Fundația construcție: instrucțiuni pas cu pas pentru a face propriile mâini

Construcția oricărei case, a unei băi sau chiar a unui hambar începe întotdeauna cu pregătirea fundației. Dar pentru a face acest lucru destul de dificil, există o serie de probleme potențiale pe care fiecare constructor, fie el profesionist sau amator, este obligat să le excludă. Pentru început, merită să înțelegeți ce reprezintă de fapt subsolul sub casă.

Ce este?

Fundația este o subterană, mult mai rar o parte subacvatică a oricărei structuri, care transmite stresuri statice și dinamice pe fundația solului. Proiectarea corectă implică un transfer de impulsuri în care este imposibil să se depășească normele de contracție și distrugerea accelerată a casei.

Există o serie de tehnici prin care se obține acest efect:

 • distribuirea forțelor active pe un teritoriu considerabil;
 • îndepărtarea solului până la o masă puternică;
 • depășind stratul în vrac în anumite locuri din cauza piloților;
 • crește rezistența matricei de suprafață.

Cea mai ușoară opțiune este să construiți pe un teren complet stâncos, nu există o contracție acolo sau este prea mică. Este mult mai dificil să se creeze și să se creeze fundații în care solul se caracterizează prin compresibilitate ridicată. Și mai rău pentru arhitecți și dezvoltatori ai teritoriului cu proprietăți diferite ale solului.

Tipul de substrat determină opțiunile preferate pentru baza casei. Spațiul de contact este calculat pe baza încărcării emergente și a răspunsului proiectat de la sol.

specie

În construcția caselor joase, se utilizează o gamă mult mai mică de opțiuni de fundație decât în ​​sectorul industrial. De aceea este posibil și necesar să studiem cel mai bine fiecare tip pentru a preveni apariția erorilor. Împreună cu panglici și plăci de execuție monolitică, bazele de tip sticlă au devenit, de asemenea, foarte căutate. Numele nu este accidental - o supraîncărcare preia o structură punctată, atunci această forță este distribuită exact acolo unde presiunea poate fi foarte mare.Sub clădirile mari de înălțime mică sunt "ochelari" care sunt montați în multe cazuri.

Important: nu luați numele acestei fundații literalmente. Din punct de vedere geometric, seamănă cel mai mult cu trepte sub formă de trapezoide, vârfurile cărora sunt deja comparate cu baza.

Trebuie remarcat faptul că, în cazul clădirilor cu o înălțime redusă, ochelarii nu ar trebui să stea în principiu.

Acestea sunt de preferință plasate sub:

 • poduri aruncate peste rezervoare;
 • tranziții și treceri peste șine;
 • garaje subterane, locuri de parcare;
 • depozit cu un singur nivel, instituții de sport, divertisment și comerciale;
 • ateliere și facilități auxiliare în întreprinderile din domeniul energiei.

  Fundațiile Stakannye se formează strict în cadrul specificațiilor tehnice și GOST, în principiu nu poate exista o inițiativă amatoră. Determinarea proprietăților solului și a materialului, realizarea unei imagini a formațiunilor geologice se realizează prin teste aprofundate. Pentru fiecare caz specific, institutele de proiectare dezvoltă o serie specială de fundații din sticlă, caracteristicile cărora sunt fixate cât mai strict posibil.

  Detaliile cheie ale componentelor sunt:

  • placa, care joacă rolul de sprijin, este instalată pe o pernă de nisip și moloz, ocupând fundul groapei;
  • o coloană;
  • podkoladnik, arata ca cel mai mult pe sticla;
  • un stâlp de grinzi de susținere a betonului sub pereți.

   Punctele grele de "sticlă" puternică și, prin urmare, încărcarea pe sol este minimă. Viteza de lucru este impresionantă, chiar destul de bine familiarizată cu construcția. În plus, nevoia de mașini speciale la ridicarea pieselor grele nu afectează în mod negativ calendarul lucrării. Scăderea severă a contactului cu solul permite reducerea absorbției de apă. Sub clădiri de dimensiuni considerabile, "paharul" este foarte bun, dar sub casa privată nu se justifică.

   Fundația glazură nu se poate realiza dacă nu curățați suprafața corect într-o stare perfect plată. Este interzisă așezarea plăcii peste 1 m. În acest mod, geometria este monitorizată constant folosind nivele și nivele. Ochelarii după livrare pe șantier sunt curățați de orice resturi, sunt ridicați și instalați cu ajutorul unei macarale. Trebuie să lucrați încet, verificând cu atenție pozițiile zgârieturilor.

   Grilă de fir va ajuta la conectarea elementelor individuale. Pământul îndepărtat nu poate fi îndepărtat, este util pentru umplerea excavabilă în partea superioară a unității montate. Apoi, puneți grinzile de sprijin pe ochelarii sau pe posturi.

   Utilizarea penei sub coloanele clădirilor industriale este strict necesară. În construcția privată și individuală a unui tip de bază "plutitoare".

   Desigur, nu ar trebui să existe lichid în el sau în jurul acestuia. Dimpotrivă, structura creată este o placă rigidă, armată, din beton armat, amplasată sub întregul volum al casei viitoare. "Înotul" este redus la adaptarea încărcăturilor suport. O astfel de soluție aproape că nu se schimbă sub acțiunea mișcărilor de sol, spre deosebire de țevile metalice (piloți), care nu sunt deformate de forțele de răcire reci. În majoritatea cazurilor se utilizează plăci cu grosimea de 25-30 cm, sub care există un strat de nisip și pietriș de dimensiuni comparabile.

   O problemă serioasă cu orice teren plutitor este un consum semnificativ de materiale de construcție. Este imposibil să umpleți placa acolo unde teritoriul are cel puțin o pantă diferită de eroarea de măsurare.Și chiar și în cele mai favorabile cazuri nu este posibilă organizarea unei încăperi de subsol sau de subsol. Cerințele pentru comunicații devin tot mai stricte, cablarea și planificarea lor devin arta filigranată. Mai mult, dacă se fac greșeli cu infrastructura, complexitatea și costul corecției lor sunt inacceptabil de mari.

   materiale

   Mult mai mult atunci când alegeți tipul de fundație și organizarea optimă depinde de tipul de materiale de construcție utilizate în partea de sus. Deci, un zid de cărămidă este mai greu decât o structură de lemn comparabilă (sau chiar puțin mai mare), deci trebuie să creați o bază solidă și stabilă sub ea. O clădire cu fundație profundă este recunoscută de majoritatea experților ca cea mai fiabilă și mai durabilă, dar complexitatea pregătirii unui astfel de element o face acceptabilă numai pentru o casă mare de cărămidă.

   În plus față de benzi de beton, trei tipuri de piloți sunt adesea montate:

   • plictisit;
   • șurub;
   • scor.

   Chiar și fără studii geologice și geofizice speciale, este evident că proprietățile solului în diferite locuri nu sunt aceleași. Compoziția și parametrii mecanici influențează în mod direct alegerea tipului optim și permis de material.

   De asemenea, este necesar să se ia în considerare zona de înghețare, caracteristicile structurii supraterane, clima, apele subterane, mijloacele disponibile dezvoltatorului.

   • beton armat;
   • conducte de azbest;
   • structuri metalice.

   Dar lemnul, chiar deosebit de durabil și prelucrat în conformitate cu toate regulile de protecție, nu poate fi recunoscut ca o soluție destul de eficientă. În majoritatea cazurilor, dezvoltatorii independenți aleg beton armat, deoarece acest material este universal și potrivit pentru toate tipurile cunoscute de sol. Poți să-l pregătești folosind ciment, nisip de diferite fracții, pietriș și tije de armare. Instalarea fâșiilor de oțel se face în cofraje, după ce sunt conectate, mortarul este turnat în interior.

   Prin schimbarea proporțiilor componentelor sale, a consistenței și a adăugării aditivilor speciali, puteți ajusta flexibil proprietățile turnării finale.

    În timpul construcției de clădiri pe sol puternic, compus din roci, pot fi folosite pentru a pune bazele de piatră naturală și soiuri ușoare de buttobeton. Aceleași materiale sunt recomandate pentru utilizarea pe cele mai multe soluri care nu sunt supuse la iarnă.Dar trebuie remarcat faptul că respectarea metodologiei de lucru devine critică. Incorectitudinea contururilor pietrelor naturale le face dificilă întinderea uniformă. Este foarte dificil să corectezi deficiențele detectate, pentru asta aproape că trebuie să suni echipamente de ridicare.

    Prin urmare, betonul simplu este ales mai des (chiar și fără consolidarea inserțiilor de armare). Ca liant, pe lângă ciment, polimerii cu o compoziție specială și combinația de silice cu var se folosesc uneori pentru producerea de beton. Dar acest din urmă tip, care permite obținerea betonului silicat, se manifestă foarte prost acolo unde solul este saturat abundent de umiditate sau sub înghețare la adâncimi mari.

    În loc să o umpleți cu propriile mâini, puteți instala blocuri gata făcute, dar acesta este un mod mai puțin fiabil și mai fiabil. Sunt necesare produse semifinite industriale pentru fundații de piloni și benzi.

    O atenție deosebită este, bineînțeles, plătită nisipului. Pe lângă faptul că face parte dintr-o soluție concretă, este "marcat" într-un alt rol - perna de bază. Se recomandă crearea unor astfel de garnituri dacă rocile de dedesubt sunt friabile și nu vor suporta singure încărcătura emergentă.Ambele cazuri, atunci când nisipul este utilizat în construcția fundației, necesită, în principal, varietatea carierei sale cu o fracțiune mare. Ca armătură se folosesc tije speciale, ale căror geometrie este proiectată pentru o adeziune perfectă la masa de beton.

    Lemnul este utilizat sub formă de suporturi în structurile de cofrare. Lacuntarea și disponibilitatea acestui material nu permite, din nefericire, să ignorăm principala sa problemă, adică o scurtă perioadă de funcționare. Alegerea unei pietre naturale, ar trebui să înțelegeți cu atenție nu numai caracteristicile sale și costul, dar și costurile de transport. Piatra de carieră este mai ieftină și mai practică decât granitul sau gresia, o puteți obține fără cheltuieli excesive. Pentru încălzirea fundațiilor, argila este folosită în mod tradițional, dar este logic să se gândească la alte materiale de izolare mai moderne și practice.

    Caracteristici speciale

    Designul unei fundații particulare depinde într-o mare măsură de tipul de care aparține. Pentru clădirea privată cu nivel scăzut se caracterizează întreaga gamă de baze clasice și combinațiile dintre ele. Plăcile sunt așezate invariabil numai în interiorul cofrajului, nu pot fi utilizate pe o pantă abruptă și pe o suprafață subțire.Asamblarea stâlpilor din rafturi și ochelari de beton nu epuizează toate opțiunile posibile; este foarte posibil să se arunce soluția într-un cofraj tubular sau de protecție. Acest cofraj are o parte foarte joasă, dar capacitatea de transport este mai mică decât cea a unei grămezi.

    Baza de banda poate fi asamblată din blocurile de fundație FBS, căptușită din moloz, decorată cu cărămidă sau încorporată în cofraje.

    Dacă solul este predispus la umflături, banda necesită:

    • lucrări de drenare;
    • umpluturi din materiale nemetalice;
    • protecția termică a părților cele mai problematice ale structurii.

    În ceea ce privește grămada, fiecare subspecietate are specificitate. Deci, executarea plictisită se manifestă bine în zone cu teren dificil sau cu sol slab. Dar, în același timp, lipsa de impermeabilizare face imposibilă utilizarea unor astfel de suporturi cu nivel mediu și ridicat de apă din sol. Suporturile pentru șuruburi nu au limitări tehnologice, dar se recomandă utilizarea acestora numai în clădirile din lemn.

    Toate fundațiile pilonului și polului trebuie să fie dotate cu o grilă, pot fi realizate în moduri diferite, dar, în orice caz, intenționează să devină un suport pentru pereți și să sporească rigiditatea spațială.Sub scările situate în casă, generatoare de energie de urgență, cuptoare, șemineuri de capital și așa mai departe, este necesară organizarea unor fundații autonome.

    Atunci când se construiește o extensie, este recomandabil să se acorde prioritate soluțiilor pe piloni și pe piloni. Indiferent dacă aceste sau alte tipuri de baze sunt alese, este foarte important să se lase un decalaj tehnologic între fundațiile principale și cele secundare.

    Pentru informații: sistemele de acoperiș ale blocurilor de acoperiș trebuie, de asemenea, să fie autonome. Sistemul de coloane este atractiv pentru simplitatea sa excepțională și capacitatea de a efectua aproape toată munca fără asistenți. Postul ar trebui să fie turnat la un moment dat.

    Structurile compozite ale fundației, asamblate din stâlpi, sunt:

    • plăci cu grosimea de 0,3 m;
    • rafturi din beton armat;
    • armătură verticală;
    • grilă de diverse materiale.

    Cu toate virtuțile, versiunea pilonului nu va face față încărcăturii de pe pereții grei. Acesta va funcționa prost pe solul umed, pe solul predispus la slăbire și fluaj. Nu se recomandă utilizarea unei abordări similare în cazul în care există pante abrupte.Dar umflarea nu este prea periculoasă, este suficient un set tipic de măsuri care să o împiedice.

    Stâlpii sunt mai buni decât grămezi, în sensul că permit construcții suplimentare de cofrare și hidroizolare după construcție.

    Dezvoltatorii privați apreciază fundațiile panglicii cu o adâncime mică. Este mult mai dificil să le echipăm decât pe orice poli. Pentru armare, se folosesc cadre, punctele de joncțiune ale cărora sunt consolidate cu ancore. Pentru a face ca stratul exterior de beton să dureze mai mult, se folosesc căptușeli și inele laterale.

    Acoperirea suplimentară oferă:

    • strat de impermeabilizare;
    • materiale izolante pe marginea exterioară;
    • zona orb (prevenirea umflării);
    • materiale nemetalice (în același scop);
    • umplerea sinusurilor de trecere (astfel încât banda să nu fie scoasă la suprafață).

    Trebuie să adânciți banda doar dacă aveți podele de subsol. În orice caz, nu se aplică substraturilor și solurilor umede. În cazul în care construcția se desfășoară pe o pantă, betoanarea în trepte ajută adesea, dar chiar și ea nu permite instalarea cu încredere a pereților grei. Avantajul fără îndoială al benzii este confortul de a lucra cu punctele de intrare ale comunicațiilor de inginerie și absența restricțiilor privind înălțimea casei.Podele pot fi construite pe teren, permitem, de asemenea, instalarea de plafoane pe grinzi. În cazurile cele mai dificile în care banda, stâlpii și grămezile sunt ineficiente, se recomandă utilizarea plăcilor.

    Trebuie remarcat că chiar și această tehnologie foarte fiabilă are limite obiective. Dacă solul are o rezistență scăzută, baza plăcii poate să scadă. Sub acțiunea forțelor de apăsare care apar pe panta înclinată, blocul se poate deplasa lateral. Placa flotantă se distinge printr-o grosime identică a perimetrului, necesită un consum semnificativ de materiale de construcție.

    Versiunea cu nervuri permite reducerea grosimii regiunii centrale; Există, de asemenea, soluții cu încălzire prin pardoseală încorporată și cu pregătirea sub pivniță.

     Indiferent de opțiunea utilizată, toate fundațiile trebuie să aibă un flux de aer. Undergroundul acumulează continuu umiditatea care se evaporă de la sol. Vaporii de apă sunt foarte periculoși pentru orice structură a clădirii, pentru orice material de finisare. O atenție sporită ar trebui acordată clădirilor din lemn și a tuturor tipurilor de locuințe din zonele în care este probabil să se acumuleze radon. Absența înghețării solului determină scurgerea umezelii subterane chiar și în timpul iernii.

     Dacă nu aveți grijă de produse, apa va colecta și se va îngheța pe diferite părți ale fundației, pe partea opusă a etajelor primelor etaje. SNiP prevede că, chiar și în cazuri ideale, suprafața totală a conductelor de ventilație ar trebui să fie de cel puțin 0,25% din spațiul subsolului sau substratul tehnic. Și atunci când se lucrează în zone cu un nivel ridicat de concentrație a radonului, această cifră crește de 2-3 ori. În plus, merită luat în considerare faptul că echiparea produselor este mai mică de 0,05 metri pătrați. Pur și simplu nu are sens. Valoarea lor maximă este de 0,85 metri pătrați. m, deoarece dacă depășiți această dimensiune, va trebui să întăriți cu atenție structura.

     Ce formează mâncarea - decid ei înșiși proprietarii de case. Cel mai adesea alegeți un dreptunghi, această configurație nu este doar simplă, ci și cea mai estetică înfățișare. Dar amplasarea găurilor exterioare trebuie să fie uniformă în zonă. Este posibil să excludeți formarea "pungilor" ne-ventilate, dacă nu vă deplasați de colțurile mai mult de 90 cm de colțuri (măsurătorile sunt efectuate de-a lungul fețelor interioare). Soluția cea mai eficientă este un aranjament simetric al unui număr egal de găuri.

     Cât de înaltă pentru a elibera căile respiratorii este determinată în funcție de înălțimea primului etaj de deasupra solului. Dar punctul lor cel mai de jos nu ar trebui să fie mai aproape de sol decât 20-30 cm. Dacă nu respectați această regulă, vă puteți confrunta cu golful subteran în primăvara și toamna luni.

     Important: când casa este echipată cu pereți locali, este necesar să se facă căi respiratorii pentru fiecare spațiu subteran. Dacă calculele au ca rezultat un număr inutil de mare de găuri, care pot slăbi proiectarea fundației, este necesar să se eludeze această problemă prin mărirea dimensiunii canalului individual.

     În plus față de ventilație, amenajarea rațională a fundației implică umplerea. Casele de reședință permanentă, încălzite pe tot parcursul anului, nu le permit să înghețe prin solul care stă la baza acestora. Prin urmare, în cadrul acestor clădiri este permis să utilizeze orice tip de dumping, chiar din lut. Proiectele în care se planifică efectuarea suprapunerii pe grinzi, se recomandă umplerea din interior cu argila ca material cel mai ieftin. Nisipul trebuie folosit sub podele flotante sub forma unui strat de cel puțin 100 mm.

     Cantitățile semnificative de lucrări de construcție o fac destul de justificabil să se umple cu sol din patch-ul de construcție scos din tranșee. Numai partea superioară poate fi umplută cu nisip pentru a umple piciorul.În zonele cu niveluri ridicate de apă subterană se utilizează piatră zdrobită. Dacă acviferul se află relativ adânc, este permisă salvarea cu nisip.

     Pentru informarea dvs. - organizarea de castele de zgură externe descrise în codurile edițiilor edițiilor depășite este acum interzisă.

     Compactarea solului care trebuie umplut este obligatorie la fiecare 0,2 m. Prezența pietrelor mari în rambleu (peste 0,25 m în mărime) este inacceptabilă. Drenajul, dacă este necesar, se formează sub formă de canale longitudinale care sunt conectate la un singur circuit, în picioare de-a lungul întregului perimetru al clădirii. Pentru a pune o fundație cu materiale nemetalice la diferite adâncimi. Astfel, cu încălzirea episodică a casei, este suficientă o distanță de 0,2 m de nisip lângă pereții interiori.

     Dacă nu există încălzire și pământul poate îngheța cu 100 cm, este necesar să se formeze un sinus 200 mm saturat cu materiale inerte. Dar când adâncimea de îngheț atinge 2 m, va trebui pusă 50 cm din stratul protector.

     Important: numărarea acestei adâncimi de umplere este luată din semne de planificare, cel mai adesea din zona orbilor. Nu trebuie să depășească ¾ adânciturile tălpilor benzilor. Numai atunci când se formează suprapuneri în bușteni este permisă nu compactarea materialelor îngropate, în toate celelalte cazuri este extrem de importantă.

     Sub șapă este întotdeauna necesară compactarea plăcii de umplere la nivelul de 0,95 m. Este necesar să se termine umplerea, fie în mod manual, fie mecanizat, după ce nu se lasă urme pe pământ. Umplerea nisipului, pământului și nămolului nisipos este impracticabilă, poate duce la saturarea excesivă a orizonturilor solului cu apă. Pământul greu poate fi umezit până la nu mai mult de 23%, și lut de nisip ușor, cu un maxim de până la 14%. În orice caz, este inacceptabil să montați șapa înainte ca solul să se usuce complet.

     Poteca trebuie utilizată sub toate fundațiile monolitice.

     Rolul ei este de trei ori:

     • reducerea înălțimii straturilor protectoare;
     • eliminarea progresului laptelui de ciment în straturile inferioare;
     • acoperiți tălpi de bază de impermeabilizare.

      Solul, situat de-a lungul marginilor exterioare ale subsolului, nu este protejat de frig. Aceasta înseamnă că se va umfla și neuniform în întregul volum și va exista o forță care va trage baza de beton în sus. Există trei soluții principale la această problemă, dintre care una este reumplerea. De asemenea, puteți încălzi zona orb, formând o bandă de 0,6-1,2 m lățime în jurul întregii case. O altă modalitate este de a crea o izolație glisantă-împrăștiată.

      Esența sa constă în faptul că spumă de polistiren rigid extrudat este atașată la pereții exteriori. Apoi, baza, fixat în pământ, acoperit cu o pereche de straturi de polietilenă. Foi PSB-25 sunt montate, trebuie amplasate strict verticale și strânse pe perete. Foi de nisip vor putea să țină aceste foi, deci nu este necesară atașarea suplimentară. Forțele de forță strânge invariabil polistirenul, însă creșterea lui pe un strat de peliculă netezită nu dăunează nivelului cheie al protecției termice.

      Revenind la talpa sub fundație, este demn de remarcat faptul că cel mai adesea este de două ori lățimea bazei. Pentru a se putea baza pe întreaga lungime a tălpii ar putea fi stabil, echipat cu așa-numita bază (alte funcții de care am mers deja). În țările industrializate, această structură de sprijin este prescrisă de toate standardele de construcție și de standardele tehnologice. Verificarea dublă a tuturor distanțelor dintre reperele plasate de către inspectorii de teren ajută la eliminarea erorilor. Numai atunci toate liniile de instalare sunt afișate cu cabluri.

      Pavelele din moloz vă permit să economisiți lucrări de construcție. Grosimea stratului creat nu poate fi mai mică de 200 mm. Dar problema poate fi legată de rigiditatea scăzută a substratului care se formează. Prin urmare, nu are rost să umpleți molozul sub fundațiile unor clădiri serioase și responsabile. Dar sub blocurile economice, hambarul o astfel de decizie este pe deplin justificată.

      Stratul de preparare a betonului este utilizat pe scară largă sub plăci și benzi. În plus față de capacitatea crescută de rulare, acest lucru se datorează și confortului de a organiza aceste tipuri de fundație pe suprafețele rigide de bază. Acest avantaj este deosebit de important în lunile de iarnă, când caracteristicile solului se deteriorează dramatic.

      Conform regulilor standard, pre-betonarea se realizează în mod strict din soluții de la M-350 și de mai sus.

      Cum sa alegi?

      Indiferent cât de atent este piciorul, drenajul, dacă tipul fundației principale este ales incorect, toate aceste lucrări și construcții vor fi aproape inutile. Atunci când șantierul este îndoit cu ușurință în mișcare de lut umed sau nisip prăfuit, predispus la înghețarea profundă, nu trebuie să alegeți o fundație de bandă. Imediat ce vine primavara, umflarea geroasa va fi inlocuita de coborare.Acest lucru va duce în mod inevitabil la apariția unor fisuri și chiar fracturi. Cel mai rău dintre toate, chiar o reparație imediată a tuturor regulilor, cu ajutorul unor instrumente și materiale adecvate, va fi deja neputincioasă.

      Dar dacă nu există astfel de probleme cu solurile, banda are un avantaj clar - instalarea accelerată chiar și fără ajutorul profesioniștilor. Prin urmare, este recomandat să se ia în considerare în primul rând pentru o locuință rezidențială, clădiri curte și băi. Stratul monolit de beton este capabil să lucreze până la 150 de ani, și în același timp, toată lumea va fi capabilă să o monteze fără a cheltui banii chiar și la închirierea de mașini de construcții puternice. Taxa pentru bandă este foarte ridicată și nu o puteți monta în lunile reci.

      Problemele solului care apar destul de des, în special în zonele de dezvoltare nouă, sunt ușor de "câștigat" folosind o placă. Viteza instalării sale la același nivel de pregătire este aceeași cu cea a benzii de bază. Suprafețele de sticlă se umple cu încredere pentru 1-2 luni pe cont propriu. Mai precis, turnarea este mai rapidă, dar este nevoie de mult timp ca amestecul să înghețe. În timpul ascensiunii și coborârii, clădirile de pe placă se mișcă uniform, ceea ce elimină pericolul distrugerii lor.

      Structura monolitică poate fi montată atât pe suprafață, cât și cu o anumită penetrare; beneficiile sunt depășite la un cost semnificativ crescut.

      Soluția la problema solului complex este posibilă în detrimentul piloților. Tipul lor plictisit este montat exclusiv cu ajutorul unor echipamente speciale și este foarte diversificat - vor fi necesare atât sisteme de transfer de beton, stivuitoare, cât și mașini de găurit. Dacă intenționați să construiți un castel de lut în jurul suporturilor de balast, va trebui să-l pompi cu pompe speciale. Bineînțeles, utilizarea unei întregi flote de vehicule și implicarea mai multor profesioniști sporește semnificativ costul lucrărilor de construcție.

      Dacă obiectivul este de a reduce costurile și intensitatea forței de muncă, puteți utiliza un design al șuruburilor.

      așezări

      Desenul de fundație este pregătit numai după ce au fost finalizate toate calculele necesare și calculele parametrilor liniare și de rezistență. Imaginile de la distanță sunt înregistrate separat, scala globală este de la 1: 100 până la 1: 400. Pentru a transfera schema pe teren, a fost mai ușor, utilizați marcarea axială. Este imperativ să notați în documentație decalajul de la extremitatea spre axele centrale.Un alt element esențial al oricărei scheme bine gândite este o rețea de coordonate.

      În timpul calculelor, se calculează următorii parametri:

      • gradul de penetrare în sol;
      • geometria secțiunilor;
      • lățimea suporturilor centurii;
      • diametrul și grosimea internă a grămelor.

      Ceea ce este important, în funcție de rezultatele calculelor bine efectuate, este clar ce tipuri și branduri de materiale de construcție ar trebui să fie aplicate într-un anumit caz. Dezvoltatorii cu experiență întotdeauna pun o anumită rezervă pentru toți indicatorii legați de durabilitate și stabilitate. Chiar dacă nu este utilizat imediat, va contribui cel puțin la corectarea erorilor, la stingerea consecințelor creșterii încărcăturilor în timp și la întârzierea deprecierii critice a structurii.

      Desenul ar trebui să arate ce fel de picior este folosit și cum este organizat. La fel de semnificativă este demonstrarea punctelor de intrare ale sistemelor inginerești și descrierea capacităților lor tehnice.

       Secțiunile ar trebui să prezinte:

       • contururi externe ale blocurilor de sprijin;
       • zona orb (pentru pereții exteriori);
       • echipamente de protecție a apei;
       • dimensiunea marginilor, dacă fundația sau părțile componente ale acesteia sunt montate în înălțime.

       Bazele de banda sunt desenate cu indicarea nivelelor, este posibila cresterea vizibilitatii acestor marci prin punerea marcilor la o distanta de la o anumita sectiune.Pentru marcajul zero pe orice schemă de fundație luați planul etajelor de la primul etaj. În plus, ele demonstrează suprafața solului, linia subsolului și tăieturile. Punctul secțiunii transversale a panglicii de pe planul principal este marcat cu curse și săgeți sparte, indicând direcția. Pentru a efectua secțiuni, alegeți scale 1: 20, 1: 25 și 1: 50.

       Constructorii profesioniști, pregătiți desenele, le adaugă specificațiile generale ale tuturor pieselor sub marca zero, tabelul de încărcare, planurile de asamblare pentru suporturile prefabricate și o listă de note suplimentare. Piloții sunt plasați sub pereții exteriori în jurul perimetrului, iar pereții interiori ai lagărului sunt plasați pe suporturi. Diferența de la un picior la altul, în orice direcție este efectuată numărătoarea inversă, poate fi de maximum 3 m.

       Dacă intenționați să creați o grilă, este creată o schemă separată a unui astfel de design. Împreună cu aceasta se pregătesc specificații sau note explicative privind materialele.

       Înălțimea fundației crește, dacă intenționați să formați o bază. Informații corecte despre valoarea sa pot fi găsite în codurile de construcție. În orice caz, baza ar trebui să crească cu 100 mm peste nivelul calculat al masei zăcăminte maxime prevăzute. Panglicile, chiar și în locuri unde nu există zăpadă sau foarte puțin, ar trebui să aibă o înălțime de 0,3 m.Distanța la canalizare se reflectă în profilul străzii transversale, fiind coordonată cu plasarea unei infrastructuri subterane diferite.

       Pentru a face comunicarea cât mai corectă, nu trebuie să uităm de considerentele de conveniență în timpul proiectării, inspecției și reparării rețelelor. De asemenea, se recomandă să se țină seama de necesitatea de a proteja conductele adiacente, pentru a separa cablurile unul de celălalt. O altă considerație este menținerea păstrării fundațiilor și a instalațiilor subterane, asigurând etanșeitatea rețelelor de alimentare cu apă.

       Conducta de presiune trebuie să fie amplasată la 5 m de la baza casei și tubulatură fără presiune - cel puțin 3 m. Dacă trebuie să faceți intersecția conductei de apă și a canalizării, canalul de scurgere trebuie așezat mai jos.

       Etape de construcție

       Construirea unei case particulare cu mâinile proprii la etapa lucrărilor de fundație, la rândul său, se împarte într-o serie de faze.

       În primul rând, se dovedește tipul de tehnologie potrivită, în care se resping de la:

       • starea generală a solului;
       • linii de congelare;
       • înălțimea stării apelor subterane.

        Edițiile speciale de referință sunt folosite în timpul lucrărilor, dar este mult mai corect să se efectueze un studiu geologic cu drepturi depline.Indiferent de nuanțele tehnice, instrucțiunile pas-cu-pas oferă instalarea de impermeabilizare și de scurgere a apei. Fundamentele monolitice sunt plasate prin turnarea soluției de beton în cofraje.

        Bandajele sunt create prin saparea tranșelor, în timp ce fabricarea acestora este împărțită în următoarele etape:

        • curățarea și compactarea puțului de fundație;
        • montarea unui pat de nisip sau pietriș;
        • protecția hidraulică;
        • verificarea zidurilor verticale;
        • plasarea cuștilor de armare și umplerea cofrajului cu beton;
        • eliminarea cofrajului și hidroizolarea exterioară.

         Construiți o fundație coloană va trebui să fie diferită. Solul adus la o adâncime de 100 până la 300 mm, îndepărtând movilele, adormind pământul. Linile orizontale sunt verificate prin nivelurile clădirilor. Stâlpii sunt plasați la intersecția pereților, aceste linii de lovire sunt folosite pentru a săpare găuri și a instala cofraje. Apoi vine rândul de consolidare verticală și turnarea betonului în cofraje.

         Puterea mecanică colectată a pilonilor este acoperită cu bandă. Dacă construiți case mici și anexe, puteți utiliza coloane de sprijin din lemn. Dar are nevoie de pregătire datorită utilizării amestecurilor antiseptice.

         Formarea bazelor monolitice are propriile caracteristici. Primul pas în lucrare este pregătit cu grijă și curățat de locul de murdărie. Determinați dacă aveți nevoie de echipament pentru lucru, este posibil prin amploarea lucrărilor de construcție. Faceți corect groapa cu aceeași adâncime ca linia de fundație. Se presupune că baza tranșelor este compactată, acoperită cu nisip și înfiptă, încercând să elimine cele mai mici goluri. Un strat subțire de beton se toarnă peste masa de nisip, în care se introduce armarea și se aplică impermeabilizarea. În zilele uscate, suprafața este turnată cu apă și acoperită cu precipitații.

         Piloții fundației sunt reprezentați de diferite tipuri; Clădirile rezidențiale pe terenuri cu teren dificil trebuie amplasate pe șanțuri. Diametrul este calculat din sarcina care este creată. Mizele sunt puse în locurile selectate, o basting este folosit pentru a face gropi. Rulmenții cu șurub sunt înșurubați folosind segmente de țeavă sau un instrument specializat.

         Este necesar să se verifice dacă fragmentele de pietre deasupra solului coincid unele cu altele, dacă este necesar, excesul de metal sau de beton este tăiat.

         Sfaturi și trucuri

         Se recomandă realizarea unei fundații de benzi din structuri din beton din categoria B22.5. Pentru a le obține, luați 1 cota de ciment M-200, 2 părți nisip grosier și 2,5 părți pietriș. Ca o armătură pentru aceasta ar trebui să fie utilizate tije din oțel cu o secțiune de 0,8-1,2 cm. Instalarea de bandă puțin adâncă este recomandată pentru construirea de case pe o suprafață pe soluri stabile. O condiție prealabilă pentru succes este amplasarea suportului deasupra liniei de înghețare a solului.

         Pentru a alinia toate liniile, trebuie să utilizați un nivel laser; O atenție deosebită este acordată verificării colțurilor, devierea acestora fiind chiar mai rea decât în ​​geometria secțiunilor drepte ale pereților. Sub baie și bloc economic este imposibil să se facă o fundație cu o lățime mai mică de 250 mm; pe soluri înfloritoare (siltice) și pe masa de nisip, valoarea minimă este de 500 mm. Dacă se construiește o casă cu un singur nivel de înaltă calitate, acești parametri sunt de 400 și 800 mm. Partea înglobată este concepută pentru a conecta blocurile pentru fundație, dar pot fi atașate de asemenea scările, panourile de perete și structurile de pardoseală. Orice tip de metal obținut comercial poate fi utilizat ca piesă încorporată.

         Există tehnici speciale care vă permit să construiți o fundație pe un sit cu un nivel ridicat de apă. Mai întâi, ar trebui construit un sistem de drenare, care să evite numai deteriorarea structurilor de construcție și scăderea acestora. Piloții sau betonul prefabricat protejează împotriva apei, însă utilizarea lor este foarte costisitoare și dificilă. O atenție deosebită trebuie acordată soclei și nuanțelor executării acesteia. Zidul de beton armat este combinat optim cu piloții, iar cu banda - continuarea suprafeței exterioare a fundației.

         Tehnologia creează o fundație de beton din beton, vezi următorul videoclip.

         Comentarii
          autor
         Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

         Sala de intrare

         Camera de zi

         dormitor