Cum de a alege un bolt de facturare a ușii?

Încă din zilele societății primitive omul a încercat să salveze nu numai viața, ci și inviolabilitatea propriei sale case. Până în prezent, nu veți întâlni pe nimeni care ar părăsi apartamentul sau casa cu o ușă deschisă. Pentru a-și păstra toate bunurile, precum și pentru a nu lăsa aerul rece de pe stradă în locuință, se instalează diverse uși la ușile de intrare și interioare. Unul dintre tipurile de astfel de dispozitive de blocare este un șurub, care este adesea numit un șurub obișnuit.

Caracteristici speciale

Blocul prevăzut este unul dintre cele mai simple încuietori ale ușii. Cel mai adesea ele sunt utilizate pe uși de interior, de exemplu, în birou sau în baie. Dacă se dorește, chiar și o persoană poate bate o astfel de constipație, astfel încât acestea sunt folosite ca un dispozitiv de siguranță împotriva deschiderii accidentale sau împotriva deschiderii ușii cu o pescaj.Pentru a bloca în siguranță un apartament, o casă sau orice spații industriale, o astfel de constipație este combinată cu o cremalieră mai fiabilă sau o încuietoare cu balamale.

Laturile pot fi împărțite în trei soiuri principale:

 • construit în;
 • Mortice;
 • deasupra capului.

Diferența principală a porții de facturare este modul în care este montată pe ușă. Spre deosebire de alte specii, întreaga construcție a șurubului este încă vizibilă. Din acest motiv, este necesar să se aleagă cu mai multă atenție aspectul său, astfel încât fie să se combine cu culoarea pânzei, fie să acționeze ca un element decorativ luminos. Bolțul în sine este alcătuit din trei părți:

 • carcasa atașată la foaia de ușă;
 • buclă fixată la mufa ușii sau la perete;
 • constipație cu un mâner care intră în buclă.

Carcasa și balama sunt fixate cu șuruburi speciale, datorită cărora supapa este ușor de asamblat și demontabilă. Cu toate acestea, ușurința de instalare și dezasamblare nu sunt singurele avantaje ale unui bolț fals.

 • Ieftinătate. Constipația simplă costă mult mai puțin decât dispozitivele mortice complexe.
 • Durabilitate. Designul este atât de elementar încât practic nu există nimic de rupt în el, astfel încât această constipație poate dura zeci de ani fără înlocuire.
 • O selecție mai largă de modele și dimensiuni. Deoarece șurubul pus nu este montat în interiorul ușii, ci peste panza, puteți instala o constipație destul de mare. Cu o cheie de blocare, acest lucru nu va funcționa. În plus, modelele moderne de șuruburi pot fi realizate cu atâta pricepere încât acum câteva decenii ar fi considerate decorări reale. Selectarea de înaltă calitate a designului și a culorii constipației îl va face să fie o completare excelentă a interiorului camerei.

   Cu toate aceste avantaje, zăvorul prevăzut are dezavantaje semnificative.

   • Nu protejați ușa din față de hacking fără o blocare mai complexă. Chiar și cel mai gros bolț este fixat cu șuruburi obișnuite și, uneori, cu unghii, astfel încât chiar și o persoană, care a muncit din greu, va fi capabilă să bată astfel de constipație.
   • Ușa, închisă cu o zăvor, nu este prea strânsă la cutie. Din acest motiv, proiectele puternice se pot "plimba" în jurul apartamentului sau casei, iar aerul rece de noapte poate scurge prin fisuri. Pentru a evita acest lucru, supapele principale sunt cel mai bine instalate pe ușile interioare sau în spațiile nerezidențiale.

   clasificare

   Pe lângă faptul că toate laturile diferă una de alta conform metodei de instalare, constipațiile patch-urilor pot fi împărțite în mai multe tipuri, în funcție de diferite caracteristici. Prin blocare, aceste încuietori sunt împărțite în:

   • lacăte, elementul de blocare care intră în orificiul realizat în grosimea peretelui sau în prelungire;
   • lacăte, elementul de blocare al căruia este inclus într-o buclă specială, prinsă cu șuruburi pe perete sau cu un șurub cu șuruburi.

   În funcție de deschiderea dispozitivului intern, constipația poate fi împărțită în:

   • închis, a cărui știft este ascuns în corpul produsului și numai o mică parte a acestuia se stinge;
   • deschis, a cărui știft este vizibil pe toată lungimea sa.

    În funcție de numărul de știfturi (sau, așa cum se mai numesc, tije), constipația poate fi împărțită într-un dispozitiv cu unul, două sau mai multe tije.

    Cu cât este mai mare numărul de știfturi metalice din încuietori, cu atât se fixează mai bine ușa.

     În plus, întreaga constipație a patch-urilor poate fi împărțită în funcție de materialele de la care sunt fabricate. În mod convențional, ele pot fi împărțite în două grupe mari.

     • Constipatie metalică. Acestea pot fi fabricate din aluminiu, fier, oțel inoxidabil și obișnuit sau alamă. Cea mai bună calitate, dar și cele mai scumpe sunt alama.
     • Constipație din plastic. Ele sunt mai puțin fiabile și sunt adesea folosite doar ca o opțiune temporară, până când se obține o constipație metalică mai puternică. În același timp, desigur, un produs din plastic este mult mai ieftin decât unul din metal.

     Pentru ușa de metal

     Pentru producția de uși de intrare și de interior sunt folosite diferite metale. Acestea pot fi oțel sau fier, dar cel mai adesea uși de aluminiu sunt instalate atât în ​​spații rezidențiale, cât și în spații nerezidențiale. Acest lucru se datorează faptului că materialul este mai ușor și, în același timp, este mult mai ieftin decât fierul sau oțelul. Tipul și numărul dispozitivelor de blocare depind cel mai adesea de tipul de ușă metalică.

     Usile "calde" sunt realizate dintr-un profil special cu izolatie si termostate. Ei au un prag mare și pentru închiderea lor necesită nu numai o zăvor, ci și o blocare mai durabilă. Cel mai adesea, aceste uși pot fi găsite la intrarea într-o casă sau un apartament privat.

     Ușile "rece" sunt realizate dintr-un profil cu o singură cameră și plasate în încăperi neîncălzite. Pot fi diferite clădiri industriale, depozite, garaje și pivnițe. Cel mai adesea, acestea necesită și o blocare suplimentară, dar poate fi de cel mai simplu design, chiar și unul cu articulație. Pragul unei astfel de usi este mult mai mic, deoarece nu necesită etanșeitate la închidere.

     Cel mai adesea, pe ușile metalice, se instalează un zăvor la nivelul mâinii coborâte a unei persoane. Cu toate acestea, pentru structurile din aluminiu, mai ales în acele cazuri în care acestea sunt dublu, este prevăzută instalarea a două încuietori - la partea superioară și la partea inferioară a ușii. Construcția zăvorului este diferită de constipația obișnuită. Este o constipație, constând dintr-un mic corp plat și un partener puțin mai mic, înlocuind bucla obișnuită. Tija este închisă aproape complet și este vizibilă numai în poziția deschisă. Astfel de constipații sunt realizate din oțel inoxidabil atât de către producătorii interni, cât și de cei străini.

       Pentru a alege un zăvor drept, trebuie să alegeți dimensiunea potrivită.

       • Lungimea trebuie aleasă luând în considerare distanța dintre foaia de ușă și cutia sau peretele.
       • Lățimea și grosimea constipației plasturelui, spre deosebire de mortise, depinde numai de preferințele cumpărătorului. Pentru ușa din față a apartamentului, este mai bine să alegeți opțiuni mai groase, iar pentru ușile interioare este suficientă o grosime de câțiva milimetri.

       În plus față de mărimea zăvorului, greutatea lui contează, de asemenea. Cu cât este mai ușoară frunza ușii, cu atât mai puțină constipație ar trebui să cântărească.Un produs de calitate cu parametri atent selectați și instalare competentă poate dura câteva decenii și nu necesită reparații sau înlocuiri semnificative.

       Pentru a afla cum să încorporați un zăvor, consultați următorul videoclip.

       Comentarii
        autor
       Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

       Sala de intrare

       Camera de zi

       dormitor