Starea de gramada de dispozitive: cum să construiți o fundație pe cont propriu?

Fiecare fundație de casă trebuie construită și proiectată foarte atent. Acest lucru se aplică în întregime la varianta cu grămezi de șuruburi. Simplitatea aparentă a instalării lor ascunde de fapt o mulțime de subtilități și nuanțe care pur și simplu nu pot fi ignorate fără riscul de a se confrunta cu consecințe neplăcute.

Producție: etape

Suporturile tip suport pot fi realizate manual. Dar trebuie să admitem că o astfel de lucrare nu este ușoară și necesită o mulțime de experiență, un studiu aprofundat al specificului problemei. Pentru ca piesa de fixare să pătrundă cu ușurință în sol, este necesar să se calculeze cu atenție înclinarea lamei spiralate, atașarea ei la conul vârfului.Situația este agravată de lipsa totală a standardelor de stat și de lipsa produselor de referință. Este imposibil să cumpărați sau să obțineți o grămadă și să faceți alții pe modelul său - chiar și cei mai importanți producători vând adesea bunuri de calitate scăzută.

Compoziția tipică a structurii este după cum urmează:

 • corp - țeavă cu diametrul de 7,6-35 cm cu grosimea peretelui de 0,4 cm;
 • vârfurile obținute prin vârfuri de sudare sau turnare, a căror lungime este de 2 diametre proprii sau conuri;
 • lamele - spirale cu una sau două runde și, alternativ, o pereche de șuruburi de 40-70 cm distanță;
 • Capacul este utilizat în combinație cu grile de lemn.

Un vârf tipic este realizat ca o placă cu găuri speciale și un număr de rigidizări. Această placă este sudată pe bobină, realizată dintr-o țeavă, cu un diametru interior puțin mai mare decât carcasa exterioară a grămezii. Atenție: în cazul producției independente de suporturi cu șurub, merită folosiți desene distribuite de orice producător. Apoi, riscul de eroare cu dimensiunile lamei este eliminat, numărul de suduri este redus. Mai puțini astfel de compuși, zonele mai mici și mai slabe din jurul lor.

Potrivit profesioniștilor, merită să alegeți țevi fabricate conform GOST 8732 și 19281 sau înlocuindu-le cu TU St20 și 09G2S. Aceste materiale se disting printr-o tăiere ușoară și o îndoire simplă a petalelor. Este cel mai convenabil pentru a forma un sfat de la ei. Piloți de șuruburi de uz casnic, în cea mai mare parte, au o lungime de 2 până la 3 m, dacă doriți să ajungeți la straturile suport ale solului la o adâncime considerabilă, după înșurubare adăugați o lungime a țevii de 150-200 cm. Vorbind despre componente, ca să nu mai vorbim de sfaturi.

Acestea sunt fabricate din trei tipuri diferite, abordarea se referă nu numai la nuanțele tehnologiei, ci și la amploarea părții utilizate. Astfel, prin solul dens, vârfurile unui design sudat sau obținute dintr-un "corp" al conductei vor trece cel mai bine. Dar pentru a străpunge masivul nisipos, depozitele de turbă și pâinile de nisip vor fi mai ușor cu vârfuri în formă de cruce. Cât durează fundația nu va depinde de tipul de vârf. Dar diferențele evidente se întâlnesc atunci când se compară forța de strângere pe pârghie.

Utilizarea unui corp tubular înseamnă construirea acestuia cu două diametre., deoarece unul dintre capetele piesei de prelucrat devine vârful viitoarei grămezi. Începeți cu tăierea șablonului.Pe acest șablon, marginea piesei de prelucrat este împărțită în sectoare. Atunci când țeava este tăiată, liniile desenate în cretă devin un ghid pentru formarea de petale cu cuișoare. În plus, astfel de petale sunt îndoite sub forma unui con stricat, iar partea de sus este precis aliniată cu axa țevii; După terminarea acestei manipulări, fragmentele sunt sudate utilizând metoda cusăturii duble.

Dacă diametrul țevii este de 10,8-20 cm, sunt pregătite cinci petale. Cu o valoare mai mică (de la 7,6 până la 8,9 cm), există suficiente patru fragmente.

În plus față de mașina de sudura, funcționarea normală necesită utilizarea unor instrumente cum ar fi:

 • mașină de tăiat cu plasmă;
 • torță de tăiere;
 • Bulgară cu echipament pentru sloturi în metal.

Aceste unități de tăiere sunt interschimbabile, dar este recomandat să aveți întotdeauna cel puțin două opțiuni la îndemână în același timp, și de preferință toate cele trei. Apoi, în cazul unor defecțiuni sau dificultăți, nu va mai exista niciun obstacol în muncă. Apoi, folosind vârfurile primite, le puteți scufunda rapid la adâncimea dorită, împingând pietrele mari și zdrobitoare. Dacă trebuie să construiți forme arhitecturale mici și clădiri ușoare, puteți folosi sfaturi sudate, obținute în mod similar.Recomandare: andocarea lamelor cel mai bine apare la vârfurile petalelor tubulare și nu la cele obținute din tablă.

Există o altă abordare care utilizează o schemă puțin diferită. Detaliile sunt acoperite sub forma unui triunghi, suplimentat cu nervuri de rigidizare și o placă rotundă care îndoaie conducta la un capăt. La asamblare, un triunghi mare și o pereche de coaste atașate la placă la un unghi de 90 de grade se pun pe vârful dopului. Tackul trebuie să fie în mai multe puncte. Consolidarea finală se realizează prin tipul de cusături duble.

Vârful cruce necesită atașarea lamei melcului deasupra vârfurilor. Prin urmare, se obține o permeabilitate ridicată a diferitelor rase datorită forței de strângere sporite. În ceea ce privește lamele, ele pot fi ușor înșurubate în pământ prin plasarea unui șurub la partea de jos a vârfului, lăsând cel puțin 2/3 din lungimea de sus. Pasul exemplar al lamei este de 50-70 mm. Pentru a obține lamele utilizate oțel foaie de o grosime mare de cel puțin 0,5 cm.

Un șurub solid, cu o singură abordare, necesită împrăștierea lamei cu resturi sau monturi în etapa selectată.Dacă structura este formată dintr-o singură bucată, este mult mai corect să se taie segmente individuale (nu mai mult de ½ cerc). Secțiunile separate sunt sudate succesiv pe un vârf sau pe un corp de pilon. Prima abordare nu permite crearea unui șurub complex, însă oferă o geometrie stabilă a structurii. În cea de-a doua schemă, asamblarea șnecului cu mai multe șanțuri nu prezintă dificultăți particulare, dar este necesar să se monitorizeze cu atenție faptul că tipul de spirală nu este rupt.

Înainte de tăierea manuală, piesele sunt așezate la diametrul exterior de 150-300 mm, aceasta depinzând de sarcina care se încadrează pe grămadă, cel mai adesea limitată la un coridor de la 200 la 250 mm. Ei încearcă să egaleze diametrul interior la dimensiunea externă a țevii. Desenul segmentului care leagă circumferința în cavitate și în exterior este realizat într-un loc ales aleatoriu, dar totuși merită o mai mare atenție acestei lucrări. Pentru a tăia piesele cu un dispozitiv de tăiere cu plasmă de care aveți nevoie dintr-o foaie de 0,5-0,7 cm grosime, în loc de un tăietor cu plasmă, puteți lua un aparat de tăiat gaz. Atunci când se lucrează cu atenție uite la lățimea de tăiat a fost luată în considerare, și scaunul a fost procesat în mod corespunzător.

În timpul cablajului, zona opusă locului inciziei este fixată într-un viciu și se deplasează separat cu o rangă sau o rangă. Atunci când nu există nici un viciu, puteți folosi pur și simplu spațiul în structurile metalice masive. Dar, în orice caz, merită să observați în mod constant dacă șurubul are un șurub normal sau nu. Alte opțiuni pot fi folosite pentru a obține piloți cu mai multe rute. Astfel, în unul dintre ele, marcarea diametrului interior se face la fel ca dimensiunea exterioară a țevii (200-300 mm).

Inelul, obținut cu un astfel de marcaj, este rupt de o pereche de segmente în semifabricate identice. Figura de tăiere implică capacitatea de a efectua acțiuni în orice ordine, dar aici este nevoie de un instrument de clasă profesională. Metoda de "instalare pe grămadă" sugerează că marcajele elicoidale captează semierea inițială și verifică unghiul drept. Dacă totul este corect, alte jumătăți de semnal sunt puse pe aceeași linie - la fel ca cele pe care se vor întoarce. Atenție: o mică deviere a semiremorcilor este permisă să se potrivească mai bine dimensiunilor și geometriei lor de proiectare.

Indiferent de cât de bine este realizată conducta, protecția anti-coroziune este, de asemenea, foarte importantă. Conform rezultatelor studiilor de inginerie specială, sa constatat că pierderea anuală a piloților și a lamelor acestora este de 0,01 mm din pereți și aceasta este în condiții aproape ideale.Dacă solul este foarte activ chimic, dacă efectele sunt mari, uzura poate fi accelerată de mai multe ori.

După decojirea și prelucrarea țevilor complet noi, se pot utiliza următoarele:

 • smaltul a două componente este făcut special pentru produsele metalice subterane, durata de viață este de cel puțin 60 de ani;
 • pe bază de email pe bază de poliuretan necesită aplicarea prealabilă a primerului VL05, va dura cel puțin trei decenii;
 • fibra de sticla. Înainte de aplicare, va trebui să tratați baza cu un strat de zinc rece. Durata de viață totală (calculată teoretic) ajunge la 3-4 secole, rezistența stabilă la coroziunea electrochimică este asigurată.

Dar fibra de sticla nu poate fi numita material accesibil. Pentru a salva straturile complexe utilizate în mod obișnuit pe bază de rășină epoxidică. În ceea ce privește oțelul original, standardul St20 sau GOST 8732-74 vă permite să vă bazați pe funcționarea fiabilă a elementului de susținere în construcția convențională a locuinței. Numai în cazul încărcărilor foarte mari sau în condiții de exploatare dure, este logic să se concentreze pe GOST 19281. În cea mai mare parte, grămezile corespunzătoare sunt utilizate în construcții industriale și cu mai multe etaje, pentru dezvoltarea parcurilor de grădină caracteristicile lor sunt excesive.Indiferent de tipul suporturilor folosite, lungimea lor este aleasă astfel încât să ajungă cu precizie la stratul de sol solid.

În același timp, este necesar nu numai să o realizăm, ci și să lăsăm o rezervă pentru înmormântare cu 30-35 cm. Când se intenționează să se aducă grămezi mai înalți deasupra solului, este posibil să se mărească și mai mult un astfel de decalaj. Spațiul în timp util vă permite să evitați acumularea ulterioară și eventualele erori asociate cu aceasta. Pentru a determina diametrul necesar al țevii în fabricarea sa independentă, precum și în selectarea structurilor finite, merită luate în considerare normele SNiP 2.02.03-85. Da, este destul de dificil, dar va ajuta să faceți totul cu precizie și claritate.

Cel mai adesea, țevile cu un diametru de 4,7-7,6 cm sunt utilizate în construcția unor tipuri ușoare de structuri de admisie și barieră. Creșterea acestuia la 7,7-8,9 cm, puteți avea încredere în stabilitatea unei băi de cărămidă, a unui arbore de capital sau a unui gard puternic de cărămidă. Dar pentru structurile de cadru, pentru case din busteni și case pe două, trei etaje, se recomandă utilizarea de grămezi cu diametrul de 10,8 cm. Nu trebuie să vă străduiți întotdeauna de valoarea maximă, deoarece acest lucru implică cheltuieli nejustificate ale consumatorilor.Important: în condiții artizanale este extrem de dificil să se facă piloți mai mari de 10,8 cm.

Pentru astfel de produse este necesară montarea lamei ranforsate, iar numai producția industrială le poate face calitativ. În plus, creșterea diametrului complică formarea șurubului. Pereții trunchiului cu el, chiar și în cele mai ușoare clădiri pe sol favorabil, nu pot fi mai subțiri decât 0,4 cm. Atunci când alegeți grosimea potrivită într-un anumit caz, se recomandă să nu uitați că îndoirea conului va trebui să fie prevăzută cu lovituri de ciocan. Deci, și aici, principiul "cu atât mai mult, cu atât mai bine".

Avantaje și dezavantaje

Avantajele fără îndoială ale suportului pentru șuruburi pentru casă sunt următoarele:

 • abilitatea de a face fără mașini speciale cu o mărime mică de muncă;
 • eliminarea cofrajului și a plintei;
 • muncă la fel de înaltă în orice anotimp;
 • asigurarea ventilației sub pardoseala casei;
 • capacitatea de a dezmembra orice element structural.

Dar chiar și această soluție atrăgătoare are o serie de dezavantaje. Nu va fi posibil să-l construiți pe roci și, indiferent de calitatea protecției, este necesar tot timpul să luați în calcul riscul de coroziune.Nivelul de încărcare a fundației este limitat; În plus, pilonii cu șuruburi sunt mult mai exigenți în ceea ce privește calitatea muncii. Cea mai mică abatere de la tehnologia normală poate provoca eșecul suporturilor, curbura lor sau împingerea acestora. Aceste aspecte negative, totuși, nu permit ignorarea faptului că substratul șurubului este bun pe malurile râurilor și lacurilor, pe dane, în zone împădurite și așa mai departe.

Caracteristici de design

Pur și simplu pregătirea grămezilor pentru muncă, chiar dacă acestea sunt foarte bune, nu va fi de ajuns. Dispozitivul de fundație cu șuruburi sub casă are o serie de caracteristici specifice care nu pot fi ignorate. Piloții de șurub, care arată ca șuruburi uriașe, nu sunt susceptibili de înghețarea solului și pot pătrunde în diferite adâncimi. Înșurubarea în pământ, compusă din orice specie, este facilitată de capătul ascuțit cu partea de tăiere. Piloții compactează solul în jurul său și inhibă în mod eficient umflarea acestuia.

Rezistența la coroziune este în mare măsură determinată de tipul de înveliș de protecție utilizat. Polimerii oferă cea mai bună acoperire, dar este extrem de dificil să le aplici pe metal.Utilizarea pe scară largă de piloți șurub pentru facilități temporare și auxiliare, grădini sub infrastructură. Fundam dintre ele pot rezista la sarcina totală de 50 de tone, iar unitatea gramada se mișcă cu ușurință la presiunea de 9 tone pentru întreaga viață obișnuită. Atunci când o structură temporară nu mai este necesară sau ar trebui să fie mutat într-un alt loc, chiar și transportat, gramada se poate lua cu tine și de a salva pe materiale pentru fundație. Referindu-se la șurub structura vârfului utilizat este împărțită în elemente cu palete înguste și late, acestea din urmă fiind încă divizată în una sau două ture.

Un produs cu o singură direcție este echipat cu o singură rotire, de unde și numele. Suprafața sa este prevăzută cu găuri speciale care permit fixarea și utilizarea unui burghiu. Soluțiile cu un singur rost sunt preferate în construcția de garduri și structuri minore. Lama lată este atractiv în timpul construcției de case cu două etaje, precum și orice activitate în zonele de sol instabile. Stabilitatea fixării crește semnificativ. Dar chiar și printre grămezi cu lame înguste au propria lor clasificare - de multitură și tubulară.

Prezența mai multor rotații vă permite să formați sfaturi îndreptate. Această soluție vă permite să pătrundeți cu succes chiar și pe teren foarte dens. Produsul tubular este preferabil în lunile de iarnă, când solul este înghețat și slab procesat. Găuri speciale lăsaseră solul. Intrând în interior, face ca întreaga structură să fie mult mai stabilă decât în ​​cazul performanțelor întregi.

Pentru a elimina erorile, este important să ne amintim că chiar și în mod oficial aparținând unei categorii de piloți de producție din Rusia și străină pot să difere una de cealaltă. Alegerea unei soluții adecvate ar trebui făcută numai după consultarea geologilor și inginerilor.

Următorii factori sunt luați în considerare:

 • caracteristicile solului;
 • nivelul de penetrare a frigului în pământ;
 • caracteristicile climatice ale zonei;
 • înălțimea apei subterane.

Gloanțe instalate, în orice caz, necesare pentru beton. Acest lucru va ajuta la fixarea suportului în sol și, în același timp, îl va acoperi de la procesele de coroziune. Lemnul de conifere poate fi folosit ca un ham. Se recomandă să luați pentru a lega blocuri care sunt semnificativ mai largi decât grămezile montate.Sfatul în formă de conul este așezat pe grămezi umpluți cu ciment, iar în cazul în care tăierea este făcută oblică, blocul de susținere trebuie umplut cu pământ atunci când este strâns.

Tipuri de piloți

Care sunt?

Piloții galvanizați se caracterizează prin fiabilitate ridicată și durabilitate excelentă. Zincul poate fi aplicat prin tehnici calde și reci. Dar chiar și un astfel de strat bun va necesita tratament special anti-coroziune. Pregătirea la cald este considerată cea mai bună, deoarece o astfel de finisare reduce formarea zgârieturilor și a altor defecte în timpul instalării. Zona galvanizată se manifestă bine în construcția de structuri deasupra solului și, dacă este necesar, pentru a asigura cele mai înalte performanțe de mediu.

În majoritatea cazurilor, suporturile pentru șuruburi de beton preiau betoane de mărci de calitate inferioară (M200 și M300). Soluția M200 este utilizată pentru clădirile cu un singur nivel și cu două etaje, cu podele luminoase și medii. Turnurile și vârfurile sudate sunt două opțiuni cheie cu care sunt echipate pilele de șuruburi. Tehnologia sudată implică fixarea lamelelor de metal de 0,3-0,5 cm; este mai ieftin decât produsele de turnare sau din beton, dar fiabilitatea este încă insuficientă.La înșurubarea în substraturi solide, se produce o distrugere ocazională sau chiar o separare a pieselor una de cealaltă.

Varianta turnată are un alt avantaj: este făcută cu mult mai multă precizie, pentru lucrarea pe care o folosesc oțelul de la marca 25. Tratamentul termic al pieselor turnate este în mod necesar realizat, ceea ce sporește rezistența structurilor. Dietele turnate sub formă de vârf sunt echipate cu lame cu o bază de grosime de 1,3 cm și cu cât este mai aproape de margine, cu atât produsul este mai subțire. Această soluție vă permite să treci cu încredere chiar și masele solului foarte complexe, eliminând necesitatea relaxării în avans. Variația în magnitudine va fi minimă, comportamentul grămezilor în timpul instalării va fi pe deplin previzibil pentru dezvoltatori.

Pentru ce pământ?

Elementele galvanizate pot fi înglobate în orice fel de sol, în acest scop sunt echipate cu vârfuri sub forma unui con. Utilizarea unor astfel de suporturi este posibilă chiar și în zonele montane. Atenție: piloții cu un șurub nu pot fi montați în sol, alcătuitori din roci grosiere și patch-uri stâncoase. Baza grosieră este considerată a fi astfel încât este formată din fragmente mecanice nelegate de roci stancoase și roci de intemperii.Într-un pământ similar, 50% din masa totală și volumul cade pe resturi mai mari de 0,2 cm.

Motivul interzicerii este simplu - bucăți mari de piatră pot provoca daune chiar și celor mai rezistente metale și aliaje. Trebuie avut în vedere că, datorită localizării structurilor minerale problematice mai mari de 150 cm, instalarea nu este, de obicei, dificilă. Dar decizia finală ar trebui luată numai de ingineri calificați, deoarece cea mai mică greșeală poate avea consecințe grave. Pământul de nisip este mai favorabil pentru trecerea șanțurilor de șurub și, de obicei, nu aduce surprize neplăcute. Deja la o adâncime de 1,5 m, rezistența materialului substrat face cel mai adesea posibilă susținerea clădirii cât mai fiabil posibil.

Dărâmăturile de argilă sunt puțin mai proaste, deoarece sunt predispuse la scufundări foarte importante. Lemnul și lutul nisipos din acest plan sunt puțin mai bune, dar sunt inferioare bazei de nisip. Puteți rezolva problema prin creșterea profunzimii implementării. Dacă lamele se vor odihni de materiale durabile, grămezile se vor menține pe loc și vor putea păstra integritatea casei de mulți ani. În ceea ce privește solurile subterane, construcția pe ele este extrem de dificilă și este necesar să se efectueze foraje de încercare pentru a evalua proprietățile solului.

Proiectare și calcul

După alegerea unei variante adecvate de execuție a piloților, este necesar să se procedeze la calculele parametrilor lor liniare și la elaborarea proiectelor, la formarea desenelor.

Numai calculele atente vă permit să alegeți următoarele:

 • înălțimea necesară a structurilor;
 • numărul total de suporturi;
 • diametrul fiecăruia;
 • marginea de marcaj;
 • costul de construire a unei fundații.

Secvența calculelor nu este determinată arbitrar, este foarte clar fixată în SNiP 2.02.03.85. În conformitate cu acest standard, atunci când se determină proprietățile necesare unei structuri, este imposibil să se se limiteze la datele privind relieful de teren și adâncimea de circulație a apelor subterane. Este extrem de important să se concentreze asupra cantității efective de precipitații care se încadrează într-o anumită zonă climatică. Dacă din anumite motive este imposibil să realizăm cercetări geodezice de înaltă calitate, trebuie să luăm ca bază sarcina minimă de proiectare. Numărul de piloți de șuruburi se determină prin înmulțirea încărcării totale cu rezultatul împărțirii coeficientului de fiabilitate la nivelul maxim de încărcare admisibil.

Se recomandă ca sarcina fiecăruia dintre piloți să fie proporțională cu sarcina totală a structurii. Construcția corespunzătoare, care respectă standardele GOST, asigură întotdeauna o distribuție uniformă a încărcăturilor în pereți portanți și în secțiuni de presiune mărită. În plus, analizați ruloul. În multe cazuri, este posibil să se garanteze durata de viață a clădirii nu mai puțin de un anumit nivel decât atunci când se consultă specialiști. O metodă mai simplă pentru determinarea dimensiunilor și a parametrilor fizici ai structurilor este utilizarea unui software special.

Atunci când se calculează încărcătura emergentă, este necesar să se ia în considerare masa suprapunerilor și a presiunii de operare de la oamenii din casă, din proprietatea lor. În același timp, arhitecții profesioniști nu uită de încărcătura generată de rafalele de vânt, clădirile de pescaj și temperaturile. Piloții cu o lamă largă și un vârf de turnare sunt considerați cea mai bună soluție pentru clădirile cu nivel redus pe teren relativ simplu. Dacă luați desene cu multe lame amplasate la diferite nivele, aceasta va ajuta să scoateți chiar și încărcături foarte puternice în soluri dificile. Produsele cu perimetru variabil sunt aduse în proiect dacă aveți nevoie de rezolvarea unei game specifice de sarcini; în cele din urmă,O lamă îngustă, cu un capăt turnat, care are dinți, se descurcă perfect cu pământul stâncos și chiar cu permafrost.

Soluția cea mai puțin fiabilă este de a conduce mașina.realizate din conducta de cusătură prin metoda sudării lamelor. Este permisă utilizarea unor astfel de structuri numai cu sarcini limitate și pe sol "bun". Se consideră că o grămadă cu un diametru de 8,9 cm cu o dimensiune a lamei de 25 cm poate rezista la maximum 5000 kg. Aceasta este exact încărcătura operațională creată de o casă cu un singur ecran. Designul cu un diametru de 10,8 cm cu o lamă de 30 cm va rezista cu ușurință până la 7000 kg, adică este deja potrivit pentru cherestea cu două etaje și blocuri.

Atunci când se intenționează utilizarea blocurilor și a cărămizilor din beton gazos pentru construirea unei case, proiectul prevede utilizarea de piloți cu un diametru de 13,3 cm și o lamă de 35 cm lățime.

Practica pe termen lung a permis formarea cerințelor universale și a duratei sprijinului, și anume:

 • în lut, situat la 100 cm de suprafață, introduceți tija cu o lungime de 250 cm;
 • în soluri desprinse și în pietre de grădină introduc o astfel de grămadă, capabilă să ajungă la o masă densă;
 • diferența dintre zonele cu teren neuniform poate ajunge la 50 cm.

Dacă în funcție de rezultatele calculelor se dovedește că va trebui să faceți această diferență mai mult, trebuie să renunțați la utilizarea de grămezi sau să atenționați la inegalitatea reliefului, să eliminați excesul de sol sau să îl turnați în zonele joase. Când planificați să montați un cadru din lemn sau dintr-o casă, distanța poate fi de 2 până la 2,5 m. Puțin mai puteți împinge suporturile care sunt expuse sub clădiri din lemn și lemn. Pentru a vă asigura că totul este fiabil și că a servit o perioadă lungă de timp, baza nu trebuie să fie ridicată mai mare de 0,6 m. O margine de 200-300 mm este lăsată pentru lungimea grămezilor.

O atenție deosebită trebuie acordată în momentul redactării unui proiect în locurile cele mai problematice. De obicei, acestea sunt colțurile clădirilor și intersecția dintre peretele rulmentului și pereții despărțitori interiori. Sarcinile care apar la grupele de intrare și de-a lungul perimetrului sunt destul de mari. Introduceți pentru a ține cuptorul și șemineul necesită cel puțin două grămezi. Cel puțin un suport trebuie plasat sub pereți portanți în acele locuri unde se află mezaninul și balconul.

În cazul în care condițiile de funcționare implică necesitatea de a adăuga numărul de pile șuruburi în comparație cu cele de proiectare, nu trebuie să vă fie teamă de un astfel de pas.Dimpotrivă, durabilitatea sporită va oferi o economie reală a costurilor, deoarece calitatea clădirii va fi optimă pentru întreaga perioadă de utilizare. Atunci când se calculează grillagele de orice tip și înălțime, se calculează cât de atent posibil cum va fi presată fundația ca întreg și fiecare unghi. În plus, calculați energia efectului de îndoire. În varianta cu un tip mare de grilă, 100% din încărcătură este suprapusă pe grămezi și, prin urmare, calculul exact fără asistență sau cel puțin fără software specializat va fi destul de complicat.

pregătire

Calculele cele mai atente și cele mai bine gândite proiecte nu vor da un rezultat pozitiv dacă vă apropiați de greutăți. Deși dezvoltatorii și producătorii lor introduc în mod activ soluții în desenele lor care permit compensarea unei părți a erorilor de construcție, este mai bine să se instaleze suporturi pentru o casă sau altă structură în conformitate cu toate regulile. Aceasta înseamnă pregătirea temeinică a locației, chiar și atunci când se construiește o "singură" baie sau garaj. Problema nu se limitează la explorarea geologică și colectarea datelor cu privire la tipul dorit de piloți, la adâncimea dorită a așezării și așa mai departe.Uneori este necesar să se răsucească sau ciocăna elemente de piloți sub formă de eșantion pentru a evalua mai bine caracteristicile unei anumite secțiuni prin experiență.

Pe șantierele de construcții cu soluri puternice, va fi suficient pentru a echilibra teritoriul., scoateți toate tufișurile, copacii, iarba și rădăcinile lor, îndepărtați gunoi de orice fel. Dar unde pământul curge, este foarte moale sau nu este foarte stabil, va trebui să aliniați situl. În locurile cu locație înaltă a apelor subterane, prepararea implică adesea eliminarea scurgerilor de topire și drenaj. Pentru a garanta absența oricărei vegetații sub casă, uneori este chiar necesar să se elimine stratul fertil, îndepărtând 200-300 mm de masă a solului de pe suprafață.

Importanța clearance-ului inițial nu numai că deschide oportunități favorabile pentru lucrările de construcție. Aceasta este singura modalitate de a marca corect nivelul zero și de a număra nivelurile clădirii în ansamblul său. Marcarea se face nu numai pe plan, ci și pe teren. Împingerea coardei sau a firului deținut de mize va ajuta la o utilizare mai evidentă și mai convenabilă. O opțiune mai simplă este să se sapă găuri mici pline cu var.Punctele de referință de conectare ale liniei sunt desenate direct pe suprafață cu ajutorul unor lopeți și alte unelte de fixare.

După desenarea liniilor, ele și punctele de frontieră trebuie să fie verificate din nou cu desenul și planurile. Este mai bine să cheltuiți pe ea chiar și câteva ore, decât să vă lăudați greșelile de ani de zile. Indiferent de puterea piloților care trebuie montați, este necesar să se țină seama de probabilitatea distrugerii lor de influențele externe. Constructorii experimentați acordă întotdeauna o atenție maximă protecției suporturilor împotriva pătrunderii apei și migrării masei solului. Chiar și încălzirea sitului sub casă este pe deplin justificată.

Când se hotărăște să se toarne banda peste fundația pilonului, întreaga suprafață până la picior este saturată cu masa solului. Înainte de turnarea amestecului, este necesar să se acopere locurile libere de pe piloți cu un strat de grund sau alte mijloace de impermeabilizare. Aceasta va asigura o pernă de aer între clădire și sol pentru grosimea benzii. Numai atunci când toate acestea se fac, puteți continua să lucrați la instalarea fundației însăși. Pentru a face acest lucru manual sau în detrimentul echipamentului special - este necesar să o rezolvați în fiecare caz în parte.

instalare

tehnologie

Cunoașterea tehnologiei de instalare a pilelor este semnificativă pentru orice dezvoltator. Dacă faceți o greșeală, vă puteți confrunta cu o scădere a duratei de viață și o reducere a rezistenței bazei. Adâncimea rezervorului cu capacitatea portantă necesară trebuie determinată sub marca de îngheț. Atunci când cumpărăm grămezi, luând în considerare o asemenea adâncime, este necesar să luăm în considerare o creștere de 50 cm deasupra solului, ceea ce permite nivelarea câmpului de grămadă.

Axele zidurilor de rulare sunt așezate imediat după aceea, împreună cu acestea marcajul este efectuat pentru orice structură care creează sarcina, cum ar fi:

 • pridvor;
 • scări în casă;
 • aragaz sau semineu.

Piloții auto-creați sau achiziționați trebuie să fie imersați în prealabil găuri de foraj. Decuparea capetelor se face sub nivelul general orizontal. Hamul se execută cu ajutorul pieselor de grilă și rigidizare, însă trebuie să recurgeți la ambele elemente numai atunci când înălțimea grămezii este mai mare de 1,5 m deasupra solului. Piloții care nu au o carcasă de zinc trebuie să fie betonate din interior pentru a preveni coroziunea. Această cerință este importantă chiar și pentru structurile cu un strat de polimer sau fibră de sticlă, care nu poate fi monolit în interiorul unei țevi din motive tehnice.

Rolul răsucirii experimentale este mare, ele completează imaginea pe care o oferă sondajele geologice și, în unele cazuri, fac posibilă refuzarea completă de a plăti pentru ajutorul geologilor. O grămadă este introdusă alternativ în mai multe locații selectate pentru a determina adâncimea finală de plasare a solului purtător. În plus, devine clar dacă există un strat superior, cât de puternic este și dacă există un grund impermeabil de dedesubt. După ce ați tratat toate aceste momente, ar trebui să procedați la marcaj, care se realizează prin cabluri pe cârpe. Punctele în care trebuie introduse centrele de piloți trebuie să fie marcate cu cruci.

Ghidajele sunt sapate de-a lungul acestor cruci sau scapa gropile. Rotiți coloanele farului, amplasate în locurile de conjugare a pereților, este necesar în primul rând. Doar o astfel de tehnică garantează coincidența contururilor reale și ale proiectului clădirii. Abaterile minore ale suporturilor individuale sunt eliminate din cauza unor sfaturi cu platforme extinse. Este destul de dificil să se facă fără găuri de conducere, simplifică foarte mult poziționarea verticală a structurilor tubulare și introducerea spiralelor în sol.

Eroarea maximă admisă la utilizarea piloților farurilor nu depășește 50 mm. La punctele intermediare, blocurile de sprijin pot fi instalate cu o mai mică severitate. Cu toate acestea, dacă toate farurile sunt făcute corect, devierea probabilă va fi în limitele normelor fără eforturi suplimentare. Un câmp de grămadă în locul instalării unui cuptor de capital sau a altui centru greu ar trebui să aibă de la 4 grămezi cu o grătare sub forma unei plăci. În cazul pompelor staționare de peste 400 kg ar trebui să fie, de asemenea, o grămadă.

Dacă intenționați să instalați un generator de rezervă pe partea superioară, partea superioară a grilajului este acoperită cu bandă izolatoare de vibrații. În funcție de masa așteptată, 2 sau 4 grămezi sunt plasate sub scările interne. Fundația sub verandă este formată strict individual, acordând atenție geometriei și nuanțelor designului, aspectului casei și aranjării zonei înconjurătoare, inclusiv zonei orb. Principalul lucru este să nu uitați de toate aceste grămezi, astfel încât să nu trebuie să le înșurubați în grabă, deschizând podelele groase și rupând sistemul deja depistat. În acest stadiu de lucru este necesar să se trateze instalarea comunicațiilor de inginerie, cu izolația lor termică și cu adăugarea de cabluri de încălzire.

Pentru a înșuruba gramada în fundație cu ajutorul echipamentului special este destul de scump.prin urmare, aproape fiecare dezvoltator preferă alte opțiuni. Munca manuală totală necesită participarea a trei persoane, SHS rotește două dintre ele și cel de-al treilea. Mecanizând procesul (folosind un burghiu cu o unelte planetară), vă puteți limita la doi participanți. Unul monitorizează intrarea verticală a produsului, iar celălalt facilitează stadiul inițial de implementare. În ciuda costurilor ridicate ale forței de muncă, tehnica complet manuală este mai practică, vă permite să identificați imediat intrarea în straturile rulmentului prin mărirea efortului de tragere.

Pentru a reduce costurile de construcție, trebuie să faceți imediat, la momentul proiectării, să decideți dacă aveți nevoie de sfaturi sau nu. Dar este util să rețineți că o abatere semnificativă în procesul de lucru de pe axa normală va forța încă aceste elemente să fie montate. Nu este nevoie să puneți capacele din metal și din beton armat. Deoarece sudarea vârfurilor piloților formează focare corozive, este necesar să se folosească vopselele care conțin zinc și aluminiu pentru a fi protejate.Ele își îndeplinesc funcția numai atunci când zgură și scară sunt îndepărtate de pe suprafață.

Răsucirea grămezii poate duce la mutarea acesteia în partea superioară. Plăcile ajută la alinierea axelor perete atunci când o pardoseală este legată cu o grătare. Este imposibil să faci fără un capac în care o grilă din lemn nu poate fi fixată pe o conductă rotundă. Și este, de asemenea, util în cazul în care grinzile sunt utilizate din sudate pe canalele de margine, a căror suprafață de susținere trebuie să fie mărită, altfel nu va fi posibil să se formeze cusături de sudură. În ceea ce privește mutarea coloanelor în afară de axa peretelui, vârful ajută la corectarea defectelor de până la 100 mm în ambele direcții.

În orice alt caz, nu este nevoie să folosiți plăci sudate. Fundația SVF sub o cărămidă necesită în mod necesar o grilă monolită. Sub cabinele de casete și casele cu două etaje, cu trei etaje, rezervația cetății este realizată printr-un fascicul I sau canale. Când intenționați să puneți carcasa luminii în partea superioară, vă puteți limita la o placă de bord sau plăci. Grilajele monolitice sunt create cu cofrare, fitingurile sunt transportate prin corpurile de piloți, sunt cărămate în beton împreună cu capacele.

I-grinzile și canalele ar trebui să fie sudate la grămezi fără vârfuri. Când câmpul de piloți sa dovedit a fi pe o pantă cu o schimbare în înălțime de peste 150 cm de la un perete opus la altul, este imposibil să se facă fără bandă de armare cu rigle rigide sau elemente verticale de legătură. Pentru a le atașa au nevoie de flanșe. Această tehnologie garantează o viață de bază comună de cel puțin 70 de ani.

Ordine de lucru

Când au fost colectate toate datele necesare și a fost estimată adâncimea de penetrare a înghețului, este necesar să se elibereze locul de construcție de tot ceea ce ar putea interfera cu munca, chiar și într-o mică măsură. În plus, verifică gradul de oțel și specifică parametrii conductelor necesare. Când marcați teritoriul, vă puteți concentra asupra desenelor atât acasă, cât și la primul etaj. Într-o anumită gaură, o grămadă este instalată în prealabil cu un vârf de tranziție la vârf și fixat printr-o gaură. Când este greu să rotiți pârghiile proeminente, utilizați pârghiile tubului.

       Atunci când grămada se scufundă, vârfurile se schimbă la cele mai scurte. Dacă nu a fost posibil să treceți prin linia de îngheț, motivul poate fi într-o piatră solidă. Este pur și simplu ocolit, se deplasează în apropiere.Deci, mutați suportul, dacă este necesar, până când bariera este ruptă. Peletele Vkruchennye tăiate la o orizontală și saturate cu o soluție de beton.

       Detalii despre modul de strângere a șublelor șuruburi, pe care le puteți vedea în acest videoclip.

       Comentarii
        autor
       Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

       Sala de intrare

       Camera de zi

       dormitor