Fundația de reparații: opțiuni de reconstrucție și modalități de a îmbunătăți

 Fundația de reparații: opțiuni de reconstrucție și modalități de a îmbunătăți

Construcția oricărei construcții de capital începe cu fundația. Dacă este greșit să se așeze, atunci proiectul fortăreașului va fi amenințat și, în curând, va începe să se tulbure. Problemele cu fundația pot fi din mai multe motive, dar este important să le identificați și să le rezolvați în timp, altfel poate fi periculoasă pentru viața celor care vor fi într-o casă de urgență.

Cauze de distrugere

Orice casă construită pe fundație poate servi o perioadă lungă de timp, dar în unele cazuri, funcționarea ego-ului poate fi redusă semnificativ dacă se constată fisuri la bază.Începutul distrugerii poate duce la fisuri pe pereți, care, la rândul lor, pot provoca o prăbușire completă a structurii.

Pentru a împiedica acest lucru, este important să răspundeți în timp la orice schimbări în fundație, mai ales când vine vorba de vechea structură.

Dacă sunt detectate fisuri, este necesar să se urmărească dinamica creșterii lor. Dacă este, atunci este necesar să interveniți urgent și să reparați zona cu probleme. Dacă crăparea a fost o singură dată și nu se mișcă, este suficient să o elimini și în viitor nu va mai fi nici o problemă. Cea mai ușoară modalitate de a afla despre natura pagubelor este cu ajutorul balizelor de gips: ele sunt suprapuse la locul potrivit peste crack, apoi se așteaptă câteva zile. După două sau mai multe zile, puteți evalua rezultatul - dacă farul este intact, atunci totul este în ordine, sunt necesare reparații cosmetice.

Dacă daunele sunt grave și există pauze de baliză, atunci este important să reveniți urgent la restaurarea aspectului normal al bazei sub casă.

Plaster baliză

Pentru a preveni repetarea unor astfel de situații, este totuși necesar să se determine de ce a început distrugerea fundației și ce motiv a influențat acest lucru. Factorii cei mai probabili sunt mai mulți.

 • Creșterea masei clădirii, care a fost inițial mult mai mică. Toate tipurile de prelungiri, organizarea celui de-al doilea etaj sau mansardă pot adăuga greutatea pe care temelia nu este gata să reziste.
 • Mișcarea pe teren datorită fenomenelor naturale. Căldura de vară, ploile toamnei de primăvară și răcelile de iarnă determină o creștere și o diminuare a dimensiunii solului, care din an în an afectează fundația și, mai devreme sau mai târziu, o pot denatura grav.
 • Problemele asociate cu încălcarea sistemului de impermeabilizare, care ar trebui să fie întoarsă în timpul formării fundației.
 • Situații de urgență datorate utilizării comunicațiilor. Aceasta poate fi o ruptură a conductei cu apă sau canalizare, care va permite unei cantități mari de lichid să acționeze la baza casei, distrugând-o.
 • Apa subterana, care poate fi prea mare. Nu a studiat caracteristicile solului și a apei subterane care se află sub el, este posibilă construirea unei case într-o zonă necorespunzătoare, care va cauza distrugerea rapidă a structurii. Pentru a evita acest lucru, puteți petrece sistemul de drenare sub fundație, dar trebuie făcut înainte de începerea construcției.
Creșteți masa clădirii
Fundatia hidroizolatie
Ruptura cu apă
a apelor subterane

  Impactul solului pe care se află clădirea este cel mai important pentru integritatea casei, dacă fundația interacționează cu solul înghețat, atunci în timpul perioadei de dezghețare dimensiunile sale se vor schimba, ceea ce va afecta negativ fundamentul clădirii. substanțele agresive sunt aruncate, ele afectează solul, afectează negativ betonul din care se formează fundația, slăbind-o și ducând la formarea fisurilor.

  Pentru a evita acest lucru, este necesar nu numai să se elimine sursa de contaminare a solului, ci și să se schimbe solul în jurul casei și să se întărească fundația cu zidărie, care are un strat de material de acoperire între vechiul produs și noua parte a bazei clădirii.

  Este posibilă întărirea zonei problematice cu ajutorul fundației prefabricate din beton armat, care va deveni un strat protector și de ceva timp va fi capabil să reziste tuturor atacurilor cauzate de factori externi care au fost dezastruoși pentru produsul vechi. Pentru a nu repeta aceleași probleme, este recomandabil să încercați să minimalizați factorii nocivi care există în apropierea casei.

  Defectele obișnuite

  Datorită diferitelor efecte în subsol pot apărea defecte de o natură foarte diferită.

  • Un impact intensiv asupra unei părți a fundației unei clădiri poate duce la o exploatare sporită a uneia dintre secțiuni, ceea ce va duce la o deteriorare mai rapidă. Acest lucru se poate aplica clădirilor din lemn, de exemplu, o baie sau o saună, care este adesea folosită.
  • Dacă fundația clădirii este construită din coloane de cărămidă, impactul solului însuși poate destabiliza. Există un sol care, datorită diferenței de temperatură, se umflă puternic, ceea ce determină suporturile să reziste la sarcini grave, pe care nu le pot face față și nu se pot răsuci. Schimbările în distribuția încărcăturii pe bază vor fi cauza apariției active a diferitelor tipuri de defecte.
  • Eșecul unei părți a fundației, care apare din cauza încălcării normelor de construcție a bazei sau de construirea acesteia Dacă nu este corect să formați baza casei sau dacă nu aplicați tehnologiile necesare, atunci nu trebuie să vă așteptați la o durată de viață lungă și foarte curând vor începe problemele.
  • Influența precipitațiilor asupra fundației cetății este de importanță majoră.De obicei, această parte a casei este ridicată astfel încât să fie aproape complet în pământ, dar dacă o parte semnificativă se află la suprafață, atunci va trebui să contacteze aerul, soarele și umiditatea sub formă de precipitații. Impactul deosebit de acut al resurselor naturale este resimțit dacă structura a fost inundată în sezonul de iarnă, în acest caz este important să nu se permită o perioadă lungă de așteptare a fundației. Imediat ce devine durabilă, trebuie să începeți să construiți o casă sau cel puțin să construiți un adăpost care să nu permită factorilor externi să afecteze materialul de bază.
  • Atunci când se pun bazele blocurilor FBS, este posibil să se detecteze zonele problematice dacă procesul de construcție a fundației a fost făcut incorect. Unul dintre blocuri poate începe să se prăbușească, ceea ce duce la o încărcare neuniformă asupra celorlalte, iar structura devine complet fragilă.
  • În cazul în care baza de sub casa este făcută din cărămizi, ei pot, de asemenea, fisura sau colaps din cauza mai multor motive de mai sus.

  În acest caz, este important să găsim un loc problematic și să îl consolidăm, dar nu mai puțin important este căutarea cauzelor unei astfel de probleme, ceea ce va face posibilă evitarea repetării acestei situații.

  • Pentru clădirile ridicate pe piloți, există posibilitatea de a împinge aceste structuri. Motivul poate fi umflarea solului, care în timpul primului an de la construirea clădirii destabilizează suporturile. Este important să controlați acest proces și să urmăriți cât de multe susțin o casă.
  • Caracteristicile de deformare ale fundației pot avea o serie de motive, printre care: o mică zonă de susținere a fundației; înmuierea în stare de urgență a solului în jurul bazei; mare greutate a fundației însăși; construirea unui suport sub casă pe acele soluri care sunt puternic îngustate de diverse fenomene naturale.
  • Deformarea pereților subsolului poate să apară din motive precum rezistența redusă a structurii zidăriei; încărcătura de suprafață, care se află în apropierea clădirii viitoare; umflarea solului din înghețuri cu deformări semnificative ale solului care afectează fundația.
  • Procesul de stratificare a zidăriei se poate face din motive precum legarea zidăriei a fost făcută incorect sau nu a fost făcută deloc; scăderea indicilor de rezistență datorită funcționării pe termen lung, expunerea frecventă la umiditate; alte influențe agresive; supraîncărcarea structurii, care va fi un suport pentru casă.
  • Probleme cu suprafața laterală a bazei pot apărea atunci când factorii negativi influențează partea exterioară a structurii; prezența impermeabilizării de calitate slabă sau deloc.
  • Golurile de fundație în înălțime, care pot apărea datorită faptului că solul se umflă puternic de efectele înghețului. Dacă există vreo încălcare a caracteristicilor tehnologice în fundația de sub casă, atunci astfel de probleme nu pot fi evitate.
  • În cazul în care greutatea fundației este prea mare, pot apărea fisuri în placa subsolului sau în timpul construcției sa pus o armătură cu un diametru mic.

  Dacă sa observat că casa sa scufundat, atunci merită să căutați cauza în fundație, deoarece nivelul clădirii față de nivelul solului va depinde de starea sa. Defecțiuni minore - atunci când baza din clădire este doar puțin arsă, caz în care este necesar să se întărească partea exterioară și să se analizeze motivele care au avut rezultate negative. Atunci când există deja un gol în structură, atunci este necesar să acționați imediat, deoarece daune mai grave vor începe mai târziu, dacă nu vor fi oprite la timp.

  Când vine vorba de probleme cu întemeierea unei case din lemn, unde au apărut zone problematice între baza și prima coroană, este mai bine să le tratezi cu ajutorul amestecurilor bituminoase.

  Oricare ar putea apărea probleme cu clădirea și fundația pe care se află, merită să analizați cu atenție obiectul pentru a putea lua măsurile adecvate de reparație.

  Diagnosticarea daunelor

  Cele mai frecvente cauze ale deteriorării fundației clădirilor sunt precipitațiile, apa subterană și înghețarea. În plus, există mai multe motive mai specifice:

  • încălcarea integrității stratului de impermeabilizare în timpul transformărilor de deformare în structura însăși;
  • încălcarea proprietăților de impermeabilizare, care sunt observate cu utilizare prea lungă;
  • instalarea necorespunzătoare sau impermeabilizarea unor funcții inadecvate;
  • fisuri ale stratului de acoperire al subsolului datorită utilizării materialelor rezistente la îngheț pentru acest produs;
  • nivel înalt de apă subterană, care se situează la un nivel inacceptabil, care nu a fost stabilit ca permis în timpul perioadei de construcție;
  • distrugerea patului de sol lângă clădire sau utilizarea de impermeabilizare prea adânc,mai ales dacă nu există un al doilea strat lângă bază.
  Fundatia hidroizolatie
  Crăpăturile sunt îndoite
  Masă mare de apă
  Distrugerea solului

  Pentru a face față acestor daune, trebuie să faceți o nouă hidroizolare sub clădire pentru a înlocui una care nu-și mai poate îndeplini funcțiile în mod corespunzător.

  Pentru a face acest lucru, o gaură cu înălțimea mai multor cărămizi este organizată în subsol, unde sunt așezate două straturi de impermeabilizare, după care cărămizile sunt returnate pe amplasament.

  Dacă există o distrugere a fundației din beton, atunci motivul principal este leșierea alcalinilor sau distrugerea materialului în sine. În plus, motivele pot fi:

  • efectul apei prea moi cu alcaline;
  • prezența apei în apropierea betonului cu sare.

  Pentru a elimina astfel de probleme, este necesar să se reducă la minimum numărul de elemente care afectează negativ construcția apei folosind urechea sistemului de drenaj. În continuare, trebuie să restabiliți ceea ce a suferit și să protejați structura de repetarea aceluiași impact negativ. Căutați excavația solului până la fundația fundației, curățarea zonelor afectate și utilizarea mortarului de ciment-nisip ca strat de protecție.În plus, nu interferează cu cămașă cu cărămizi, care au fost impregnate cu bitum, iar materialul de acoperiș cu mastic de asfalt. Când lucrările sunt finalizate, săpăturile sunt umplute cu lut gras.

  Distrugerea fundației din beton

    În ceea ce privește temelia cărămizii, motivele pentru separarea unei astfel de structuri pot fi:

    • zidărie fără ligatură;
    • indicatorii slabi ai puterii produsului;
    • supraîncărcarea structurii, dacă casa a fost finalizată.

    Pentru a elimina aceste dezavantaje, puteți extinde fundația sau transfera o parte a încărcăturii cu ajutorul unor grinzi la distanță, ceea ce va ajuta la restabilirea fundației.

    Pot exista, de asemenea, lacune structurale în înălțime care apar datorită înghețării solului.

    Pentru a repara acest lucru și pentru a evita repetarea în viitor, trebuie să înlocuiți solul greșit cu cel corect, care nu se va comporta agresiv în timpul unei schimbări meteorologice. O acțiune importantă va fi procesul de restaurare a zonei orb, care poate fi izolată. Dacă este necesar, este posibilă echiparea canalelor de drenaj pentru a scurge excesul de umiditate. Sinele trebuie să fie umplut cu material de drenaj.

    Zonele orb pentru fundație
    Fundația de drenaj

    Dacă există fisuri în placa subsolului sau procesul de contracție este neuniform, atunci motivele pentru aceasta pot fi:

    • raportul dintre dimensiunea bazei piciorului fundației a fost ales incorect;
    • subsol îngust;
    • greutatea mare a bazei pe care nu a fost proiectată, datorită extensiilor;
    • capacitate redusă de susținere a fundației datorită contactului constant cu umiditatea.

     Pentru a elimina astfel de daune, trebuie să vă consolidați baza sub casă cu creșterea acesteia. Este important să eliminați toate daunele, pentru a efectua apoi lucrări de reconstrucție a pereților clădirii, pe care apare adesea fisuri mici sau mari. A face acest lucru pentru a consolida fundație nu are sens.

     În ceea ce privește fundația de piatră, poate exista o separare a zidăriei și pierderea de pietre întregi, care este tipică pentru fundația de deșeuri. Pietrele însele pot fi distruse, ceea ce implică deformarea soluției care le-a ținut. Pentru a rezolva această problemă, trebuie să găsiți un loc de distrugere și să efectuați o serie de măsuri de restaurare care vor readuce zidăria la locul ei și măsurile de protecție vor împiedica distrugerea repetată.

     Metode de recuperare

     Reparația fundației se poate face cu propriile mâini, chiar dacă esența lucrării este destul de complexă și necesită cunoașterea anumitor reguli. În primul rând, trebuie să înțelegeți cât de activ este distrugerea și, în funcție de aceasta, alegeți opțiunea de a restabili structura. Aceasta va necesita impunerea de benzi de gips care, după solidificare, vor putea clarifica toate nuanțele. În cazul unei fisuri cu o astfel de căptușeală, este necesar să se efectueze o reparație imediată a fundației, astfel încât distrugerea să nu meargă pe pereții clădirii. În cazul în care tencuiala a rămas în loc și nu a primit nici un prejudiciu, atunci tot ce este necesar este de a elimina fisurile prin efectuarea de măsuri cosmetice.

     Puteți umple golurile cu mortar de ciment, care va menține întreaga structură de ceva timp, dar mai devreme sau mai târziu va trebui să efectuați o schimbare de sprijin.

     Dacă poți să faci fără ea, atunci turnarea va fi cea mai bună opțiune, deoarece poate fi realizată fără a ridica clădirea sau cu alte acțiuni mai grave cu suportul. Pentru acele situații în care distrugerea a început peste tot, este necesară reconstrucția întregii fundații. Pentru a face totul corect, aveți nevoie de o instrucțiune pas cu pas în care este indicată succesiunea corectă a acțiunilor.

     • Săparea bazei clădirii se realizează cu ajutorul unor lopeți, cu care părți ale solului sunt eliberate de la sol adiacent fundației. Este important să faceți un tunel cu un unghi de 35 de grade.
     • Suprafața pe care se va efectua restaurarea trebuie să fie complet lipsită de orice contaminare. Este necesar să scoateți materialul vechi și să curățați bine toate fisurile.
     • Tratarea zonelor problematice cu grund profund, care ulterior va ajuta la un contact mai bun cu cimentul.
     • După toate activitățile efectuate, este necesar să se execute găuri în fundație, care trebuie să treacă prin bază și să fie amplasate la o distanță de 60 cm una de cealaltă. Pentru efectul optim, trebuie să faceți mai multe rânduri de astfel de găuri, de la două la patru.
     • Următorul pas este de a utiliza ancore, pe care armarea este sudată. Astfel, puteți obține un cofraj de calitate, care va fi o acțiune ulterioară. Este important să se aplice un amestec anti-coroziune la îmbinările de armare, pentru ca produsul să reziste mai mult.
     • Pe armătură, trebuie să instalați o grilă care poate fi făcută independent sau este selectată o versiune mai simplă a lanțului. Pe suprafața sa sunt organizate straturile izolatoare și impermeabile. Astfel de măsuri reduc impactul factorilor adversi și un subsol întărit sub casă durează mult mai mult.
     • În organizarea de impermeabilizare, puteți utiliza un film simplu, care este utilizat în amenajarea de drenaj, precum și în construcția de canalizare, și mastic va ajuta să-l asigurați în siguranță.
     • Următoarea etapă implică turnarea cofrajului utilizând o soluție de beton. Pentru a salva o parte din soluție, puteți adăuga pietre sau resturi la aceasta.
     • În așteptarea momentului până când zona restaurată este complet uscată, atunci puteți îngropa totul.

     Dacă aveți nevoie pentru a repara fundația unei case vechi din lemn sau panouri de construcție, atunci trebuie să utilizați o tehnică diferită.

     Ce sunt doar două opțiuni de acțiune potrivite:

     • ridicarea bazei și instalarea acesteia pe un design nou;
     • schimbarea fundamentală completă.

     În cazul în care fundația clădirii este echipată cu șanțuri de șurub, repararea acesteia va avea loc într-un mod special.

     1. O casă de lemn instalată pe această bază poate fi pur și simplu ridicată și reparată, dar este important să o faceți corect. Nu trebuie să tragi toată casa imediat, trebuie să faci acest proces în părți.
     2. Primul lucru de care aveți nevoie pentru a deschide solul lângă un suport, în timp ce aveți la locul suporturilor de țeavă sau o cric.
     3. În cazul unei piloți, mortarul de ciment-var, care trebuie turnat sub zona orb, va fi cea mai bună soluție pentru muncă.
     4. După solidificarea unei grămezi, puteți continua să lucrați cu cea de-a doua. Este important să efectuați lucrări de reconstrucție pe o singură grămadă și nu mai mult.
     5. După aceasta, puteți completa un cofraj suplimentar sau puteți pune un ferăstrău în partea de jos a coloanelor.

     Există o altă versiune a reconstrucției unor astfel de terenuri, care implică utilizarea de plasă de armare, adică coroanele, care sunt plasate peste tot și sunt sudate. Orice domeniu problematic poate fi modificat, principalul lucru fiind acela de a afla cum să conducă procesul în sine, fără a încălca legile sale de bază.

     Consolidarea fundației

     Deoarece fundația este structura principală care ține clădirea în întregime pe ea, statul ei trebuie să fie întotdeauna complet,fără încălcări semnificative ale prejudiciilor și integrității, în caz contrar ar provoca probleme cu mult mai serioase. Sunt sedimente sau fisuri grave care pot provoca distrugerea parțială sau completă a unei clădiri și dacă aceasta este rezidențială, atunci este un mare pericol pentru oamenii care o locuiesc.

     Deoarece instalarea fundației sub clădiri a fost folosită de foarte mult timp, ei au învățat de asemenea cum să facă față problemelor care pot apărea. Principiul este acela că o nouă este așezată în jurul bazei vechi, care o întărește și o împiedică să se prăbușească în continuare. Principalele etape ale acestei lucrări sunt reduse la mai multe acțiuni.

     • Săpând pământul în colțurile casei, în locul unde este fundația. Este important ca aceste gropi să fie pătrate. Adâncimea și lățimea găurii trebuie să fie de metri pe metru. Este important să se adâncească cel puțin o jumătate de metru mai jos decât structura existentă care trebuie restaurată.
     • Producția de cuști de armare, care ar trebui să fie la fel de mult ca unghiurile din casă. Dacă problemele sunt grave, este mai bine să folosiți armarea pe toată lungimea peretelui clădirii.
     • Următoarea etapă este instalarea structurilor metalice în găurile excavate și turnarea acestora cu beton.

     Este important să alegeți un brand pentru soluție, care să garanteze cea mai mare rezistență a structurii finite.

     Este de dorit ca procesul de săpare să fie consistent, iar lucrările ar trebui efectuate în etape, astfel încât zonele deschise să nu intre în contact cu mediul prea mult timp, ceea ce le va afecta în mod negativ. De îndată ce groapa umplute cu beton sa uscat, este posibil să se înceapă lucrul din al doilea unghi, este important să se verifice starea bazei pe care va depinde integritatea fundației.

     În ceea ce privește casa din lemn, este mult mai dificil de a lucra cu ea. Problema este că coroana unei astfel de clădiri de multe ori putrezeste și se prăbușește, ceea ce împiedică foarte mult procesul de restabilire a fundației. Înainte de a începe să lucrați cu fundația, este necesar să înlocuiți casa de busteni în partea de jos a casei private, astfel încât clădirea finalizată să poată rezista unor lucrări de reparații ulterioare și după aceea a servit timp de mulți ani.

     Dacă există lucru pentru a consolida baza unei case de lemn din țară, atunci este important să aveți o secvență clară de acțiuni.

     • în primul rând va trebui să dezasamblați baza caseicare va fi începutul activității de consolidare a întregii structuri.Este necesară dezasamblarea parțială a fundației în zona jurnalului inferior pentru a avea acces la plăcile care vor fi înlocuite. În partea în care lemnul putred este în contact cu cel normal, va trebui să faceți o tăietură de fierăstrău.
     • A doua etapă implică desfășurând acțiuni de reconstrucție în jurul perimetrului casei. După înlocuirea părții din lemn a clădirii, este necesară reînnoirea și dezasamblarea elementului de fundație. Numai după ce o parte este complet gata, puteți trece la peretele următor. În această secvență lucrarea merge. Înlocuirea coroanei unei case din lemn nu este o sarcină ușoară, deoarece trebuie să eliminați câte două rânduri, instalând un nou copac în locul lor, impregnând-o cu o compoziție care va servi ca protecție împotriva tuturor influențelor negative și a stratului de impermeabilizare pentru protecție suplimentară.
     • Următoarea etapă implică case de descărcare, pentru care este necesar să scoatem din casă tot ce este greu în el. Acest lucru se face pentru a putea consolida fundația în condiții relativ confortabile. Dacă este posibil, este mai bine să extrageți din clădire chiar și o ușă cu o podea cu o greutate totală considerabilă.
     • Activitățile de deschidere a fundației, presupunând să săpați găuri care vor fi așezate la o distanță de doi metri unul de celălalt, iar în ele să plaseze canale, dar puteți folosi grinzile I. Cu aceste structuri, puteți ridica casa la înălțimea la care puteți consolida calitativ fundația.

     Suporturile pe care se află casa sunt ridicate temporar, iar în acest moment se desfășoară toată lucrarea principală, după care casa cade și totul se întoarce la locul ei.

     Indiferent de problemele asociate cu integritatea fundației, acestea trebuie abordate și realizate în timp util și corect.

     Cu privire la tehnologia de reparare a fundației, consultați următorul videoclip.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor