Blocare pentru ușă: caracteristici alese și instalare

 Blocare pentru ușă: caracteristici alese și instalare

Încuietorile de blocare sunt cele mai populare dispozitive care protejează diverse obiecte și gospodării particulare de la intruși. Aceste mecanisme au câștigat faimă faimă în întreaga lume, sunt de încredere, nu strică aspectul ușii. Încuietorile de blocare sunt, de asemenea, combinate cu succes cu alte mecanisme de blocare. Ele sunt pe piață în mare varietate. O persoană care este departe de tehnologie este greu de înțeles toate complicațiile alese de ei.

dispozitiv

Frunza de ușă, din lemn masiv, are o rezistență excelentă, are și caracteristici excelente de izolare fonică. Pentru a depăși o astfel de barieră nu este ușor, prin urmare, hoț, pentru a intra în apartament, de multe ori preferă să "rezolve probleme" cu blocare, folosind diverse chei master.

Încuietoarea de blocare, dacă este instalată corespunzător, poate servi drept o protecție sigură împotriva intrării neautorizate în casă. Mulți cred că încălcarea integrității foii de ușă atunci când inserați un blocaj a priori încălcă rezistența ușii. Această declarație este un mit. Dispozitivul de blocare este o structură metalică robustă care are un corp solid, dimpotrivă, poate consolida suplimentar ușa.

Pro și contra

Avantajul metodei de instalare a încuietorii de ușă la capătul ușii:

 • dispozitivul mecanic este protejat în mod fiabil de nisip și praf;
 • nu strică imaginea de ansamblu, ușa rămâne netedă și netedă.

Lipsa blocajelor este că, dacă mecanismul este rupt, va trebui să:

 • scoateți-l prin scoaterea frânei ușii din balamale;
 • reparați ușa.

Tipuri și mărimi de mecanisme

Există doar patru tipuri de încuietori, diferențiate prin criteriul fiabilității. Cele mai populare dintre ele - al treilea, cel mai scump - al patrulea. Cel mai comun tip este un cilindru, este, de asemenea, unul dintre cele mai rezistente la uzură. De asemenea, adesea utilizate dispozitive suvaldnye care au o protecție suplimentară împotriva intrării neautorizate în casă. Există, de asemenea, mecanisme cu un mecanism electric special.

Blocurile cilindrilor și ale pârghiilor sunt răspândite pe toate continentele. Distinge protecția lor ridicată de posibilitatea deschiderii cu chei principale. O blocare internă cu cilindru cu profil îngust, de exemplu, are o bună resursă - mai mult de 50 de mii de cicluri pentru deschidere-închidere. Este ușor de calculat că dacă ușa este deschisă de 8 ori pe zi, mecanismul poate dura un sfert de secol. Durabilitatea dispozitivului depinde de ghidajele care trebuie să fie fabricate din oțel de calitate. Dacă această condiție este îndeplinită, atunci mecanismul va servi mult timp fără interferențe.

Blocajul de nivel este considerat unul dintre cele mai fiabile mecanisme de blocare. Suvaldele sunt plăci speciale, dintre care există de obicei 3-5 bucăți. Deschideți o astfel de blocare este posibilă, dacă numai cheia va corespunde unui profil specific.

Anii recenți au folosit din ce în ce mai mult dispozitive speciale de blocare electromagnetică. Mecanismul de blocare electromagnetică este instalat în ușă și conectat la unitatea de comandă electronică. Adesea, astfel de mecanisme de blocare se combină.O astfel de unitate cu sistem dual are un grad mai înalt de fiabilitate. Blocarea electromagnetică poate, de exemplu, funcționa în tandem cu mecanismul pârghiei, ceea ce mărește semnificativ gradul de protecție al camerei.

Pe blocarea mecanică s-au montat și senzori speciali care urmăresc numărul de rotații ale cheii. Poate fi și un magnet, care este declanșat dacă cilindrul este rotit parțial printr-un unghi care nu corespunde unui parametru dat. În acest caz, există un dispozitiv special de blocare, iar dacă în câteva secunde ușa nu este deschisă, atunci șuruburile de blocare vor funcționa automat. Se fixează suplimentar și foaia de ușă. Atacatorul pentru a-și găsi locația la capătul foii de ușă este foarte dificil. Dacă șuruburile de blocare au funcționat, cheia principală devine inutilă.

Există modele mai scumpe cu două șuruburi, șase sau mai multe (pot fi până la zece în total), ele sunt situate de-a lungul întregului perimetru, ceea ce asigură un nivel ridicat de protecție.

Numărul de suvalduri este direct proporțional cu fiabilitatea blocării. Șase pârghii au mecanisme cu aproximativ un milion de combinații.Există, de asemenea, o protecție suplimentară, care se face prin tăieturi figurate, care sunt combinate cu caneluri cheie și fante false. Avantajul mecanismului suvaldny este o protecție sigură împotriva ruperii mecanice. Astfel de dispozitive sunt cel mai bine instalate în ușile metalice, atunci nivelul de protecție crește și mai mult.

Printre neajunsurile trebuie mentionat faptul ca mecanismul de pârghie are un canal excesiv de mare, ceea ce face posibilă "experimentarea" cu chei principale. Există, de asemenea, o șansă să-l privești în interiorul camerei. Mirosurile neplăcute penetrează printr-o gaură cu un diametru mare dacă camera este adiacentă bucătăriei.

Încuietorile de blocare sunt adesea echipate cu sisteme electronice care pot recunoaște o încercare de intrare neautorizată. În aceste condiții, închiderea automată a ușii are loc printr-un mecanism special de întoarcere cu 90 de grade. În încuietoarea cilindrică, în locul plăcilor metalice, se folosesc mici noduri alungite rotunde, asemănătoare cilindrilor. Acestea sunt clasate pe înălțime pe baza unei combinații date. Dispozitivele sunt destul de fiabile - chiar și cu o discrepanță microscopică între poziția unuia dintre elementele, dispozitivul este blocat, ușa nu se deschide.

Elementele cilindrice sunt fabricate cu toleranțe minime, care reprezintă principala caracteristică a calității încuietorii. Pentru ușile exterioare, se recomandă adesea utilizarea unui "amestec", adică o combinație de diferite tipuri de încuietori. Această combinație îmbunătățește nivelul protecției proprietarilor de case. Numărul de combinații posibile de încuietori:

 • simplu - de la 11 la 10 mii;
 • media - de la 5 mii la 5 milioane;
 • complex - de la 5 milioane la 5 miliarde.

Acestea din urmă pot fi, de asemenea, deschise cu un card special, este aproape imposibil să le hack. Încuietorile electromecanice sunt împărțite în trei părți:

 • rezistent;
 • de uz casnic;
 • de uz casnic.

Primul tip este cel mai scump și are un număr mare de niveluri de protecție. Astfel de încuietori pot fi folosite atât în ​​seifurile bancare, cât și în apartamentele obișnuite. Încuietorile de blocare sunt:

 • electronice;
 • cod;
 • inteligente încuietori.

Formele electromagnetice funcționează de la astfel de dispozitive:

 • mecanism de tipare;
 • carte magnetică.

Mecanismul care asigură închiderea fiabilă a ușii este prezența a 4-8 bare transversale. Dintre avantajele sale este important de remarcat:

 • Puteți controla un astfel de dispozitiv de la distanță;
 • instalare ușoară;
 • încuietori pot fi puse pe orice ușă.

Încuietorile electromagnetice asigură gradul maxim de protecție oferit de schimbarea rapidă a combinațiilor de coduri, dificultatea de a detecta grinzile principale. Printre aceste neajunsuri este necesar să menționăm costul ridicat al mecanismului de blocare. De asemenea, este necesară o alimentare constantă. În ultimii ani, blocurile inteligente au devenit din ce în ce mai populare. O unitate electronică specială care poate fi acționată de la un telefon mobil este conectată la o blocare convențională. Smartlock-urile sunt compacte, fiabile, cu creșterea popularității lor, prețul lor scade direct proporțional.

Cum sa alegi?

Este mai bine să cumpărați încuietori în magazinele de vânzare cu amănuntul și trebuie să fie însoțite de toate certificatele de calitate. Cel mai bine este să luați încuietori originale de marcă, care au apărut recent pe piață. A găsi cheile la astfel de mecanisme este destul de dificilă.

Atunci când cumpărați în primul rând ar trebui să acorde o atenție la nivelul de protecție. Luați un produs care are cel puțin un al treilea nivel de rezistență la efracție. Numărul de combinații în acest caz trebuie să fie suficient de mare. De asemenea, este de dorit ca blocarea să poată fi reprogramată.Când cumpărați, asigurați-vă că puteți afla dacă poate schimba buteliile (în cazul blocării cilindrilor). Un sistem de blocare a nivelului pentru o ușă din lemn este mai bine să alegeți o grosime medie, pentru o ușă metalică un mecanism mai masiv va face.

Cum să puneți?

Mai întâi de toate, ar trebui să decideți unde va fi amplasat mecanismul în sine. De regulă, distanța de la castel la podea nu este mai mare de un metru. Mecanismul este tăiat în cherestea, care este prevăzută de producătorii ușilor în acest scop. Nu există restricții grele pentru o ușă metalică, puteți instala o încuietoare în ea oriunde. Blocul de blocare este măsurat cu atenție. Acești parametri sunt transferați pe foaia de ușă și sunt așezate cu un marcator sau creion. Apoi, ar trebui să clarificați diametrul burghiului, care ar trebui să fie cu un milimetru mai mic decât cel calculat. Marcajul este făcut cu un marcator pe burghiu, luând în considerare lățimea mecanismului. Apoi, o serie de găuri sunt forate. Zona tratată este îndepărtată cu dalta și cu ciocanul. Grosul trebuie plictisit până când încuietoarea intră fără dificultate.

Pentru a determina cu precizie locul larvei și mânerului, ar trebui să atașați blocarea împotriva ușii (cel mai adesea acest lucru se face în raport cu exteriorul). După determinarea punctelor de control se fac găuri. După aceea, larva este instalată și fixată cu ajutorul șuruburilor. Apoi trebuie să verificați cât de bine funcționează mecanismul. Ar trebui să funcționeze fără dificultate. După ce totul este reușit, se introduc mânerele, se face căptușeală.

Un astfel de algoritm de instalare este potrivit pentru montarea unei blocări pe aproape orice ușă. - de la foc metalic în centrul comercial până la stejarul de intrare din apartament. De asemenea, astfel de dispozitive vor ajuta la protejarea ușii din PVC cu o bază din plastic sau un profil de aluminiu în interior. Ușile din lemn sunt de obicei vândute cu încuietori deja instalate, dar uneori există circumstanțe în care trebuie să faci o muncă similară cu mâinile tale. În primul rând, ar trebui să marcați corect totul. Înălțimea trebuie să fie de aproximativ 100 de centimetri de la podea. Se găsește un orificiu care va depăși ușor diametrul unității principale (este suficientă 1-2 mm).Lucrările bazate pe proiectarea tăieturii se fac cu ajutorul mașinilor de măcinat.

Găuri separate găurite în locul unde ar trebui să existe un mâner și o larvă.

După ce toate canelurile și găurile se vor potrivi cu mărimea specificată, încuietoarea este instalată, securizată, testată. Dacă nu există întrebări, mecanismul funcționează fără eșec, atunci poate fi fixat bine. Încorporați încuietoarea - aceasta este o slujbă care necesită un maestru de înaltă calificare, experiență practică. De asemenea, este necesară pregătirea instrumentului adecvat:

 • roată abrazivă;
 • foraj;
 • bulgară;
 • I daltă;
 • un ciocan;
 • burghie;
 • dălți;
 • șurubelniță;
 • cu șuruburi autoportante.

În cadrul ușii găurile găurite pentru șuruburi (dacă sunt necesare) sunt foarte simple. Se iau parametrii de traversare, se fac marcări pe cadrul doorframei, apoi se efectuează forarea pe marcaje. Diametrul găurilor cu 1 mm trebuie să fie mai mare decât diametrul șurubului. Sistemele de închidere a dulapului ajuta perfect la păstrarea proprietății. Pentru ca dispozitivul să funcționeze fără probleme de mai mulți ani, trebuie să urmați toate regulile pentru instalarea acestui mecanism, să îl asamblați corect și să luați măsuri preventive în timp.

Cum se instalează o încuietoare pentru ușă, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor