare următoarele instrumente:

 • un ciocan;
 • șurubelniță;
 • tăiat sârmă;
 • nivelul clădirii;
 • instrument de fixare;
 • ruletă de roți

Puteți seta blocarea electromagnetică atât pe verticală, cât și pe orizontală. Dar în ambele cazuri este necesar să se retragă puțin din balamalele ușilor. Este ușor să determinați exact unde să amplasați bancul, în acest scop partea principală a dispozitivului este plasată pe panza. Merită să fiți atenți că fixarea corectă a părții se va face numai cu condiția marcării preliminare. Pentru a ține partenerul cel mai fiabil de a ajuta pinii.

Nu este întotdeauna posibil să se facă fără forare. Dacă este necesar, trebuie mai întâi să verificați dacă diametrul burghiului coincide cu diametrul găurii din șablon. Când găurile sunt pregătite, placa este presată pe panza folosind șuruburi și mai multe șaibe pentru fiecare șurub: oțel și cauciuc.O astfel de soluție va permite sistemului de montare să se miște puțin. Și pentru că miezul va crește cât mai strâns posibil.

Apoi, determinați unde trebuie amplasat colțul. Aceasta se face prin reaplicarea părții principale a mecanismului la elementul de ancorare. Acest hexagon va ajuta la deplasarea plăcii în planul dorit. Verificați dacă totul este bine poziționat, trebuie să slăbiți șurubul, ceea ce va ajuta la eliberarea contrapanoului. În mod normal, acesta este plasat strict paralel cu baza.

Există mai multe scheme de expunere a constipatiei magnetice, alegerea dintre care este determinată de tipul de structuri instalate. Cel mai adesea, încuietori electromagnetice pus pe articulație din interior, mai aproape de partea de sus. Miezul este presat pe pânza în sine. Elementul de contact este plasat opus miezului. Avantajul acestei opțiuni este lipsa necesității elementelor de fixare auxiliare.

Dacă trebuie să puneți o cheie magnetică pe ușa de sticlă, trebuie să faceți contacte în interior. O placă de oțel nu este necesară, este înlocuită de un colț sub forma literei Z. Se presupune că ușa se va deschide în cameră. Dacă trebuie să puneți un dispozitiv de blocare magnetic pe o jamblă insuficient de largă, sunt necesare plăcuțe de colț.Când sunt expuse, miezul încuietorii este presat pe ușa de ușă. Dacă este necesară deblocarea ușii în direcția dispozitivului de blocare, tamponul de contact cu placa este plasat în segmentul orizontal superior al benzii, care este de asemenea realizat cu ajutorul unor perle de colț. Conexiunile electrice se fac în strictă conformitate cu marcajul.

Are propriile caracteristici și instalarea unei blocări magnetice pe o ușă din plastic. Este imposibil să instalați un sistem de închidere convențional într-o manieră curbată, ceea ce poate deteriora pânza. Pentru uși din PVC trebuie să utilizați numai modele specializate. Diferența oricărei blocări pentru o ușă din plastic este designul facilitat. Se recomandă încredințarea instalării profesioniștilor, care trebuie să aleagă produsul potrivit.

Blocarea magnetică poate fi plasată pe o ușă din lemn. În acest caz, forța de susținere ar trebui să varieze între 100 și 300 kg. La ușa pendulului trebuie să faci doar constipatie cu un senzor Hall. Accesoriile, unghiurile și plăcile de montare sunt determinate de modelul ușii și de deschiderea dispozitivului. Merită să acordați atenție acestui lucru Lacatele electromagnetice sunt în principiu inacceptabile, puse pe ușa focului.

În următorul videoclip veți găsi instalarea unei blocări electromagnetice.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor