Blocări de cilindri de blocare: caracteristici și sfaturi pentru alegere

 Blocări de cilindri de blocare: caracteristici și sfaturi pentru alegere

Sistemele de închidere a cilindrilor sunt în creștere din ce în ce mai populare pe piața construcțiilor. Fiind destul de fiabile, dar în același timp dispozitive accesibile din punct de vedere financiar, ei câștigă inima multor cumpărători.

La fel de important este faptul că încuietoarea cilindrică a ușilor este destul de versatilă, iar mecanismul de lucru este ușor de înțeles, chiar și pentru un începător.

Caracteristici distinctive

Evident, blocarea cilindrilor este de obicei în formă de cilindru, dar există și alte modele. De exemplu, pe piața construcțiilor se pot găsi variante rotunde, în formă de picătură sau chiar triunghiulare.

  De asemenea, trebuie remarcat faptul că acest tip de mecanisme de blocare poate fi instalat sub formă de dulap,așa într-un fel.

  Dacă vorbim despre mecanismele specifice de funcționare a dispozitivului, putem distinge o mare varietate de opțiuni:

  • utilizând un disc;
  • metoda pin;
  • cadru;
  • printr-un magnet;
  • mecanism specializat de complexitate sporită (folosit, de exemplu, pentru seifuri sau bolți).

  Din ce se compune?

  Pentru a determina mai bine alegerea încuietorii, este necesar să se studieze nu numai caracteristicile externe, ci și cele interne ale dispozitivului. Pentru a face acest lucru, ia în considerare în detaliu structura structurii.

  Deci, pentru început trebuie menționat faptul că acest tip de blocare constă din două părți principale: cilindru și executiv.

  Din exterior, încuietoarea este de obicei acoperită cu alamă, însă există opțiuni galvanizate. De obicei, peretele exterior este suficient de gros - acest lucru este necesar pentru a evita o penetrare ușoară în partea interioară și, în consecință, deteriorarea acesteia.

  În interiorul castelului sunt dispozitive specializate care îndeplinesc funcția de șuruburi. Aceste șuruburi sunt de două tipuri:

  • dispozitive specializate pe bolțuri, care în momentul închiderii ușii sunt plasate în șuruburile proiectate pentru ele (numărul de șuruburi determină gradul de fiabilitate al încuietorii);
  • blocare - menține blocarea în poziția închisă, introducând cadrul ramei ușii.

  În plus, blocarea cilindrului, ca oricare altul, are o pârghie cu care se efectuează procedura de deschidere sau de închidere.

  Structura dispozitivului de blocare include, de asemenea, două benzi: front frontal și blocare. Ei joacă rolul atașamentului, au găuri pentru cheie.

  Elementul final al fiecărei blocări este cheia. Fără aceasta, lucrările de construcție complete sunt imposibile.

  mecanism

  Mecanismul de blocare este destul de evident - pentru a-l aduce în acțiune, este necesară o cheie care, atunci când este pusă într-o deschidere specială și proiectată special pentru ea, pune întregul dispozitiv în funcțiune.

  Cu toate acestea, există câteva detalii importante care trebuie luate în considerare atunci când alegeți un anumit dispozitiv de blocare. Deci, cheia poate funcționa numai cu una sau de ambele părți ale încuietorii.

  Dacă cheia funcționează numai pe o parte a încuietorii, atunci poate fi numită pivot. Pe partea opusă cheii va exista o pârghie specială.

  În caz contrar, blocarea are un tip de deschidere cu două fețe. De obicei, un astfel de dispozitiv este tipic pentru încuietori.

  Modele populare

  Există un număr mare de companii care produc mecanisme și dispozitive de blocare a cilindrilor. Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că vă consultați cu vânzătorul și îi explicați toate caracteristicile individuale ale ușii dvs. Astfel, pur și simplu nu puteți merge prost la alegere.

  Cu toate acestea, există mai multe produse dovedite care și-au dovedit fiabilitatea și durabilitatea. Luați în considerare câteva dintre ele.

  • Kale 164 BNE-Z - această încuietoare este potrivită pentru o ușă metalică și protejează proprietarii împotriva unei intruziuni nedorite în cameră. Are două chei de montare, precum și o protecție specială împotriva găurilor și a selecției de coduri.
  • Kale 164 AS - când este spart, se declanșează o alarmă. El este înzestrat cu șase pini de alamă.
  • Kale 164 CEC - are o inserție de oțel, o cheie de inversare și trei rânduri de elemente de cod.
  • Apecs xs - un cilindru este introdus în interiorul cilindrului, ceea ce împiedică forarea blocării și două cleme de oțel ale carcasei vor economisi de la tragerea miezului.
  • Apecs rt - Tipul de dulap cu un cilindru de euro și șase pini.
  • Apecs sc - are un tip de cheie engleză. Puteți alege un model cu o placă turnantă.

  Astfel, vedem că există o mare varietate de încuietori de la cilindri - de la cel mai simplu standard la modelele cu dispozitive de securitate specializate.De aceea, alegerea dvs. ar trebui să se bazeze în primul rând pe tipul de protecție pe care doriți să îl asigurați: instalați o încuietoare într-o ușă interioară obișnuită sau doriți să împiedicați siguranța de rupere în valori mobiliare și materiale.

  Blocarea cilindrilor - un dispozitiv destul de popular și dovedit de-a lungul anilor. Acest tip de mecanism de blocare este reprezentat pe piața construcțiilor într-o gamă imensă. Modelele standard sunt atractive datorită prețului lor scăzut, iar tipurile mai luxoase promite o protecție sigură. În acest sens, desenele cilindrilor sunt solicitate în rândul consumatorilor.

  5 sfaturi privind alegerea unei încuietori pe ușă, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor