Lacate pentru ușile de intrare: tipuri, rating, selecție și instalare

 Lacate pentru ușile de intrare: tipuri, rating, selecție și instalare

Fiecare proprietar încearcă să-și protejeze fiabil "cuibul familiei" de intrarea neautorizată a spărgătorilor prin instalarea diferitelor dispozitive de blocare pe ușile de intrare. Astăzi piața este reprezentată de o alegere chic a încuietorilor, însă atunci când le alegeți, este necesar să se țină seama de structura mecanismului, de complexitatea deschiderii acestuia și de gradul de protecție. În plus, înainte de a efectua o achiziție atât de importantă și de a efectua instalarea, este important să acordați atenție și caracteristicilor ușilor și locației de instalare.

Tipurile și caracteristicile acestora

Încuietorile pentru uși, care sunt oferite într-o gamă imensă de producători străini și autohtoni, au același scop, însă, în funcție de modele și de structurile de inginerie, pot să difere fundamental unul față de celălalt și să ofere un nivel diferit de protecție. De exemplu, în vânzare puteți găsi dispozitive cu prezența sau absența mânerelor și a blocajelor. Principalele componente ale oricărui dispozitiv de blocare sunt cazul, elementul de blocare și de blocare. În plus, pachetul conține în mod necesar un set de chei. În funcție de caracteristicile de proiectare se disting următoarele tipuri de dispozitive.

montat

Acesta este cel mai simplu și mai accesibil tip de încuietoare, a cărui clasă de protecție este minimă, este de obicei instalată pe ușile din față ale clădirilor. Instalarea produsului este rapidă și ușoară: cuții sunt introduse în brațele sudate special, iar fixarea are loc în poziția fixată pe clapete. În ceea ce privește detaliile suplimentare de protecție, acestea lipsesc. Lacătele sunt realizate în diferite greutăți, dimensiuni, nivele de secret și material de corp.Plus produse - o alegere excelentă și prețul minim, minus - lipsa de fiabilitate.

deasupra

Ideal pentru instalarea pe uși de lemn și metal, ele sunt atașate la interiorul canatului. Din acest motiv, mecanismul dispozitivului se deplasează pe cât posibil din partea exterioară a foii de ușă și garantează o mai mare fiabilitate. Asemenea încuietori diferă și în ceea ce privește designul, siguranța și materialul de fabricație. Avantajele produselor includ ușurința de instalare (chiar și un specialist novice se poate descurca cu ușurință), capacitatea de a deschide ușa din interior fără o cheie, instalarea nu necesită prelevarea de cadre a ușii (pe o pânză de lemn). Dezavantaje: restricționarea utilizării, prezența unui verandă dublă, cu efect de forță asupra clapetelor, divergența lor este posibilă.

Mortice

Aceste modele sunt considerate cele mai versatile, deoarece instalarea nu strică aspectul ușilor și este instalată într-un mod ascuns. În plus, încuietorile sunt livrate nu numai cu o cheie, ci și cu un mâner de decor original, ceea ce face ușor să le ridicați pentru orice tip de ușă. Dar principalul dezavantaj al produselor mortise este că este dificil de asamblat, lucrările de instalare sunt voluminoase și necesită calcule precise.

Dispozitivele de blocare pot de asemenea să difere în funcție de caracteristicile mecanismului intern. În funcție de schemele acestui mecanism, încuietorile sunt de tipul următor.

pupei

Acestea sunt cele mai simple produse cu protecție redusă. Ele sunt adesea numite rack, deoarece partea de blocare arata ca un bar metalic, decorat cu sloturi mici. Șurubul este controlat cu o cheie, care trebuie să cadă exact în canelurile barei. De regulă, aceste modele preferă să fie instalate pe ușile de intrare ale spațiilor nerezidențiale.

cilindru

Aceste încuietori se caracterizează printr-o construcție mai complexă a mecanismului intern, astfel încât acestea sunt recomandate să fie instalate pe orice ușă. Principalul avantaj al produselor este protecția ridicată și dificultatea de selectare a cheii. Dezavantajul este prețul ridicat.

Unități de disc

Gradul de protecție și fiabilitate a acestor încuietori este determinat de numărul de discuri din mecanism. Deschiderea ușii apare numai atunci când se întâmplă exact coincidența tuturor părților interne. Nu există dezavantaje pentru această specie.

bolț

Astfel de produse sunt cunoscute sub numele de castel "englez". Principiul muncii lor seamănă în mare măsură cu un model de disc, doar mecanismul este situat în interiorul unei larve speciale.În ciuda prețului accesibil, există un dezavantaj în aceste încuietori - posibilitatea deteriorării casetei. De aceea, experții recomandă echiparea suplimentară a sistemului cu protectori.

pârghie

Principala diferență dintre aceste dispozitive de la pin este că elementele de blocare care blochează ușa sunt plăci. Deschiderea mecanismului se face atunci când proeminența cheii coincide cu tăieturile din pârghii. Pentru a proteja încuietoarea, plăcile blindate sunt, de asemenea, instalate suplimentar, oferind uși cu rezistență ridicată la efracție. Nu există dezavantaje la astfel de încuietori.

Electric (biometric)

Ele reprezintă o viziune deosebită asupra mecanismului, al cărui pachet include toate elementele blocării zăvorului, dar cheia este absentă. Dispozitivul este disponibil cu telecomandă, cod sau card magnetic. În plus, produsul poate fi echipat cu un scaner special care poate citi linii pe degete. Dezavantajul blocajelor de amprente este că puteți să deschideți ușor ușa folosind fotografii de degete ale proprietarilor de case.

electromagnetic

Considerată una dintre soiurile de dispozitive electrice.Blocajul invizibil deschide ușa folosind un element electromagnetic special, care este controlat de controler. Adesea, astfel de mecanisme sunt utilizate pe ușile de la intrarea caselor atunci când se instalează interfoane. Ele au, de asemenea, un senzor de închidere cu buton. Aceasta este cheia este echipată extern cu o placă magnetică, iar înăuntru - un panou cu un buton. Pentru a deschide ușa de pe stradă, aveți nevoie de un cod special sau de o cheie magnetică unică, iar în interiorul camerei apăsați doar un buton.

Atunci când alegeți un model electromagnetic, este de asemenea necesar să oferiți alte opțiuni pentru protejarea locuințelor, deoarece astfel de dispozitive sunt deconectate și nu funcționează în absența electricității. Acesta este principalul lor dezavantaj. Pentru a evita acest lucru, este necesar să puneți cel puțin două tipuri diferite de încuietori.

Evaluarea celor mai buni producători

Astăzi piața impresionează cu o gamă largă de dispozitive de blocare. Toate acestea diferă nu numai în ceea ce privește designul, greutatea, dimensiunea, nivelul de protecție, dar și producătorul. Printre mărcile străine, următoarele mărci s-au dovedit bine.

 • Cisa (Italia). Acesta este liderul faimos în producția de încuietori de la ușile de intrare. În plus față de modelele standard, producătorul a introdus, de asemenea, un dispozitiv de blocare inteligent și electronice care poate fi utilizat pentru orice tip de foaie de ușă. Mai multe în pachetul de produse includ închizători, mânere anti-panică și plăci blindate. Toate încuietorile se caracterizează printr-un grad ridicat de protecție împotriva furtului, dar prețul lor este destul de ridicat.
 • Mul-t-Lock (Israel). Compania produce nu numai mecanisme cu secret de încredere, ci și cilindri, mașini pentru fabricarea dispozitivelor de blocare. Toate piesele și cheile aflate în mișcare sunt fabricate din material de argint durabil din nichel, care oferă produse rezistente la hacking neautorizat și la influențe negative asupra mediului. Produsele sunt caracterizate de înaltă calitate și preț rezonabil.
 • Kale Kilit (Turcia). Producătorul fabrică toate tipurile de lacăte, dulapuri și elemente de închidere cu un mecanism de deschidere diferit. Blocurile cu cilindri turcești cu alarme și efecte sonore când se selectează o cheie, se sparge sau se scoate o blocare sunt foarte populare. Astfel de dispozitive își pot permite orice familie cu venituri medii.
 • Evva (Austria). Compania are numeroase birouri de vânzări în întreaga Europă și este specializată în fabricarea încuietorilor de cilindri, echipate cu sisteme speciale de protecție. Instalând astfel de produse, puteți fi sigur că copierea cheii și ruperea ușii este imposibilă. În plus, produsele de înaltă calitate sunt ieftine și au toate certificatele relevante.
 • Abus (Germania). Producătorul dintr-un sortiment vast produce șuruburi care sunt durabile, rezistente la impact și calitate excelentă. Dispozitivele sunt prevăzute cu siguranță suplimentară de găurire, hacking și lovituri, dar nu pot fi copiate cheile din toate modelele.

O atenție specială merită chinezii Xiaomi încuietori. Astfel de produse sunt destinate în principal locuinței, în care este instalat sistemul "home smart". Dispozitivul de blocare vă permite să activați alarmele de efracție, să trimiteți și să primiți notificări. Există un cip special pe chei, codul pentru care este stabilit de proprietarul casei sau apartamentului. Această tehnologie modernă este de neegalat, dar este foarte costisitoare.

În ceea ce privește producătorii autohtoni, companii precum "Mettem", "Polyvector" și "Elbor" au primit recenzii bune.Produsele lor sunt produse într-un raport plăcut de calitate și preț. Alegerea produselor este reprezentată de încuietori de pârghie și de borduri, care pot fi montate atât în ​​ușile din lemn, cât și în cele metalice.

Care dintre ele să alegeți?

Pentru mulți proprietari, principala problemă este găsirea unei încuietori bune pe ușile de intrare la un apartament sau la o casă privată. Înainte de a face o achiziție atât de importantă, trebuie să acordați atenție caracteristicilor mecanismelor interne. În plus, este de remarcat faptul că pentru ușile din metal și lemn pot fi instalate diferite tipuri de dispozitive. Pentru a achiziționa încuietori de încredere, trebuie să luați în considerare următoarele opțiuni.

 • Clasă de siguranță Produsele cu clasele de protecție 1 și 2 sunt considerate cele mai slabe și mai ușor de rupt, deoarece designul lor poate fi deschis în câteva minute. În ceea ce privește încuietoarele de clasa 3 și 4, acestea sunt fiabile și absolut sigure, nu pot fi deschise nici măcar cu echipament special.
 • Nivelul de secret Acesta indică numărul de combinații disponibile pentru mecanismul botului. Cu cât vor fi mai mult, cu atât mai greu este să faci o hack. Protecția redusă are 5 mii.combinații, media este de 1 milion, și mare - mai mult de 4 milioane de euro. Pentru ușile din fier, experții recomandă achiziționarea ultimei opțiuni, deoarece este considerată cea mai bună.
 • Locul de instalare. Pentru casele de țară, este de dorit să alegeți castele producătorilor străini, deoarece în multe privințe depășesc caracteristicile celor casnice. Costul lor este ridicat, dar protecția este fiabilă. În ceea ce privește apartamentele, ele pot lua mai ușor dispozitivul, datorită faptului că multe intrări sunt echipate cu uși metalice solide, interfon și există vecini în apropiere.
 • Posibilitatea de a face chei duplicate. În mod obișnuit, pachetul include 3 până la 5 chei, dar de multe ori se poate schimba, mai ales dacă în casă există copii mici. În cazul în care configurația mecanismului este complexă, este dificil să se facă o copie a cheii și, în mod alternativ, blocarea va trebui eliminată, înlocuind-o cu una nouă. Prin urmare, achiziționarea de produse, este important să ne concentrăm nu numai pe forma bizară a cheii, ci și pe practicitatea acesteia.
 • Cost. Dispozitivele ieftine frecvent atrag cu prețul lor scăzut, iar mulți proprietari, care doresc să economisească bani, fac o alegere în favoarea lor.Dar există întotdeauna riscul de a cumpăra un sistem de blocare realizat din materii prime de calitate slabă. Înainte de a achiziționa, trebuie să specificați gradul de oțel, deoarece metalul secundar în timpul funcționării poate provoca fisuri și poate provoca ruperea ulterioară a brațelor și a arcurilor.

Sfaturi pentru instalare

Recent, majoritatea proprietarilor de apartamente și case preferă să instaleze singuri încuietori pe ușile de intrare. Desigur, acest proces este complex și necesită o anumită experiență, dar dacă vreți să faceți acest lucru, toată lumea o poate face. Următoarele recomandări ale specialiștilor cu experiență vor ajuta inițiatorii de masterat în acest domeniu.

 • Înainte de a începe instalarea unui dispozitiv nou, trebuie să eliminați și să dezasamblați blocarea veche, precum și să efectuați o marcare precisă. Taie gaura este cel mai bine cu ajutorul unui polizor cu discuri mici. În același timp, forarea ar trebui să înceapă în colțurile "viitorului dreptunghi", ceea ce va contribui la reducerea uniformă a tăierii. Deoarece polizorul se va întoarce să facă doar linii verticale, atunci va trebui să le doborâți orizontal cu un ciocan sau dalta. La sfârșitul lucrării, gaura rezultată de-a lungul marginilor trebuie prelucrată cu un fișier, netezind colțurile și crestăturile ascuțite.
 • Pentru a bloca nu a rupt și a servit o lungă perioadă de timp, ar trebui să fie fixat pe șuruburi. Instalarea trebuie făcută astfel încât larva să cadă exact în gaura pregătită anterior. Un bolț este filetat prin dispozitiv și este atașat un șurub.
 • Șurubul se sprijină cu fermitate în cutie dacă este șters cu un strat subțire de vopsea pe bază de apă înainte de montare.
 • Uneori instalarea dispozitivului de blocare nu poate fi efectuată fără parsarea foii de ușă. Procesul va fi deosebit de laborios în cazul în care foaia de ușă este realizată din metal. Pentru a face treaba corect și pentru a nu deteriora șurubul, este important să efectuați măsurători exacte și să luați în considerare locația ghidurilor.
 • La ușile de intrare din camerele din spate este mai bine să instalați lacăte. Pentru a efectua instalarea pe peretele unei clădiri, este necesar să fixați ochetele în prealabil în cutie cu șuruburi puternice.

Cum să ajustați?

Principalul motiv pentru care dispozitivul de blocare eșuează este o problemă cu ușa. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul funcționării îndelungate a lamei, este posibilă tragerea acestuia, în plus, mânerul ușii și blocarea se pot uza.Ca urmare, mecanismul intern începe să acționeze, iar limba intră bine și părăsește gaura din cadrul ușii. Pentru a elimina astfel de probleme, este necesar să reglați blocarea.

Pentru aceasta, sursa defecțiunii mecanismului este determinată mai întâi. Plăcile metalice sunt scoase, demontate, și pătrund în interiorul încuietorii. Apoi, se introduce cheia și se încearcă deschiderea și închiderea dispozitivului, observând exact ceea ce împiedică funcționarea acestuia. Adesea, pentru ajustare, este suficient să se corecteze exact coincidența mânerului ușii și a limbii de blocare cu căptușeala metalică. În plus, dacă folia ușii a fost livrată recent și perioada de garanție nu a expirat, puteți apela reprezentanții fabricantului. Ei vor rezolva rapid problema.

Dacă cauza defecțiunii este fricțiunea sau blocarea elementelor mecanismului, atunci se recomandă lubrifierea acestora cu ulei de motor sau cu o compoziție specială sub forma unui aerosol. După ce ați acoperit piesele în mișcare cu ulei, ar trebui să încercați să închideți încuietoarea de mai multe ori, ceea ce va contribui la o mai bună distribuire a lubrifiantului.În cazul în care blocajul lubrifiant funcționează fără defecțiuni, puteți continua cu ușurință instalarea mânerului și a barei.

În unele cazuri, puteți observa că închiderea normală a ușii de intrare este împiedicată de lipsa de lungime a limbii. Aceasta este o mică problemă și, pentru ao elimina, este suficient să scoateți mecanismul de blocare de pe ușă, să instalați garnitura și să așezați încuietoarea în locul inițial. În plus, lungimea limbii poate fi reglată cu o șurubelniță, mărind lungimea ieșirii de pe mânerul ușii.

Destul de des, atunci când auto-asamblarea de încuietori de către meșteșugari neexperimentați, apare problema penetrării insuficiente a mecanismului mortise. Ca rezultat, bara de metal, plasată în partea laterală a pânzei, începe să atingă cutia însăși. Pentru a remedia situația, trebuie să scoateți încuietoarea, să repoziționați adâncitura și să puneți dispozitivul în locul său original. O problemă similară apare atunci când răsucirea insuficientă a șuruburilor de auto-apăsare care țineți șina laterală și mecanismul de blocare are loc. În acest caz, trebuie doar să înșurubați suportul.

Cum să instalați încuietori pentru ușile de intrare, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor