Snap-uri magnetice: reguli pentru selecție și instalare

 Snap-uri magnetice: reguli pentru selecție și instalare

O cerință importantă este pusă pe ușile interioare - acestea trebuie să se închidă strâns, altfel va fi foarte dificil de a obține confort și confort în casă. În acest caz, alegerea mânerelor și a încuietorilor ușii necesită uneori mult mai mult timp decât cumpărarea foii de ușă. Acesta este motivul pentru mulți consumatori preferă din ce în ce mai mult magnetice, care combină funcționarea neîntreruptă cu durabilitatea.

Principiul de funcționare

Blocarea magnetică a dispozitivului doar la prima vedere pare dificilă și foarte tehnică. De fapt, aceasta diferă într-o structură destul de simplă, datorită căreia a devenit posibilă obținerea unei lungi durate de viață.

Mânerele ușilor utilizează o metodă de fixare bine cunoscută tuturor producătorilor de mobilă. Baza este impactul a doi magneți puternici: primul este situat în interiorul mânerului sub forma unui șurub special montat în sloturile cutiei, iar al doilea este plasat în pradă.

Toată lumea știe de la școală că doi magneți, aflați la o distanță scurtă unul de celălalt, vor începe să se atragă reciproc, exact așa se întâmplă când ușa este închisă. De îndată ce ambii magneți se află la distanța minimă disponibilă, magnetul care se află în cutie începe imediat să atragă șurubul.

Este demn de remarcat faptul că nu este posibilă deschiderea ușii prin metoda push-pull - mai întâi trebuie să deblocați mecanismul, pentru a face acest lucru, rotiți mânerul ușii, ceea ce va întârzia șurubul, contribuind astfel la eliberarea magneților.

De îndată ce brațul se află la distanță, magneții nu mai acționează unul pe celălalt. Bara transversală în această poziție nu alunecă din cutia de blocare, deoarece este bine fixată din interior. Apropo, zăvoarele individuale au dimensiuni foarte mici, prin urmare, în ceea ce privește dimensiunile lor, ele sunt destul de comparabile cu robinetele cu bilă obișnuite.

tipuri

Dispozitivele magnetice sunt disponibile în mai multe variante:

 • mecanisme simple;
 • cu prindere;
 • cu încuietoare;
 • cu card magnetic.

Un zăvor simplu, în forma și principiul de funcționare, este similar cu cel utilizat în producția de mobilier. Un magnet este atașat la ușă, iar un al doilea magnet sau un element metalic este fixat pe cadrul ușii. Cu toate acestea, acestea nu sunt situate la capăt, ci direct în planul ușii. Partea în care este localizată încuietoarea trebuie tăiată în capătul ușii - aceasta necesită abilități de instalare de bază. Această opțiune de blocare este cea mai populară printre consumatori.

Mânerul cu o blocare este similar cu un mecanism simplu pentru principiul muncii sale, dar are un element suplimentar care blochează mânerul în starea închisă. Acest lucru elimină complet posibilitatea intrării neautorizate în cameră. Această opțiune este cel mai adesea folosită în hoteluri sau spații de birouri mari, aici activarea zăvorului se datorează unei cărți speciale care trebuie să fie adusă cititorului.

În general, există destul de puține opțiuni pentru stilouri, în interiorul căruia este amplasată încuietoarea magnetică. Ele pot fi făcute din metal, din sticlă și chiar din lemn, astfel încât să puteți alege mecanismul care se va potrivi cel mai bine conceptului general de design al camerei. Esența mecanismului nu depinde de designul său, dar trebuie să acordați atenție formei și dimensiunii - liniile mânerului trebuie să corespundă posibilităților tehnice ale foii de ușă. Există și alte motive pentru clasificarea blocărilor magnetice.

Deci, după tipul de dispozitiv sunt:

 • modele încorporate - în acest caz, magnetul este adus într-o stare de funcționare cu ajutorul unei uși fixate pe ambele părți;
 • mecanismele pasive includ două elemente de bază - o bară de metal miniaturală și un magnet, cu toate elementele porții pot fi separate fără efort și conectate destul de ușor.

În funcție de instalare, obturatorul poate fi:

 • Mortise - instalarea sa este cea mai consumatoare de timp, deoarece necesită abilități speciale de tâmplărie;
 • factură - în acest caz, elementele principale ale dispozitivului sunt fixate simplu pe ușă cu șuruburi speciale care fac parte din proiect.

Pro și contra

Trebuie remarcat faptul că instalarea dispozitivelor de blocare magnetică are multe avantaje în comparație cu instalarea încuietorilor tradiționale mecanice. Principalul plus este siguranța copilului. Este bine cunoscut faptul că mânerele standard dintr-o închizătură tradițională ies adesea la extremitatea foii de ușă și sunt adesea situate la nivelul capului copilului. Dacă copilul se împiedică, se poate lovi și se poate răni. Când pe ușa se instalează un mecanism magnetic, probabilitatea de rănire scade drastic, deoarece bolțul dispozitivului este în mod constant în interior.

Dispozitivele magnetice au un principiu de instalare destul de clar și simplu.au o uzură minimă și, prin urmare, pot fi utilizate pentru o perioadă lungă de timp. Acesta este un alt avantaj față de închiderile mecanice, în care piesele se freacă constant unul împotriva celuilalt și se uzează în timp.

Funcția de blocare magnetică este stabilă. Mecanismul obturatorului magnetic funcționează fără probleme chiar și atunci când ușa se scufundă, ceea ce este complet exclus atunci când se utilizează mecanica - în acest caz, limba se oprește pur și simplu în cădere în placa contra.

Încuietorile mecanice se disting prin faptul că atunci când intrați într-o cameră, limba începe să curețe destul de tare, astfel încât nu este posibilă intrarea în cameră în liniște. Acest lucru aduce disconfort, în cazul în care dorm oamenii în cameră - sunetul le poate trezi. Cu închideri magnetice acest lucru nu se întâmplă, ei lucrează foarte liniștit. Printre aceste neajunsuri, costul ridicat al blocajelor magnetice poate fi remarcat, cu toate acestea, experții prevăd că, odată cu creșterea volumului de vânzări, prețurile vor începe să scadă.

Caracteristicile funcționării

Atunci când alegeți un zăvor magnetic, preferința ar trebui acordată modelelor bazate pe munca magneților de ferită. Ei își păstrează proprietățile de performanță timp de mai multe decenii, ceea ce nu se poate spune despre elementele mecanice care se așează la câteva luni după utilizare. Rețineți că, în ciuda faptului că interacțiunea de bază a elementelor interne se datorează magneților, designul păstrează încă componente mecanice care trebuie înlocuite în timp. La instalarea acestei caracteristici trebuie să se țină cont - încercați să instalați dispozitivul de blocare astfel încât să aveți acces liber la piesele interne.

Desigur, atunci când instalați zăvorul nu trebuie să folosiți adezivi, care pot fi îndepărtați numai cu fragmente de la ușă și cutie. Design-urile cu magneți rezistă bine fluctuațiilor de temperatură, nu necesită lubrifiere.

Acest lucru sugerează că zăvoarele magnetice pot fi utilizate nu numai pentru ușile interioare, ci și pentru cele exterioare - de exemplu, ușile de balcon sau cele care merg pe verandă.

Este foarte important să alegeți dimensiunea mecanismului. Trebuie acordată atenție lungimii sale, mai ales dacă foaia de ușă este echipată cu inserții de sticlă sau metal. Lățimea căptușelii trebuie să fie mai mică decât dimensiunea ușii. Și, bineînțeles, nu trebuie să neglijeze dimensiunile limbii de blocare.

Modele populare

Pentru ca mecanismul magnetic al ușii să funcționeze cât mai mult timp posibil, trebuie să acordați preferință numai produselor producătorilor bine-cunoscuți. Profesioniștii preferă următoarele branduri.

 • «Apec» - în lista de sortimente a întreprinderii există o gamă largă de dispozitive, care au diferite forme, culori, dimensiuni și alte caracteristici.
 • Polaris - sub acest brand sunt produse dispozitive universale care sunt optime atât pentru portiere dreapta cât și pentru stânga.Cazul zăvorului magnetic este realizat din oțel galvanizat, astfel încât mecanismul poate fi utilizat chiar și într-o încăpere neîncălzită.
 • Intrarea Rocks - un producător rusesc, dar promițător, care produce atât magneți simple cât și cele mai recente tipuri de încuietori electromagnetice.
«Apec»
Polaris

În prezent, instalarea de închideri magnetice câștigă o popularitate tot mai mare în rândul populației. Motivul este numeroasele lor avantaje față de blocările mecanice tradiționale, precum și capacitatea de a conecta astfel de dispozitive la sistemul inteligent de acasă.

Comentariile arată că zăvoarele magnetice sunt universale - pot fi instalate pe ușile unei camere de copii, a unor încăperi sanitare, în dormitor și chiar pe perete. Aceste modele sunt potrivite pentru țesături din lemn și sticlă, vin în diferite culori (chiar și pentru aur) și au întotdeauna posibilitatea de a regla mecanismul pentru caracteristicile particulare ale structurii ușii.

În următorul videoclip vă așteaptă să introduceți o cheie de blocare magnetică (încuietori).

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor