Caracteristici și dispozitive de închidere cu bile și role

 Caracteristici și dispozitive de închidere cu bile și role

O blocare fiabilă nu este necesară pentru toate ușile. Acest lucru este valabil mai ales pentru ușile interioare. Sunt suficienți pentru ca ei să nu se deschidă din rafalele vântului. Pentru a face acest lucru, montați dispozitivele de blocare a portierelor, cel mai simplu dintre acestea fiind un zăvor (balon).

Scopul și tipurile de fixoare

Prin programare, dispozitivele sunt împărțite în produse:

 • reținerea ușilor deschise;
 • blocarea ușilor în poziția închisă;
 • Limitarea unghiului de deschidere al ușii.

De asemenea, distingeți tipurile staționare și cele mobile.Modelele staționare sunt atașate la foaia ușii, iar cele mobile sunt utilizate dacă este necesar. În funcție de locație, zăvoarele sunt podele, pereți, uși.

Prin caracteristicile designului se disting:

 • falevii (mecanice);
 • minge (roller);
 • glisante (șuruburi, heck);
 • magnetice (împărțite în construite, pasive și electromagnetice).

Acest articol discută în detaliu clemele cu bile (role). Acest zăvor de blocare se referă la tipul staționar de dispozitive care blochează ușa în poziția închisă.

Din ce sunt făcute?

Designul zăvorului cu bile este extrem de simplu:

 • un corp cilindric gol, cu un resort, deasupra căruia este o minge;
 • placa reciprocă cu o degajare pe diametrul mingii.

Corpul este montat în partea din față a ușii, iar răspunsul este opus acestuia în cadrul ușii. Când ușa este închisă, mingea este scufundată în cilindru, apoi sub influența unui arc se ridică în poziția sa originală și ia o adâncitură în bara. Pentru a deschide ușa, este suficientă o mișcare simplă de împingere sau tragere a mânerului. Mânerul ușii nu este conectat la zăvor, astfel încât aranjamentul reciproc poate fi orice.

Blocarea ușii poate fi utilizată în combinație cu un alt mecanism de blocare de înaltă calitate, deoarece nu intervine în nici un fel. Ambele elemente structurale ale dispozitivului de fixare a bilei sunt prevăzute cu orificii pentru elemente de fixare.

Șuruburile pentru dispozitive de fixare sunt incluse în pachetul de produse.

Domeniu de utilizare

Blocul de blocare a ușilor cu bile este un dispozitiv universal de blocare adecvat pentru structurile de ușă din materiale diverse - lemn, sticlă, plastic, metal-plastic și orice tip, chiar pendul și alunecare. Pentru ușa de sticlă, alegeți modelul de zăvoare deasupra capului. Nu există restricții cu privire la scopul ușilor, deoarece este posibilă o combinație dublă de astfel de cleme cu dispozitive de blocare.

Aceste dispozitive sunt folosite în designul ușilor pentru mobilă.

Punctele tari și punctele slabe

Avantajele acestui tip de zăvoare de ușă includ ușurința în utilizare, simplitatea proiectării și instalării, rezistența la uzură și deformare, fiabilitatea, durata lungă de viață și costul redus.

Și la minusuri - doar un sunet de clic cu voce tare când ușa se deschide și se închide.

Cum sa alegi?

Nu este ușor să vină cu un design mai simplu și mai sigur, primăvara poate fi considerată singura legătură slabă, a cărei calitate determină durabilitatea dispozitivului. Experții recomandă alegerea produselor de la producători bine cunoscuți:

 • Firma rusa Apecs;
 • Compania finlandeză Abloy;
 • METTEM, un alt producător rus de încuietori pentru uși;
 • Firma turcă Kale.

Atunci când se achiziționează cleme, este de dorit respectarea armoniei culorii cu alte accesorii de ușă. Aceasta nu este de obicei o problemă - piața oferă o gamă imensă de culori diferite pentru aceste produse. De asemenea, înainte de a cumpăra, comparați dimensiunile zăvorului și dimensiunile ușii.

Instalarea produsului

Acum, pentru orice model atașați instrucțiunile de instalare, așa că instalați-l singur cu ajutorul instrumentelor va fi o chestiune simplă.

Instalarea pe o ușă din lemn

În primul rând, la o înălțime confortabilă pentru dvs., atașați mânerul ușii. Poate fi oricare - de la suport simplu din metal până la lemn. Apoi, exersați burghiul sau șurubelnița la capătul cuibului de aterizare a cortinei de ușă sub partea cilindrică a mecanismului. Adâncimea sa ar trebui să fie puțin mai mare decât lungimea cilindrului.

Introduceți elementul de fixare în locaș, aliniați-l cu marginile ușii, apoi trageți o cale. Pe aceste linii dălți face o adâncitură de aterizare pentru șina exterioară.Acum vom instala partea cilindrică a dispozitivului și îl vom fixa pe capătul ușii cu șuruburi sau șuruburi de lemn. Instalarea dispozitivului de blocare pe cadrul ușii se realizează în mod similar. După cum puteți vedea, totul este foarte simplu.

Nu sunt necesare nici unelte specifice, nici tărie fizică mare.

Instalare pe usi de balcon din plastic

Procesul de instalare a zăvorului de rolă începe cu instalarea bilei pe foaia de ușă. Apropo, rețineți că clemele de pe ușile din plastic sunt împărțite în 9 și 13 mm. Dimensiunea depinde de profilul instalat. Când achiziționați dispozitivul de blocare informați vânzătorul cu privire la producătorul ușilor din plastic, atunci el va selecta modelul potrivit pentru dvs.

Înainte de a instala încuietoarea, deșurubați șurubul cel mai apropiat de mânerul principal. Ușa din plastic se poate îndoi puțin, așa că atunci când instalați zăvorul la partea superioară sau inferioară a ușii, există șansa ca atunci când îl închideți, va trebui să depuneți eforturi suplimentare pentru a face clic.

Atașați cilindrul în locul șurubului înșurubat. Șurubul pentru cilindru trebuie ales cu puțin mai mult decât predecesorul său, deoarece cilindrul se ridică deasupra foii de ușă.Pentru montarea contrapartidei pe cadru, este necesar un marcaj exact al poziției mingii. Pentru aceasta, atașați o riglă orizontală la mijlocul rolei și marcați-o cu un creion pe exteriorul frunzei ușii. Apoi închideți ușa și transferați semnul pe cadru.

Marcajul de pe partea frontală a cadrului trebuie să coincidă cu centrul orificiului de admisie al dispozitivului de fixare. Atașați corespondența la marcaj și atașați-o mai întâi cu un șurub superior (scoateți șurubul cu o lungime mică, 19 mm). Apoi urmează testarea preciziei intrării rolei în fanta - de 5-6 ori deschideți și închideți ușa. Dacă totul este bine, înșurubați șurubul inferior.

Cum să instalați zăvorul pe ușa din plastic cu propriile mâini, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor