Dispozitive de blocare electromecanice pe ușă: caracteristici și dispozitive

 Dispozitive de blocare electromecanice pe ușă: caracteristici și dispozitive

Încuietorile oferă protecție fiabilă a ușilor. Dar nu este întotdeauna posibil să le folosiți tot timpul și este ilogic să puneți încuietoarea pe ușile separate. Pentru a rezolva această problemă, se folosesc adesea șuruburi electromecanice.

Avantaje și dezavantaje

Un zăvor electromecanic de înaltă calitate oferă un nivel bun de protecție. Deoarece nu există nici o cheie, potențialii intruși nu pot identifica locația exactă a dispozitivului. Dacă produsul este pus pe o ușă de sticlă, acesta nu va strica aspectul structurii. Deschiderea și închiderea apar foarte ușor, deoarece rolul componentelor mecanice este redus la minimum.Dacă întregul sistem este bine gândit, acesta va funcționa în mod fiabil, iar pe foaia de ușă nu este nevoie de deschideri.

Mulți oameni sunt atrasi de capacitatea de a deschide zăvorul electromecanic de la distanță. O caracteristică utilă a unei astfel de tehnici poate fi considerată funcționarea silențioasă a modificărilor individuale. Simplitatea dispozitivului și reducerea numărului de piese în mișcare permit o durată de viață mai mare. Dar este important să rețineți că blocurile electromecanice sunt mai scumpe decât analogii mecanici complet. În plus, acestea trebuie asamblate numai de specialiști instruiți, iar din când în când este necesară întreținerea.

Cum funcționează?

Principiul de funcționare a zăvorului electromecanic este relativ simplu. Atunci când ușa se închide, șurubul de prindere este în contact cu arcul, astfel încât zăvorul trece în placa de atac, panza este închisă. În unele modele, alimentarea cu tensiune reglează clema cu resort și retrage șurubul înapoi în carcasă, deschizând cerceveaua. În alte versiuni, toate acestea se întâmplă atunci când curentul este oprit. Există blocuri electromagnetice care primesc un impuls de semnal numai după prezentarea unei cartele electronice.Există modele cu o funcție de deschidere la distanță - semnalul este trimis de ele de la telefoanele cu cheie fără fir. Aceste mecanisme miniaturale înlocuiesc telecomenzi.

specie

Așa-numitul zăvor în mod normal închis poate fi deschis numai când se aplică un curent electric. Când dispozitivul este conectat la surse de curent alternativ, se aude un sunet special în momentul acționării. Dacă tensiunea este absentă, adică circuitul electric este rupt, ușa rămâne blocată. O alternativă la acest sistem este un zăvor deschis normal. Până când curentul trece prin ea, trecerea este închisă. Numai oprirea (întreruperea unui lanț) permite trecerea.

Există modele cu arestare. Ele pot deschide ușa o singură dată, dacă bobina a primit un semnal furnizat în timpul configurării. După primirea unui astfel de semnal, zăvorul va fi transferat în modul "deschis" până la deschiderea completă a ușii. Apoi, dispozitivul se oprește imediat. Laturile cu arestare diferă de celelalte modele chiar și în exterior: au o limbă specială situată în mijloc.

Cum sa alegi?

Dispozitivul de blocare electromecanică deasupra capului nu este de obicei principalul, ci un dispozitiv auxiliar de blocare. Adică, pe lângă ei, trebuie să existe un alt castel.Avantajul acestor modele este simplitatea instalării și a adecvării pentru utilizarea la ușile de intrare, la porți și, de asemenea, la ușile care împart camerele. Dispozitivul de dresaj, după cum se știe din numele său, se află în interiorul ușii. Din exterior puteți vedea numai plăcile de fixare ale carcasei și piesele de răspuns. Sustinerea zgarieturilor este necesara in special pe usile unui design unic, care ar trebui sa se incadreze intr-un interior special. Dacă situația din cameră este proiectată într-o manieră mai mult sau mai puțin tipică, este necesar să se acorde prioritate mecanismelor aeriene.

Însă atunci când alegeți dispozitivele de blocare electromecanice trebuie să acordați atenție nu doar acestui moment, este de asemenea foarte important să vă gândiți la ce ușă va fi amplasat dispozitivul. Dacă doriți să blocați ușa din față din metal, va trebui să folosiți un zăvor mare. Dar pe ușa de plastic din plastic instalați dispozitive mai mici. De asemenea, se recomandă să se analizeze în ce fel se va deschide ușa. Există clapete electromecanice de următoarele tipuri:

 • pentru ușile drepte;
 • pentru ușile cu aranjamentul stâng al buclelor;
 • universal.

În unele cazuri, constipația completează blocarea deja instalată. Apoi trebuie să fiți atenți la astfel de nuanțe:

 • valoarea elementului de blocare;
 • distanța dintre încuietoare și placa de lovire;
 • coaxialitatea părților principale.

Pentru a alege dispozitivul de blocare corect pentru o blocare deja instalată, cel mai bine este să scoateți mecanismul și să îl arătați în magazin. În plus, merită acordată atenție condițiilor în care va fi operată zăvorul. Deci, se recomandă instalarea sistemelor de protecție împotriva umezelii la ușile de intrare ale intrărilor și la porțile exterioare. Acestea sunt realizate într-un mod special, asigurând etanșeitatea cazului, astfel încât să nu pătrundă precipitații din exterior. Dacă ușa duce într-o încăpere unde sunt concentrate substanțe explozive, ar trebui să se acorde prioritate structurilor pneumatice - acestea nu dau o scânteie electrică periculoasă.

La selectarea unui zăvor electromecanic, este necesar să se acorde atenție încărcăturii pe care o poate transporta. Cu cât operațiunea este mai intensă, cu atât este mai mare performanța necesară. Dacă aveți nevoie de funcții cum ar fi un timer de deblocare și de blocare, un interfon, atunci trebuie să vă clarificați prezența atunci când achiziționați. Un rol important îl joacă determinarea corectă a dimensiunilor.Împreună cu versiunile tradiționale, există tipuri înguste și alungite de clapete (o versiune alungită este întotdeauna mai bună decât una îngustă protejată împotriva furtului).

Cum se instalează?

Tipul de patch-uri al dispozitivului este foarte ușor de asamblat cu propriile mâini, chiar dacă nu sunt necesare abilități speciale. Merită să respectăm următorul algoritm:

 • marcajele sunt aplicate pe ușă;
 • găurile se pregătesc în locurile potrivite;
 • cazul și un nivel reciproc este fix;
 • Dispozitivul este conectat la rețeaua electrică, este imposibilă încălcarea schemei de conectare recomandată de producător.

  Instalarea dispozitivului de blocare este mai consumatoare de timp. Dacă nu țineți cont de subtilitățile atunci când lucrați cu un anumit model, metodologia va include următorii pași:

  • marcați panza din față și din capăt (va exista o limbă);
  • găuriți fața frontală cu un burghiu;
  • pregătiți o nișă pentru corpul de zăvor;
  • fixați carcasa pe șuruburi;
  • Blocul de blocare, ca factură, este conectat la rețea.

  Pe zăvorul electromecanic YS 134 (S), consultați videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor