Înlocuirea încuietorii de pe ușa din față - instrucțiuni pas cu pas pentru diferite tipuri de mecanisme

 Înlocuirea încuietorii de pe ușa din față - instrucțiuni pas cu pas pentru diferite tipuri de mecanisme

Indiferent cât de fiabile și indestructibile sunt încuietorile de pe ușile din față, acestea trebuie înlocuite periodic. Toți oamenii trebuie să știe exact în ce situații o fac și cum se face acest lucru. În plus, înlocuirea produselor poate avea propriile nuanțe, în funcție de design - aceasta trebuie luată în considerare, de asemenea.

Când trebuie să schimb dispozitivul de blocare?

Înlocuirea blocării este absolut necesară dacă se achiziționează o nouă ușă. În majoritatea cazurilor, producătorii nu o completează cu dispozitive de blocare. Prin urmare, alegerea trebuie făcută de către rezidenți înșiși.Dar este important să rețineți că schimbarea blocării pe ușa metalului din față într-un apartament sau într-o casă privată este necesară atunci când pierdeți cheile. Dacă se pierde cel puțin o cheie, riscul este mare ca atacatorii să-l poată folosi. În cel mai rău caz, se pare că cheia nu a dispărut, ci a fost pur și simplu furat și jaful este deja pregătit.

Este necesar să modificați blocarea ușii și în cazul ruperii. Încercările de reparare nu duc întotdeauna la succes. Se constată adesea că mecanismul de blocare este uzat și că este mai ușor să instalați un dispozitiv nou decât să îl reparați pe termen nedeterminat. Dar dacă daunele sunt cauzate de manipulare neatentă, vandalism sau de urgență, blocarea ar trebui să fie schimbată cât mai curând posibil.

Există și alte situații în care este necesară chiar o nouă încuietoare pe o ușă de fier:

 • dacă locuința este dată unor noi proprietari;
 • dacă cumpără un apartament sau o casă, iar castelele sunt vechi;
 • plecarea chiriașilor și pregătirea pentru sosirea chiriașilor noi;
 • Există semne clare de pregătire pentru hacking, luând impresii;
 • casa sau pridvorul a fost aleasă de o bandă de hoți care au pătruns deja cu succes în mai multe apartamente;
 • în noua casa instalate încuietori de la dezvoltator, în mod clar nu foarte perfect.

Instrumente și instruire

Deoarece vorbim despre siguranța oamenilor și a proprietății, trebuie să acordăm o mare atenție etapei pregătitoare. Primul pas este selectarea tipului adecvat de constipatie. În orice caz, este necesar să se renunțe la utilizarea structurilor montate. Oricât de masive și puternice ar arăta, tâlharii moderni au învățat mult timp să învingă această apărare fără chei și chei principale cu o forță brută. Chiar și pentru camerele utilitare, lacăturile nu asigură o protecție normală.

Plasat pe tipul de blocare este montat din interiorul unei pânză, partea reciprocă este pusă pe un cadru. Avantajul designului este ușurința instalării (nu încalcă integritatea canatului). Dar aceste produse nu sunt potrivite pentru ușile din oțel. Designerii sunt, de asemenea, nemulțumiți de ele - caracteristicile estetice ale ușilor cu astfel de constipație se deteriorează brusc. În majoritatea cazurilor, blocarea suprapunerii exercită un rol de susținere.

Modificările mortice, după cum urmează din numele lor, sunt instalate în cavitatea frunzei. Aceste produse sunt destul de fiabile și bine protejate de hacking. Nu există pericolul ca interiorul să fie deteriorat. Sistemele de închidere pot fi așezate pe plastic, iar ușile din lemn și din metal.Categoria de securitate direct legată de nivelul secretului este exprimată în numerele 1-4 (cu cât este mai mare valoarea, cu atât este mai sigur dispozitivul).

Selectând modificarea corespunzătoare a sistemului de blocare, este necesar să pregătiți un set de instrumente. Din moment ce trebuie să găuriți mereu găurile, este imposibil să faci fără un burghiu electric.

În plus, utilizați:

 • ferăstrău cu lanț;
 • clește;
 • resturi mici;
 • șurubelniță;
 • Jigsaw.

cilindru

Caracteristicile sale au înlocuirea încuietorilor de fiecare tip. Cilindrul mecanismului poate fi instalat foarte ușor, chiar dacă nu contactați profesioniștii. În primul rând, trebuie doar să cumpărați un dispozitiv fiabil. Lucrarea este extrem de simplă: trebuie doar să scoateți șurubul unic. În acest scop, utilizați o șurubelniță Phillips. Selecția competentă a mecanismului începe cu scoaterea dispozitivului anterior și măsurarea atentă.

Pentru a nu fi confundat și pentru a pune tipul adecvat de mecanism, acordați atenție în primul rând la distanța de la marginea corpului până la punctul central. Trebuie să ia în considerare și lungimea corpului. Dacă utilizați o încuietoare simetrică cu o lungime de 6,2 cm, distanța dintre margine și mijloc va fi exact la 3,1 cm. Puteți introduce un mecanism cilindric cu o blocare bidirecționalăbine. Dar este permisă utilizarea unor astfel de dispozitive, în cazul în care comutatorul de comutare este situat opus fântânii.

Miezul (larva) este perfect înlocuit, chiar dacă diferiți producători fac acest lucru și încuietoarea. Este posibil chiar inserarea unor produse care diferă puternic în ceea ce privește securitatea. Dar trebuie să ținem seama de importanța lungimii, care stabilește dimensiunea.

Sunt fabricate cele mai comune miezuri, mărimea cărora este:

 • 6;
 • 7;
 • 8;
 • 9 cm

Eliminați eroarea de selecție este foarte simplă: trebuie să țineți cont de grosimea căptușelii. Cilindrii asimetrici sunt utilizați atunci când este nevoie de o încuietoare de blocare pe ușă:

 • cu pridvor;
 • cu panouri decorative;
 • ușile de intrare.

Nu este întotdeauna posibil să găsiți o piesă care este combinată în mod ideal în dimensiune. Cu toate acestea, merită să folosim un design cu cele mai apropiate dimensiuni. O abatere de peste 0,3 cm poate duce la probleme grave - fie o parte proeminentă va interfera, fie o parte puternic îngropată va îngreuna deschiderea ușii. Se recomandă utilizarea unor nuclee cu un număr mare de combinații - complică acțiunile criminalilor.

Cum să dezasamblați vechea încuietoare cilindrică, dacă este încorporată și fixată bine în pânză, spuneți instrucțiunile producătorului.Nu pot exista instrucțiuni generale gata făcute în acest punct. Se recomandă ridicarea tuturor pieselor vechi și nu lăsarea părților în interior. Apoi, nu vă puteți teama de nepotrivirea unor părți ale castelului, de defecțiuni sau de bruiaj. Orificiul tăiat în ușă trebuie să aibă același diametru ca și cilindrul.

Această parte este inserată în exterior. Apoi se fixează folosind plăcile de montare. Apoi introduceți tijele de legătură. Asigurați-vă că ați lăsat o parte din tija afară. Tija este utilizată pentru strângerea părților funcționale rămase. În cele mai multe cazuri, pe suprafața carcasei se află un buton care presează care eliberează supapa de blocare.

pârghie

Cu toate popularitatea de blocare a cilindrilor de a face doar ei nu pot. Toți profesioniștii, inclusiv cei din structurile de putere, recomandă insistent ca cel puțin două încuietori diferite să fie instalate pe ușile de intrare. În plus față de cilindru este cel mai bine să utilizați dispozitivul de pârghie. Este foarte important să-l instalați prin toate regulile, altfel chiar și construcția cea mai scumpă va fi aproape inutilă.Se recomandă ca blocarea să nu fie mai mică de 90 ° și nu mai mare de 110 cm deasupra podelei.

Când semnele sunt făcute și verificate, puteți tăia pânza. Dacă brusc gaura rezultată este prea mică, tăiați și marginile. Burrs curăță fișierele. Blocajul nu este instalat imediat: mai întâi trebuie să-l încercați. În acest moment, locurile în care ar trebui să existe găuri pentru șuruburile de montare sunt încă marcate.

Apoi trebuie să atașați încuietoarea la ușă și notați locația găurii de chei. Se obține prin găurirea unei foi cu un burghiu sau prin tăierea cu un șlefuitor. Acum puteți pune dispozitivul de blocare însuși, fixați-l și evaluați performanța. După finalizarea acestei lucrări, instalați tamponul, introduceți cheia pentru a marca locul pentru atașarea pieselor suplimentare. Când tamponul este instalat și fixat, este imperativ să verificați dacă blocajul funcționează fără probleme.

Rămâne să marcați locurile unde sunt șuruburile. Poți tăia găurile ca burghiu și mașină de șlefuit - depinde de disponibilitatea instrumentului și de abilitățile de lucru cu el. Cei care au experiență în lucrări similare vor petrece până la 2 ore. Dar maeștrii neexperimentați se pot confrunta cu o serie de probleme insurmontabile.Pentru a le rezolva cu succes și pentru a obține o protecție fiabilă a casei împotriva invaziei, este uneori mai corect să te întorci la profesioniști.

Cu șuruburi glisante

Această procedură este un pic mai complicată decât lucrul cu modelele suvaldnyh. Dar pentru a cunoaște caracteristicile sale este cel puțin pentru că este astfel de încuietori, care sunt adesea folosite în cele mai recente versiuni de ușile din oțel. Acestea vă permit să protejați în mod credibil împotriva celor mai multe încercări de hacking. Toate lucrările se efectuează numai după îndepărtarea ușii de la balamale. În plus, va trebui să dezasamblați pânza.

Trebuie remarcat faptul că șurubul de blocare a dimensiunii standard nu există. Produsele instalate în garaje și în clădirile rezidențiale pot avea dimensiuni diferite. Diferențele se pot referi la forma, locația sloturilor pe 1 sau 2 laturi, unghiul de înclinare. Toate acestea sunt necesare pentru a analiza în avans înainte de cumpărare. Lista instrumentelor necesare este aceeași ca și în alte cazuri.

Ca întotdeauna, mai întâi determina locul de instalare a castelului. Orientat la o înălțime care vă va permite să o utilizați cu maximă comoditate. Apoi marchează punctul în care vor fi găurite. În acest caz, trebuie să fiți ghidați de contururile pe care va fi montat cheia.Când marcați capătul ușii, observați cu atenție cât de gros este dispozitivul de blocare.

Rectangularul conturului (marginea exterioară a castelului) este marcat cu găuri. În special, arătați cu atenție liniile superioare și inferioare. Majoritatea experților cred că dreptunghiul din metal este necesar pentru a tăia mașina de șlefuit. Și dacă nu este, este recomandabil să aplicați fișiere. Acest instrument de mână vă permite, de asemenea, să faceți treaba, deși trebuie să vă depuneți mai mult efort.

Apoi, verificați dacă blocajul este pus pe poziție. După cum spun profesioniștii, se face o fixare preliminară. Apoi, trebuie eliminat și notat unde este cheia. Apoi, luați un burghiu și forați o gaură de cheie. Acum trebuie să reinstalați încuietoarea cu șuruburi glisante.

Aici este important să verificați totul. La urma urmei, produsul este deja montat foarte strâns, "de ani de zile". Evaluați cu atenție dacă mecanismul funcționează cu ușurință, dacă părțile individuale se lipesc. Dacă nu se întâmplă greșeli, puteți pune mucoasa și re-verifica acțiunea blocării. Apoi se uită unde trebuie să se ridice găurile pentru traversare și să le execute imediat.

Sfaturi utile

Înainte de a înlocui încuietorile, este imperativ să determinați ce tip de dispozitiv de blocare este deja instalat. Cel mai bine, dacă se instalează o blocare de același tip cu o veche blocare - aceasta va reduce cantitatea de lucru. Deoarece toți proprietarii sunt interesați să simplifice repararea ulterioară, este recomandabil să se acorde prioritate structurilor care au un secret intern. Puteți să le remediați (cu excepții rare) fără a dezasambla întregul dispozitiv, fără a îl dezmembra. Dacă alegeți să înlocuiți blocarea nivelului, trebuie să cumpărați modele cu cât mai multe pârghii posibil (acest lucru crește imediat fiabilitatea).

Să analizăm din nou nuanțele înlocuirii fiecărui tip de blocare. Atunci când lucrați cu dispozitive cilindrice, se recomandă să aveți nituri și un pistol gata pentru utilizarea lor. La îndepărtarea larvei, ele trag treptat rotița spre ei înșiși, încercând în același timp să o desfacă. Îndepărtarea detaliilor va fi extrem de simplă, de îndată ce limba va prelua poziția dorită. În caz contrar, este necesar să se acționeze dacă cilindrul este fabricat conform sistemului "cheie-cheie". În acest caz:

 • introduceți cheia în godeu;
 • derulați puțin (la un unghi de 10 până la 15 grade);
 • trageți-l pe ei înșiși.

Apoi, scoateți șuruburile care țin mâinile pe ambele părți. Când mâinile sunt scoase, se va găsi o bară de oțel pătrată. Acesta este îndepărtat pentru a avea acces la mecanismul pivotant. Rămâne să scoateți șuruburile aflate în capătul carcasei. După aceasta, puteți trage deja cazul în sine. Efectuați măsurători ale larvelor, părților corpului și ale mânerelor. Valorile măsurate vă vor permite să selectați cu mai multă precizie designul corespunzător. Dacă este necesar ca deschiderea din interior să fie mai confortabilă, sunt preferate modelele de încuietori cu o placă turnantă. Pentru informații: bara de ghidare trebuie să aibă cel puțin o lungime și o lățime egală cu mânerele utilizate anterior. Toate aceste puncte sunt tipice pentru lucrul cu încuietori ale unor producători bine-cunoscuți.

Nu trebuie să uităm că șuruburile de fixare din partea inferioară a butonului de presiune trebuie strânse. Când instalarea este finalizată, ei evaluează modul în care funcționează mânerele, cum funcționează blocarea pe ambele părți. Acest lucru este necesar când ușa este deschisă. Apoi, cea mai mică eroare din lucrare va fi vizibilă imediat. Un test similar se efectuează după închiderea ușii. Se descoperă adesea că ceva interferează cu traversele. Puneți un strat de pastă de dinți pe ele, încercați din nou.Se va afișa un marcaj care indică locul și cantitatea de metal care trebuie îndepărtată. Trebuie să o eliminați cu un șlefuitor, dar cât mai atent posibil. Este mai bine să repetați procedura de mai multe ori decât să eliminați prea mult material.

Când este făcută corect, mecanismul funcționează foarte bine. Întoarceți mânerul sau derulați cheia - și nu există niciun simț cel mai mic că undeva care se agață, încetinește cursul pieselor de lucru. Nu este nevoie să apăsați, apăsați panza, cu un efort de a roti cheia sau mânerul. Dar, de vreme ce, de obicei, încuietoarele de la ușile de intrare sunt folosite împreună cu manerele de pârghie, trebuie să ne uităm și la specificul lucrului cu acest mecanism. Dacă plăcile de tăiere sunt ținute în poziție prin niște nituri, este recomandat să le exersați.

Ca și cilindrul, blocarea blocării este mai corectă pentru schimbarea pentru un analog exact. Și totuși, merită să ne amintim că adesea este necesar să se lărgească ușor găurile. Pentru această lucrare va trebui să utilizați un dispozitiv de tăiere cu role. Verificarea rezultatului este simplă: atât în ​​interior, cât și în exterior, cheia trebuie să intre ușor în fantă. Dacă această condiție este îndeplinită, puteți atașa blocarea la ușă complet (de exemplu, folosind nituri).

Atât încuietorile cu cilindri cât și cu pârghiile sunt cele mai dificil de schimbat într-o ușă metalică. Reglarea găurilor este semnificativ complicată sau chiar complet imposibilă. Pentru a elimina problemele asociate cu aceasta, trebuie să cumpărați întotdeauna o încuietoare direct de la compania care a fabricat ușa în sine. Dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui să fiți interesat de lista modelelor compatibile. În unele cazuri, este necesar să nu se înlocuiască întreaga încuietoare, ci doar părțile sale individuale.

Deci, în caz de pierdere sau spargere a cheilor, atunci când acestea sunt purtate, este aproape întotdeauna posibil să se limiteze schimbarea de larve. Este mai rapid, mai economic și mai ușor în planul fizic. Este necesar să strângeți șuruburile și șuruburile viguros, dar fără probleme. În caz contrar, centrarea blocării se poate schimba. Apoi, chiar și un dispozitiv complet nou de la un producător reputat va trebui să fie schimbat din nou.

În plus față de cele două tipuri principale de încuietori, este util să se acorde atenție proiectelor de tipul "invizibil". Ele sunt semnificativ mai bune în rezistența la fisurare. Profesioniștii sunt sfătuiți să se gândească întotdeauna la puterea nu numai a constipatiei, ci și a ușii. Uneori, caseta însăși trebuie consolidată. Dar chiar dacă acest lucru nu este necesar, este necesar să lucrăm astfel încât schimbarea încuietorii să nu slăbească pânza.În ceea ce privește modelele de discuri de încuietori, ele sunt împărțite în două tipuri - automate și semi-automate. În ambele cazuri, există o larvă. Se schimbă în caz de avarie, însă merită înlocuit complet mecanismul. Dacă mânerul de blocare a cilindrului a izbucnit, puteți restricționa înlocuirea acestuia. Indiferent de tipul de dispozitiv când este purtat structura, este necesar să îl înlocuiți complet.

Blocurile de nivel realizate în străinătate nu pot fi înlocuite "pur și simplu". Va trebui să recodezi dispozitivul și să ridici chei noi. Modelele rusești se schimbă, deci recodarea nu se practică în ele. Este important să se ia în considerare un astfel de moment: toate părțile decorative ale mobilei, care nu împiedică înlocuirea unei părți a încuietorii, pot fi lăsate la locul lor. Blocul principal este, de obicei, plasat sub mâner sau direct deasupra acestuia. Dacă în cilindru este necesar să schimbați carcasa, începeți cu deschiderea mecanismului. Traversele trebuie retrase complet. Acum este necesar să scoateți cilindrul, să scoateți mânerele, supapele și placa blindată. Dar căptușeala care acoperă gaura de chei nu poți atinge. Dar este necesar să scoateți șuruburile de capăt - în modele diferite de 2 sau 4.

După finalizarea acestei etape, închideți încuietoarea de pe placa de capăt și scoateți-o cu grijă. În schimb, un produs similar este plasat în cavitatea deschisă. Ca și în alte cazuri, este mai bine să cumpărați o carcasă de blocare a aceluiași model pentru a vă simplifica munca. Aproape întotdeauna va fi redusă la efectuarea acelorași acțiuni, numai în ordine inversă. Doar în câteva cazuri este necesar să se macină metalul sau lemnul, extinzându-se canalele de intrare.

Desigur, dacă instrucțiunea necesită o abordare diferită, puteți încălca oricare dintre regulile descrise mai sus. Proprietarii încuietorilor de pârghii, fabricați de Cisa, nu pot schimba deloc mecanismul. Tot ce au nevoie este să profite de funcția de transcodificare multiplă a dispozitivului. Noul cod este determinat de chei care pot fi schimbate, care vor trebui achiziționate suplimentar. În unele cazuri, chiar înlocuirea încuietorii cu una nouă și instalarea corectă nu vă ajută.

Deci, dacă ușa se deschide din greu, este necesar să verificați - poate că nu constipația este înclinată, ci cutia însăși. Câteodată mișcarea cheie este cauzată de înfundarea fântânii. Este suficient să o curățați și să o lubrifiați în mod corespunzător, pentru a nu vă aminti problema timp de mai multe luni sau chiar ani.Dacă trebuie să schimbați larva, se recomandă măsurarea grosimii ușilor împreună cu un strat de izolație - atunci va fi posibilă o estimare mai precisă a lungimii necesare a piesei.

Disc, precum și mecanismele cruciforme, este pe deplin justificat să îl schimbați în întregime. Cu toate acestea, indiferent de partile bune selectate, indiferent cat de repede se lucreaza reparatorii, in curand vor aparea defecte noi. Dacă mecanismele de distanțare se sparg, va trebui să scoateți ușa de la balamale și apoi să dezasamblați pânza. Se recomandă alegerea larvelor de aceeași culoare ca ușa în sine. Apoi se vor remarca mai puțin și cu siguranță nu vor strica interiorul.

Este logic să instalați încuietori deasupra capului numai după montarea șablonului. Acesta va arăta dacă mecanismul nu va atinge caseta de accesorii. Precizia șablonului este verificată pe o riglă triunghiulară. Pentru a pregăti gaura pentru cilindru este o idee bună să folosiți un ferăstrău pentru găuri. Dacă ușa este realizată din metal, se recomandă o versiune bimetalică a unui ferăstrău cu gaură.

Cum să înlocuiți încuietoarea de pe ușa din față cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor