Ce trebuie să faceți dacă cheia a izbucnit în cilindrul de blocare?

 Ce trebuie să faceți dacă cheia a izbucnit în cilindrul de blocare?

Mulți cunosc situația când atunci când încercați să deschideți ușa din față în gaura cheii, cheia este întreruptă. Imagine destul de urâtă. Majoritatea oamenilor aflați în astfel de situații sunt pierduți și terori supărați, mai ales dacă au timp limitat. Nu intri in panica, pentru ca exista intotdeauna o cale de iesire!

Cauzele ruperii cheie

Motivele pentru ruperea unui produs blocat în ușă pot fi oarecum atât din cheie cât și din blocare.

 • În ușă este un mecanism vechi de blocare. Pentru o durată lungă de funcționare, acesta se exfoliază, în interior se formează rugina. Acest lucru devine un obstacol în calea alunecării netede în procesul de deschidere.
 • Impuritățile intră în castel.
 • Se face o rotire incorectă și prea ascuțită a cheii.
 • Tasta nu a fost complet introdusă.
 • Proprietarul încearcă să deschidă ușa cu un produs non-nativ.
 • Materie slabă de calitate din care este realizată carcasa. De exemplu, aluminiu se poate îndoi chiar și într-un buzunar de pantaloni.
 • Cheia este blocată în încuietoarea ușii și încearcă să o obțină cu forța cu ajutorul cleștelor și a altor unelte.

Când se întâmplă o situație similară, ne gândim puțin la cauza ei. Trebuie să deschidem ușa.

Tipuri de încuietori

În funcție de metoda de instalare, încuietorile sunt împărțite în 3 tipuri principale.

lacăt adesea folosite pentru protejarea spațiilor de uz casnic: depozite, subsoluri, pivnițe. Pentru ușile apartamentului, acest design este considerat primitiv.

Întrucât un astfel de mecanism este cel mai adesea expus condițiilor meteorologice nefavorabile, ruperea unei chei în el nu este neobișnuită.

Pentru a deschide blocarea și a elimina reziduurile rupte, ajutați metodele pe care trebuie să le cunoașteți.

 1. Creați vibrații. Ei bate în cutia de blocare fără a deranja arcul. Sub acțiunea fraților, fragmentul va începe să se miște și să cadă independent.
 2. Lubrifiați uleiul de transmisie. Așteptați 30 de minute.Uleiul va ajuta la reducerea frecării, înmuierea ruginei și îndreptarea arcului.
 3. Baie chimică. Plasați construcția într-o soluție de benzină, kerosen, acetonă sau oțet. Uneori utilizați Coca-Cola. Lăsați blocajul în lichid timp de 24 de ore. După un timp, piesa va lăsa larva fără dificultate.
 4. Încălziți bine. Puteți să-l ardeți cu apă clocotită sau, dacă materialul permite, utilizați flacăra direct.

În ușile interioare sunt instalate încuietori deasupra capului. Probabilitatea de a rupe o cheie în ele este mică.

Cel de-al treilea tip de mecanism de închidere este cel mai des întâlnit. Ele sunt echipate cu usi de intrare, mai des - de la metal. Dacă fragmentul cheie este blocat într-o astfel de blocare, trageți-l în moduri diferite. Totul depinde de complexitatea situației.

Foarte ușor

Dacă cheia a izbucnit în încuietoarea încuietorii "cu succes", adică o parte suficientă se scoate din fântână, nu a reușit să se întoarcă, apoi să folosească clești sau pensete.

Pentru a începe, turnați orice lubrifiant în interiorul încuietorii. Cea mai populară opțiune este WD-40. Potrivit ca ulei de motor, benzină, silicon lichid, litiu, unsori. Dacă soluțiile enumerate nu erau la îndemână (la vecini), utilizați uleiul de floarea soarelui obișnuit. Umpleți cu lichid și așteptați 20 de minute.În acest timp, soluția va îngloba pereții mecanismului de blocare pe toate laturile.

Merită menționat faptul că o astfel de procedură este recomandabilă să se facă la începutul oricărei metode de eliberare a unei chei.

După 20 de minute, încercați să extrageți restul cheii utilizând unul dintre instrumentele propuse. Pentru a face acest lucru, apucați-l, încercați să-l trageți cu mișcări ușoare de rotație.

Una dintre metodele cele mai ușoare de eliberare a unei chei sparte este folosirea superglue. Această opțiune este potrivită chiar dacă marginea cheii se înțepenește aproape de culoare. Lipiți ambele părți conform instrucțiunilor atașate la adeziv. Asigurați-vă că acestea sunt conectate în cele din urmă și rotiți cheia. Această metodă poate fi utilizată de toată lumea. Există o condiție - este eficientă dacă marginile pieselor rupte rămân netede, fără frecare.

Metode comune

Opțiunile descrise mai sus nu sunt întotdeauna relevante și eficiente. Există metode mai populare care sunt utilizate cel mai adesea în această situație.

 1. Utilizați o lamă de jigsaw. Introduceți-l în gaura de chei astfel încât dinții să fie răsuciți în lateral. Rotiți dinții cu lamă în sus și trageți puternic.Va trage cheia.
 2. Puteți aplica un magnet. Ridicați cipul din partea de jos cu un ac subțire și încercați să-l trageți cu un magnet. În acest caz, rețineți că nu toți sunt capabili să magnetizeze cheia. Dacă utilizați un magnet neodymic, atunci se va face față oricărei chei metalice.
 3. Luați 2 fire, o margine a fiecăruia dintre ele ușor îndoită. Înfășurați partea superioară și inferioară a părții rupte și încercați să o scoateți. În loc de un fir, se va face un stud. Pentru a face acest lucru, împărțiți-l în jumătate. Poți să iei un clip. Această metodă este utilizată numai dacă cheia nu este dezactivată.
 4. Înșurubați șurubul în cip. Cu ea, cheia va ieși cu ușurință din larve. Această metodă nu este potrivită pentru toate modelele cheie.
 5. Strângeți balanța cu un șurub. Când iese din gaura de chei, ridicați-o cu orice clip și trageți.

Indiferent de opțiunea pe care o utilizați pentru a extrage partea defectă a cheii, nu uitați că o puteți trage atunci când a ajuns la poziția inițială. Dacă se află într-o poziție intermediară, atunci va fi necesară o altă soluție.

Căi cardinale

În cazul în care nu se poate obține o lovitură cheie prin oricare dintre căile benigne, este necesar să se ia măsuri drastice.

Una dintre ele este extracția larvelor.

În blocajul cilindric se află în cilindru.În cazul în care acesta este amplasat într-o formă proeminentă, acesta trebuie fixat cu o cheie de gaz și răsturnat, iar blocarea este deschisă cu o șurubelniță plată.

Dacă butelia este concentrată în poziția închisă, nu este vizibilă, mai întâi trebuie să scoateți capacul superior. Apoi acționați la fel ca în primul caz.

Există un mod în care larva este lovită cu dalta și cu ciocanul.

O altă opțiune este de a tăia bolțurile de blocare cu un ferăstrău obișnuit.

Cea mai barbară cale este de a tăia întreaga încuietoare complet sau de a scoate ușa din balamale. Astfel de măsuri sunt luate în cazuri extreme, când toate celelalte s-au dovedit a fi ineficiente sau când este urgent necesar să intrăm în apartament. Acest lucru se întâmplă de obicei în cazul în care un copil mic este lăsat acasă sau mirosul de gaz și ardere emană din apartament.

Ajutor de la

Dacă nu reușiți să rezolvați problema, invitați specialiști.

Ele pot fi angajați ai lui Zheka, care este obligat să vă viziteze o oră după apel. Nu vă mirați dacă vă cere să prezentați un pașaport cu înregistrarea dvs. Acest lucru va confirma faptul că trebuie să vă deschidă apartamentul, și nu pe altcineva.

Dacă locuiți într-un apartament închiriat, trebuie să contactați proprietarii.

La sosirea la fața locului, serviciile private sunt obligate să vă prezinte un permis pentru a se angaja în acest tip de activitate, precum și un contract de servicii. La rândul lor, vă vor cere să vă prezentați pașaportul. Astfel de organizații vă pot oferi și servicii pentru a restabili integritatea încuietorii și ușilor.

Această problemă cu deblocarea blocării poate fi rezolvată cu ușurință prin utilizarea instrumentelor disponibile sau cu ajutorul specialiștilor, deci nu ar trebui să vă conducă într-o stupoare.

Din partea voastră, pentru a nu deveni prizonier de circumstanțe, trebuie să aveți grijă de castel și să luați măsuri preventive:

 • lubrifiați periodic mecanismul cu un lubrifiant de silicon care îl va proteja de coroziune și praf;
 • dacă blocarea a început să se blocheze, atunci este mai bine să o schimbi imediat, fără a aștepta o defalcare;
 • deschideți ușa numai cu cheia proprie;
 • spălați mecanismul cu benzină sau cu kerosen pentru ao curăța;
 • Dacă intenționați să utilizați un duplicat, faceți-l de la un meșter calificat.

Astfel de recomandări simple vă vor ajuta să păstrați castelul în ordine și să evitați situațiile accidentale.

În următorul videoclip, vedeți ce trebuie să faceți în cazul în care cheia este spart în blocare.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor