Reguli pentru calcularea și construirea fundației plăcilor

 Reguli pentru calcularea și construirea fundației plăcilor

Nici o structură de capital nu poate face fără o bază. Chiar dacă se află aproape într-un loc special aparține structurilor bazate pe plăci din materiale de piatră.

Caracteristici speciale

Indiferent cât de mult a fost lăudată banda și piloții, fundația plăcilor într-o casă privată nu va renunța la pozițiile sale. Există numeroase nume - mulți sunt conștienți de solid, de fundația plutitoare, de plăcile suedeze și pur și simplu de plăcile care vin în diferite forme. Toate acestea sunt departe de a fi accidentale, deoarece o astfel de bază pentru case este utilizată într-o varietate de condiții și situații.Este foarte important să înțelegeți în mod corect care este specificitatea unei matrice de plăci în general și a unui anumit tip în particular. Potrivit specialiștilor, suporturile plate din beton armat de grosime moderată sunt cele mai potrivite pentru construcții private.

Pro și contra

Sistemul de fundație a plăcii este autoritar pentru un motiv, motivele pentru care este relevant sunt asociate atât cu ingineria, cât și cu alte considerente.

Puteți extinde plăcuța pe orice bază:

 • pe sol cu ​​proprietăți mai slabe de rulment;
 • pe permafrost;
 • în soluri cu viteze ridicate de mișcare orizontală;
 • cu o creștere semnificativă a apei subterane;
 • în zonele predispuse la ridicare.

Puteți găsi referiri la faptul că fundația plăcii este ridicată pe pante și că grămada este mai eficientă acolo. Dar acest lucru nu este în întregime adevărat. În practicarea construcțiilor în țări străine, hibrizii de plăci și panglici înalte de execuție monolitică sau combinația de grămezi cu grile de placă au fost mult timp stăpânite. Indiferent de locație, dacă este făcută corect, capacitatea de susținere a fundației plăcii va fi foarte mare. Această calitate este asigurată de o amprentă sporită; este suficient să spunem că turnul de televiziune Ostankino este exact pe aragaz.

Un nivel solid al rigidității spațiale este asigurat prin excluderea cusăturilor și a schemelor rigide de armare. Partea laterală a acestei soluții este, în mod inevitabil, creșterea consumului de materiale. Arhitecții consideră fundația plăcilor drept cea mai bună soluție pentru clădirile cu pereți rigizi, care nu ar trebui să se deplaseze până la cel mai mic grad. Casele din cărămidă și blocurile îngrădite, structurile din piatră din cochilie și din betonul gazos se simt calm și încrezători pe această bază. Placa din beton armat, cu o adâncime mică sau fără adâncime, este foarte potrivită pentru lucrări chiar și pe soluri foarte înfundate.

Este mai greu să se scurgă prin apă prin baza plăcii, în plus, este mai bună decât bandă și piloți în performanță termică. Construcția de la zero necesită o cantitate minimă de lucrări de terasament, aspectul structurii nu este deosebit de dificil, precum și armarea și betonarea. Nivelul cerințelor pentru calificarea constructorilor este redus.

În același timp, este necesar să se ia în considerare anumite slăbiciuni ale fundației plăcii:

 • compatibilitate foarte redusă cu organizarea subsolului;
 • consumul ridicat de soluție și armare din beton;
 • înțelegerea slabă a multor oameni despre caracteristicile reale ale plăcilor și tipurile acestora;
 • posibilitatea de a lucra numai în condiții bune.

Merită să se țină seama de faptul că un consum semnificativ de materiale la turnarea plăcii de fundație este pe deplin justificat în etapele ulterioare de lucru, deoarece proiectorul pentru primul etaj va fi deja gata, nu este necesară crearea unei suprapuneri. Va fi posibilă direct în masa plăcii să formeze o podea caldă, abandonând Golful șapei suplimentare. Pentru a face un cofraj, aveți nevoie de mai multe scânduri sau foi de oțel mult mai puține decât să folosiți casete. Pe măsură ce volumul de sol recuperabil este redus, taxa pentru înlăturarea acestuia scade și ea.

Coborârea plintului reduce înălțimea zidurilor, cheltuielile cu banii și forța de muncă pe terminarea acestora devin mai puțin. Nu este nevoie de pompe de beton, echipament de ridicare și excavatoare și foraj. Tot ce ai nevoie este un mixer auto. În mod ideal, puteți face toată munca cu propriile mâini și nu depindeți de calitățile profesioniștilor.

Cerințe de reglementare

GOST prescrie o serie de standarde care trebuie îndeplinite de orice placă utilizată pentru a organiza fundații.Potrivit acestora, astfel de construcții pot fi utilizate numai pentru clădiri și structuri proiectate pentru pericole seismice de cel mult 9 puncte. Plasarea acestor plăci fără protecție specială este inacceptabilă dacă solurile și apa care le conțin pot distruge betonul armat. Dar rezistența la înghețuri severe (la temperaturi ale aerului sub -40 grade) este destul de suficientă. Înainte de începerea construcției, ar trebui să se efectueze un ansamblu complet de anchete geologice.

Lista lor este determinată de organizația de proiectare, pornind de la specificațiile de construcție. Asigurați-vă că efectuați sondarea în mod static și dinamic. Numai în acest fel se poate aprecia bine puterea, parametrii mecanici ai unui substrat de sol. În cursul calculului încărcăturii, liniile oficiale de construcție permit ignorarea masei proprii a plăcii care urmează să fie creată, dacă va fi așezată pe nisip. Calculați interacțiunea bazei cu structurile din partea de sus ar trebui să se bazeze pe secvența de lucrări de construcție.

Alegerea schemei de proiectare este precedată de o estimare obligatorie a grosimii compresibile a bazei.Atunci când se calculează contracția unei viitoare locuințe sau a unei alte structuri, este total inacceptabil să ignorați orice sarcini, inclusiv cele naturale. Pentru a elimina neînțelegerile de la eterogenitate în evaluarea proprietăților solului, substratul este divizat convențional în așa-numitele noduri. Dimensiunile preliminare sunt luate exact astfel încât să se garanteze evitarea forțării unui strat de beton sub sarcina de proiectare. Având în vedere numeroasele nuanțe emergente, se recomandă încredințarea designului organizațiilor specializate.

tipuri

La construirea de case, baza de beton nu este întotdeauna aceeași.

Schema monolitică este împărțită în trei subtipuri:

 • fără pătrundere (cu turnare directă pe suprafață);
 • cu introducere mică (0,5-0,6 m);
 • cu pătrundere adâncă (până la 150 cm, adică la cea mai mare adâncime a înghețării solului).

Construcția industrială implică, uneori, adâncimi mai mari de așezare a plăcilor, dar acestea nu vor fi necesare pentru construirea de clădiri rezidențiale. O placă solidă din beton armat este mult mai bună decât un lanț de blocuri prefabricate conectate prin mortar de ciment. Combinația unor părți chiar omogene nu este suficient de durabilă, iar principala problemă este doar îmbinarea.O altă problemă este că placa de sprijin RCB-plate poate fi livrată și asamblată la fața locului numai cu ajutorul mașinilor scumpe. Direct la fața locului, este posibil să se utilizeze atât beton simplu, cât și beton armat; lățimea suprafețelor la care se aplică sarcina, în conformitate cu standardul, este de 160 mm.

Fundația plăcii va fi turnată după cum urmează numai cu beton greu special. Alegerea mărcii sale în fiecare situație specifică este strict individuală. Dezvoltatorii ar trebui să ia în considerare atât funcționarea viitoare a structurii, cât și caracteristicile climatice ale zonei de construcție. Atunci când luați o decizie finală, trebuie să vă asigurați mai întâi că garantează rezistența la înmuiere și înghețare. Blocurile de fundație armate se presupune a fi umplute fie cu tije de oțel, fie cu fire armate din secțiuni strict definite.

Produsele din beton din beton sunt atractive pentru caracteristicile climatice bune. Este suficient să spunem că, în scopul propus, acestea sunt folosite chiar și în teritoriile din Nordul îndepărtat și în alte regiuni cu condiții meteorologice severe. Cu putere, totul este în ordine - pe drumuri, unde s-au folosit plăci similare,să renunțe la mașinile grele. Blocurile de drumuri utilizate anterior nu sunt întotdeauna de înaltă calitate. Dacă cumpărați complet nou, va trebui să plătiți o sumă considerabil mai mare.

Din experiență, cel mai bine este să se plaseze plăci rutiere în cazul în care nu este nevoie de o bază înaltă. Acesta este un garaj, o anexă sau o bucătărie de vară. În cazul unei case de casă sau de cabana, proprietarul este limitat la două etaje. Unii oameni sunt, de asemenea, interesați de fundații de plăci din beton gazos.

În conformitate cu standardele în vigoare în Federația Rusă, este strict interzisă utilizarea pentru construcția fundației:

 • produse ceramice arse care conțin un gol sau un gol;
 • caramida silicata si materiale pe baza acesteia;
 • blocuri de beton cu fante sau goluri;
 • ceramică ceramică, eliberată prin metoda presării semi-uscate;
 • tot betonul celular în orice formă.

Betonul beton aparține ultimei categorii de materiale, din același motiv blocul de spumă este de asemenea interzis. Există o serie de motive pentru care compilatorii de reglementări au impus o astfel de interdicție strictă. Astfel, blocurile de beton sunt proiectate pentru a reduce masa structurilor de închidere, iar greutatea lor specifică este de trei ori sau chiar de patru ori mai mică decât cea a betonului greu.Prin urmare, forța și capacitatea de transport sunt insuficiente pentru a rezolva problema. Umplerea cu aer, îmbunătățirea calităților acustice și termice, reduce puterea.

Prin forța mecanică a betonului de marfă înainte de betonul gazos, deoarece umple pietrișul sau granitul. Dacă există încă unele îndoieli, este suficient să se ia în considerare faptul că pereții portanți ai blocurilor de gaz nu sunt destinați să susțină plăcile de podea. Având în vedere acest lucru, betonul gazos și betonul spongios sunt inacceptabile chiar și pentru părțile de sus ale structurilor de fundație. Blocuri de beton din beton, așezate în pereți, doriți să acoperiți un strat de impermeabilizare din exterior și să creați o barieră de vapori din interior. Declarațiile brigăzilor și contractorilor cu privire la construcția fundației betonului gazos mărturisesc doar profesionalismul lor scăzut.

dispozitiv

Este suficient să alegeți tipul corect de placă. Este necesar să se evalueze cu atenție dimensiunile necesare și, în primul rând, grosimea. Calculul acestor parametri este respins de sarcinile stabilite în proiect.

Accentul se pune pe:

 • forțarea încărcăturilor;
 • forțe de îndoire;
 • îngheț efecte.

O analiză a multor ani de practică arată că pentru o casă cu două etaje, a cărei pardoseală este realizată din beton armat, este necesar să se plaseze o placă cu grosimea de 200 mm la bază. Dacă construcția casei este mai ușoară, puteți face cu o sobă de 150 mm. Important: aceste numere se aplică numai în cazurile cele mai simple cu sarcină minimă. Odată cu creșterea greutății casei și mărirea acesteia, crește grosimea dorită a plăcii. Când este cunoscut în prealabil că casa va fi exploatată pe tot parcursul anului, se recomandă efectuarea izolației.

Un strat de protecție termică se formează atât sub placă, cât și deasupra acesteia. Aceste materiale ar trebui, de asemenea, să fie considerate a face alegerea corectă. Protecția hidraulică în zonele în care apa subterană este separată de suprafața a 1 m de sol și mai mult se face într-un format simplificat. Dar cu un nivel ridicat de lichid din sol, această practică este contraindicată. Fiabilitatea și durabilitatea fundației plăcii depinde în mare măsură de cât de bine este executată perna de nisip sub ea.

La etaj este pietriș. Acest material împiedică concentrarea umidității sub talpa bazei. Apa deversată în adâncimi intră în stratul de nisip, prin care trece mai departe.În plus, masa de nisip oferă o distribuție uniformă a presiunii, stinge efectul forțelor de forță. Sub garajele în care mașina urmează să fie reparată (și nu doar depozitată), adâncimea de așezare a fundației este mai mare decât de obicei, iar complexitatea lucrului crește.

Cel mai adesea, în cadrul garajelor montat monolit placă plutitoare scheme. Este acceptabil pentru orice sol și în mod eficient suprimă distrugerea garajului atunci când se mișcă terenul. La fel ca în construcția casei, nu este nevoie să umpleți un șapă suplimentară. Aranjamentul încălzirii în pardoseală cu respingerea încălzirii clasice a radiatorului sau în plus față de acesta nu prezintă probleme particulare. Atenție: minoritatea structurii comparativ cu casa nu-i permite să fie considerată un obiect mai puțin semnificativ sau secundar.

Cum se calculează?

Calcule precise - credincioși constructori ajutători în orice caz. Pentru a determina dimensiunea clădirii ar trebui să fie, de conducere a mizelor în colțuri. Adâncimea fundațiilor plăcilor sub garaje variază de la 20 la 50 cm. În acest caz, precum și în construcția caselor și a altor structuri economice, zona poate crește dacă este echipată o zonă orb.Asigurați-vă că pre-calculați umplutura necesară pentru pietriș în grosimea și volumul materialului.

Se recomandă obținerea datelor empirice pentru calcularea proprietăților solului. Pentru a face acest lucru, săpa o groapă de 1,5 m adâncime; solul din acesta este estimat de nivelul de umiditate, de compoziția chimică și structurală, de densitate. În plus față de proprietățile substratului, este necesar să se țină seama de tipul de material de construcție, cea mai mare grosime a stratului de zăpadă, marca de ciment estimată. Cea mai fiabilă estimare este obținută cu ajutorul mai multor găuri sapate în locuri diferite, la aceeași distanță unul față de celălalt. Nu uitați de coeficientul de fiabilitate, care vă permite să creați o marjă de siguranță a structurii.

Un pas esențial în calcul devine determinarea acelei mase critice a bazei, peste care este probabil ca placa și clădirea însăși să se prăbușească sub sarcina creată. Atunci când se calculează grosimea dorită a plăcii peste 350 mm, trebuie să preferați banda sau piloții, deoarece baza monolitică va fi prea complicată și costisitoare pentru majoritatea cazurilor. Grosimea patului de nisip și pietriș poate varia de la 0,15 până la 0,6 m - toate determină proprietățile zonei și climatul tipic.Cu adâncimi de îngheț mai mari de 1 m, este recomandabil să faceți o pernă de 400-450 mm de nisip și 150-200 mm de piatră zdrobită. Protecția împotriva căldurii chiar și în regiunile sudice ale Federației Ruse nu poate fi mai mică de 0,1 m, iar în teritoriile din nord - de la 0,15 m (cu o creștere suplimentară a umidității).

Cum se construieste?

Este recomandabil să se toarne betonul în structura de fundație continuu, deoarece se recomandă să se comandă livrarea soluției finite. Acesta este de obicei plasat de la margini îndepărtate, iar atunci când amestecul este distribuit, acesta trebuie sigilat cu un vibrator. La 24 de ore după gol, suprafața de beton trebuie udată. Dacă temperatura aerului este ridicată, este acoperită cu un film și se umezește periodic. La turnarea fundației plăcii de beton cu propriile mâini, orice lucrare poate fi efectuată numai atunci când rezistența pietrei artificiale atinge 200% din nivelul maxim.

Structurile complexe și grele trebuie să aibă un suport echipat cu rigidizări. Șanțul care înconjoară fundația ar trebui să aibă o adâncime de 0,5 și o lățime de 0,45 m. Șanțul ar trebui să fie umplut în același fel ca groapa de fundație; neapărat efectuată armarea și manipularea. Umplerea unei cutii se face numai după terminarea acestor manipulări.Înainte de construcția de beton gazos sau alte locuințe ușoare pe soluri slabe sau suprasaturate cu apă, lista anchetelor atinge un maxim.

Instrucțiunea pas cu pas, pentru simplitatea sa, nu permite să se garanteze un rezultat decent dacă relieful terenului este complicat și structura solului este contradictorie. Într-o astfel de situație, este recomandabil să începeți cu pregătirea proiectului de către specialiști și este, de asemenea, de dorit să implicați cel puțin un constructor informat în lucrare. Auto-construirea este categoric inacceptabilă dacă apa se apropie de 1-1,2 m la suprafață. Dar chiar și într-un caz mai favorabil, se recomandă alegerea extrem de atentă a materialelor și a elementelor structurale.

Secvența generală de lucru privind tehnologia de construcție standard implică:

 • afișare perne;
 • instalarea cofrajului;
 • pregătirea barieră hidraulică;
 • tragerea de comunicații;
 • formarea cuștii de armare;
 • scurgere beton;
 • compactarea în masă cu vibratoare;
 • acoperind turnarea cu folie de plastic timp de aproximativ 5 zile;
 • structuri de cofrare de demolare;
 • finalizarea lucrărilor de hidroizolare;
 • finisarea conturului exterior al zonei orb.

Deși această decizie este considerată un buget, aceasta nu afectează caracteristicile de calitate. Este foarte important să nu umpleți groapa cu ciment de înaltă calitate, ci să vă gândiți și la caracteristicile armăturii. În cazul în care acesta este slab legat sau neprotejat, există riscul ca un astfel de element pur și simplu să nu perceapă forța de îndoire și să nu egaleze stresul rezultat. Din acest motiv, ceea ce este important, majoritatea structurilor de pe fundația plăcii nu reușesc. Atunci când lucrarea însăși cu privire la formarea unui suport pentru o casă sau o altă clădire este finalizată, merită să faceți un drenaj și o zonă orb.

Erori în aceste două elemente vor duce rapid la degradarea fundației însăși. Umplerea crăpăturilor și defectelor emergente va fi inutilă, deoarece motivul pentru care vor continua să acționeze. Puterea de strivire a înghețului și a umezelii, atunci când este combinată, va deteriora ușor plăcuța de fundație. Potrivit profesioniștilor, este necesar să se marcheze contururile pe teren imediat după înlăturarea stratului superior. Dacă punctele de referință și punctele necesare sunt uitate, vor apărea în mod inevitabil greșeli grave.

Țeava pentru sistemul de drenaj este afișată într-o scurgere specializată în afara amplasamentului.Pentru a compacta solul, se recomandă să invitați un patinoar sau altă mașină grea. Manipularea manuală și chiar utilizarea mecanismelor electrificate nu dau întotdeauna un rezultat acceptabil. În zonele umede excesive se recomandă să se toarnă o coajă de pietriș subțire din fracțiunea fină a pietrei. Impresionându-l în pământ, ei realizează o astfel de introducere încât chiar și trecerea în pantofi cu călcâi nu lasă semne vizibile.

După umplere, de obicei, expuneau textile geologice. În locul opțiunii de drum, experții recomandă o varietate mai densă de materiale care cântăresc 0,15-0,2 kg pe 1 km. a se vedea raza de pânze pe fiecare alte este de până la 200 mm. Capsele, folosite cu un capsator de construcții, ajută la evitarea schimbărilor textile atunci când se depozitează pe un strat de nisip. Pentru a vă deplasa în centrul carierei, puneți un trotuar.

Podeaua de pietriș este realizată din pietricele, stratul de fracție mică este înlocuit de o stivuire mai mare. Pentru impermeabilizare se folosește un material din sticlă-ruberoid sau alt material rulant. Cârpele sale se fixează aproximativ la 100 mm. Pentru cusăturile nu sunt divergente sub acțiunea "laptelui de ciment", utilizați masticul de bitum.Consolidarea colțurilor în panourile de cofraj se face prin fixarea orizontală a distanțierelor. Porțiunile exterioare ale impermeabilizării se eliberează ușor pe pereții plăcilor și se atașează în timp.

Amploarea fundației pe soluri slabe se efectuează în două straturi, al doilea grup de tije este amplasat în jurul perimetrului, distanța este menținută la 3-3,5 cm. Nu este recomandat să aducem armarea mai aproape de suprafețele superioare și inferioare ale plăcilor mai mult de 40-50 mm. Mai subțire placa, marca mai durabilă de beton pentru a lua. Constructorii experimentați recomandă achiziționarea tuturor materialelor de construcție direct la întreprinderi, deoarece fiecare intermediar nu este doar un preț suplimentar, ci și un risc de pierdere de calitate. Este impractic să se mărească grosimea fundației dincolo de măsură, ar fi mai corect să se introducă plastifianți în amestec, ceea ce ajută la evitarea delaminării accelerată.

Pentru a reduce costul de funcționare a casei și a prelungi durata de viață a acesteia, se recomandă încălzirea subsolului cu vată minerală. În același timp, se efectuează o serie de lucrări care trebuie să fie bine cunoscute. Potrivit statisticilor, partea de subsol a subsolului reprezintă până la 15-20% din pierderile de căldură, iar dacă restul locuinței nu este complet izolat, acest procent este chiar mai mare.La ridicarea materialului de izolație, acestea sunt ghidate nu numai de conductivitatea termică scăzută, ci și de protecția fiabilă de a se uda. Cea mai bună modalitate de a satisface cerințele plăcilor speciale și de acoperire prin pulverizare.

Vata minerală poate fi aplicată, dar va trebui să aibă grijă de acoperirea suplimentară a acesteia. Încălzirea capacului în interior și în exterior se realizează utilizând o tehnologie identică. Trebuie să alegem una sau cealaltă. Atunci când partea de subsol a fundației este izolată din exterior, bariera de vapori este precedată de o barieră de vapori și, dacă lucrarea merge din interior, este creată mai întâi protecția hidraulică. Există o diferență în ceea ce privește finisarea finală - în interiorul acestora se folosesc foi de gips carton, numai granit ceramic și plăci rezistente la umezeală sunt acceptabile din exterior.

Vata minerală la izolarea subsolului ar trebui să aibă un nivel de permeabilitate a vaporilor de apă de cel puțin 0,5 mg pe minut. Atunci când se creează un strat de tencuială peste lână, densitatea minimă admisibilă este de 0,15 kg per 1 cu. Se recomandă să se ia numai pentru izolații materiale testate în timp, producători bine-cunoscuți. Nu uitați de pericolul pentru sistemul respirator și de necesitatea de a vă proteja mâinile.Lucrul cu izolația vată ar trebui să fie în haine strânse, impermeabile.

Montarea straturilor izolatoare este necesară numai pe suprafața pregătită. Ele curăță bine și elimină chiar și cele mai mici defecte. O diferență de înălțime de 1 cm va perturba în mod inevitabil densitatea ambalajului. Dar abaterile mai puțin pronunțate vor face munca mai dificilă. Alinierea zidurilor subsolului este adesea realizată din tencuială de ghips. Nevoia de astfel de lucrări va ajuta la evaluarea nivelului de construcție.

Pentru a servi mult timp fundației, ar trebui să acordați atenție unui astfel de moment ca picior. Cea mai importantă funcție este aceea de a preveni scurgerea soluției lichide. De asemenea, umiditatea din șapa înglobată va fi distribuită uniform, baza nu se va sparge exact. Va fi posibilă reducerea consumului soluției, reducerea susceptibilității plăcii turnate în apele subterane.

Amplasarea molozului nu poate fi considerată o metodă sigură. Motivul este rigiditatea scăzută, care nu permite efectuarea lucrărilor ulterioare într-o manieră calitativă. Această problemă se manifestă numai în construcția de case. Pentru hambarul de uz casnic, atelierul de stradă, foișor sau o baie mică nu există nici o diferență.Proprietățile îmbunătățite de impermeabilizare se realizează cel mai bine prin bitum. Materialul de acoperire și materialele din polietilenă protejează fundația de umiditate mai rău.

Podeaua de nisip este optimă în primăvara și toamna, când se schimbă solul.

Parametrii exacți ai fundației și tipul stratului sunt selectați luând în considerare:

 • tip de substrat;
 • activitate seismică la o anumită locație;
 • construirea unui teritoriu adiacent.

Pentru fundațiile din plăci și benzi, în multe cazuri soluția cea mai fiabilă nu este dărâmături sau chiar nisip, ci un cadru de armare durabil din beton. În acest scop, de obicei, luați varietăți de calitate scăzută ale soluției. Rezistența necesară este atinsă deja pentru un strat de 100 mm, cu excepția cazului în care există o circulație activă a apelor subterane. Atunci când se detectează o astfel de circulație, acesta trebuie aplicat peste perna de nisip pentru filmele rezistente la umiditate. O cușcă de armare cu o dimensiune a celulei de 600x600 mm este amplasată suplimentar pe partea superioară a acestora.

Sfaturi

Marca de beton pentru stratul de bază al fundației, spre deosebire de căptușeala pentru aceasta, trebuie să fie foarte ridicată. Pietrele extrem de slabe ale solului, indiferent cât de greu este, ar trebui să încercați să eliminați complet.Dacă excavatorul undeva a săpat mai adânc decât este necesar, este imposibil să umpleți săpăturile cu solul extras. Numai nisipul care nu permite construcția să se stabilească este potrivit pentru aceasta. Canturile de drenaj pentru lichide sunt sapate in avans, avand in vedere ce fel de diferenta de inaltime este creat.

Despre regulile de calcul și construirea fundației plăcii, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor