Care ar trebui să fie adâncimea de a pune fundație benzi?

Constructorii se străduiesc întotdeauna să-și facă munca mai ușoară și mai ieftină, pentru a reduce pierderea de timp. Complexitatea și complexitatea lucrării de fundație atunci când se aleg o bază de tip panglică se dovedește a fi optimă, ceea ce a făcut-o foarte populară. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare toate subtilitățile și să se evite erorile tehnice comune.

Caracteristici speciale

Fundația de panglică ar trebui să se aranjeze în jurul perimetrului casei, inclusiv sub pereții de lagăre interiori. Adesea, o astfel de fundație este construită în case grele din piatră naturală, cărămidă sau blocuri de beton. Dar este, de asemenea, compatibil cu clădirile care au podele din beton armat. Un alt avantaj al benzii este capacitatea sa de plasarebeci și pivnițe. Este mult mai dificil, și uneori imposibil, să dotezi structuri de plăci cu astfel de încăperi.

Deja o descriere generală arată că adâncimea panglicilor este de obicei destul de mare. Cu toate acestea, simplitatea tehnologiei utilizate justifică utilizarea acesteia în clădirile cu o înălțime mică și în construcția de facilități auxiliare. Centurile de centură funcționează bine chiar și atunci când există riscul unei contracții inegale a clădirii. Acest lucru se datorează, de obicei, compoziției eterogene a solului, care are caracteristici mecanice diferite. Atunci când construiți un subsol, puteți utiliza structura de fundație sub formă de pereți de capital gata.

Perioada de deservire depinde foarte mult de materialul utilizat. Deci, pietrele de beton și pietriș pot lucra până la două secole la rând. Dar multe depind de:

 • încărcătura și schimbările sale;
 • calitatea materialelor utilizate;
 • caracteristicile soluției;
 • proprietățile solului și parametrii climatici ai zonei.

Banda poate fi realizată într-o formă monolită, din unități prefabricate sau o combinație a acestor două abordări.

  Pentru fabricarea fundației, în plus față de piatră de beton și moloz, uneori a folosit amestecul lor sau zidărie.Banda este realizată atât sub formă de contur drept cât și cu goluri, forma geometrică fiind un dreptunghi sau un trapez. În orice caz, lățimea este luată nu mai mică decât cea a peretelui susținut și, în mod ideal, este mai mare cu 100-150 mm. Varietatea largă de tipuri de fundații de benzi nu înseamnă că ele pot fi alese în mod arbitrar, există standarde de construcție destul de stricte.

  Cerințe de reglementare

  Construcția unei benzi de fundație a unui marcaj mic sub o casă cu o singură etapă este posibilă chiar și pe o pernă de nisip și pietriș, contribuie la economisirea banilor și la accelerarea producției de lucru fără niciun risc. Dar această lucrare se poate face numai pe anumite soluri:

  • nu doresc să se umfle;
  • complet uscat;
  • caracterizată prin înghețarea uniformă.

  Banda de beton armat cu o adâncime mică sub o casă mică este de 0.3-0.5 m lățime sub pământ, înălțimea subsolului este de cel puțin 0.3 m. Pentru lucrul cel mai precis, începeți cu marcarea, apoi săturați tranșee, pereții cărora trebuie să fie uniformi verticali. Un mic admis vă permite să vă întâlniți în tranșee cu o adâncime de 0,5 și o lățime de 0,6 până la 0,8 m. Când săpăturile au fost săpate și nivelate, se execută un tampon de nisip 200-400 mmSe presupune că este suprapusă, deoarece baza mai densă, cu atât este mai mică retragerea întregii case pe parcursul timpului.

  Umplerea cu nisip se face în straturi de 150 mm, este necesar să se umezească înainte de umplere. Pentru cea mai mare rezistență mecanică, pietrișul este turnat de sus cu udare cu o soluție de beton lichid.

   Pentru a forma cofrajele, folosiți panouri de grosime de 2 cm pe o parte. În schimb, puteți lua mai mult:

   • ardezie sub formă de foi plate;
   • foi metalice;
   • placaj.

   Cofrajele sunt întărite folosind barele de susținere și suporturile de sprijin, trebuie să fie calibrate vertical și orizontal. În interiorul construcției se află un material dens de impermeabilizare. La grosimea necesară a acestui material a fost mai mică, ar trebui să selectați adâncimea marcajului, concentrându-se asupra nivelului și circulației apei subterane.

   Fundația sub formă de panglică pentru o casă cu două etaje din cărămidă este plasată într-o groapă, umplută cu 0,3 m de nisip. Deoarece casa va trebui să fie dotată cu instalații sanitare, se recomandă adăugarea unui șapă din ciment și nisip de până la 0,1 m grosime peste conductele de apă și de canalizare.

    Impermeabilizarea este pusă pe șapa înghețată, dar stratul termoizolant nu este întotdeauna necesar. Apoi vine cadru creat din rețeaua de oțel de armare, apoi cofraje.Numai după aceea și puteți turna banda ca atare. Talpa bazei de sub casă trebuie în mod necesar să fie mai mare cu 200-250 mm decât linia de îngheț. Blocurile de case din spumă sunt mai ușoare decât clădirile de cărămidă de dimensiuni similare.

    Dar acest lucru nu înseamnă automat că puteți pune fundația mai aproape de suprafață. Va trebui să analizăm toți parametrii care caracterizează structura geologică a sitului. În plus, luând în considerare gravitatea proiectului se suprapun, produse de mobilier, încărcare de zăpadă, care pot fi prezente pe acoperiș, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Dintre diversele opțiuni pentru marcajele în profunzime ar trebui să alegi una pe care o poți permite, din motive materiale. Solul din zone diferite îngheață cu o lungime de 100-180 cm, iar în majoritatea cazurilor se alege să se așeze până la 150 cm.

    Este necesar să se ia în considerare faptul că, chiar și atunci când se utilizează informații din explorarea geologică și normele SNiP în timpul calculelor, este posibil să se găsească doar valorile minime necesare.

    Pentru a garanta pe deplin durabilitatea și prevenirea riscurilor, merită adăugată baza bazei cu 10 cm mai departe.

    Trenurile sunt gândite și excavate imediat cu o rezervă pentru toate straturile necesare de așternut, șape și structuri suplimentare.O casă relativ ușoară pe pământ, care nu este predispusă la înălțare, poate fi așezată pe bază cu o adâncime de 600 mm, realizată sub forma unei benzi plutitoare. Un astfel de proiect trebuie să fie atent calculat, numai acest lucru vă permite să evitați distrugerea atunci când se deplasează masele la sol.

    Banda pentru betonul gazos trebuie calculată cu o atenție mai mică decât în ​​cazul unei cărămizi sau a altui material greu. Luminozitatea structurilor supraterane este înșelătoare, fără calcule atent ale forței și capacității de susținere a suportului, ele se vor dovedi a fi nesigure. Proiectul fundației trebuie pregătit, pe cât posibil, să stingă forța de flotabilitate. Pentru materialele de perete mai grele, acestea sunt nesemnificative, dar blocurile de beton ușor din beton sunt ușor împinse din sol.

    Atenție: majoritatea arhitecților consideră că, în general, sub beton aerat, este mai bine să conduceți în grămezi și să nu umpleți banda.

    Dacă, totuși, alegerea se face în favoarea suportului de umplutură, în calcul, acestea se concentrează în primul rând pe:

    • masa zidurilor și presiunea pe care o exercită pe 1 coloană. m;
    • masa tuturor etajelor;
    • severitatea materialelor de acoperiș și a structurilor subiacente.

    Cum se calculează?

    Adâncimea de apariție la care se face referire în diferite surse și în literatura de specialitate nu este adâncimea unui șanț care este rupt. În acest termen, experții înțeleg diferența care separă suprafața solului de cel mai mic plan al fundației. Banda fără penetrare este folosită extrem de rar, deoarece capacitatea de încărcare este extrem de mică. Pătrunderea minimă este adesea adâncă, dar în același timp este capricioasă. Va trebui să calculam efectul forțelor de împădurire a solului.

    Adâncimea de așezare nu poate fi mai mică de 50% din adâncimea înghețării solului. Dacă nivelul apei subterane este ridicat, acesta se efectuează, de obicei, la 100-200 mm sub linia de congelare. Se face o excepție pentru solurile stancoase, masa de pietriș sau substratul de nisip cu granulație grosieră. În sol mlaștos, pe turbă și pe motive similare, banda va trebui plasată sub straturile problematice. Uneori există doar șanțuri suficient pentru o masă solidă umplută cu nisip; dar o astfel de decizie poate fi luată numai de profesioniști instruiți.

    Dacă rezultă din calcule că este necesar să săpăciți tranșele prea adânc, trebuie să căutați soluții alternative.

    Încălzirea fundației și a solului adiacent va contribui la reducerea semnificativă a săpăturilor necesare. Organizarea drenajului de calitate nu are ultimul rol, ci ajută la protejarea împotriva pătrunderii înghețului. Perna de nisip trebuie așezată atât sub centură, cât și pe partea laterală a acesteia. Cel mai bun mod de a rezolva problema este o abordare combinată - o combinație de perne, izolații și structuri de drenaj.

    Punctul mediu al marcajului se modifică în funcție de faptul că locuința este încălzită sau nu, dacă se intenționează să se facă un subsol. Pentru clădirile neîncălzite, există o rezervă suficientă de 10%, iar dacă clădirea este încălzită, aveți nevoie de 30%.

    Atenție: nu se recomandă introducerea unei benzi mai mari de 150 cm. Înghețarea se calculează prin factori specifici. Este 0,23 pentru argilă și argilă, 0,34 pentru sol din fragmente mari și 0,28 pentru nisip.

    Este posibil să se sapă o groapă pentru o bandă simplă de beton plasată sub hambare, case de păsări și clădiri de mici dimensiuni de la 0,5 până la 1 m adâncime. Pentru cele mai multe dintre aceste structuri, cu excepția celor mai masive, este de ajuns 80 cm. Dar o clădire rezidențială, chiar și una relativ mică, trebuie fixată mai jos, rădăcina acesteia fiind de aproximativ 2 metri înălțime. Cu toate acestea, diferențele nu se limitează la acest lucru.În construcția rezidențială, banda se presupune a fi întărită, care își mărește imediat lățimea.

    Cofrajele trebuie să conțină o armătură din bare de armare. O grămadă de tije se realizează prin utilizarea sârmei de tricotat. Rezistența după turnare se realizează în medie în medie de 28 - 42 de zile. Doar pe banda intarita poti pune peretele. La construirea casei cu subsol tehnica șanțului nu este potrivită, șanțul devine obligatoriu. Dacă aveți de gând să construiți o locuință cu două etaje și mai mare, va trebui să utilizați blocuri standard de putere sporită; înălțimea lor este cu siguranță luată în considerare.

    Sfaturi

    Nu se recomandă pregătirea tranșelor mai mari de 400 mm. Pe foi și așternut se plasează un total de 0,2 m. Numai astfel de straturi oferă o adevărată garanție împotriva scufundării.

    Potrivit experților, pentru formarea unei benzi de fundație în vrac, merită luată cimentul din categoria M-300.

    Pentru ca construcția să se justifice, soluția se formează numai din apă pură, se obține absența impurităților de lut și a solului în materiale inerte și proporțiile sunt strict respectate.

    Adâncimea fundației benzii pentru casă, calculul și construcția fundației benzii cu propriile mâini sunt prezentate în următorul videoclip

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor