Instrucțiuni pas cu pas pentru construirea fundației unei case de cadre

 Instrucțiuni pas cu pas pentru construirea fundației unei case de cadre

Casele de case ar trebui construite pe o bază solidă și sigură. Pentru aceasta trebuie să construiți o bază de calitate. Pentru a efectua astfel de lucrări, nu este necesar să se îndrepte către serviciile costisitoare ale specialiștilor. Proprietarii de case însele pot construi o fundație bună și durabilă. Astăzi ne vom uita la modul de pregătire a fundației pentru o casă de cadre.

Caracteristici speciale

Cadru de casă - o construcție destul de ușoară. Astfel de structuri pot fi construite pe aproape orice fundație. Principalul lucru este abordarea competentă a pregătirii unei astfel de fundații și utilizarea calitățiimateriale care îndeplinesc toate cerințele. În plus, este foarte important să se ia în considerare tipul de sol și caracteristicile acestuia.

Proprietarii de case pot face următoarele:

 • Comandați un puț pentru a lua solul, apoi trimiteți-l la laborator pentru analiză. Pe baza rezultatelor găsite, inginerii pot efectua toate calculele necesare. Ca rezultat, puteți construi o fundație foarte puternică "de secole". Dacă vă hotărâți să mergeți în acest fel, atunci ar trebui să știți că va sparge banca.
 • Există o altă metodă de construire a fundației pentru o casă de cadre. Această metodă se bazează pe experiența vecinilor care locuiesc în zonă, precum și pe cunoștințele lor. Acesta este modul în care majoritatea utilizatorilor vor construi o casă.

O caracteristică distinctivă a cadrului pentru structura cadru este costul său scăzut. Acest lucru se datorează faptului că astfel de clădiri au o greutate mică, mai ales dacă le comparăm cu structuri din cărămidă sau bloc.

Pentru a selecta un anumit tip de fundație pentru o structură de cadru, trebuie să țineți cont de o serie de factori specifici:

 • rolul important îl au proprietățile solului pe care se planifică amenajarea fundației și construcția casei;
 • trebuie să țină seama de prezența unei zone de subsol;
 • ponderea structurii casei este, de asemenea, importantă, care depinde în mare măsură de materialele din care este planificată construcția;
 • proximitatea apelor subterane, precum și un indicator al înghețării solului.

Înainte de a trece la construirea fundației sub casă, este important să determinați proprietățile solului. Pentru a înțelege această problemă, puteți comanda sondaje geologice, dar acest lucru, așa cum sa menționat mai sus, va costa foarte mult. De regulă, oamenii înșiși determină nivelul apelor subterane, apropierea lor, precum și compoziția imediată a solului. Pentru a face acest lucru, săpe o gaură (cu o adâncime de aproximativ 1,5 m) și să examineze tăierea a solului.

Deci, fundațiile de nisip, piatră, pietriș sau pietriș, în care nu există lut, precum și soluri nisipoase mari fără incluziuni sunt soluția ideală pentru aranjarea fundației. Aceste baze nu acumulează umezeală și când înghețarea nu se umflă.

Suprafețele praf și fine sunt altfel numite soluri de înălțare.Astfel de motive nu pot fi numite potrivite pentru construirea fundației.

Solurile cu conținut ridicat de argilă, alături de care se găsesc ape subterane, se disting prin faptul că se umflă în condiții de îngheț.

Numai după ce ați determinat tipul de sol, puteți alege un anumit tip de fundație pentru o casă de cadre. Această caracteristică trebuie luată în considerare, altfel este posibil ca clădirea să nu fie cea mai puternică și mai durabilă.

Fundația ar trebui să servească la fel de mult ca și casă. În acest caz, nu este necesar să se construiască o bază din beton armat din cauza greutății reduse a erecției.

Atunci când se selectează tipul adecvat de fundație, este important să se ia în considerare nu numai tipul de sol, ci și caracteristicile casei în sine. Structuri similare sunt ridicate din bare de lemn sau profil metalic. Proiectele sunt completate de diferite tipuri de încălzitoare, finisaje, precum și de acoperiri hidroizolante și de vapori.

Într-un singur ansamblu, aceste componente formează un fel de "plăcintă", care constă în:

 • plăci de gips, care acționează ca un finisaj, situate în partea interioară a structurii;
 • membrane speciale care împiedică pătrunderea fumului în tavan;
 • izolație, care poate fi o placă sau un capac;
 • material de finisare constând din materii prime polimerice sau din lemn (aceste componente sunt responsabile pentru o rigiditate suficientă a structurii);
 • un strat de protecție din polietilenă, care nu permite umiditatea și vântul să treacă din exteriorul clădirii;
 • stratul de finisare (cel mai adesea, stratul de finisare este materialul, cum ar fi siding, acoperirile în formă de limbă și caneluri sau amestecurile de tencuieli).

Experții spun că, în cazul în care găsirea pe teritoriul apei subterane foarte localizate pentru a construi un subsol nu va funcționa. În astfel de condiții, nu contează deloc ce tip de fundație ați ales și câtă hidroizolare de calitate a fost asigurată - orice soluție din subsol va avea apă pe un astfel de amplasament.

Se recomandă construirea de locuințe, pe baza cărora există o placă de fundație monolit, pe o porțiune plutitoare și liberă. O astfel de componentă este indispensabilă în astfel de condiții, deoarece oferă clădirii nivelul necesar de rigiditate.

Greutatea designului "carcasei scheletului" se încadrează în principal pe piesele de sprijin, grinzile, grinzile și grinzile. Toate celelalte componente pot da doar o sarcină secundară, care depinde în principal de proiectul specific al casei. Toate acestea au un impact asupra selecției fundației, precum și asupra localizării nodurilor cheie. Este, de asemenea, foarte important să se țină cont de datele privind distribuția greutății componentelor structurii de cadru atunci când se pregătesc fundații pile sau coloane.

Există mai multe tipuri de fundație. Fiecare dintre ele este construită în funcție de tehnologia sa. Este foarte posibil să se angajeze în pregătirea unor astfel de terenuri pe cont propriu, fără a recurge la specialiști. Cu toate acestea, este foarte important să nu faceți greșeli. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile pas cu pas.

tipuri

Pentru a alege tipul adecvat de fundație pentru o casă de cadre, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile și caracteristicile tuturor variantelor posibile ale acestor baze.

panglică

Acest tip de fundație este cel mai adesea ales atunci când se construiesc case cu un număr mic de etaje. Popularitatea unor astfel de fundații se datorează costurilor lor accesibile și erecției destul de simple.Deseori, fundațiile de benzi au fost întărite cu grămezi. Asemenea desene sunt numite, de asemenea, banda de fixare.

Fundația panglică este împărțită în două tipuri:

 • Amplasarea în adâncime mică are o adâncime mică - nu mai mult de 70 cm. Această fundație este situată deasupra nivelului înghețării solului. Baza este formată în timpul construcției de clădiri cu o singură etapă pe teren, care este supusă înghețării.
 • Există, de asemenea, o fundație de benzi încastrate. O astfel de structură este abordată în cazul în care un subsol este prezent într-o carcasă de cadru. Adâncimea acestui subsol poate ajunge la 1,2 m.

Dacă decideți să construiți o astfel de variantă a fundației sub "schelet", atunci ar trebui să țineți cont de faptul că trebuie să o construiți cu atenție și cu precizie, fără a permite cea mai mică greșeală. Dacă executarea bazei se dovedește a fi de proastă calitate, atunci aceasta poate duce la consecințe negative.

De regulă, o varietate de bandă a fundației este construită în cazul în care casa este planificată să fie echipată cu un subsol sau un subteran încălzit. Suprafața superficială este perfectă pentru un pământ ne-stâncos.Cu toate acestea, cu un nivel de îngheț adânc, va fi necesar să se sapă un șanț la o adâncime mare sau să se întărească fundația cu structuri de pilon instalate sub nivelul de îngheț.

Șurub cu șurub

O bază robustă pe șanțuri de șuruburi este perfectă pentru structurile de pe cadru. Se construiește pe soluri libere și instabile, precum și în zone caracterizate de o topografie dificilă și de cea mai apropiată locație a apelor subterane.

Principalele avantaje ale fundațiilor sunt:

 • capacitatea de a efectua lucrări de instalare fără implicarea echipamentelor speciale;
 • instalare rapidă, care poate dura doar o zi;
 • excelente proprietăți de rulment;
 • rezistența la înghețarea solului și efectele apelor subterane;
 • o gamă largă de dimensiuni și tipuri, ceea ce face posibilă alegerea celei mai bune opțiuni pentru diferite condiții;
 • prețul democratic;
 • posibilitatea erecției în orice anotimp.

Totuși, fundația cu șaibă are un dezavantaj grav - cu o astfel de fundație este imposibil să se construiască subsoluri. Acest tip de fundație este proiectat numai pentru construirea de structuri ușoare sau extensii compacte.

în formă de coloană

Acest tip de fundație este un pilon de beton, separat unul de celălalt. Aceste elemente sunt amplasate în jurul perimetrului casei, precum și la intersecția pereților situați în partea interioară a clădirii. Partea de jos a stâlpilor este baza, iar partea de sus este vârful. Luați în considerare o nuanță: capetele trebuie să se afle într-o poziție orizontală clară, deoarece pe ele va fi așezat mai târziu cadrul locuinței. Înălțimea acestor piese este de obicei egală cu înălțimea podelei de la etajul 1 (aproximativ 50-60 cm față de nivelul solului).

Jumătate dintre suporturile care se află sub pământ, au cea mai mare parte o secțiune transversală a unei forme rotunjite. Această jumătate care este deasupra solului, de regulă, diferă în secțiunea pătrată sau dreptunghiulară. Pentru o astfel de fundație este necesar să se pregătească un bine. Pentru aceasta puteți folosi un simplu grădinărit. Construcția cadrului pentru astfel de erecții este recomandată a fi făcută dintr-o placă tăiată.

Diametrul săpăturilor depinde, în principal, de severitatea structurii, care va fi ulterior localizată pe baza coloanei.

Zona de piloți este de obicei mică. Din acest motiv, o astfel de fundație trebuie construită pe fundații fiabile - straturi solide de sol care sunt mai mici decât nivelul de îngheț. De regulă, adâncimea găurilor pentru astfel de structuri este de aproximativ 2 m.

Jumătate din aceste baze sunt realizate din materiale precum beton armat, cărămidă sau lemn. Cea mai scurtă durată este ultima opțiune. Stâlpii din lemn nu durează mult, chiar dacă sunt pre-tratați cu impregnări de protecție scumpe. În ceea ce privește pilonii de cărămidă, poate dura mult timp și efort pentru a le construi. Din aceasta rezultă că baza coloanei de beton este optimă.

Betonul armat garantează o "viață lungă" a fundației, precum și o rezistență maximă atât la compresiune, cât și la tensiune, ceea ce exclude deformarea acesteia în condiții de îngheț. Este posibil să pregătiți soluția pentru fabricarea unor astfel de elemente cu propriile mâini, dar acest lucru va necesita utilizarea mixerelor de beton de înaltă calitate.

Structurile fundației pot avea o secțiune dreptunghiulară sau cilindru, și ele pot fi nu numai constante, ci și variabile (adică, o bază largă). Pentru o bază variabilă cu stâlpi, va trebui să se facă mult mai mult lucrări la sol, totuși, datorită extinderii zonei de susținere, crește și capacitatea de susținere a structurii de fundație.

monolitic

Solidul și fiabilul este baza monolitică. Este o singură placă monolit de beton armat. Această bază este situată direct sub structura întregului cadru. Această fundație se distinge prin proprietățile maxime de rulment, mai ales în comparație cu alte variante ale fundamentelor. Datorită unor astfel de caracteristici, o structură monolitică poate oferi un suport fiabil și stabil chiar și unei structuri grele, în condiții de ape de sol.

Grosimea plăcilor din beton armat începe de la 10 cm. La baza sa se află un tampon de nisip și pietriș, suplimentat cu un strat de impermeabilizare. Pe partea superioară este instalată o cușcă de armare, alcătuită din 2 grile, conectate în mod sigur una de cealaltă. Plăcile monolitice sunt netede și sunt însoțite de rigidizări.

Calcularea materialelor necesare

Pentru a calcula materialele necesare construirii fundației, puteți utiliza calculatoarele online.

Volumul componentelor necesare poate fi calculat independent. Pentru a determina numărul necesar de piloni pentru fundație, trebuie să studiați proiectul casei, dacă aveți unul.

Dacă nu există un plan de locuințe:

 • trebuie să trasați perimetrul viitoarei construcții de cadre și să selectați punctele de la locul de instalare a piloților (acest lucru se va face la colțuri, la intersecțiile pereților de pereți, precum și în jurul perimetrului, menținând un pas de 1,5-2 m);
 • Deoarece structurile de cadru se disting prin greutate redusă, armarea structurii este greu de atins, astfel încât aranjamentul obișnuit va fi suficient;
 • Acum trebuie să numărați numărul de puncte marcate.

Lucrări pregătitoare

Înainte de a începe instalarea fundației, este necesar să efectuați lucrări pregătitoare. Fiabilitatea și durabilitatea construcției vor depinde de această etapă.

Etape de lucru:

 • Mai intai trebuie sa ajustati locul de constructie al casei. Toate rădăcinile, copacii, iarba, sâmburii și picăturile ar trebui eliminate.
 • După aceea, este necesar să se facă marcarea conturului construcției. Ar trebui notate toate unghiurile, păstrând în același timp distanța necesară de la casele din vecinătate.
 • Pentru a localiza corect casa pe site, trebuie să țineți cont de câțiva factori importanți, inclusiv înălțimea estimată a clădirii, precum și locația altor clădiri.
 • După finalizarea marcajului, trebuie să instalați o pernă de nisip sau pământ.

La această lucrare pregătitoare poate fi considerată completă.

montare

Să examinăm în detaliu instrucțiunile pentru pregătirea fundației pentru o casă de cadre cu mâinile tale.

Pentru a realiza o fundație, este necesar să efectuați următoarele lucrări:

 • Este necesar să se aprofundeze pilonii pregătiți folosind o instalație specială. Acestea sunt sacrificate până la o anumită marcă în zonele desemnate. După aceasta, elementele finite rămase sunt decuplate de nivel. Pentru o locuință în cadru, este permisă achiziționarea de piloți cu cea mai mică secțiune.
 • Șuruburile metalice sunt răsucite cu un dispozitiv special.
 • Dacă doriți să instalați piloții singuri, mai întâi trebuie să forați puțuri cu baze largi. Adâncimea lor depinde de caracteristicile solului. Este necesar să ajungeți la baza tare.
 • Apoi, în cavitate, se întinde stratul de impermeabilizare și se încingă și se toarnă betonul. Se recomandă să se ia soluții de M300-M400.
 • După instalarea grămezilor, trebuie să fixați grilajul. Ulterior, se va baza pe cadrul plăcilor de perete. Rostverk poate fi monolit sau modular.
 • Elementul prefabricat este instalat pe grămezi de beton armat cu un capac.
 • Componentele monolitice sunt montate pe șantierul de construcții: se plasează cofrajul, se face o pernă în partea inferioară a grilei, sunt impermeabile,fixați cadrul și conectați-l cu coloanele de armare. Apoi, turnați soluția de beton.

După aceasta, putem presupune că fundația fundației este pregătită.

Acum vom lua în considerare instrucțiunile pas cu pas privind instalarea fundației stâlpilor de sub casă pe cadrul:

 • Marcați planul. Rack-urile trebuie să fie în colțuri, pe intersecția pardoselilor, precum și pe perimetru în trepte de 2-3 m. Aceste semne trebuie transferate pe amplasament.
 • Apoi, săturați găurile pentru stâlpi. Dacă construcția este realizată din țevi de azbest sau din elemente monolitice, excavarea ar trebui să se facă ca autobuz (se poate închiria).
 • Sub raft de gropi de piatră pot fi săpate cu o lopată. În același timp, dimensiunile excavării ar trebui să fie de 60x80 cm, iar adâncimea - 20-30 cm mai mică decât nivelul de înghețare a solului.
 • Structuri monolitice rezistente la apă imediat (pune ruberoid în gropi). Pentru piesele din caramida, buta sau piatra, pe structura deja finisata trebuie instalata hidroizolatia.
 • Pentru o structură din beton, trebuie montat un cadru de armătură.
 • Montați cofrajul deasupra solului la o anumită înălțime (cel puțin 40 cm).
 • După ce soluția este turnată.
 • Apoi grillage este instalat în același mod ca și în cazul fundației pilon. Cu toate acestea, este posibil să nu fie.Apoi, pe partea de sus a rafturilor pune bara, care va susține structura cadru.

În concluzie, trebuie să dați pereții pereților care ocupă distanța dintre posturi. În aceste locuri, sapa un șanț în adâncimea de 20-30 cm. Bazele sunt umplute cu beton. Când se întărește până la capăt, puteți construi un zid. Dacă neglijăm această etapă, atunci vom avea nevoie de o partiție mai joasă pentru izolație, astfel încât etajele din locuință să nu fie prea reci.

Construirea unei fundații cu piloni pe cont propriu nu este atât de dificilă. Trebuie doar să țineți cont de faptul că, cu un astfel de design, este foarte dificil să se facă un subsol, prin urmare este mai bine să renunți la o astfel de angajament. Această fundație este mai ieftină decât bandă sau gramada.

Să luăm în considerare cum să pregătiți o fundație ieftină cu propriile tale mâini:

 • Mai întâi trebuie să sapi un șanț / groapă. Indiferent de alegerea dvs., lățimea excavării ar trebui să fie cu 0,5 m mai mare decât perimetrul specificat. Acest lucru este necesar pentru ca lucrarea să fie mai convenabilă.
 • Adâncimea șanțului depinde de tipul de sol. De regulă, această cifră este de 0,8-0,15 m, luând în considerare perna.
 • Apoi trebuie să marcați perimetrul peretelui fundației.Este necesar să măsurați cu precizie toate unghiurile și apoi asigurați-vă că laturile sunt paralele.
 • Apoi, trebuie să reparați cofrajul. Înălțimea sa depinde de dimensiunile bazei, dacă există. Cu toate acestea, acest parametru trebuie să fie la cel puțin 40 cm deasupra solului.
 • Lățimea benzii viitoare se calculează în același mod ca și grosimea peretelui (la această valoare se adaugă 100 mm și se poate realiza 200-300 mm pentru construcția cadrului).
 • Acum puneți o pernă de nisip cu o grosime de 10-20 cm.
 • În continuare, se montează proiectarea ramei.
 • Apoi, betonul este turnat. Se recomandă utilizarea mărcii M300 sau M400.

Această fundație este bună pentru că nu necesită pregătire și instalare scrupuloasă a unor structuri suplimentare pentru construcția de pereți.

În ceea ce privește construcția unei plăci monolitice, trebuie să urmați această instrucțiune:

 • În primul rând, în sol este necesar să se facă o crestătură la adâncimea stratului fertil. Rezervorul deschis trebuie compactat.
 • După aceea, ar trebui să procedați la instalarea de perne de nisip și pietriș. Grosimea acestuia ar trebui să fie de aproximativ 20 cm.
 • Acum trebuie să rostogoliți câteva straturi de acoperiri de impermeabilizare din polimeri.
 • Apoi, stratul preparator de beton este umplut cu o grosime de 5 cm.
 • După aceasta, trebuie să instalați un cadru solid solid. Pentru a face grila, ar trebui să luați o armătură groasă cu un diametru de 12-16 mm. Trebuie fixată, aderând la o treaptă de cel mult 40 cm în două direcții.
 • Barele trebuie legate cu fir. Faceți două planuri și conectați-le una la alta la o distanță scurtă (aproximativ 10-15 cm).
 • Acum puteți trece la turnarea soluției. Pentru o astfel de fundație va avea nevoie foarte mult. Cu o astfel de lucrare nu puteți alege materiale ieftine de calitate medie. Cele mai bune mărci sunt M-300 și M-400.

O fundație solidă monolit este situată la același nivel cu solul. În plus, acesta prevede amenajarea subsolului și a subsolului. Nu este necesară o placă mai mare și mai mare pentru o casă mică pe cadrul. Este mai bine să construiți o bază similară pentru clădirile mari.

Dacă aveți sol de lut în locație, atunci este mai bine să începeți forarea atunci când vremea uscată este în afara.

Sfaturi

La pregătirea fundației pentru o casă cu cadru, este necesar să se utilizeze mortar de ciment de înaltă calitate. Brandul său nu trebuie să fie sub M250.Experții recomandă utilizarea compușilor M300 și M400. Pe pietriș, pietriș și pietriș, aveți posibilitatea să dotați orice tip de fundație. Dacă decideți să construiți o fundație coloană, atunci ar trebui să știți că cea mai fiabilă va fi fundația betonului armat. Aceste părți nu sunt supuse deformării și sunt foarte rezistente.

Dacă solul de pe site este stabil, atunci nu puteți cheltui bani și nu puteți construi o fundație superficială. Fundația pe picior este deseori construită în zone cu o pantă mare, deoarece este prea dificilă, lungă și costisitoare pentru a le ridica. Pentru ca fântânile să se dovedească corecte, arborele trebuie să fie strict vertical.

Fundația, construită din cărămidă, poate fi instalată numai pe un strat de beton. Acest lucru se aplică benzii și bazei coloanei. Dacă decideți să construiți o fundație de șanțuri, atunci ar trebui să știți că ele pot fi prelungite, dacă este necesar. În acest scop, capetele superioare ale acestor părți sunt echipate cu caneluri și fire.

Șanțurile de șuruburi pot fi instalate în sol nu numai cu ajutorul unor mecanisme speciale, ci și manual.Datorită acestei caracteristici, astfel de construcții sunt considerate foarte convenabile în problemele de construcție.

Una dintre cele mai fiabile și mai puternice este recunoscută pe bună dreptate drept temelie monolitică. O astfel de fundație va fi costisitoare, dar va oferi o fundație și o casă cu cadru cu o viață lungă și fără probleme. Nu ultimul rol în construcția structurilor de cadre este proiectul casei. Este mai bine să o comandați de la specialiști care nu vor ignora toate punctele și nuanțele necesare.

Când construiți o fundație, urmați întotdeauna instrucțiunile, mai ales dacă nu aveți experiență relevantă. Nu faceți greșeli, pregătiți fundația pentru o casă de cadre, deoarece acest lucru poate duce la consecințe negative pentru întreaga clădire în ansamblu.

Această poveste prezintă în detaliu modul în care se realizează pregătirea și instalarea fundațiilor de bandă puțin adâncă pentru viitoarea casă.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor