La ce distanță este necesar să montați șanțuri de șuruburi?

Determinarea distanței dintre piloți în timpul construcției fundației pentru o casă privată necesită respectarea unei tehnici care ia în considerare mai mulți factori. Acestea includ parametrii care descriu atât proprietățile piloților înșiși, cât și specificul solului și condițiile meteorologice ale zonei. Dar punctul principal este sarcina totală pe care structura o are asupra fundației.

Există tehnici de plasare tipică a piloților, precum și reguli care indică cele mai încărcate secțiuni ale clădirii. Pentru a determina locația exactă a piloților, este necesar să calculați numărul lor și, urmând instrucțiunile, plasați suporturile în planul fundației.

Locația specifică a grămezilor în funcție de tipul de fundație

Pentru a determina distanța exactă dintre piloții de șuruburi atunci când construiți un cadru sau o casetă de lemneste necesar să facem niște calcule. De obicei, această distanță variază de la 1 la 3 metri. În timpul construcției clădirilor temporare sau mici, altele decât cele esențiale, se calculează prin ochi, ceea ce nu este permis la proiectarea clădirilor permanente.

Atunci când se constată distanța exactă dintre piloți, se ia în considerare lungimea fasciculelor grilei, deoarece acestea au două capete pentru a se odihni de vârfurile suporturilor înșurubate. Această regulă se aplică caselor de case și bârne, dar nu contează dacă grilajul este turnat din beton. În acest caz, grinzile din el nu sunt pur și simplu utilizate.

Atunci când se folosesc plăci ca material pentru fundație, distanța dintre șanțurile șuruburilor este determinată de documentația de proiectare, luând în considerare greutatea și caracteristicile lor structurale. În acest caz, calculele devin mai complicate, dar principiile poziționării grinzilor de sprijin rămân neschimbate - piloții trebuie să fie instalați sub pereții caroseriei, la portalul de intrare, sub coloane etc.

Opțiuni pentru plasarea grămelor și scopurile acestora

Plasarea corectă a piloților este baza integrității și durabilității fundației și a întregii structuri. La poziționarea suporturilor, în funcție de încărcătură, este posibil să se evite zonele critice care amenință căderea unor piloți și părți ale casei.Dacă clădirea are contururi complexe, plasarea suporturilor necesită o atenție deosebită.

În acest scop, au dezvoltat câteva tehnici de bază.

 • Ocupare unică. Piloții sunt instalați sub suporturile structurilor de cadru, în articulațiile de colț ale pereților și sub toate elementele de lagăr. Cu toate acestea, intervalul lor nu poate fi mai mare de 3 metri.
 • Plasarea benzii. Piloții sunt situați sub pereții caroseriei, cu diferența față de tipul unic, că intervalul de amplasare a acestora este redus considerabil și adesea este de numai jumătate de metru. Această tehnică este utilizată atunci când este necesar să reziste unei sarcini mari (de exemplu, o clădire greu de 2 sau 3 etaje).
 • Spray de cazare. Acest tip este necesar pentru a menține structuri unice sau de grup grele. Nu există un anumit pas pentru acest tip, deoarece deseori piloții sunt plasați aproape unul de celălalt într-o ordine haotică corespunzătoare sarcinii exercitate. Plasarea lor depinde în mod direct de calculul zonelor de presiune. Singura condiție - elementele trebuie să fie prezente în jurul perimetrului și al zonei fundației plăcii pentru care sunt suportate.
 • Poziționarea solidă sau câmpul de grămadă. Suporturile sunt instalate pretutindeni sub zona fundației plăcii, treapta este de aproximativ 1 metru. Această tehnică este utilizată pentru clădiri masive sau pe soluri cu o capacitate slabă de a fi purtată.

În construcția caselor standard cadru cadru, care nu diferă masă imensă, aproape întotdeauna a folosit o plasare unică sau pe bandă de piloți.

Caracteristicile calculului

La calcularea intervalului de strângere, trebuie luate în considerare anumite criterii esențiale. Acest lucru va permite ca elementele să nu fie prea apropiate, să cheltuie banii în zadar și să nu le pună prea departe, expunând temelia și întreaga casă la pericolul de scăpare.

Următoarele puncte sunt luate în considerare în calculele constructorilor profesioniști:

 • masa structurii (cadru, acoperiș, ornament etc.);
 • masa de umplere internă (echipamente, mobilier, lucruri și chiriași);
 • factori dinamici (încărcarea vântului, greutatea zăpezii pe acoperiș în timpul iernii);
 • capacitatea de transport a solului;
 • parametrii tehnici ai pilonilor;
 • factor de siguranță.

Pentru a determina sarcina utila, SNiP corespunzător este utilizat la calcularea intervalului de piling. De exemplu, pentru o structură rezidențială de o singură etapă, sarcina este stabilită la 150 kg pe 1 km. m.zona. Indicatorii de incarcare in vant si zapada sunt referinta si sunt setati pentru fiecare regiune, in functie de conditiile meteorologice locale. Factorul de siguranță este în medie de la 1,1 la 1,25.

Înainte de a planifica amplasarea de piloți, este necesar să se calculeze numărul lor. Se determină pe baza sarcinii suport totale. Greutatea totală este împărțită la capacitatea de rulare a unei grămezi, în urma căreia se constată numărul exact de suporturi. Apoi, acestea sunt plasate cu intervale egale în jurul perimetrului clădirii și sub structurile de susținere.

A doua opțiune este aranjarea piloților planificați pe baza determinării încărcării pe un metru liniar al grilei. Pentru a calcula acest lucru este necesar să se împartă sarcina totală a clădirii cu lungimea totală a tuturor pereților portanți și apoi să se împartă cu capacitatea de rulare a tipurilor de piloți selectate. Rezultatul este un indicator care determină numărul necesar de suporturi pentru a susține grilajul de 1 metru. După aceea, intervalul necesar pentru plasarea piloților este determinat, suficient pentru a menține fundația. Această metodă este folosită pentru clădiri mai masive și este foarte rar utilizată pentru case de case de joasă creștere.

Pentru a determina capacitatea aproximativă de rulare a piloților de un anumit tip, trebuie să vă uitați la tabel cu indicatorii relevanți. Informațiile mai exacte utilizate în calculele finale sunt indicate de producător în caietul de sarcini pentru un anumit produs. Trebuie avut în vedere că distanța minimă la care piloții sunt înșurubați pentru casă și terasă este de 108 cm.

Reguli pentru localizarea șanțurilor sub fundație

Pentru a menține structura și pentru a asigura o încărcare uniformă, suporturile trebuie așezate în ordinea stabilită în locurile cu cea mai mare încărcătură.

Se pot distinge următoarele zone:

 • în colțurile racordării pereților de fațadă;
 • la punctele de intersecție a zidurilor de sprijin și a pereților despărțitori interiori;
 • lângă deschiderea de intrare;
 • pe zona interioară cu un interval de cel mult 2 metri;
 • sub aragaz sau semineu (2 sau mai multe coloane);
 • sub peretele de sprijin, pe care există o construcție suplimentară ca un balcon sau mezanin, mărind local sarcina pe perete.

După găsirea numărului exact de grămezi, începe o etapă de aranjare schematică a suporturilor în ceea ce privește fundația. În acest caz, ar trebui luate în considerare regulile de mai sus pentru plasarea lor sub elementele purtătoare și în punctele critice ale structurii.Balanța trebuie să fie uniform repartizată între suporturile pentru chei. Deci, este determinată de etapa de aranjare a grămelor șuruburilor.

Exemplu de numărare a pilonului

Luați în considerare caracteristicile calculului pe exemplul unei case în formă de pătrat cu un perimetru de 8x8.

Alte caracteristici ale clădirii includ:

 • cadru, acoperiș din ardezie, verandă;
 • subsol de dimensiuni - 8x8, înălțimea structurii - 3 metri;
 • casa are 3 camere, formate de intersectia unui perete solid cu lungimea de 8 metri si partitii de 4 metri lungime;
 • cadrul este fabricat din lemn de 150x150, grilajul este de 200x200;
 • pereții sunt acoperite cu panouri sandwich.

Calcularea suprafeței pereților:

 • în aer liber - 8 * 3 * 4 = 96 de metri pătrați. m;
 • intern - 8 * 3 + 4 * 3 = 36 de metri pătrați. m.

Calcularea masei pereților utilizând valorile tabelului pentru o masă de 1 pătrat. m:

 • exterior (rulment) - 50 * 96 = 4800 kg;
 • pereți despărțitori - 30 * 36 = 1080 kg;
 • greutatea totală este de 4800 + 1080 = 5880 kg.

Calcularea masei podelelor de la subsol și mansardă utilizând valori de masă pentru o masă de 1 mp m:

 • parter - 8 * 8 * 150 = 9600 kg;
 • mansardă - 8 * 8 * 100 = 6400 kg;
 • greutatea totală este de 9600 + 6400 = 16000 kg.

Pentru a determina masa încărcăturii suplimentare (umplerea interioară a casei: materiale de finisare, lucruri, echipament), se utilizează valoarea de masă 350kg / 1kv. La calcularea sarcinii pentru o casă cu două etaje, greutatea încărcăturii suplimentare se înmulțește cu 2.

8 * 8 * 350 = 22400 kg.

Calcularea sarcinii totale pe fundație:

16000 + 22400 = 38400 kg.

Calculul numărului de grămezi cu formula K = P * K / S, unde:

"P" - sarcina totală;

"K" este coeficientul de fiabilitate (în exemplul 1.4);

"S" este sarcina maximă pe 1 pilon (această valoare se bazează pe specificitatea grămezii, în exemplu este un suport cu un diametru de 300 mm).

Rezistența solului este determinată de specificul zonei pe care se construiește casa. În exemplu, acesta este un sol cu ​​o densitate medie de 3 kg. / cc a se vedea înghețarea slabă a unui metru și a apelor subterane adânci.

38400*1.4/2600=20.6

Pe baza calculului, putem concluziona că, în acest caz, trebuie să utilizați 21 de grămezi.

      Exemplul dat arată o posibilă variantă a calculelor. Nu ține cont de specificul specific al structurii individuale, care poate afecta numărul final de piloți și plasarea lor în planul fundației.

      Unul dintre punctele principale - materialele de finisare și alte lucruri la domiciliu, care reprezintă aproximativ jumătate din sarcină. Valoarea tabelului se bazează pe greutatea medie a materialelor. Dacă se utilizează plăci masive, de exemplu, plăci de granit sau marmură, zidărie de piatră sau cărămidă etc., indicatorul de încărcare generală se poate schimba în mod semnificativ.În astfel de circumstanțe, este indispensabil un calcul precis al greutății tuturor elementelor legate de sarcina suplimentară.

      Pentru fundațiile piloților și distanța recomandată între piloți, consultați acest videoclip.

      Comentarii
       autor
      Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

      Sala de intrare

      Camera de zi

      dormitor