Baze de plicuri cu grilă: caracteristici tehnice și domeniul de aplicare

Fundația este partea principală a întregii clădiri, percepând întreaga încărcătură a structurii. Construcțiile de acest tip sunt de mai multe tipuri, care permit utilizarea lor pe diferite tipuri de sol. O atenție deosebită trebuie acordată fundațiilor cu grilajul, care are parametri tehnici unici. În acest articol vom cunoaște mai detaliat astfel de sisteme și vom lua în considerare și câteva tipuri de astfel de fundații.

Caracteristici de design

Fondurile pliate cu grilă sunt fundații pentru clădiri rezidențiale sau industriale. O astfel de construcție constă din mai multe elemente de bază.

 1. Suport. Ele sunt un fel de grămadă, realizată din țevi din metal sau din azbest. În interiorul sistemului este umplut cu beton, care este componenta principală a structurii.Diametrul suportului poate varia într-o gamă largă, ceea ce vă permite să modificați specificațiile tehnice ale produsului pentru a se potrivi nevoilor dvs. personale.
 2. Grillage. Dispozitivul acestui element este destul de simplu. Motorul este un fel de jumper conectând toate suporturile verticale. Multe astfel de materiale sunt folosite ca astfel de cadre. Foarte popular sunt fundațiile cu grilă monolită. Încălcarea aici implică o bandă de beton, care este asociată și cu elemente de susținere. De sus, se dovedește ceva ca o fundație de benzi.

Bazele plictisitoare sunt realizate pe baza SNiP speciale, ținând cont de condițiile de funcționare.

Trebuie remarcat faptul că proiectarea unui astfel de plan poate fi ușor utilizată pe diferite tipuri de sol.

Pasul fiecărei grămezi este determinat pe baza sarcinilor mecanice care vor afecta baza. Rețineți că grilajul poate fi amplasat atât la o distanță scurtă de pământ, cât și mai adânc în pământ.

destin

Fundațiile plictisite de astăzi sunt deosebit de populare, deoarece se disting prin parametrii tehnici buni și ușurința de construcție. Ele sunt utilizate ca bază pentru construcții de dimensiuni mici. Adesea, pe baza fundațiilor plictisite, casele cu o singură etapă sunt construite din beton spumos, lemn sau cărămidă.

Practicitatea unui astfel de sistem este, de asemenea, în independența sa. Cu ajutorul unei fundații pile este ușor să atașați o casă suplimentară la casă. Nu este nevoie să folosiți același tip de baze ca în structura principală.

Din punct de vedere tehnic, aproape orice structură non-grele de orice formă și complexitate poate fi plasată pe fundații plictisite. Dar în majoritatea cazurilor se utilizează tocmai în construcția rezidențială, unde nu este necesară utilizarea plăcilor monolitice grele sau a benzilor grele.

Foarte adesea, fundațiile plictisite se găsesc pe soluri mlaștină sau turbă. Acest lucru se datorează faptului că stratul de susținere capabil să reziste la sarcini este destul de adânc în pământ (până la 8-10 m). Din punct de vedere tehnic, este foarte dificil și economic neprofitabil să se construiască o fundație de benzi sau monolit în aceste condiții.

tipuri

Bazele tipului plictisit percep percepția încărcăturii, distribuindu-le în jurul perimetrului. Elementul principal al acestui sistem este grilajul. În funcție de locația benzii de bază este împărțită în mai multe tipuri.

 • Alveolă. Linia superioară a grilajului este situată în interiorul pământului. Partea superioară se află în același plan cu solul. Din punct de vedere tehnic, întreaga bandă este ascunsă sub pământ.
 • Sol. Partea inferioară a grilajului este situată direct la nivelul solului. În exterior, se pare că banda este așezată pe pământ. Bazele de bază și în profunzime se recomandă a fi construite numai pe soluri rezistente. În alte cazuri, aceste structuri pot fi afectate negativ de sol, ducând la o distrugere consecventă și relativ rapidă.
 • Crescut. Din punct de vedere tehnic, grilele au fost ridicate pe podeaua deasupra solului. Se pare că sub acest element este diferența de aer. Înălțimea înălțimii poate fi diferită, în funcție de scopul elementului. În majoritatea cazurilor, fundațiile crescute sunt folosite pe soluri înfloritoare, caracterizate prin instabilitate.

Un alt criteriu pentru clasificare este tipul de grilă, care este de două tipuri.

 1. Belt. Rastrul de acest tip este o bandă, a cărei lățime corespunde unui parametru similar al pereților viitori.Din punct de vedere tehnic, designul este situat în jurul perimetrului și urmează contururile casei.
 2. Slab. În exterior, este o placă solidă care acoperă întreaga zonă a casei viitoare. În majoritatea cazurilor, structurile sunt realizate din beton. Structurile monolitice rezistă bine și distribuie încărcătura. Există, de asemenea, grilaje prefabricate, care sunt formate din rame metalice speciale sau alte materiale.

Fundația poate fi legată folosind mai multe tipuri de materiale:

 • cherestea;
 • laminarea metalelor;
 • structuri din beton armat.

Pro și contra

Piloți fundație sunt deosebit de populare în rândul multor profesioniști. Aceste modele au câteva caracteristici pozitive.

 • Caracteristici de înaltă performanță lagăre Structurile de acest tip sunt perfecte pentru case din caramida, care au o masa impresionanta. Pentru a prelungi durata de viață a unui astfel de sistem, este important, în timpul construcției, să nu uitați de impermeabilizare.
 • Impactul local pe teren. În timpul construcției suporturilor verticale nu există impact asupra clădirilor sau elementelor vecine. Acest lucru vă permite să construiți fundații chiar și în vecinătatea structurilor construite.
 • Posibilitate de instalare în diverse condiții. Din punct de vedere tehnic, puteți să forați o gaură sub grămadă chiar și în straturi destul de dense de pământ.
 • Ușurința în erecție. Nu este dificil să construiești un cadru, mai ales cu echipament special. Acest lucru reduce cantitatea de muncă, deoarece nu este necesar să se formeze un șanț din care să fie îndepărtat o mulțime de sol.
 • Construcția se realizează direct pe șantier. Pentru a accelera această procedură, puteți folosi un malaxor de beton, care vă permite să pregătiți cantitatea dorită de beton.

Singurul dezavantaj al fundațiilor plictisite este imposibilitatea de a le folosi pentru clădiri înalte. Acest lucru se datorează faptului că acestea nu pot suporta sarcini foarte mari. Prin urmare, în conformitate cu revizuirea utilizatorilor sistemului ar trebui să fie utilizate pentru a forma baza de case private, care cu o astfel de fundație va fi în măsură să servească pentru un timp foarte lung.

Umpleți tehnologia

Construcția fundațiilor plictisite nu este dificilă. Dar, în același timp, este important să respectați reglementările tehnice. Acest lucru vă va permite să obțineți un sistem care să poată rezista la sarcini fără a pierde parametrii de rulment pentru o perioadă lungă de timp.

Pentru a calcula parametrii tehnici ai fundației folosind un algoritm simplificat.

 • Primul pas este de a calcula greutatea totală a clădirii. Faceți-o destul de simplă. Pentru a face acest lucru, luați numărul de materiale care vor fi utilizate în construcția de pereți și acoperișuri. După aceea, pentru fiecare substanță, greutatea specifică este rafinată și masa se calculează pe baza volumului obținut anterior.
 • În pasul următor trebuie să cunoașteți încărcătura de zăpadă. Valorile lor medii sunt indicate în tabelele sumare speciale ale SNiP nr. 01.07. Aceste cifre trebuie adăugate la greutatea totală calculată anterior a casei.
 • După aceasta se calculează sarcini operaționale. Pentru a le afla, multiplicați suprafața totală a podelei cu un factor de 100 kg / m2.
 • Încheie procesul de calculare a sarcinii totale pe fundație. Inițial, toate numerele obținute în etapele anterioare sunt însumate, iar rezultatul este înmulțit cu factorul de siguranță. O puteți găsi în documentația tehnică specială.

Distanța minimă dintre stâlpii de sprijin nu trebuie să depășească 2 m.

Dacă această cifră este mărită, aceasta poate duce la uzură sau crăpare rapidă.Experții recomandă folosirea ca materie a betonului B15-B20. În același timp, atunci când se toarnă grămezi, este de dorit să se utilizeze analogi mai durabili (B20) pentru a obține o construcție mai durabilă și durabilă.

Atunci când plasați suporturile, este important să le distribuiți uniform în jurul perimetrului clădirii viitoare. Stâlpul de sprijin trebuie întotdeauna poziționat pe marginea fiecărei linii și în punctele de intersecție (punctele de colț).

Tehnologia de construcție a bazei plictisitoare cu mâinile proprii implică implementarea operațiilor secvențiale obligatorii.

 • Pregătirea teritoriului. Pentru a simplifica munca trebuie să îndepărtați stratul superior al solului. După aceasta, graficul este marcat. Asigurați-o mai ușor cu știfturile sau cu scândurile din lemn. Este necesar doar să controlați unghiurile fiecărei laturi pentru a obține elemente rectangulare fără distorsiuni. Adesea, astfel de operațiuni sunt mai ușor de controlat folosind fire diagonale tensionate.
 • Efectuarea de găuri. Procedura începe cu găurirea găurilor pentru grămezi. Acest proces se realizează cu ajutorul unor exerciții speciale. Dispozitivele pot fi atât manual, cât și alimentate cu motor.Adâncimea găurilor se determină printr-un mod teoretic sau practic la etapa pregătitoare. Acest lucru vă va permite să aflați la ce distanță se află straturile suport ale solului.
 • Suporturi de turnare. Partea inferioară a puțului săpat este inițial curățată de solul despicat și este înțepenită cu atenție. Apoi, suprafața este umplută cu nisip gros și mediu, formând un fel de pernă. Grosimea sa poate ajunge la 30-50 cm, în funcție de structura solului. După aceea, cofrajul este plasat în canalul forat. În calitatea sa pot fi utilizate țevi de metal, tablă de oțel și așa mai departe. După aceea, armătura este plasată în interiorul găurii. Acesta este pre-sudat într-un fel de cadru rigid. O astfel de armare va conferi betonului o rezistență mai mare și o rezistență la sarcini dinamice. Când rama este gata, conducta este turnată cu beton pregătit anterior. Această tehnologie poate depinde doar de cantitatea de muncă.
 • Grilla de construcții. Procesul de construcție începe cu instalarea cofrajului. Pentru a face acest lucru, folosiți lemnul. Dacă grilela este planificată ridicată, atunci trebuie să oferiți suport suplimentar. Ele vor ține cadrul cu beton până se va îngroșa.

  Când cofrajele sunt gata, în interiorul lor se află un cadru de armare din sârmă. Pentru a lega aceste elemente, metalul trebuie lăsat în afara stâlpilor. Procedura se finalizează prin turnarea cofrajului cu beton. Rețineți că procedura de turnare trebuie efectuată la un moment dat. Astfel, veți obține o structură monolit care va fi mult mai puternică și mai sigură.

  Dacă fundația este construită pe soluri grosiere, grillagele pot fi așezate direct pe sol. Într-un alt caz (soluri de salvare), experții recomandă formarea unui strat de nisip. Aceasta va permite extinderea duratei de viață a grilei cu expunere constantă la schimbările de temperatură.

  Fundații plictisite cu grilă - aceasta este o structură unică, care permite reducerea semnificativă a costurilor de construire a fundațiilor fiabile. În timpul construcției de structuri ar trebui să adere la standardele tehnice. Prin urmare, toate aceste sarcini ar trebui rezolvate numai de către profesioniști cu experiență care dispun de echipamentul profesional adecvat.

  În timpul construcției de structuri ar trebui să adere la standardele tehnice.Prin urmare, toate aceste sarcini ar trebui rezolvate numai de către profesioniști cu experiență care dispun de echipamentul profesional adecvat.

  Următorul videoclip va vorbi despre particularitățile grămezilor cu grilă.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor