Cum de a alege și a instala un zăvor magnetic pe ușa balconului?

 Cum de a alege și a instala un zăvor magnetic pe ușa balconului?

Balcoanele blocate au început de ceva timp. Dar a face acest lucru cu blocuri de modă veche este impracticabilă și incomod. Există mai multe soluții convenabile și moderne care trebuie sortate înainte de a repara sau înlocui ușa veche.

Caracteristici speciale

Un zăvor magnetic magnetic de înaltă calitate pe ușa balconului asigură exteriorul cercevelei, în timp ce strada sau aerul se oprește să intre în casă sau în apartament. Dacă nu există o supapă de oprire, atunci ea penetrează necontrolat și nelimitat. Ca urmare, microclimatul se schimbă frecvent și în moduri imprevizibile. Este deosebit de important alegerea corectă a supapelor pentru acei oameni care vizitează adesea balconul.

Ușile din plastic care nu sunt echipate cu ferăstraie sunt închise numai din interior. În mod inevitabil, ușa se va deschide și problema nu este numai de zgomot sau de lovituri. Dacă un fumător merge pe balcon, fumul va fi tras în interiorul camerei. Este extrem de dificil să-l aerisiți în mod constant, curățați-l de mirosurile străine. În cazul în care zăvorul este setat, acesta este capabil să asigure o presare strânsă a foii de ușă pe cadru.

Forța minimă de presare este foarte atent selectată de ingineri. Trebuie să mențină țesătura în poziție închisă, chiar și atunci când suflă un vânt puternic, menținând o ușoară deschidere a ușilor din interior. Cu alte cuvinte, forța maximă de fixare este complet calculată. Sistemele de blocare pentru balcoane sunt vândute ca componente pentru construcții din plastic.

Cum se instalează?

Problema tuturor sistemelor mecanice este uzura rapidă. Severitatea construcției duce la scufundarea cercevelei. În acest caz, partea exterioară nu poate să cadă complet în canelură, astfel încât este imposibilă fixarea ușii. Prin urmare, mulți experți consideră blocarea magnetică o soluție mai practică.

Astfel de dispozitive facilitează deschiderea și blocarea ușii, chiar dacă designul este ușor înclinat. Magnetul poate fi plasat într-o carcasă din plastic sau metal.Pânza va fi atrasă de cadru datorită plăcii de oțel montate în ea în forma literei G. În plus, sistemul magnetic funcționează fără zgomot și durează mult timp. Durata de viață este limitată numai de pierderea treptată a mecanismului de lucru al proprietăților sale magnetice.

Puteți chiar pune zăvorul pe ușa balconului cu propriile mâini.

 • se efectuează măsurători ale riglei;
 • mărcile fac un creion sau un marker;
 • Șuruburile sunt înșurubate în locurile desemnate utilizând o șurubelniță sau o șurubelniță.

Dar inițial ar trebui să verificați dacă cerceveaua este reglată corect, dacă există distorsiuni în ea. Uneori chiar trebuie să reinstalați ușa.

Începând cu instalarea dispozitivului de blocare, trebuie să alegeți imediat locul unde acesta este cel mai bine plasat. Nu contează în principiu - puteți alege orice punct care pare optim. Dar, totuși, profesioniștii plasează în general zăvorul cât mai aproape de mâner. În apropierea mânerului însuși, șurubul este scos din profil. În schimb, va exista o parte a dispozitivului de fixare magnetic.

Este important să știți că atunci când instalați dispozitivul de blocare, trebuie să utilizați șurubul de autoizolare furnizat. Dacă este absent, se ia un șurub cu lungimea de 3-3,5 cm pentru înlocuire.Marcajul pentru plasarea pieselor este făcut mai întâi pe canat și apoi transferat pe cadru. La instalarea cu șuruburi autoportante, nevoia de a fora o gaură dispare - plasticul vă permite să înșurubați șurubul fără dificultate și folosiți un burghiu pentru a distruge unitatea de sticlă.

Bara de reciprocitate trebuie să fie fixată astfel încât canelura să fie direct opusă elementului de role sau ciupercii. Avantajul instalării unei blocări magnetice este precizia minimă necesară. Lungimea lungă a elementului și a curelei vă permite să garantați o clemă completă chiar și cu o eroare destul de brută. Pentru a instala mânerul, oferind o deschidere convenabilă a canatului, aplicați șuruburi mici.

Cum sa alegi?

Dacă zăvorul magnetic este instalat corect, dar este ales incorect, puteți face probleme mari. O greșeală obișnuită este ignorarea considerentelor de proiectare. Forma zăvorului trebuie combinată armonios cu imaginea care creează structura ușii în ansamblu. În același timp, nu este de dorit o discrepanță cu conceptul de decorare, care a fost folosit în aranjamentul camerei.

  Următorul punct important este metoda de fixare a zăvorului.

  Există produse de mortise, suspendate și parțial mortizate. Abordarea pentru instalarea fiecărei versiuni are o serie de caracteristici. Mai multe informații sunt întotdeauna disponibile în instrucțiuni. Dar, cu orice metodă de instalare, este necesar să selectați numai un astfel de produs care să reziste la sarcina creată de foaia de ușă. Trebuie remarcat: dacă ușa este foarte grea, uneori chiar trebuie să cumperi o ușă mai aproape.

   Având în vedere toate aceste momente, trebuie să decideți ce acoperire este mai bună. Cele mai bune opțiuni, majoritatea profesioniștilor cred că coaja de zinc sau nichel. Aceste două metale tolerează încărcările mecanice și temperaturile aerului depășesc mai bine decât altele.

   O altă nuanță este marca. Practic toți reparatorii calificați preferă blocurile magnetice ale mărcilor Palladium și Mediana Polaris AGB.

    Cele mai multe uși de balcon sunt prevăzute cu încuietori încastrate. În astfel de produse, magnetul este declanșat de un mâner montat pe ambele părți ale pânzei. În cealaltă versiune pasivă, există o bară de oțel de dimensiuni mici care este atrasă de magnet. Cele două modele sunt bine păstrate împreună, însă separarea lor este, de asemenea, destul de simplă.

    Este logic să alegeți un zăvor electromagnetic numai dacă există fonduri disponibile - costul ridicat al unui astfel de dispozitiv este justificat numai de faptul că acesta înlocuiește o blocare completă.

    În ceea ce privește mărimea zăvorului, profesioniștii recomandă să se acorde atenție unor parametri precum:

    • lungimea mecanismului;
    • lățimea căptușeală;
    • magnitudinea stufelor magnetice folosite ca mecanism de blocare.

    Cum să instalați un zăvor magnetic pe ușa balconului, consultați videoclipul.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor