Caracteristici și dispozitive de blocare electromagnetică

 Caracteristici și dispozitive de blocare electromagnetică

Atunci când sunt instalate ușile, se presupune că se vor închide strâns. Această sarcină este atribuită blocării ușilor. Criteriile importante pentru selectarea mecanismului de blocare sunt fiabilitatea și durabilitatea acestuia. Sistemele de blocare electromagnetice îndeplinesc aceste condiții.

Acestea pot fi utilizate pe toate tipurile de dispozitive de uși - pe porți și porți masive, pe uși de intrare și pe cele care sunt instalate între camere.

Principiul de funcționare și proiectare a dispozitivului

Blocarea electromagnetică se distinge prin simplitatea designului său - miezul său este un nucleu cu o înfășurare așezată într-un caz special. Miezul este un număr mare de plăci din oțel electric cu o acțiune magnetică mică.Stresul rezidual este redus prin vopsea.

Forma miezului este de obicei în formă de W. O înfășurare este o bobină simplă pe care se înfășoară un fir de cupru. Conductorul este acoperit cu izolație.

Cazul dispozitivului este de obicei aluminiu sau oțel. Ocazional există modele din plastic, dar pierd din metal în fiabilitate și durabilitate.

Acțiunea produsului se bazează pe legi electromagnetice. Când se aplică curent, se declanșează elemente magnetice. Puterea de 5 W este suficientă pentru fixarea sigură a ușilor cu o greutate de până la 150 kg.

Acțiunile de curent alternativ acționează asupra circuitului electromagnetic, care se formează atunci când dispozitivul este conectat și deconectat. Procesul de încărcare prin bobina electrică are loc cu ajutorul unui condensator, în urma căruia se schimbă polaritatea magnetului. Remagnetizarea este produsă de curentul rezidual.

Condensatorul este unul dintre elementele principale ale dispozitivului EMR (dispozitiv de blocare electromagnetică). Dacă se rupe, este dificilă deblocarea ușilor. Înlocuirea unei părți deteriorate vă va ajuta în această situație.

Tipuri de dispozitive

EMP poate fi împărțit în trei parametri: metoda de blocare, metoda de reglare și opțiunea de montare. Conform metodei de blocare, încuietorile electromagnetice sunt împărțite în reținere și alunecare.

 • Retenție. Principiul de funcționare a mecanismului de ancorare - pentru a rupe. Cel mai adesea executate sub formă de modele aeriene, dar există, de asemenea, mortice EME (nepopulare datorită ratei scăzute de aderență).
 • Alunecare. Funcționarea mecanismului de blocare se bazează pe schimbarea armăturii. În general, se găsesc foarfecă. Instalarea și instalarea unor astfel de dispozitive necesită o atenție deosebită și respectarea corectă a instrucțiunilor.

  Conform metodei de control al EMR există și diferențe semnificative.

  1. Cu senzori Hall. Produsul este fabricat sub formă de cip, necesită alimentare suplimentară.
  2. Cu elemente de comutator de trestie. Comanda nu necesită o sursă de curent. Închiderea dispozitivului are loc cu un magnet, în timp ce se menține nivelul de tensiune dorit.

   În funcție de opțiunea de montare, există trei tipuri de dispozitive.

   1. Overhead EMZ. Fixarea se face prin colțurile metalice și nu depinde de amplasarea mânerului.
   2. Poluvreznye. Partea principală este ascunsă în cavitatea foii de ușă, dar unele elemente formează o proeminență deasupra suprafeței.
   3. Sistemele de blocare electromagnetice sunt în interiorul ușii.

   Punctele tari și punctele slabe

   La fel ca toate dispozitivele, încuietorile electromagnetice au o serie de avantaje și dezavantaje. Avantajele folosirii EMP:

   • lipsa zgomotului în timpul funcționării;
   • durată de viață îndelungată;
   • pot fi combinate cu interfoane, panouri de cod și dispozitive similare;
   • aspectul aparatului îndeplinește cerințele estetice moderne.

   contra:

   • mărimea și greutatea mare a produsului;
   • alimentarea cu curent (tensiune) trebuie să corespundă nivelului cerut;
   • Odată ce mecanismul hacked este foarte ușor să se deschidă din nou.

   Dependența de sursa de alimentare poate fi atribuită avantajelor și dezavantajelor dispozitivului. În absența curentului electric, se deschide EMZ. Pentru siguranța în caz de incendiu, acesta este un plus în caz de forță majoră într-un loc unde există o mulțime mare de oameni și pentru a proteja spațiile de intrare neautorizată - un minus.

   Din acest motiv, la instalarea EMZ sunt conectate la surse de alimentare neîntreruptibile (UPS).

   Cum sa alegi EMZ

   Când achiziționați un dispozitiv, trebuie să acordați atenție caracteristicilor sale principale.

   1. Încărcați. EMP au o forță mare de menținere (unitate de măsură - kg).În piața modernă se comercializează produse cu o încărcătură de la 100 la 1000 kg și mai mult. Pentru ușile din interior există suficiente produse cu un indicator de 150 kg, pentru intrarea lemnului - mai mult de 250 kg și pentru ușile metalice - de la o tonă.
   2. Magnitudinea magnetizării reziduale. Acest indicator ar trebui să fie cuprins între 1,5 și 3 kg, altfel va fi dificil să deschideți ușile (va fi nevoie de mult efort). De obicei, cauzele problemei sunt erori în procesul sau selecția incorectă a magnetului.

   Veți afla mai multe despre încuietori electromagnetice din video.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor