Sfaturi pentru alegerea garniturilor de usi

 Sfaturi pentru alegerea garniturilor de usi

Pentru a îmbunătăți siguranța locuinței, indiferent de tipul ușii și de materialul fabricării acesteia, este posibil să se instaleze o structură protectoare sau decorative. Prima opțiune poate proteja blocarea împotriva ruperii, iar a doua va decora conectorul la cheie.

Ce este?

Căptușeala ușii de intrare face parte din structura de blocare și este utilizată pentru a proiecta conectorul cheie atât din exterior, cât și din interior. Astfel de construcții contribuie la atractivitatea fântânii, ca urmare a faptului că ușa se termină.

Pe partea exterioară a pânzei sunt utilizate în mod obișnuit plăci de armură, care protejează suplimentar mecanismul de blocare de factorii externi negativi și complică penetrarea în locuință.Astfel de produse pot fi montate pe toate încuietorile, indiferent de tipul lor.

Deschiderea ușilor pentru o ușă metalică sau de lemn joacă, de asemenea, un rol important. Scopul său principal este de a decora aspectul frunzei ușilor. Astăzi, pe piață există modele decorative blindate, care, în același timp, sporesc protecția. Cu o placă decorativă poate acoperi găurile din care au fost făcute atunci când instalați în mecanismul ușii. Aceste elemente sunt, de obicei, fabricate din metal, care are o grosime mare, care elimină deformarea în timpul utilizării.

De asemenea, toate modelele sunt atractive

Sub formă de astfel de produse sunt:

  • dreptunghiular;
  • pătrat;
  • rotunde.

Culoarea este aleasă în funcție de stilul frunzei ușii. De obicei șipci acoperite cu o vopsea pulbere, care se aplică în condiții de temperatură ridicată și menținută ferm pe suprafața metalică.

specie

În prezent, mai multe tipuri de structuri pot fi folosite pentru încuietori.

deasupra

Acestea sunt cele mai comune produse. Ele sunt ușor de instalat și sunt fiabile, astfel cum sunt atașate la suprafața ușii cu ajutorul unor șuruburi, protejând castelul de hacking.Dacă se încearcă să pătrundă în casă, atunci când se dezmembrează un astfel de dispozitiv, se va auzi zgomot care va atrage atenția celorlalți.

Mortice

Aceasta este o opțiune fiabilă care poate proteja în mod eficient blocarea de influențele externe. Astfel de produse sunt montate în orificiul de pe ușă, datorită căruia este necesară tăierea țesăturii în anumite locuri. Hacking acest design nu va funcționa inconspicuos și tăcut. Avantajul acestui dispozitiv este acela că placa se potrivește perfect cu suprafața ușii și face imposibilă ajungerea la gaura de chei cu obiecte ascuțite pentru a deteriora încuietoarea însăși.

Pentru a instala produsul, trebuie să faceți o mică degajare în apropierea puțului, care să se potrivească cu diametrul plăcii. Apoi placa este montată pe ușă și fixată cu șuruburi. Instalarea trebuie efectuată de specialiști.

Jumătate tăiate

Astfel de produse sunt de asemenea montate prin găuri de găurire în foaia de ușă. Se recomandă instalarea acestora în cazul în care diametrul căptușelii coincide cu conectorii realizați sub încuietoare.

blindat

Cu ajutorul acestor structuri, este posibil să se mărească semnificativ fiabilitatea blocării și să se împiedice pătrunderea în locuință.Deoarece gaura de chei este cel mai slab punct al ușii, se recomandă o protecție suplimentară, care este asigurată de placa blindată.

Acest tip de căptușeală este fabricat din metal rezistent, care este întărit în timpul producției și are o grosime de până la 8 mm. În timpul instalării, o astfel de structură acoperă bine și toate punctele vulnerabile ale încuietorii, permițând probabilitatea de efracție. Această opțiune este montată cu șuruburi. La instalarea unei plăci de armură, se recomandă să se acorde atenție faptului că trebuie să existe găuri în mecanismul de blocare pentru a atașa o astfel de placă.

Toate modelele de acest tip se caracterizează printr-o durabilitate sporită și au, de asemenea, avantaje precum fiabilitatea și posibilitatea montării pe orice încuietori de fixare. Producătorii moderni oferă o gamă largă de culori și forme ale unor astfel de produse.

magnetic

Suprapunerea magnetică este un tip special de mecanism de protecție care a apărut recent. Dacă îl instalați pe ușă, nu va fi ușor să ajungeți la gaura de chei, deoarece conectorul la cheie și încuietoarea vor fi ascunse de placă. Acest tip este un obturator magnetic, care oferă următoarele avantaje:

  • împiedică atacatorul să examineze mecanismul de blocare;
  • nu permite să se uite într-o cameră printr-un puț;
  • complică sarcina de a selecta o cheie principală;
  • Nu permite să strică fântâna pentru blocare, de exemplu, pentru a lipi sau a turna acidul pe ea.

Principiul de funcționare a acestor structuri este simplu. Declanșatorul de pe capacul magnetic poate fi rotit sau deplasat lateral. Este activată de o cheie dotată cu un mecanism special. Numai cu ajutorul ei puteți debloca un element care se mișcă.

Pentru a intra în cameră când cortina este deplasată, utilizați tasta obișnuită. Plăcile pot fi montate pe încuietori deja instalate sau în timpul instalării.

Modul de instalare a produsului este destul de simplu, astfel încât toată lumea să se poată descurca.

Caracteristicile de producție

În prezent, mulți producători de uși utilizează încuietori italiene, care se disting prin mecanisme fiabile și sunt simplu instalate. Pentru instalare în deschiderea lamei, trebuie făcute găuri speciale, iar ieșirile la cheie trebuie armate cu plăci pentru a preveni posibila deteriorare a mecanismului.Atunci când se proiectează, se utilizează tehnologii care implică cel puțin o coală de oțel de până la 7 mm grosime în fața mecanismului de blocare. O căptușeală este, de asemenea, obligatorie, în funcție de tipul de ușă și de încuietori.

Trebuie remarcat faptul că lacătul nu poate fi instalat. Prin urmare, pentru a proteja locuința cu acest tip de blocare, este recomandat să le selectați în funcție de utilizarea particulară.

După cum reiese din cele de mai sus, garniturile ușilor sunt produse practice, convenabile și funcționale, care nu numai că ajută la ascunderea defectelor la ușile care au apărut în timpul instalării încuietorii, dar și pentru a proteja mecanismul de blocare împotriva furtului.

Dacă sistemul electronic de protecție la domiciliu este ales, atunci tamponul nu poate fi instalat.

Pentru informații despre modul de instalare a blindajului de închidere pe încuietoarea cilindrului, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor