Alegeți și instalați dispozitivele de blocare pe ușile interioare

În etapa finală mult așteptată de reparare în apartament instalat usi de interior. În majoritatea cazurilor, folosirea încuietorilor pentru astfel de uși nu este necesară. Prin urmare, zăvoarele sunt blocate în foaia de ușă. Articolul va descrie caracteristicile designului și instalării încuietorilor cu o blocare.

Caracteristici și soiuri

Dispozitivele cu încuietoare pentru ușile de interior după tipul de instalare sunt externe și se fixează. Primul tip de zăvor este mult mai ușor de instalat, asamblat și dezasamblat când este necesar. Dezavantajul este acela că ele strică în mod semnificativ aspectul frunzei ușilor. Prin urmare, cele mai solicitate mecanisme de blocare precisă.

Astfel de încuietori pentru uși de interior sunt prezentate pe piață într-un sortiment larg. În funcție de dorințele și destinația, puteți alege cu ușurință cel mai bun tip de dispozitiv de fixare. Prin principiul funcționării și a caracteristicilor de proiectare, zăvoarele de închidere a ușii sunt împărțite în mai multe grupuri.

magnetic

Ușa de blocare constă din două părți: o placă metalică și un element magnetic. Magnetul și placa sunt plasate pe partea laterală a foii de ușă și pe rama. Principiul de funcționare al unei asemenea blocări este foarte simplu: atunci când se închide, magnetul atrage un element metalic, menținând astfel ușa într-o poziție închisă fixă. Un mâner fix este utilizat pentru a deschide ușile cu un element magnetic de blocare.

Al doilea tip de cleme de acest tip sunt modele în care magnetul este realizat sub forma unei limbi mobile. Avantajul acestui zăvor este că este practic silențios. De asemenea, foarte populare și convenabile sunt caracteristicile sale, cum ar fi buna funcționare, o durată lungă de viață.

falevye

Un astfel de mecanism de fixare are o limbă retractabilă mobilă cu contururi înclinate la un unghi. Pe o jamb, placa cu un canal se fixează.La închiderea limbii intră în canelură și fixează poziția ușii. Deschiderea apare atunci când se apasă pe mânerul mobil, ceea ce duce la extinderea limbii din canelură pentru a elibera frâna de ușă de fixare.

cilindru

În locul limbii, în astfel de snap-uri se folosește o rolă cu arc. La închidere, acesta intră într-o cavitate mică și împiedică deschiderea ușii. Aceste dispozitive de blocare pot fi fixate în mișcare cu un mâner fix, cu o forță aplicată. Există, de asemenea, modele care se deschid când apăsați mânerul manetei.

Clapete cu zăvor de închidere

De obicei, mecanismele de acest tip sunt instalate pe ușa băii sau a băii. Caracteristica lor este că sunt echipate cu un element special de blocare. Când cheia blocului este rotită, zăvorul se oprește când se apasă mânerul ușii glisante. Astfel, camera este protejată împotriva penetrării nedorite la un anumit moment.

Cum sa alegi?

Pentru a achiziționa un dispozitiv de fixare a calității pentru ușa interioară, ar trebui să acorde atenție următoarelor criterii.

 • Calitatea zăvorului înseamnă o muncă netedă.În timpul deschiderii și închiderii nu ar trebui să fie blocate, clicuri.
 • Cel mai bine este să alegeți un dispozitiv cu arcuri de duritate medie. Aruncările slabe ar putea să se oprească în cele din urmă, ținând frâna ușii, mai ales dacă este destul de grea. Și mecanismele cu arcuri strânse vor necesita aplicarea forței pentru a deschide ușa.
 • Verificați cu atenție produsul și evaluați aspectul acestuia. Pe carcasă și părți nu ar trebui să fie zgârieturi, fisuri, chips-uri, semne de daune chimice, rugina, defecte de vopsea.
 • De asemenea, este importantă percepția tactilă. Mânerul ar trebui să fie plăcut la atingere, este convenabil să vă așezați în mână.
 • Încercați să găsiți specificațiile tehnice care se potrivesc cel mai bine condițiilor de utilizare. De exemplu, dacă foaia ușii este foarte grea și masivă, ar trebui să alegeți un zăvor din materiale foarte durabile. Datele privind mecanismul de blocare pot fi găsite în pașaportul produsului.
 • Cel mai bine, dacă în apartament sau în casă mânerele și diblurile sunt realizate în același stil. De asemenea, este important ca acest element să se potrivească cu designul ușilor. Designerii de interior nu recomandă introducerea unor blocuri, mânere și balamale în diferite culori.
 • Decideți asupra funcției pe care trebuie să o efectueze mecanismul de blocare. Pentru instalarea pe ușa la baie sau la baie este cel mai bine să stați pe blocarea cu o încuietoare. Pentru un dormitor și o cameră pentru copii, un dispozitiv de siguranță magnetic silențios este o opțiune bună.

Instalare automată

Instalarea zăvorului în fanta de ușă este aproape identică cu procesul de încorporare a unei blocări convenționale a ușii. Această lucrare este foarte posibil să o faceți singură. Mecanismul este plasat în ușă la o distanță de 1 metru de podea. La o astfel de înălțime în foaia de ușă există o bară din lemn în care este montat mecanismul de fixare.

Pentru a încorpora dispozitivul în ușa interioară, veți avea nevoie de următoarele instrumente și materiale:

 • set de foraj și perforator (pene, pentru lemn);
 • coroane din lemn;
 • șurubelniță electrică sau șurubelniță de mână;
 • dălți, cu o lățime medie și îngustă, o bună alternativă pentru a face o selecție sub bara este un tăietor de frezat, dar nu orice set de instrumente de acasă poate găsi;
 • un ciocan;
 • un creion;
 • riglă sau pătrat;
 • un cuțit de tâmplărie sau papetărie ascuțită.

În prima etapă este necesar să se facă un marcaj pe ambele părți ale foii de ușă. În primul rând, înălțimea este măsurată de la podea, egală cu 1 metru.Apoi se depune distanța corespunzătoare mărimii zăvorului introdus. Cel mai adesea, mecanismele de blocare au o înălțime standardizată de 60 mm sau 70 mm. Pentru o mai mare precizie, este mai bine să atașați dispozitivul de blocare la ușă și să marcați valorile sale extreme.

Apoi, trebuie să găuriți un fascicul de lemn. Pentru aceasta, selectați un burghiu care se potrivește cu dimensiunea mecanismului de blocare. Trageți până la adâncimea lamei de găurit. Următorul pas este de a face găuri pentru scânduri. Procedura se efectuează cu dalta. Fereastra prefabricată din foaia de ușă trebuie îndepărtată cu un cuțit ascuțit.

Pentru mâner trebuie să faceți o gaură în lemn. Pentru aceasta, folosiți coroana de pe copac. De la capătul ușii se găsește un orificiu pentru blocarea ruloului sau a rolei. Îndepărtați tăieturile aliniate frumos. Dispozitivul este instalat pe foaia de ușă. Acest lucru ar trebui să se facă de la sfârșitul ușii. Întregul mecanism este șuruburile sau șuruburile fixe.

Mânerul ușii este montat într-un mecanism fix și fix. Trebuie mai întâi să fie dezasamblat. Apoi, puteți instala elemente decorative deasupra capului.Etapa finală de instalare a dispozitivului de închidere a ușii este montată pe marginea plăcii de blocare. Pentru a face acest lucru, trebuie să acoperiți ușa și să marcați poziția limbii sau rolei de blocare pe rama. Această notă trebuie transferată în cutie.

De asemenea, trebuie să măsurați distanța de la marginea inferioară a orificiului din bara de ușă până la centrul zăvorului. Mărimea pentru a trece la deschiderea casetei. Măsurătorile sunt realizate prin tăieturi pentru limbă și striker. Plăcuța este atașată la rama ușii cu șuruburi.

Blocarea dezasamblării

Există situații în care trebuie să demontați mecanismul ușii de blocare. O astfel de necesitate poate apărea în cazul în care încuietoarea în sine a devenit inutilizabilă, precum și atunci când înlocuirea sa este necesară din motive exterioare, din punct de vedere estetic. Procedura de dezasamblare a mecanismului de blocare a ușii, inclusiv cea magnetică silențioasă, este destul de simplă.

Mai întâi trebuie să țineți bine elementul de arc și să mișcați ușor știftul. Trageți mânerul spre dvs., dar nu exercitați mult efort. Dacă arcul este fixat cu o forță suficientă, mânerul va ieși cu ușurință din orificiu. Apoi, zăvorul ardezului și mânerul cu căptușeală trebuie îndepărtate.După manipulările efectuate, nu este greu să desfaceți dispozitivele de fixare. Întregul dispozitiv este ușor de îndepărtat de la golurile din bara.

Cum să instalați mânerele ușilor pe ușile interioare, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor