Reguli generale pentru întocmirea planului de fundație

 Reguli generale pentru întocmirea planului de fundație

Planul fundației - cea mai importantă etapă de construcție a oricărei clădiri. Precizia și conținutul său informațional determină calitatea muncii ulterioare, deci este important să cunoaștem regulile generale pentru elaborarea unui plan.

Caracteristici speciale

Principalul motiv pentru elaborarea unui plan de proiect pentru o clădire rezidențială sau o structură industrială este necesitatea înregistrării tuturor detaliilor care pot apărea în timpul fazei de construcție. Este important să cunoașteți toate nuanțele lucrării pentru a evita erorile brute.

Nu toți oamenii pot face un desen de construcție independent. În acest caz, este mai bine să căutați ajutorul profesioniștilor.Orice persoană, îndreptându-se spre firma de construcții și depunând schițele pentru elaborarea unui plan, nu poate doar să urmărească progresul muncii, ci și să participe activ la ea. În acest caz, clientul trebuie să discute în prealabil detaliile cooperării cu compania executantă pentru a încheia un acord reciproc avantajos.

Pentru a crea documentația proiectului, trebuie să așteptați până când planul de construcție va fi finalizat. Pentru a coordona proiectul, trebuie să contactați compania de proiect, care va verifica corectitudinea acesteia. După aceasta, clientul va primi o listă completă de lucrări care vor fi necesare pentru a umple fundația.

Crearea unui proiect, trebuie să vă bazați pe caracteristicile tehnice ale viitoarei structuri.

În nici un caz nu pot folosi proiectele altor persoane cu structuri similare, deoarece nu țin cont de caracteristicile unui anumit sit.

Dezvoltarea proiectului fundației ar trebui făcută ținând cont de toate standardele tehnice și condițiile de proiectare. Este necesar să se utilizeze un catalog special de produse și structuri fabricate în fabrici. Pentru a facilita înțelegerea proiectului, toate etapele documentației de proiect trebuie să aibă numere de serie.

Pentru simplitatea și ușurința transferului schemei în teren, trebuie să observați cu exactitate scalarea fiecărei părți a planului. Imaginile de la distanță deosebit de mari ar trebui să aibă o scară specificată separat. Scalarea globală a planului de fundație trebuie să fie de 1: 100, 1: 200, 1: 300 și 1: 400.

Marcarea axială poate facilita grav transferul tragerii spre teren. În acest caz, centrele și axele extreme ar trebui să fie aplicate nu numai pe planul general, ci și pe punctele de vedere și elementele individuale. Pentru a obține un detaliu detaliat, este important să specificați distanța dintre axele extreme și centrale.

Secvență de proiectare

Înainte de elaborarea documentației de proiectare a structurii, este important să se determine scopul acesteia. De exemplu, trebuie să decideți dacă fundația va fi proiectată pentru o clădire rezidențială mică sau pentru o casă de țară de tip vară.

În țara sau casa privată ar trebui să fie determinat numărul exact de camere. Dacă este nevoie, atunci numărul de încăperi ar trebui să includă camere destinate oaspeților să rămână. Proiectul planului ar trebui să aibă un desen detaliat al bazei.

Desenul fundației trebuie să includă greutatea totală a structurii, gradul de creștere a sarcinii în timpul funcționării și caracteristicile solului. Este important să specificați tipul de sol pe care depinde forța și durabilitatea viitoarei structuri.

Următoarea etapă a proiectului este de a număra și indica toate clădirile suplimentare de pe site. Acestea pot include: garaj, saună, cameră de depozitare, toaletă în aer liber.

Într-o structură specială a fundației au nevoie de oameni care doresc să creeze o zonă de agrement izolată pe site-ul lor. Pentru ei, este important să plasați fațada frontală astfel încât să fie ascunsă de ochii curioși cu decorațiuni peisagistice.

Înainte de a finaliza crearea unui plan de fundație, trebuie să specificați munca necesară la sol pentru a elimina neregulile site-ului. Numai atunci putem proceda la elaborarea unui plan general și desenarea unui desen al bazei pe hârtie.

Formatul exact și desenele bine concepute permit lucrărilor de construcție cu economii mari de efort, bani și timp. După aprobarea planului de construcție, puteți pregăti imediat un rezervor septic pentru a poziționa mai bine clădirea.

Planificarea diferitelor tipuri de fundații

Există mai multe tipuri de fundații, care au propriile caracteristici individuale.

Pentru construirea unei case rezidentiale se poate folosi banda, pila sau baza de placi.

Strip fundație
Piloți fundație
Fundația cu fundație

Strip fundație

Aceasta necesită dependență de soluri ne-stâncoase cu umiditate abstractizată și forță de îngheț compensată. Pentru a obține o bază durabilă, este necesar să se determine compoziția solului și să se evidențieze adâncimea locației apelor subterane pentru a efectua un calcul special al secțiunii de armare și bandă.

Pentru a crea un plan de susținere a casei, trebuie să specificați configurația secțiunii, locația utilităților, tipul de fundație și adâncimea marcajuluiOp. Pentru a obține desenul cel mai precis, trebuie să specificați corect coordonatele și parametrii blocului de referință. Instalarea bazei începe cu instalarea unității de citire și numai atunci sunt fixate alte elemente.

Piloți fundație

Aceasta ar trebui să cuprindă marcarea câmpului de grămadă cu indicarea axelor de coordonate. Desenul ar trebui să indice poziția tuturor suporturilor necesare pentru a crea acest tip de fundație.

Cel mai dificil lucru este să executați fundația grilă, deoarece trebuie să fie un circuit pentru montarea grilajului și note explicative despre materialele folosite. Cu toate acestea, acest tip de fundație este considerat mai fiabil și durabil, deoarece designul său vă permite să distribuiți în mod egal greutatea clădirii pe suport.

Slabă fundație

Acesta ar trebui să cuprindă o schemă de armare, sisteme de încălzire și impermeabilizare. Instalarea sa se poate face într-o locație apropiată de suprafața solului, evitându-se astfel influența înghețului pământului asupra structurii.

Planul unei fundații solide solide ar trebui să cuprindă structura solului compactat, o "pernă" specială, un strat de dornit și beton, precum și un strat de izolație hidro și termică. O placă monolit și o curea de armare a plăcii de beton sunt așezate pe partea superioară a materialelor de impermeabilizare, care ar trebui indicate și pe desen.

Banda de dispunere și fundația pilonului ar trebui să conțină secțiuni concepute pentru a clarifica planul. Pe secțiuni trebuie să fie afișate contururile de sprijin, straturile de impermeabilizare, dimensiunile orb și dimensiunile marginilor.

Tipul de bandă necesită indicarea nivelurilor, inclusiv a suprafeței pământului, fundul fundației și marginea.

Pentru a simplifica instalarea secțiunii transversale, trebuie să puneți planul în plan deschis cu săgeți care indică direcția planului de tăiere.

Dependența de dimensiunea clădirilor

Pentru a proiecta structura viitoare, este necesar să se ia în considerare nu numai tipul de sol și locația teritorială a sitului, dar și zona casei. Dimensiunea structurii depinde de încărcătura de pe sol. De exemplu, poate fi o construcție pe o fundație de 7x9, 9x9 sau 10x10m.

Pentru a face baza de 7 cu 9 m, este mai bine să utilizați o fundație de benzi pentru casa. Înainte de instalare, este necesar să se calculeze suprafața minimă și adâncimea suportului de beton. Condiția ideală pentru instalarea unei structuri de bandă este un sol subteran, caracterizat prin umiditate naturală scăzută, compoziție de silice și rezistență structurală ridicată.

Strip 7x9 fundație
Strat de fundație 9x9
Bandă de fundație 10x10

Conform regulilor de elaborare a planului de fundamentare, este important să se indice toate lucrările pregătitoare din cadrul proiectului.

Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți markup pentru structură, care va indica granițele șanțului și adâncimea suporturilor.Pentru o mai bună rezistență, este mai bine să faceți fundul straturilor de drenaj, inclusiv moloz, nisip și apă.

Structura structurii rezidențiale trebuie să aibă loc cu formarea cofrajului. Pentru construcția de înaltă calitate a casei 7x9 sau 9x9, este recomandat să folosiți o placă tăiată tăiată de 2,5-3 cm grosime și 10-15 cm lățime. Aceste plăci vă vor permite să obțineți o bază netedă care nu necesită lucrări suplimentare de finisare.

Cofrajul ar trebui să fie de 40 cm deasupra nivelului șanțului, iar distanța maximă dintre plăci ar trebui să fie de 0,3 cm. La finalizarea instalării cofrajului, trebuie să se pună un strat de impermeabilizare pentru a preveni evaporarea prematură a umezelii și a crește rezistența suportului.

Rama de susținere a structurii este parte integrantă a unei fundații solide. Prin urmare, este de preferat să se utilizeze pentru aceasta armătură metalică cu un diametru de 11 mm.

Planul de construcție trebuie să includă calculul soluției concrete care va fi necesară pentru a umple fundația. Calculele incorecte pot duce la lipsa unui amestec, care va afecta serios forța și fiabilitatea fundației.

Pentru prepararea mortarului de înaltă calitate se recomandă utilizarea unei mărci de ciment ce nu este mai mică de M250, nisip gros sau mediu și piatră zdrobită.

Calculul adâncimii fundației trebuie efectuat ținând cont de nivelul de înghețare a solului. O clădire cu cadru mic poate fi ridicată pe șanțuri cu dimensiuni de 2,5 m, situate la o adâncime de 1,5 m.

Dar construcția de 10x10 m necesită o bază mai solidă. Este mai bine să se utilizeze suporturi din beton armat care să reziste la efectele forțelor de apăsare la sol și sunt capabile să prevină deformarea structurii.

Documentație suplimentară

Pe lângă documentația de bază atașată planului de înființare a casei, trebuie să includeți în kit următoarele documente:

 • o specificație sumară care enumeră cerințele pentru toate elementele sub marca zero;
 • plan de scanare și instalare pentru stalpi prefabricați;
 • schema de consolidare a amplasamentului, luând în considerare sarcina clădirii pe teren;
 • dispunerea straturilor de izolație hidro și termică;
 • tabele care prezintă caracteristicile de funcționare ale suporturilor bazei;
 • date privind amplasarea versanților.

  Pentru a obține o bază fiabilă și durabilă, trebuie să utilizați o abordare calificată și un calcul precis. O încercare de salvare a dezvoltării proiectului va duce în mod inevitabil la formarea defectelor,care în final vor necesita cheltuieli suplimentare în numerar.

  Cum să creați un proiect acasă, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor