Fundația pilonului: calculul și realizarea propriilor mâini

Începutul construcției este construcția structurii de susținere sub casă. Adesea, deoarece fundația sa servește pe stâlpi. Orice dezvoltator responsabil este obligat să știe exact cum se efectuează o astfel de activitate - cel puțin în scopul controlului complet al activității echipelor angajate.

Ce este?

Este clar că baza coloanei este un set de suporți care se află separat unul sub altul sub structură. Va fi mai ușor să înțelegeți ce înseamnă acest tip de construcție a fundației dacă comparați caracteristicile sale cu tipul de suport pentru o casă care este cel mai aproape de aspect. În ambele cazuri, în loc de bază monolitică, există puncte de referință separate.

Dar diferența este încă acolo:

 • grămada poate pătrunde în sol până la 5 m, în timp ce polul nu este atât de adânc îngropat;
 • stâlpii sunt sprijiniți numai pe talpă, iar piloții sunt încă ținuți de fețele laterale;
 • aproape întotdeauna pentru o structură cu parametri comparabili, secțiunea pilonului este inferioară diametrului pilonilor;
 • există o anumită diferență în utilizarea lor.

Caracteristicile comune sunt geometria secțiunii (cerc sau pătrat), selectarea suporturilor separate și (opțional) o grilă. Principalele aplicații ale suporturilor coloanei:

 • clădiri cu o singură etapă de caracter industrial și public (necesită pilonii cei mai masivi);
 • case de case;
 • case care combină rama și scutul;
 • cherestea și case de lemn;
 • diverse elemente de închidere.

Caracteristici și specificații

Pentru a face fundația pe stâlpi să îndeplinească cu adevărat sarcina, este necesar să aveți grijă de o serie de puncte importante, inclusiv cofrajele. Conform reglementărilor oficiale, în locul cofrajului de protecție se poate folosi o selecție de țevi din plastic rezistent sau azbociment. O astfel de soluție este adesea mai convenabilă. În ciuda similarității externe cu piloții plictisiți, este absolut imposibil să se utilizeze materialul de acoperire pentru cofraje.

Deoarece ieșirea de sub linia de congelare nu este garantată, este necesară umplerea stâlpilor cu substanțe nemetalice. Rolurile materialului de acoperiș nu pot asigura duritatea necesară și protecția împotriva pătrunderii apei. În orice caz, trebuie să se organizeze accesul neîngrădit la locul unde se extinde polul. Șanțurile pregătite trebuie să fie acoperite cu nisip și moloz, iar picioarele trebuie să fie turnate.

Pentru a extinde suprafața utilizată pentru suport, blocul polar este extins în detrimentul plăcilor, care trebuie să aibă în mod necesar un cofraj.

Atunci când conductele de polietilenă sunt utilizate ca un cofraj pentru construcția clădirii, este permisă utilizarea tehnologiei plictisitoare fără săpături. Wells sunt pregătite, talpa exterioară este extinsă folosind un instrument special. Dar, totuși, structura clasică a bazei coloanei presupune pregătirea treptată a tălpii plăcii.

Izolație hidraulică realizată în 2 sau 3 straturi., completată cu cusături de etanșare cu mastic. Cofrajele tradiționale sub formă de scuturi sunt considerate soluția cea mai practică și mai sigură.În orice caz, cofrajul trebuie fixat astfel încât să nu se deplaseze lateral. Gura este făcută cu 200 mm mai mare decât diametrul exterior al țevii.

Pentru a compensa instabilitatea geometriei pilonilor, în ultima etapă a ciclului zero se produce o legare dură. Rostverk poate fi făcut deasupra solului, în urma sau cu adâncirea. Grinzile trebuie să se afle la o distanță de 70-150 mm față de sol, cifra exactă fiind determinată de concentrația de argilă în sol.

Gândindu-se la fundația coloanei dispozitivului, este foarte important să nu uităm de recomandările conținute în GOST și SNiP. Standardul de stat permite construirea fundațiilor similare cu și fără grilă. Soiul încastrat este considerat a fi mai stabil și mai stabil, deoarece părțile inferioare ale suporturilor sunt mai adânci decât terenul îngheață de obicei. Prin urmare, coloanele nu vor suferi presiuni în timpul perioadei de îngheț.

Pătrunderea redusă este permisă în timpul lucrărilor de construcție în zona centrală a Federației Ruse.

În conformitate cu standardele oficiale, se recomandă scoaterea terenului de 0,2 m mai adânc decât linia de îngheț în timpul construcției fundațiilor, cu adâncime superficială pe solul de călire cu strat intermediar argilos.

Din partea inferioară a locașului, spațiul este umplut cu nisip de o fracțiune mare, aducând masa la cel mai de jos punct al stâlpului. Masele de nisip trebuie să fie bine amortizate după umectare. Tehnologia prevede că o fundație cu adâncime superficială este construită luând în considerare masa structurii și secțiunea transversală a stâlpilor. Acești indicatori afectează distanța dintre stâlpi. Dar, în orice caz, mai puțin de 150 și mai mult de 300 cm nu ar trebui să fie.

Dacă cofrajul este fabricat din țevi din plastic sau din rulouri de material de acoperiș, puteți economisi o mulțime. Va fi necesar să efectuați umplerea în etape, producând o umplere paralelă a țevii formate. Această tehnică evită extinderea diametrului în proces. Amenajarea cofrajelor rotunde nu trebuie să fie mai puțin atentă decât atunci când se utilizează structuri pătrate sau scuturi.

Perimetrul centurii de întărire a structurii nu se poate extinde dincolo de conturul său, în plus, metalul este scufundat în beton cu 15-20 mm.

Pregătirea fundațiilor pilonului cu grile se face în mod necesar cu retragerea barelor de armare longitudinale pentru părțile superioare ale coloanelor la 0,25 - 0,35 m. Disponibilitatea coloanelor nu vine înainte de 5 zile (pe vreme uscată și caldă). Dacă precipitațiile cade sau este relativ rece în exterior, se recomandă să așteptați 20-25 de zile. înainte de a scoate cofrajele. Pentru întărire se recomandă utilizarea numai a barelor de oțel. În secțiunea longitudinală acestea trebuie să corespundă clasei AIII și să aibă un diametru de 1,2-1,6 cm. Dacă se va întări secțiunea transversală, este recomandabil să se ia o bară cu o latură netedă de 0,6 până la 0,8 cm.

Atunci când creați o centură de armare, se recomandă utilizarea numai a unui fir de oțel special. Chiar și lucrările de sudură cele mai profesioniste agravează caracteristicile metalului și coboară bara de rezistență.

La instalare rotunjite de armare ar trebui să fie făcute din trei tije longitudinale, a căror margini sunt plasate la o distanță de 0,15 până la 0,2 cm. Suporturile pătrată sunt armate cu patru tije. Conform standardelor GOST, suprafața plăcii de bază trebuie să fie mai mare decât suprafața bazei coloanei.

Nu este categoric permisă aprofundarea capacelor în pământ sau îndeplinirea acestora cu suprafața.

Este doar necesar să se înceapă mișcarea sezonieră a solului, deoarece întreaga structură, indiferent de cât de puternic beton este folosită, indiferent de marca oțelului de armare, va fi deformată.Pentru casele situate pe nisip, distanța dintre sol și hamă trebuie să fie de cel puțin 50 mm, iar pe rocile predispuse la mișcări active - cel puțin 150 mm. O atenție deosebită ar trebui acordată unor detalii precum zabirka. Numai în fundațiile coloanei și, prin urmare, experiența construirii altor structuri nu va ajuta deloc să ia decizia corectă.

Motivul este simplu: decalajul care separă suporturile de podeaua primului nivel, pe de o parte, nu se izolează de la sol pe celălalt, ca și cum ar fi atârnat într-un vid. Creează una dintre cele mai neplăcute situații pentru orice designer. În cazul în care se realizează o degajare, pierderile de căldură sunt imediat reduse și se împiedică evitarea infiltrațiilor din sol și din apele subterane.. Parametrii specifici ai retractorului pot fi foarte diferiți, dar în orice caz sunt minime înălțimea este de 50 cm deasupra solului. Executarea corespunzătoare a lucrării vă permite să creați nu doar un alt bloc termoizolant, ci și un design elegant din punct de vedere estetic.

destul de ZSP-urile sunt distribuite pe scară largă., care sunt formate din blocuri de dimensiuni pre-proiectate, instalarea pieselor principale se face pe ghidaje pre-aranjate. Avantajul acestei abordări este creșterea vitezei.Dar, într-o mare măsură, este umbrită de o scădere a proprietăților termice, ceea ce necesită utilizarea materialelor izolatoare.

Dacă gardul este creat din beton cu o piatră, săpa un șanț în care se adaugă nisip. În continuare se toarnă plăcuța de beton care servește drept suport pentru elementul de piatră.

Astfel de manipulări necesită o mare pricepere și o execuție meticuloasă a regulilor de construcție. Prin urmare, este necesar să se adreseze zidarilor profesioniști dacă nu există abilități proprii ale nivelului cerut. Dacă intenționați să utilizați doar beton, va fi imposibil de realizat și fără adăugarea de nisip. Gardul are o grosime de 0,3 m.. Acest design este creat de mâini destul de repede, dar trebuie să fii atent și atent când lucrezi.

Izolarea termică a suporturilor de pol cu ​​o înălțime de 0,7 m este deosebit de scrupuloasă. Rama inițial pregătită pe baza profilului metalic. Materialul termoizolant din material termoizolant este atașat la interiorul cadrului, în afară se pune o pardoseală de profil care acoperă protecția termică de efectele distructive. Pentru a satura decalajul de la suprafața pământului până la fundul casei, aplicați materialul de izolație în vrac.

Foaia de profil este folosită în jurul perimetrului mai des decât alte opțiuni datorită eleganței sale exterioare, vitezei de instalare și fiabilității structurii.

tipuri

Chiar și o scurtă cunoaștere a dispozitivului fundației pilonului arată că poate fi foarte diversă în execuție. Dar, pe lângă deliciile creative și prescripțiile standardelor oficiale, există o practică de construcție general acceptată. De asemenea, ar trebui să fie luată în considerare la efectuarea lucrărilor, inclusiv la utilizarea țevilor din plastic.

Avantajele acestui design sunt:

 • o perioadă lungă de utilizare;
 • excelent rezistență la rece;
 • combinație de luminozitate cu rezistență și rigiditate mecanică;
 • gamă largă de dimensiuni;
 • alunecarea solului intumescent pe suprafață (aceasta ar trebui să fie teoretic).

În ceea ce privește utilizarea țevilor gri, destinate construcției de canalizare menajeră, ele pot economisi puțin, dar viața în pământ va satisface foarte puțini oameni. Orice conducte de polimeri sunt mai scumpe decât soluțiile bazate pe materialul de acoperiș.

Când intenționați să puneți un pol care se extinde de jos, un sac de gunoi este atașat la locul potrivit, atașat cu bandă de conducte. Acesta va deveni un container de beton, care formează călcâiul stâlpului. Armarea lărgirii se face în forma literei L.

Ancorarea știfturilor, turnată în polul în sine, îi va ajuta să se conecteze cu o fundație a pilonului atunci când formează o placă de bază a cherestelei.

Cofrajele din PVC sunt făcute permanente, iar după aceea dilatarea este pregătită. Fiecare stâlp ar trebui să fie așezat la același nivel ca și celelalte. Orizontul este determinat folosind un nivel laser sau hidraulic, frânghia este întinsă de-a lungul liniei marcate.

Anchor Studs
Suport-fundație coloană

Radical diferit de tipul descris în coloana suport a fundației. Trebuie remarcat faptul că este considerată potrivită doar pentru structurile temporare sau foarte ușoare. dar Puteți obține un design similar în doar 2-3 zile chiar și atunci când o faci singur. Și începe pariurile pereții pot fi în 10-14 zile în majoritatea cazurilor. În cazul în care lucrările sunt organizate corect și sunt luate în considerare cerințele tehnice de bază, costurile pot fi reduse cu 50% în comparație cu versiunea în șurub sau banda adâncă. Un alt avantaj fără îndoială este conservarea căldurii, în special diferența notabilă în clădiri, unde oamenii sunt doar ocazional.

Trebuie reamintit faptul că răspunsul decisiv, indiferent dacă construirea fundației va fi fiabilă, poate fi obținut numai din experiența într-o anumită zonă. În acest caz, dacă există o clădire cu o bază cu șuruburi în același loc, este necesar să verificați starea suporturilor sale timp de 3 sau 4 ani după începerea funcționării. Chiar și fundațiile cele mai dezvoltate și consolidate din punct de vedere tehnic nu vor putea să dețină cărămizi grele cu asimetrie de încărcături. În plus, rezistența mecanică a straturilor de sol cele mai apropiate de suprafață este insuficientă, ele sunt invariabil înmuiate cu umiditate chiar și în locuri relativ uscate.

În orice caz, alegerea pilonilor înseamnă refuzul de a crea un subsol, subsol sau alte opțiuni pentru dezvoltarea subsolului. Nu contează cât de greu au încercat să instaleze stâlpii, săpând o groapă care să îndeplinească cerințele tehnice și stabilind o cutie stabilă ar fi imposibilă.

Pentru a realiza fundația suport-coloană, se utilizează una din cele patru scheme:

 • crearea stâlpilor pe baza de piatră sau caramida;
 • utilizarea blocurilor de beton fabricate din fabrici de dimensiuni standardizate;
 • turnarea piramidelor trunchiate cu legarea tuturor părților la sol datorită soluțiilor tehnice suplimentare;
 • turnarea betonului în cofraje asociat cu un tampon de pietriș.

Mica adâncire a suporturilor polului face posibilă obținerea unei protecții excelente împotriva apei, organizarea drenajului total și, într-o oarecare măsură, simplificarea lucrărilor de epurare.

Cât de adânc trebuie să fie groapa de fundație este determinată de densitatea globală și de forța de susținere a solului. Deci, pe partea superioară a nisipului fin sau a pietrei stâncoase, există suficientă umplutură de pietriș peste un strat suplimentar de nisip, a cărui grosime este de 100-150 mm. Este necesar să se depună eforturi pentru a se asigura că proporția înălțimii coloanei până la secțiunea transversală a acesteia este minimă., va crește imediat stabilitatea clădirii. Utilizarea barierelor de pietriș șlefuite și a materialelor geologice împiedică pătrunderea apei chiar și pe soluri foarte umede sau inundate.

Decizia finală cu privire la cât de adâncă și puternică ar trebui să fie perna este făcută ținând cont de rigiditatea janților inferiori și este, de asemenea, ghidată de forța forfecării transversale potențiale. Coloanele cele mai subtiri formate din țevi de azbest-ciment sunt cele mai profunde dintre toate. Dar când se utilizează blocuri de beton armat, suprafața de depozitare îndeplinește toate cerințele. Dacă aveți nevoie să alegeți opțiunea cea mai simplă și cea mai avansată din punct de vedere tehnologic, ar fi preferabile suporturile pe bază de cărămizi ceramice roșii.. Sub ele se săpare o groapă cu o adâncime care nu depășește 250 mm, se toarnă un tampon și se execută o betonare a suprafeței de rulare sub coloana de cărămidă; suprafața trebuie să fie cu 30 sau 40% mai mare decât a secțiunii transversale a suportului.

Fundația suport-coloană, obținută prin turnare, vă permite să reduceți costurile, dar va trebui să exercite mai mult efort și să așteptați mai mult pentru rezultat. Coloana este realizată folosind un cofraj pliabil, pentru care se utilizează plăcile sau plăcile aglomerate. Forma utilizată la turnarea corpului coloanei este așezată pe o pernă nisipoasă, cu adăugarea de pietriș cu o grosime totală de 0,1-0,15 m. Groapa este excavată în dimensiuni de 0,6-0,7 m, concentrându-se asupra caracteristicilor de construcție ale clădirii și asupra topografiei reale a amplasamentului . Atât cofrajele, cât și armăturile trebuie aliniate pe verticală folosind cabluri tensionate., apoi se toarnă clase grele de beton.

În timpul procedurii, masa de intrare este compactată folosind agrafe de mână.Când suportul suportului este saturat cu beton la planul superior, tijele filetate sau armarea sârmei sunt introduse imediat. Vârfurile suporturilor adormesc cu un strat mic de nisip umed și se suprapun cu un film, asigurând aspectul fisurilor în timpul întăririi. Timp de 2-3 zile, suprafața exterioară a stâlpului va ajunge în cetatea primară, când durează încă 5-7 zile, cofrajele sunt îndepărtate, tăiați și poziționați suprafața rulmentului.

În primele 24 de ore după dezmembrare, cofrarea trebuie să fie:

 • aplicați o impermeabilizare a stratului de acoperire;

 • utilizați material rulant pentru a acoperi partea inferioară a suportului;

 • umpleți spațiul de la masa de beton până la marginea carierei, mai întâi cu argilă și apoi cu o combinație de lut și nisip.

Dacă doriți să construiți o casă ușoară sau moderată de beton spumă, construcție de tip cadru, este recomandată o fundație de coloană din beton armat cu grătar. Rolul acestui element este următorul: dispersia și traducerea sarcinilor pe pereți în grămezi, prin care energia este transferată pe sol.

Această soluție vă permite să măriți dramatic stabilitatea și să asigurați funcționarea stabilă a cutiei la domiciliu de mulți ani.

Deoarece grilajul, cu excepția cazurilor cu execuție în profunzime, nu este în contact cu solul, amenințarea cu deteriorarea umidității și apariția coroziunii este extrem de redusă. Dar trebuie să aibă grijă de impermeabilizare. Cofrajul grilei are un fund detașabil, datorită căruia suprafața inferioară este plată pe toată suprafața.

Grilajul pre-monolitic se formează folosind bare metalice de tip I sau bare de canal sudate. Asamblarea unei astfel de structuri este foarte grea, și în sensul direct, deoarece grinzile sunt foarte masive. În plus, trebuie să punem problema slăbirii îmbinărilor sudate în comparație cu partea principală a grinzilor. Prin urmare, în clădirile cu o înălțime mică, acest tip nu este de preferat și nu este mai complex din punct de vedere structural prefabricat, ci un format monolit al unei grătare.

Dacă aveți de gând să construiți o clădire din lemn de sus, se recomandă utilizarea unei fundații cu un pilon de mică adâncime.

Avantajele acestei opțiuni sunt:

 • costurile minime pentru organizarea lucrărilor de terasament (inclusiv din cauza lipsei de nevoie de echipamente de construcție);

 • simplitatea lucrului în sine;

 • economii pe bare metalice (sunt utilizate, dar cantități relativ mici);

 • viteza de construcție, chiar și pe terenuri predispuse la arderea solurilor;

 • Proprietăți excelente de înghețare a solului.

În ceea ce privește punctele slabe, o astfel de soluție este incompatibilă cu pământul foarte slab, și nici nu este potrivit pentru zona umedă.

În plus, este necesar să apară doar defecte minore, deoarece este necesar să efectuați imediat reparații serioase pentru a evita distrugerea în continuare a clădirii. Pentru a amâna apariția problemelor, se realizează armarea părților monolitice ale fundației. Aceasta este singura soluție disponibilă pentru dezvoltatorii privați deoarece nu pot produce beton precomprimat sau alte structuri de sprijin complicate.

Ca urmare a utilizării supapelor:

 • presiuni semnificative sunt transmise de la suprafață în straturile profunde;

 • este prevăzută, în prezența unei grilări, legătura perfectă cu stâlpii;

 • durata generală de funcționare a structurii crește de mai multe ori în comparație cu produsele care nu sunt echipate cu fitinguri.

Nu trebuie să încercați să utilizați formule gata pentru a determina parametrii raționali ai rețelei de armare și a elementelor sale individuale.Chiar și inginerii calificați vor refuza o astfel de abordare și vor folosi software specializat, deoarece trebuie să țineți cont de prea mulți parametri și să folosiți matematică superioară. În orice caz, înainte de contactul cu betonul, tijele de armare trebuie să fie curățate de toate vopselele, scări și coroziune. În plus, tratamentul anti-coroziune se efectuează folosind amestecuri care includ acid fosforic.

Dar tot ceea ce se spune mai sus se referă în principal la structurile de beton asemănătoare pilonilor. Și la egalitate cu ele se poate folosi construcția fundației de cărămidă. Cu o bună performanță a muncii, o astfel de fundație servește cu încredere 30 și chiar 50 de ani. Pentru fundații este selectat un material ceramic de tonuri roșii de înaltă calitate. Este cel care absoarbe cea mai mică apă și se dovedește a fi un produs foarte robust.

Se recomandă să se țină seama de numărul de cicluri de congelare și dezghețare.

Utilizarea cărămizilor cu cel puțin crăpături mici este inacceptabilă. Pentru zidărie, aplicați o soluție strict de 1 parte ciment și 3 părți de nisip cu introducerea aditivilor hidrofobi.Pentru talpa de bază, pre-turnarea cu beton și de dumping se face, ceea ce ajută la îmbunătățirea utilizării ulterioare și consolidarea fundație cărămidă.

Stâlpii de cărămidă nu pot fi așezați pe soluri slăbite, cu mobilitate pronunțată orizontal și unde înălțimea are picături de 2 m.

Pentru a finaliza povestea despre tipurile de standuri de subsol din coloană, descrierea tipului de tip stakanny. Structura sa include:

 • șanțuri de umplere cu nisip sau pietriș;

 • aragaz;

 • element pentru suportul coloanei;

 • coloanele însele.

Când totul este asamblat, apare un bloc de fundație cu o talpă largă - în cele mai multe cazuri 15-50 m². Ochelarii de coloană sunt împărțiți în prefabricate (construite pe șantier) și monolitic (instalate sub forma unei singure structuri). Indiferent de această absolvire, nu este permisă instalarea de ochelari pe teren, predispuși la răsturnare și îndoială.

Deoarece toate piesele sunt pregătite în condițiile producției industriale, ele îndeplinesc pe deplin normele și standardele stabilite. Instalarea este mult simplificată și crește fiabilitatea. Dar, ca toate produsele seriale, această fundație este destul de scumpă, nu poate fi furnizată fără echipament special.

dimensiuni

Dimensiunile coloanei de bază a blocurilor 20x20x40 sunt calculate:

 • Pentru distanțele dintre coloanele din planurile verticale și orizontale.

 • Pentru lungimea barei.

 • Pentru a determina cantitatea de beton a fundației și a grilelor. Când toți parametrii sunt definiți, trebuie doar să le introduceți într-un program special și să efectuați un calcul rapid.

Dimensiunile sunt determinate astfel încât să existe o marjă de siguranță de 20-40%. Se iau stocuri crescute pentru clădirile cu soluri intumătoare.

Se recomandă scufundarea fundației sub linia de congelare a solului, care afectează în mod direct dimensiunea acesteia. Limita inferioară a puțului pentru fiecare stâlp este cu 0,2 m mai mică decât partea inferioară a stâlpului - aceasta este importantă pentru umplerea nisipului. Suporturile din beton armat monolitic au dimensiunea de 0,3 m, iar cărămizile din ceramică - nu mai puțin de 0,38 m, din piatră - de la 0,6 m.

Pro și contra

Dar, înainte de a determina dimensiunea blocurilor și consumul de materiale, este important să ne dăm seama dacă alegem o astfel de fundație. Baza pilonului este relativ ieftină, dar acest lucru nu este singurul său avantaj. Clădirea va avea o pantă mică și va reduce presiunea asupra solului cu 20% sau chiar mai mult.Deoarece suprafața totală de construcție este redusă, ceea ce reduce costurile de instalare. Cu toate avantajele unui suport de stâlp, nu va fi posibil să se pună sub o casă greu, iar susceptibilitatea la foarfece orizontale necesită utilizarea de grilă solidă.

Dacă vorbim despre fundația suport-coloană, trebuie subliniat faptul că are aceleași laturi pozitive și negative ca și alte structuri, chiar și într-o măsură mai mare.

Sub clădirea cu două etaje, chiar și cu eficiență ridicată, nu se pune un astfel de sprijin. Este, de asemenea, incompatibilă cu cea mai mică încălcare a stabilității solului.

Utilizând grilajul, puteți crește rezistența și stabilitatea fundației, reducând necesitatea lucrărilor de terasament, dar trebuie să plătiți mai mult decât atunci când alegeți o diagramă suport-coloană. Multe fețe pozitive și negative sunt direct dependente de materialele folosite.

Astfel, conductele de azbociment sunt ușor de transportat și instalate, însă aceste structuri cu costuri reduse vor necesita în prealabil puțuri de foraj. Lemnul este cel mai ieftin, dar în același timp servește foarte puțin, este ușor susceptibil la foc, putrezire, exterminare prin insecte și rozătoare.Cărămida se dovedește a fi mai durabilă, este folosită bine, experiența utilizării sale este bine dezvoltată. În același timp, incompatibilitatea cu pământul întunecos și costul ridicat al acestuia se dovedesc a fi defecte în fundațiile cărămizilor. Betonul armat este mai puternic decât toate celelalte opțiuni.cu toate acestea, este mai scump decât ei, este foarte greu de montat și necesită un timp considerabil.

Producția independentă

O practică obișnuită în comunitatea construcțiilor prevede că calcularea fundațiilor fundațiilor pilonului se realizează în funcție de starea limită sedimentară (categoria a 2-a), iar coca este calculată în funcție de categoria I. În primul rând, se estimează parametrii ingineri și geologici ai amplasamentului pe care se realizează construcția, se stabilește adâncimea fundației. Apoi va fi necesar să se facă o evaluare a dimensiunii unice și a masei totale a structurii, să se calculeze sarcina și să se determine valoarea rezistenței.

Este necesar să se verifice dacă termenii de calcul pentru deformări sunt îndeplinite, dacă este necesar, valoarea taliei este corectată. În plus, se verifică cât de puternic se va presa fundația împotriva liniei superioare a stratului slab de sol.

Chiar înainte de întocmirea desenelor și diagramelor, este necesară stabilirea a ceea ce este soluția statistică medie, care ar trebui să fie sfera muncii.

Toate lucrările și construcțiile planificate sunt comparate cu un caz tipic, se concluzionează că este recomandabil să se utilizeze un proiect individual. Note explicative sunt în mod obligatoriu atașate desenelor, arătând toate nuanțele construcției viitoare și justificând deciziile luate. Distanța dintre piciorul stâlpului și apa din sol poate fi de cel puțin 50 cm., deoarece încălcarea acestei reguli amenință să deterioreze structurile principale. Pentru simplitate, adâncimea estimată de așezare a fundației este rotunjită.

construcție

Instrucțiunile pas cu pas pentru construirea fundației pilonului cu propriile mâini asigură găurirea orificiilor pentru fiecare amplasament care susține construcția. În loc de cofraj fix, umplute cu beton, se utilizează deseori cărămizi sau structuri din beton fabricate din fabrică. Alegerea unei soluții este determinată în avans, în stadiul calculelor. În prezența structurii montate pe grilă care asigură distribuția încărcăturilor. Este format din piese din beton armat, lemn sau oțel.Înainte este impermeabilizarea, pentru care se utilizează foaia de profil sau siding.

Sub casa privată, indiferent de grillaj, gloanțele nu vor fi conduse sub îngheț. Marcarea zonei în conformitate cu planurile planificate se face folosind mizele. Zona de sprijin obișnuită este de 150-250 cm. Ele sunt plasate nu numai sub intersecțiile pereților interiori, ci și sub toate cuptoarele și șemineele de capital. Nu este nimic dificil în toate aceste lucrări.

reparații

Pur și simplu nu este suficient să umpleți stâlpii sub casă - uneori cu timpul când acestea se slăbesc și se dovedesc a fi mai puțin fiabili, conductele de azbest-ciment își pierd foarte repede caracteristicile. Amplificarea lor este adesea realizată prin transformarea unei fundații construite anterior într-o construcție punctată cu o adâncime mică. Sunt amplasate blocuri care ține casa în sine, expunându-le în 2 sau 3 linii, săpând găuri cu adâncime de aproximativ 150 mm în fund, 2/3 din înălțimea lor este umplută cu nisip. De la blocurile superioare până la cel mai de jos punct al casei, se realizează o impermeabilizare obținută dintr-un grad arbitrar de ruberoid.

Când efectuați toate operațiunile, trebuie să fiți extrem de atenți pentru a elimina timpul de lucru și alte accidente.

Pierderea fundației coloanelor calităților lor este indicată de:

 • apariția fisurilor;

 • dificultăți în utilizarea ferestrelor și ușilor;

 • putregai sau coroziune în fragmentele inferioare ale pereților.

O conversație specială merită izolarea fundației coloanei. Dacă s-a întâlnit cu o casă construită anterior sau a fost folosită de mult timp, este necesar să se clarifice datele de îngheț cu geologii. Majoritatea profesioniștilor consideră că izolarea exterioară este preferabilă la interior, deoarece protejează materialul structural de efectele mecanice dăunătoare și de umiditatea excesivă.

Selectând izolația, trebuie să te concentrezi nu numai asupra nivelului de conductivitate termică, dar și asupra gravitației specifice, tendinței de a te uda cu apă.

Fie că fundația a fost construită sub o cărămidă, lemn sau altă casă - este totuși încălzită de aceeași tehnologie.

Sfaturi utile

Atunci când fundația coloanei este așezată din blocuri, cusăturile sunt supuse legării obligatorii. Pentru a crește rezistența, golurile sunt saturate cu tije de oțel și o soluție între ele. Cu o adâncime de introducere a suporturilor de până la 1 m, este posibil să nu se întărească pereții carierelor.Dacă aveți de gând să construiți o casă relativ greu, diametrul țevilor este mărit, diferențele dintre ele sunt reduse. Rostverk de grinzi de oțel trebuie să fie tratate foarte atent, altfel coroziunea o va distruge.

Do-It-Yourself Column Foundation este în videoclipul următor.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor