Dibluri pentru ușile din oțel: dispozitivul, tipurile și instalarea

 Dibluri pentru ușile din oțel: dispozitivul, tipurile și instalarea

În piața de astăzi, puteți găsi un număr mare de încuietori diferite, fiecare model având propriile caracteristici și diferă în clasa de protecție. Toți acești parametri sunt specificați de obicei în pașaportul produsului, care ar trebui studiată inițial odată cu achiziția și instalarea.

Punctele tari și punctele slabe

Sistemele de închidere pentru ușile din oțel au o serie de avantaje, care sunt principalele criterii pentru selectarea acestora. Principalul avantaj al acestor dispozitive este că acestea sunt împărțite în clase în funcție de rezistența lor la efracție,ca rezultat, costul lor este diferit, astfel încât oricine poate alege structurile necesare în funcție de capacitățile și nevoile lor.

Principalele beneficii includ următoarele:

 • fiabilitate structurală;
 • prezența elementelor de protecție împotriva hacking-ului;
 • durabilitate;
 • de calitate.

De asemenea, aceste dispozitive au unele dezavantaje. Principala este că încuietoarea trebuie montată corect pe ușă cu unelte speciale și cu abilități. Absența lor poate cauza instalarea necorespunzătoare, ceea ce va afecta calitatea instalației și va reduce gradul de protecție.

În prezent, încuietori sunt clasificate în funcție de astfel de niveluri de securitate ca:

 • I - acesta este un dispozitiv simplu pentru producția de masă, care nu este un mare obstacol pentru hoți;
 • II - este mai fiabil și hacking-ul său va dura mai mult timp;
 • III - aceste încuietori au un grad ridicat de securitate;
 • IV este cel mai sigur mecanism cu un nivel ridicat de protecție, este dificil de deschis chiar și cu ajutorul unui echipament special.

Caracteristicile dispozitivului

În ziua de azi, puteți alege orice încuietoare de ușă care vine cu un mâner, cu o placă turnantă, cilindrică și așa mai departe.Cele mai frecvente sunt mai multe specii, fiecare având propriile caracteristici, dar are propriile dezavantaje.

 • Maneta. În prezent, ele sunt destul de populare. Numele lor provine din principiul mecanismului intern. Corpul este realizat din plăci de oțel de înaltă calitate, iar în interior este un sistem de blocare fiabil. Pentru ca mecanismul să fie deschis, este necesar să se utilizeze chei speciale care au dinți care să poată alinia plăcile într-o anumită ordine, astfel că este dificil să ridici cheia principală pentru aceste tipuri de încuietori. Cheia este o tijă convențională, care este echipată cu două plăci. Pe ele sunt șanțuri care se potrivesc plăcilor din interiorul mecanismului. Vândute astfel de încuietori cu diferite clase de protecție, iar durabilitatea și fiabilitatea depind de disponibilitatea plăcilor blindate și a altor puncte.
 • Traversa. Aceste dispozitive aparțin primei clase de siguranță și sunt echipate cu un mecanism simplu și, de asemenea, nu necesită ajustarea sau ajustarea înainte de utilizare. Cheile pentru ele de pe ambele părți au caneluri, datorită cărora dispozitivul poate funcționa.Particularitatea constă în faptul că aceste tipuri de încuietori pot fi echipate cu mânere, ceea ce face mai ușor pentru proprietar să intre în apartament, dar ajută la intrarea mai rapidă și la hoți. Astfel de mecanisme sunt ușor de spart folosind cheile principale regulate.
 • Cilindru. Aceste modele vin în diferite clase și tipuri. Cele mai ieftine dintre ele se deschid cu un știft obișnuit, iar sistemele mai complexe sunt dificil de deschis chiar și cu chei principale speciale. Dezavantajul acestor produse este acela că acestea nu sunt de obicei deschise, ci pur și simplu izbucnesc din pânză. O astfel de blocare dintr-o lovitură cade în cameră și oferă acces la apartament. Prin urmare, astfel de dispozitive nu sunt în cerere.
 • Electronic. Dacă este necesar, puteți utiliza o blocare electromagnetică sau electronică, care mărește clasa de protecție, dar, în același timp, conectarea și instalarea acesteia necesită anumite abilități și cunoștințe. De asemenea, atunci când conectați aceste tipuri de încuietori, va trebui să conectați camera la un sistem centralizat de securitate, pe care oricine nu îl poate face. O caracteristică specială este faptul că, în absența sursei externe de alimentare, blocarea nu va funcționa.

tipuri

Blocarea pentru o ușă metalică poate fi de diferite tipuri. Cele mai frecvente sunt încuietorile cu cilindri, care au mai multe tipuri de mecanisme în linia lor.

 • Pini cu un singur rând. În esență, aceste dispozitive sunt pini codificați, care sunt fabricați din material de calitate. În interior sunt plăcile de forma corectă cu crestături la cheie.
 • Pini cu două rânduri. În interior sunt și ace, din care există un număr mai mare decât în ​​versiunea anterioară. Pentru a le deschide, se utilizează chei speciale cu două fețe.
 • Special. O caracteristică specială constă în prezența unei freze conice pe chei și de la 2 la 4 rânduri de știfturi pot fi amplasate în interiorul mecanismului. Toate acestea sunt amplasate la diferite niveluri, ceea ce permite îmbunătățirea sistemului de securitate al încuietorii și complică alegerea opțiunilor gata de deschidere.
 • Forma cruce. În aceste desene, crestăturile sunt dispuse în formă de cruce și cheia de aceeași formă.
 • Disk (finlandeză). Acestea sunt dispozitive relativ ieftine care pot fi utilizate pentru instalarea în ușile de orice tip. Au o durată lungă de viață.

Alegerea oricăror dintre aceste încuietori depinde de capacitățile financiare, de preferințele, precum și de cerințele pentru protejarea spațiilor. Toate aceste dispozitive au un tip de instalare internă.

Sfaturi pentru alegere

Atunci când cumpărați, este important să citiți cu atenție informațiile care figurează în pașaportul produsului, selectând-o în funcție de caracteristicile, funcționalitatea și caracteristicile ușii de fier. Este important să se țină seama de dimensiunea pânzei, ratingul producătorului încuietorilor, deoarece astăzi există numeroase modele de la producătorii chinezi și interni. Dacă este necesar, puteți alege încuietori în poartă, ceea ce va asigura o securitate suplimentară și protecție împotriva intrușilor. Pentru produsele de calitate trebuie să li se anexeze un certificat. Toate produsele de primă clasă nu sunt certificate, dar când le cumpărați, ar trebui să examinați și să verificați funcționalitatea.

Astăzi, cumpărătorilor li se oferă trei tipuri de încuietori. Toți au diferențe în ceea ce privește metodele de fixare și fiabilitate.

 • Îngropate. Aceste încuietori sunt utilizate pentru ușile de intrare metalice sau dintr-o matrice, care au un plan interior pentru a acomoda structura.Lacatele sunt destul de populare, dar necesită anumite abilități de instalat.
 • Fals. Ele au o formă specială și sunt montate pe panza cu șuruburi din exterior.
 • Cu balamale. Acestea sunt părți separate ale construcției ușilor, astfel încât să le puteți deschide pur și simplu.

După cum puteți vedea, cele mai fiabile încuietori, care sunt în căutare în rândul consumatorilor și pot fi instalate în ușile metalice, sunt modele de mortis. Dacă este necesar, acestea pot fi consolidate în continuare cu plăci metalice situate pe părțile opuse ale foii de ușă. Este important să alegeți astfel de plăci cu o grosime de cel puțin 4 mm pentru a proteja în mod fiabil mecanismul de blocare de rupere. Atunci când alegeți, se recomandă să acordați atenție unor astfel de momente, cum ar fi:

 • selectați clasa de securitate a blocării;
 • determină valoarea sa, ceea ce va ajuta la calcularea capacităților acestora;
 • selectați un dispozitiv cu funcții diferite, în funcție de locația de instalare.

Și, de asemenea, este important să înțelegeți inițial dacă mecanismul achiziționat va fi pus pe această ușă sau pe ușă, deoarece unele pânze nu implică instalarea unei încuietori, deci trebuie să instalați numai mecanisme de acoperiș.Nu este recomandat să economisiți la cumpărare, deoarece este castelul care vă va proteja casa de hoți. Prin urmare, astfel de economii se pot întoarce împotriva proprietarului apartamentului, și un blocaj ieftin nu va opri criminalul. La alegere, se recomandă să se solicite vânzătorului documentația produsului, unde se va indica conformitatea mecanismelor cu toate standardele și cerințele. Certificatul oferă informații despre clasa de fiabilitate a acestora. De asemenea, merită să acordați atenție producătorului, alegând doar acele modele care sunt în cerere.

În prezent, există încuietori secrete, caracterizate printr-o structură complexă și având un grad sporit de protecție. Principala lor diferență este că sistemul de blocare și conectorul pentru cheie au o formă neobișnuită, astfel că este dificil să alegeți o cheie principală pentru ele. Toate piesele din încuietori sunt fabricate din aliaje rezistente la uzură, sunt durabile și fiabile. O astfel de blocare aparține liniei de mecanisme cu un grad ridicat de protecție, prin urmare, are mai mult de un miliard de combinații care fac aproape imposibilă spargerea și selectarea unei chei principale. Se recomandă ca astfel de încuietori să fie achiziționate și instalate în spații adecvate.unde este necesar un nivel ridicat de protecție. Nu este întotdeauna recomandabil să instalați astfel de încuietori într-un apartament obișnuit, deoarece acestea sunt destul de scumpe. Particularitatea unei astfel de blocări este că mecanismele interne sunt rezistente la acid, prin urmare, ele pot rezista la diferite grade de impact negativ extern.

Cum se instalează?

Indiferent dacă se utilizează un sistem de închidere de tip mortise pentru o ușă de oțel sau pentru ușile de intrare din alte materiale, instalarea sau înlocuirea sa se efectuează în conformitate cu anumite reguli. De asemenea, va fi necesar să se pregătească instrumentele și să se efectueze acțiuni precum:

 • cumpărați o încuietoare;
 • determină locul instalării;
 • face munca.

Când instalați dispozitivul de blocare, veți avea nevoie de instrumente cum ar fi:

 • line;
 • un creion;
 • pătrat;
 • foraj;
 • bulgară;
 • un ciocan;
 • I daltă;
 • șurubelniță.

În plus, va trebui să pregătiți șuruburile, dar, de obicei, acestea vin complet cu o încuietoare.

marcare

Această etapă este cea mai importantă și responsabilă, deci trebuie făcută, efectuând măsurători cu precizie, ceea ce va afecta calitatea instalării încuietorii și durabilitatea ei.Inițial, trebuie să alegeți locul potrivit pentru a instala blocarea. Experții recomandă montarea la o înălțime de 1-1,5 m de la podea. Dar toată lumea poate alege această opțiune în mod individual, în funcție de caracteristicile camerei și de ușa din față. De asemenea, este important să instalați o blocare pe construcția panoului opusă fasciculului situat în mijlocul pânzei, ceea ce va ajuta la întărirea structurii ușii și la creșterea fiabilității blocării.

Calculul trebuie efectuat prin aplicarea liniilor de creion pe capătul foii de ușă. Mai mult, pe ambele părți ale panzei este necesar să marcați găurile pentru mânere și conectorul pentru cheie. Cu ajutorul unei rigle, se determină mărimea încuieturii în sine, iar apoi acești parametri sunt transferați la foaia de ușă, iar găurile necesare sunt forate în ea. Dacă este o ușă din oțel, atunci producătorul presupune că există spațiu pentru instalare și recomandă, de asemenea, alegerea în acest scop a anumitor tipuri de încuietori care se potrivesc parametrilor și dimensiunilor.

Lucrări pregătitoare

După aceea, este nevoie de puțin efort atunci când utilizați instrumentele. Ei vor trebui să taie găurile care au fost marcate anterior pe panza.Pentru a face acest lucru, puteți folosi burghie sau șlefuitoare, dacă este o foaie de metal. Conectorul primit în timpul lucrului trebuie să pătrundă strâns în cazul mecanismului. Mai mult, lucrările sunt efectuate după cum urmează:

 • se introduce o încuietoare;
 • fixat cu șuruburi;
 • plăcuțele și mânerele sunt instalate

Benzi de fixare

După aceste evenimente, puteți seta o placă de atac. Conectorii de pe suprafața sa trebuie să coincidă cu proeminențele de pe încuietoarea în sine. Și este atașat la foaia de ușă cu șuruburi. După finalizarea lucrării, trebuie să verificați funcționalitatea blocării și să rotiți de câteva ori tasta sau butoanele. În același timp, dispozitivele de blocare nu ar trebui să atingă bara. Dacă este necesar, poate fi ajustat.

După cum puteți vedea, alegerea și instalarea încuietorii sub ușa oțelului este un proces destul de laborios și responsabil, așa că un specialist ar trebui să fie implicat într-o astfel de lucrare, care să o producă sau să dea sfatul necesar. De asemenea, este necesar să se țină seama de toate criteriile atunci când se alege o cheie de blocare - tipul de ușă, tipul de cameră, scopul utilizării încuietorii și alte momente pe care doar o persoană instruită este familiarizată.Este necesar să se ia în considerare rezistența la efracție și clasa de blocare, prin urmare, fără calificările și abilitățile necesare, este mai bine să refuzați să efectuați o astfel de activitate. Rezultatul garantat se poate obține doar cu ajutorul unor manipulări și pregătiri preliminare adecvate.

Pentru informații despre cum să instalați în mod corespunzător dispozitivul de închidere în ușa metalică, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor