Balamale pentru uși de balcon: funcții, tipuri și caracteristici de instalare

Balconul este astăzi aproape în fiecare apartament. Dacă vorbim despre camera într-o clădire în creștere, atunci această probabilitate este aproape o sută la sută. Recent, toată lumea încearcă să economisească prin încălzirea spațiului, astfel încât o ușă de balcon de înaltă calitate ar trebui instalată necondiționat. Și, bineînțeles, trebuie să fie echipat cu un astfel de element ca o zăvor pentru frunza ușii de pe balcon.

numire

Blocul pentru o ușă din plastic este un element destul de funcțional și convenabil pentru hardware-ul ușii, care are și o altă funcție importantă - protejează casa de intrarea neautorizată sau hacking-ul. Principiul de funcționare a unui astfel de zăvor este extrem de simplu și similar cu lucrul de blocare amplasat pe ușile dulapurilor din bucătărie. Acest lucru face posibil să nu fie distras atenția prin monitorizarea poziției ușii.

Designul unui astfel de dispozitiv este conceput astfel încât o persoană să poată deschide liber ușa.în timp ce el nu trebuia să depună eforturi mari. În același timp, închiderea ușii nu poate sparge nici rafalele puternice ale vântului. Doar acesta este scopul principal al zăvorului de ușă montat pentru ușa pe balcon - păstrându-l de la arat.

Un alt nume al mecanismului, care ar trebui să spună puțin - zăvorul fumătorului. Este destul de simplu să explicăm acest nume - este necesar doar să bateți ușa de pe zăvor, iar fumul de țigară să nu înceapă să intre în cameră. Da, iar utilizarea unui astfel de zăvor este pur și simplu convenabilă, deoarece pentru o scurtă ieșire la balcon nu este nevoie să închideți ușa la încuietoare. În același timp, atunci când se utilizează o blocare pe o față și absența unei zăvoare pe ambele părți, ușa nu poate fi închisă, părăsind încăperea. După cum puteți vedea, este imposibil să contestați necesitatea instalării mecanismului de fixare pe ușa balconului.

specie

Blocul pentru tipul de ușă în cauză este o soluție excelentă care nu numai că va împiedica ușa să se stingă,dar protejează de asemenea sticla de rupere sau deformare. Există trei opțiuni pentru astfel de decizii. Fiecare categorie are propriile sale avantaje și dezavantaje.

Pe magnet

Dacă vorbim despre soluția magnetică, atunci acest mecanism este folosit de obicei în dulapurile de bucătărie. Comoditatea lui constă în faptul că un astfel de zăvor poate fi montat pe locul pinului, care de obicei completează astfel de soluții, și instalează o limbă de tip magnetic pe cadrul care va ține brațul când se închide. Mai multe categorii de fixări similare pot fi găsite pe piață, dar, de regulă, există de obicei o sculptură sub forma unei litere G. Există găuri în ea prin care este ușor de fixat la ușă. Multe modele au găuri în același loc ca și fitingurile obișnuite, ceea ce face posibilă atasarea barei pur și simplu. În cazul în care dispozitivele de blocare nu au dispozitive de fixare, ele pot fi realizate utilizând cele mai simple foraje.

Pentru a planochka securizat strâns, cu o sută la sută coincidență de găuri cu cele de pe fitinguri, puteți pur și simplu utiliza șuruburi puțin mai mari. Cazul, în interiorul căruia sunt magneți, este atașat la cadrul ușii. De obicei, este fabricat din plastic și trebuie atașat prin șuruburi.Un astfel de zăvor este foarte simplu din punctul de vedere al designului, ceea ce asigură fiabilitatea ridicată a acestuia. Zăvorul împiedică magneții să se frece una de cealaltă, ceea ce le permite să-și extindă viața.

În același timp, magneții nu vor permite ușa să slam, ceea ce va fi un plus pentru cei care nu-și plac sunetele puternice. În general, aceasta este o soluție simplă și eficientă la problema închiderii ușii spre balcon.

Pe video

O altă opțiune interesantă este mecanismul de tipul cu role. El va fi în corpul special. Partea inversă va fi susținută de un arc. Acest dispozitiv este așezat în ușa cap la balcon. Este demn de remarcat faptul că filmul are capacitatea de a se roti. Există o adâncitură specială a plăcii, când cilindrul se află în ea, se pare că intră adânc în structură și nu se poate întoarce în poziția inițială, ceea ce permite fixarea ușii. În același timp, este ușor să deschideți ușa - pentru aceasta trebuie doar să fie împinsă puțin.

Bara nu se poate deschide datorită izolației primăverii. Desenele de tip rotativ în deschidere nu participă, ceea ce permite realizarea unui design mai durabil. Pentru a instala un astfel de dispozitiv de blocare, este nevoie de o șurubelniță, o foraj și șuruburi.Punctul culminant al acestui mecanism va fi nevoia de selectare exactă a poziției canelurii și a rolei una față de cealaltă. Dacă acest lucru nu se face, mecanismul va fi inoperant. Dacă rola este strânsă sau montată incorect, ușa nu se va închide deloc. Acest tip de blocare se poate sparge dacă este manipulat incorect, motiv pentru care este bine instalat. În plus, trebuie să fie verificată periodic pentru daune sau nealiniere.

falevye

Clapeta false este o altă categorie destul de comună pe care o are un zăvor mecanic. Această opțiune este considerată tradițională. Funcționează pe aceleași linii ca și videoclipul. Partea intră în adâncitură, iar arcul special nu-i permite să iasă fără a folosi tipul mecanic de forță de la persoană. Pentru a deschide ușa în mod normal în astfel de situații, trebuie să instalați un mâner special echipat cu un mecanism pivotant. Iar placa trebuie să fie montată pe cadrul de sticlă, după care zăvorul este așezat pe ușă.

La instalare, ar trebui să evitați distorsiunile sau aceasta va duce la oprirea închiderii ușii.Un astfel de mecanism nu este foarte convenabil dacă mâinile unei persoane sunt ocupate cu ceva.

Cum sa alegi?

Merită să vorbiți despre modul în care puteți alege un mecanism de blocare pentru o ușă din plastic. Selectarea mecanismului de fixare trebuie să fie tratată în mod responsabil, deoarece va depinde de funcționalitatea ușii. Următoarele criterii sunt de obicei importante pentru selecție:

  • cât de des chiriașii din cameră merg la balcon sau la loggia;
  • cât de mult au;
  • dacă aspectul estetic este important sau nu;
  • complexitatea instalării.

În cazul în care foaia de ușă se deschide rar, nu există oameni în casă care fumează, atunci va fi suficient să instalați un zăvor mecanic simplu. Apoi, scufundarea structurii va fi extrem de lentă, motiv pentru care o rolă sau orice alt zăvor va dura cât mai mult posibil. Dacă apare frecvent necesitatea de a accesa un balcon sau o loggie, atunci este mai bine să instalați o soluție magnetică pentru o ușă de balcon realizată din policlorură de vinil.

Va fi mult mai ușor să închideți și să deschideți cerceveaua, va funcționa chiar dacă există o înclinare. Avantajul acestei opțiuni este că produsul este mic și după instalare se va face invizibil. Instalarea dispozitivului magnetic de blocare este, de asemenea, destul de simplă.Singurul dezavantaj care nu permite să se numească această opțiune este idealul este prețul ridicat.

Este important! Toate blocurile de pe piață de astăzi sunt universale, ceea ce le permite să fie utilizate cu majoritatea profilelor utilizate astăzi. Dar când achiziționați, nu va fi greșit să întrebați vânzătorul despre compatibilitatea produsului cu profilul care va fi utilizat.

Cum se instalează și se ajustează?

Ar trebui spus că instalarea de rulouri și soluții de tip magnetic pe ușa respectivă este foarte asemănătoare, dar există o mică diferență între ele, motiv pentru care este necesar să se facă o descriere a modului în care se pot pune diferite variante de blocare. Dacă vorbim despre montarea versiunii cu role pe foaia de ușă, atunci indiferent de tipul de construcție - o rolă sau o limbă greu, ordinea instalării va fi aceeași. Este de remarcat faptul că pe ușa din PVC există două categorii de încuietori - cu dimensiuni de nouă și treisprezece milimetri. Selecția modelului va varia în funcție de categoria de profil care a fost setată anterior. Adică, atunci când cumpără suficient pentru a spune acest lucru vânzătorului, el va alege soluția necesară.

Înainte de a începe procesul descris, deșurubați șurubul situat la capătul frânei ușii de la mânerul principal. Ușa din plastic tinde să se îndoaie ușor și dacă o persoană decide să pună un zăvor pe partea inferioară sau în partea superioară a pânzei, atunci există șansa ca pânza să fie presată mai departe, astfel încât cilindrul să fie complet în contrapartidă. Acum, cilindrul este înșurubat în capătul ușii.

Ar trebui să se înțeleagă că rola se află pe panza, motiv pentru care este mai bine să alegeți un șurub de autofiletare mai lung, astfel încât diferența de distanță să fie compensată de el. Nu trebuie să luați o decizie prea mare pentru motivul pentru a nu deteriora unitatea de sticlă, care este situată direct în fața acestuia. În același timp, ar trebui să fie mai lungă decât soluția stabilită anterior.

Pentru a monta omologul pe cadru, este necesar să marcați în mod clar locul unde va fi amplasată rola. Apoi, este necesar, într-o poziție orizontală, să atașați rigla la centrul rolei și să marcați locația pe partea din față a pânzei, apoi ușa se închide și marcajul este deja transferat pe cadrul propriu-zis. Linia de pe capătul cadrului trebuie să fie amplasată chiar în centrul orificiului de intrareIntroduceți zăvorul. Este necesar să atașați zăvorul și apoi fixați-l cu un șurub. Cel mai bine este să folosiți un șurub cu o dimensiune de 19 milimetri.

Ar trebui să verificați precizia introducerii rolei. Este necesar să închideți și să deschideți ușa de mai multe ori. Dacă totul a apărut exact, atunci puteți înșuruba și înșuruba fundul. Dacă se face o greșeală și omologul nu converge, ar trebui să te uiți unde și la ce distanță sa schimbat. După aceea, deșurubați șurubul superior și atașați placa folosind șurubul inferior. Și după ce testul ar trebui să fie înșurubat într-un alt loc și șurubul de mai sus. Însă fixarea completă a barei de retur se realizează numai după inspecție.

Merită considerată instalarea mecanismului tipului magnetic. În general, instalarea se va face în mod similar cu procedura de mai sus. Mai intai trebuie sa incepeti cu faptul ca trebuie sa desurubati surubul de autoaprovizionare la maner, precum si sa demontati fixarea benzii de otel. În această situație, șurubul nu poate fi schimbat în altul, deoarece grosimea barei nu depășește un milimetru.Acum ar trebui să închideți ușor ușa și să marcați marginea inferioară și superioară a barei de oțel de pe cadru și fixați zăvorul cu magnetul pe cadrul omologului.

În general, este ușor de văzut că montarea unui astfel de zăvor este dificilă, precum și configurația acestuia. Principalul lucru în desfășurarea acestor procese este acela de a fi ghidat de cunoașterea caracteristicilor tehnice ale ușii înseși, precum și de tipul de clapete selectate. În plus, ar trebui să ridicați în mod corespunzător zăvorul în funcție de nevoile ocupanților camerei.

În următorul videoclip veți găsi instalarea unui zăvor de balcon.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor