Tipuri de baze: caracteristici tehnice și caracteristici ale funcționării

Fundația este o parte indispensabilă pentru orice clădire, fără de care o structură se poate prăbuși rapid sub influența factorilor de mediu distructivi. Înțelegerea corectă a bazei care este necesară într-un anumit caz permite găsirea combinației optime de preț și calitate.

Design caracteristici și scop

Solul de orice tip este capabil să reziste la o greutate specifică, fără să se îndoaie. O persoană nu văd de obicei acest lucru, deoarece cântărește relativ puțin, însă construcția solidă a unei case cu o singură etapă sau a unei cabane cu două etaje cântărește cel puțin câteva zeci de tone. O astfel de greutate poate rezista doar rocilor solide, dar un asemenea teren nu este de obicei considerat un plus, deci casele sunt ridicate pe soluri mai moi.

Fundația este doar un substitut al unei astfel de stânci, care vă permite să faceți fundația mai stabilă. Modern SNiP include norme specifice referitoare la construirea fundațiilor. Principalul GOST, care reglementează construcția unor astfel de structuri, este SP 22.13330.2016 "Fundații ale clădirilor și structurilor". Ignorarea normelor specificate în acest document nu numai că poate duce la distrugerea unei clădiri, dar implică, de asemenea, răspunderea pentru daunele cauzate.

În marile companii de construcții, experții sunt angajați în calculele corespunzătoare, dar o persoană care decide să construiască o casă de țară cu propriile mâini va trebui fie să comande calculele, fie să intre în detalii în detaliu.

Pentru construcția materialelor de fundație sunt folosite mai greu decât solul înconjurător. Acesta este de obicei beton, piatră sau lemn, în funcție de greutatea structurii viitoare. În majoritatea cazurilor, dispozitivul de bază presupune că pătrunde adânc în pământ sub nivelul de îngheț. Acest lucru asigură că terenul înghețat nu se umflă, deci riscul de crăpare a pereților și divergența nodurilor clădirii este considerat nesemnificativ.Singura excepție poate fi situația în care o casă de grădină ușoară este așezată pe o suprafață ne-stâncoasă.

Alegerea exactă a tipului de fundație depinde de numeroși factori.printre care nu numai ponderea structurii, dar și forma sa arhitecturală, specificitatea solului, nivelul activității seismice în regiune, în timp ce unele tipuri de materiale își propuneau propriile cerințe pentru condițiile de muncă. De exemplu, este posibil să lucrați cu beton doar la temperaturi de peste 5 grade, astfel încât în ​​timpul iernii puteți să efectuați o comandă numai în condițiile încălzirii electrice.

clasificare

Fundațiile sunt foarte diverse și sunt împărțite în diferite tipuri, în funcție de caracteristicile de proiectare. Majoritatea fundațiilor sunt de tip fundație profundă, pentru a asigura protecție împotriva umflăturilor atunci când solul îngheață. Dar există și structuri superficiale, dacă structura nu aparține celor grele. În general, este mai ușor să se împartă bazele clădirilor în cinci varietăți principale, fiecare având propriile caracteristici care sunt complet diferite de concurenți.

panglică

Acest tip de fundație în ultimele decenii este pe bună dreptate considerat unul important în domeniul construcțiilor individuale. De fapt, este o continuare a zidurilor purtatoare, care se intinde adanc in pamant la o anumita adancime, crescand stabilitatea structurii. În versiunea minimă, o astfel de bandă duplică complet perimetrul casei, dar este posibil să se întărească prin copierea tuturor sau a unora dintre pereții interiori. De asemenea, puteți consolida coloanele.

Banda poate fi atât echipa națională, cât și monolitică. Opțiunea prefabricată este bună deoarece poate fi construită mult mai repede - în acest scop sunt utilizate blocuri de fabricație din beton sau beton armat. Punctul important este că banda de bloc în sine poate servi drept bază pentru ouă.

Dezavantajul acestei soluții este faptul că proiectarea nu este integrală și este, de obicei, construită fără armare și, prin urmare, supusă distorsiunilor și altor fenomene neplăcute asociate, de exemplu, cu penetrarea apei în articulații.

O alternativă poate fi o bandă solidăcând se formează prima armătură, care este apoi turnată cu beton și, uneori, diluată cu o moloz sau altă piatră.Este logic că o astfel de construcție este mult mai sigură și durabilă, totuși construcția acesteia poate fi amânată pentru o perioadă lungă de timp.

Trebuie remarcat faptul că acest cadru este adecvat pentru majoritatea clădirilor private. Fundația de banda va rezista nu numai gardului și clădirilor mici cum ar fi un garaj sau o baie, ci și case rezidențiale din lemn, beton, cărămidă sau piatră și, uneori, beton armat. Singura excepție ar fi uriașele structuri multietajate, în timp ce o locuință tipică, chiar construită pe o anumită scară, nu mai este necesară.

Dacă vorbim despre avantajele alegerii în favoarea "benzii", atunci ele sunt evidente. Mai întâi de toate, în subsolul acelorași pereți pot fi echipate cu un subsol sau subsol. Un astfel de capac este suficient pentru a susține greutatea a două sau trei etaje superioare.

În plus, pe partea superioară se pot monta plăci de beton grele, care vor deveni o podea de incredere de la primul etaj. Trebuie remarcat și simplitatea comparativă a clădirii - proprietarul, care știe să construiască un zid plat, va putea construi "banda" pe cont propriu. Singurul dezavantaj este costul materialelor necesare, dar rezultatul merită.

Fundația de bandă este de asemenea împărțită în două tipuri: adânc și adânc. Primul tip are numai adâncime de 50-60 cm în pământ, deoarece subsolul nu poate fi echipat aici, dar puteți economisi materiale. Panglica de mică adâncime poate fi construită numai pe nisip și pietriș, precum și pe pietriș - astfel de baze nu pot fi înăbușite. Cu toate acestea, dacă apele subterane sunt situate cu mult sub nivelul înghețului, este permisă construirea unei baze superficiale a banda chiar și pe argilă și argilă, iar terenul trebuie să fie uniform și chiar o casă de cărămidă cu o singură etapă poate fi prea grea pentru o astfel de fundație.

Versiunea încastrată este mult mai convenabilă, deoarece pătrunde în sol cu ​​cel puțin 70 cm, iar în regiunile nordice până la 1,5 m. Fundația fundației trebuie să fie sub nivelul de îngheț, dar deasupra nivelului apei subterane.

Suprafața site-ului trebuie să fie plat. Un astfel de subsol este potrivit pentru aproape toate clădirile și orice soluri, cu excepția solurilor mlaștinoase și solide. De asemenea, pare inoportun să se ridice o "panglică" dacă solul îngheață prea adânc, pentru că atunci o astfel de fundație pentru clădire va costa proprietarului un ban destul de bun.

în formă de coloană

Dacă greutatea clădirii nu este așteptată la fel de mult, va fi mult mai ieftin să construim o fundație coloană, care este perfectă pentru casele de lumină din lemn și beton, precum și pentru extensii mici.

Structura este alcătuită din stâlpi de beton, pietriș sau o combinație a acestora, precum și cărămizi sau lemn, situate la o distanță de 2,5-3 m una de cealaltă de-a lungul perimetrului exterior sau sub toate pereții. Astfel de coloane sunt pătrunse, de obicei, la adâncimea înghețării solului și, dacă suprafața este neuniformă, până la punctul în care se atinge o densitate suficientă a solului. Sarcina constructorilor este aceea de a oferi o suprafață orizontală perfectă a tuturor stâlpilor, astfel încât pe partea de sus să poți face o grilă de beton sau lemn, care servește ca bază pentru întreaga casă.

Tipul coloanei de fundație nu ar trebui nici măcar să fie luat în considerare de acei proprietari care necesită în mod necesar un subsol sau un garaj subteran., dar aceasta este o mare opțiune în cazul în care panta de pe site-ul este foarte vizibil. În plus, baza coloanelor este foarte populară în regiunile cu ierni grave, deoarece poate ajunge în sol pentru câțiva metri - acolo unde nu există frig.

Trebuie remarcat faptul că lemnul este uneori folosit pentru construcția de stâlpi, dar este considerat cel mai puțin durabil din toate materialele.

Alegerea stâlpilor de lemn prevede prelucrarea obligatorie a materialului pentru ao proteja de umiditate, putrezire și diverse dăunători, dar nu este totuși de dorit să se utilizeze acest material pentru structuri durabile grave. De fapt, o bază de coloană din lemn este limitată doar de chioscuri.

Tehnologia coloanelor TISE. Acest tip de fundații nu a fost încă testat la scară adecvată, deoarece este o invenție relativ nouă. Cu toate acestea, în anii de funcționare nu s-au primit plângeri grave, dar, în general, toate cele mai bune calități ale celor două tipuri de fundații, care au fost deja descrise mai sus, sunt așteptate de la această bază.

Semnificația designului constă în faptul că în partea sa inferioară seamănă cu o fundație obișnuită. Stâlpii merg sub pământ la 4-5 m, așa că nu se tem de nici un climat particular, iar suporturile se fac exclusiv prin turnarea armăturii cu beton.Acest lucru se datorează faptului că partea superioară a structurii este o fundație tipică a benzii, care în acest caz nu se sprijină pe solul gol, ci pe piloni.

Principalul avantaj al "benzii" - capacitatea de a rezista la clădiri cu o greutate considerabilă - rămâne, în timp ce consumul de materiale devine mult mai mic chiar și în regiunile nordice ale țării, deoarece partea inferioară a fundației este relativ economică.

Principalul dezavantaj al acestei soluții este considerat a fi o perioadă relativ lungă de construcție, deoarece pentru ca o structură ușoară să reziste la sarcini considerabile, ea trebuie să fie complet turnată din beton. Puterea necesară este obținută de acest material timp de aproximativ patru săptămâni, vremea este de dorit să alegeți uscat și cald, altfel va trebui să cheltuiți mai mult pe încălzire electrică. În același timp, chiar și un astfel de design universal are anumite limitări în ceea ce privește funcționarea: pe soluri mlașcate, este foarte probabil ca fundația să fie înclinată sau stâlpii să poată fi separați de "bandă".

grămadă

Dacă terenul se dovedește a fi prea nesigur, chiar și pentru o fundație coloană, atunci nu este încă un motiv să refuzi să construiești o casă.Dacă terenul de pe amplasament se caracterizează printr-o capacitate mare de curgere și o densitate scăzută, răcită cu apă sau cu un coeficient ridicat al fantei, soluția cea mai potrivită este organizarea fundației cu ajutorul piloților.

Trebuie remarcat faptul că utilizarea lor nu este interzisă pe terenurile grele, dacă numai din anumite motive este mai profitabilă pentru client.

Piloții sunt de obicei o fabrică din beton sau din beton armat, din metal sau din lemn, adesea cu un șurub pentru a intra mai ușor în sol. Cei mai mulți oameni înțeleg conceptul de piloți ca un fel de piloți în picioare. Aceste suporturi pătrund la o adâncime de 4-6 metri, datorită căruia adesea trec prin întregul strat de sol slab și se sprijină pe o bază solidă, asigurând stabilitatea clădirii viitoare.

Cu toate acestea, în unele cazuri, chiar și această adâncime nu este suficientă pentru a obține roci de încredere. În acest caz, pot fi utilizate și grămezi (acum trailing). Deși ei nu au sprijin fiabil, dar penetrarea lor semnificativă în diferite părți ale clădirii permite obținerea unui echilibru adecvat.

Există grămezi de conducere și de umplutură. Primele sunt suporturi, produse la fabrica, care sunt conduse în pământ de echipamente speciale. De asemenea, condensează solul din jurul grămezii, asigurând o stabilitate suplimentară. Piloții rămași sunt practic indistinguizabili de stâlpii utilizați pentru a crea fundația coloanei - acestea sunt deja așezate pe șantier.

Indiferent de tipul de grămezi, se instalează un grătar în partea de sus a acestora, care reprezintă baza directă pentru viitorul casei. Este necesar să se aleagă materiale pentru aceasta, ținând seama de greutatea planificată a clădirii - de regulă, o grătare de lemn este făcută pentru clădiri din lemn, iar plăci de beton sunt folosite pentru case de piatră.

Piloți fundație - una dintre puținele soiuri ale bazei, care nu are absolut nici o restricție pe teren.

Construirea unei case pe picior poate fi făcută chiar și într-o mlaștină sau într-un pietriș, iar turbăriile și solurile dăunătoare nu devin un obstacol în calea ciocnirii în grămezi. O fundație cu piloți este, de asemenea, foarte necesară în acele zone în care se observă un nivel radical de înclinare a suprafeței.

dală

Acest tip de fundație este folosită masiv în orașe,unde exact această metodă creează temelia pentru clădirile grele cu mai multe etaje, cu toate acestea, această tehnologie găsește aplicații în construcții private. Acest lucru se datorează calității extrem de scăzute a solului de pe amplasament, într-o situație în care proprietarul ar dori să aibă o casă cu adevărat impresionantă și grea. Este evident că un bogat sau turbărie uscată nu va rezista la o astfel de încărcătură în același fel ca fundațiile coloanelor sau piloților, iar "banda" este probabil să fie deformată datorită instabilității solului înconjurător.

Fundația plăcii, după cum sugerează și numele, este o placă solidă din beton armat, care, în acest caz, se va schimba împreună cu întreaga structură a clădirii, dar aceasta din urmă este garantată să rămână intactă. O astfel de soluție este pe bună dreptate numită cea mai fiabilă, durabilă și durabilă - are de fapt o piatră solidă, care ar deveni fundația ideală pentru o casă grea. Dezavantajele, desigur, se referă direct la complexitatea și la costul ridicat al organizării unei astfel de baze, pentru că va avea nevoie de o cantitate imensă de materiale, echipamente speciale și câțiva muncitori.

Fundația plăcii nu poate fi creată chiar și într-o săptămână - va dura cel puțin o lună pentru a săpa o groapă, a suda o cușcă în ea din armătură, a umple cu beton și a aștepta până devine mai puternică. Aranjarea unei astfel de fundații este o nevoie urgentă și nu o economie.

Nu este surprinzător faptul că, pe o bază solidă de soluri solide, placa este aproape niciodată construită - pentru o casă privată, de obicei nu este necesar. Cu toate acestea, este folositor în solurile de lut și în soluri, în zonele mlaștinoase și turbulente, pe pământuri cu pietre sau soluri, chiar și atunci numai dacă greutatea estimată a clădirii nu permite utilizarea unor fundații ale altor soiuri.

materiale

Tipurile de materiale folosite în construcția fundațiilor sunt foarte numeroase - totul depinde nu numai de greutatea construcției viitoare și de specificul solului, ci și de tipul ales de bază și de prețurile diferitelor materiale de construcție dintr-o anumită regiune. La începutul articolului, lemnul, cărămida și betonul au fost menționate ca materiale de bază, cu toate acestea, este posibil să se folosească nu numai ele, mai ales dacă greutatea clădirii viitoare nu este atât de semnificativă.

Fundația de bandă pentru o clădire ușoară poate fi construită din materiale relativ ușoare. - aceleași blocuri de spumă sau blocuri de grosime. Dacă solul de sub șantier se distinge printr-o fiabilitate bună și clădirea în sine este planificată să fie mică și construită din aceleași materiale ușoare sau din blocuri de beton expandat, este destul de probabil ca o astfel de fundație să fie suficientă.

Aici nu puteți face fără calcule exacte, pentru care ar trebui să vă adresați profesioniștilor, dar pentru o mai mare fiabilitate puteți consolida pur și simplu structura prin adăugarea de lățimi și adâncimi la ea sau duplicarea tuturor pereților sub pământ și nu doar a celor exterioare.

Utilizarea metalelor este probabilă în aproape toate tipurile de fundații. Varianta combinată de beton armat poate fi fie stâlpi, fie o bandă, aceasta din urmă poate fi completă, turnată în loc sau asamblată în loc de blocuri separate produse prin metoda fabricii. Rețeaua de plasă de armare poate fi utilizată chiar și în combinație cu zidăria convențională. O fundație pur metalică pentru structuri ușoare poate fi realizată chiar și din țevi, unele dintre ele putând fi folosite ca stâlpi sau grămezi, iar cealaltă pot fi sudate în partea superioară sub formă de grilă sau bază pentru aceasta.

Fundația din lemn este relativ rară, deoarece nu este atât de fiabilă și relativ scurtă. Preferința pentru acest material este dată, de obicei, în construirea autostrăzilor de clădiri ușoare: case de grădină mici și arbori din același lemn.

Acest material este evaluat pentru disponibilitatea sa și posibilitatea unei prelucrări simple chiar și la domiciliu, deoarece teoretic, fundația unui tip de coloană sau gramada poate fi asamblată chiar și de pe traverse de cale ferată vechi. Un alt lucru este ca astfel de stâlpi sau stâlpi să fie protejați și deși se recomandă utilizarea unor impregnări speciale de la insecte, rozătoare sau umiditate, chiar și materialul de acoperiș, care ar putea rămâne după lucrările de acoperiș în casa principală, va ajuta la rezolvarea ultimei probleme. Foi de material de acoperis trebuie să fie împachetate strâns acea parte a gramada care merge adânc în pământ. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că materialul de acoperiș protejează numai de umiditate, dar nu de inundații totale.

Criterii de selecție

Tipurile de fundații nu sunt în zadar atât de numeroase - fiecare are avantaje și dezavantaje proprii, concentrându-se pe diferite condiții de construcție și pe nevoile clienților.Fundația lăudată de toți nu poate fi potrivită pentru sol într-un anumit teren, dar ar fi mai bine dacă este prea scumpă sau prea complicată.

De exemplu, mulți proprietari nu doresc să cheltuiască mult, deoarece caută cea mai ieftină cale de a construi o fundație. Prin combinarea prețului și a calității, fundația de bandă a tipului de adâncime superficială pare a fi cea mai bună, dar presupune că solul va fi deja destul de stabil, iar casa însăși va fi relativ ușoară. În cazul în care cel puțin una dintre cerințele menționate nu este îndeplinită, este mai bine să nu uitați de economisirea și de respectarea fiabilității, bazată nu pe preț, ci pe durabilitate în condițiile predominante.

Grosimea stratului de adâncime este probabil singura opțiune potrivită pentru a da dacă apele subterane sunt situate la un nivel înalt, destul de aproape de suprafață.

Orice alt tip de fundație va fi într-o poziție în pierdere, deoarece umiditatea solului din timpul verii va eroda materialul și, în condiții de temperatură scăzută, va face ca solurile să se înalțe, provocând fisuri în pereți. În astfel de condiții va fi necesar să se limiteze construcția unei clădiri cu creștere joasă a panourilor CIP ușoare.Opțiunile alternative cum ar fi grămezile vor da cam același efect, însă construcția lor independentă nu este posibilă și necesită echipamente costisitoare.

Este posibil să se construiască orice tip de fundație pe solul nisipos. cu condiția ca densitatea solului să fie destul de ridicată. Astfel de baze, de obicei, trec cu ușurință apa în straturile mai profunde ale subsolului, astfel încât terenul de sub casă este foarte rezistent. În acest caz, ele sunt ghidate de faptul că fundația construită deține pur și simplu greutatea structurii la un cost minim. Cerințele pentru clădirile a căror fundație este planificată a fi ridicată pe lut, dar cu o clarificare, nivelul apei subterane ar trebui să fie mai mic decât nivelul de înghețare a solului în această regiune, sunt complet similare.

Este foarte dificil să se construiască clădiri pe pietriș, turbării, mlaștini și alte suprafețe nesigure. Există doar două opțiuni aici - gramezi rapide și relativ ieftine sau o fundație solidă și fiabilă a plăcilor. Alegerea depinde doar de greutatea clădirii, pentru că nu trebuie să vă așteptați ca nici o casă cu o singură poveste, dar grea, să reziste în astfel de condiții.

Dacă problema site-ului nu se află atât de mult în soluri nereușite ca în relief prea neuniform, atunci trebuie să alegeți între stâlpi și grămezi. Ambele opțiuni fac posibilă ajustarea chiar și a unui nivel semnificativ de înclinare, astfel încât, mai des, este necesar să alegeți pur și simplu din ceea ce pot oferi companiile locale de construcții, acordând atenție costului solicitat.

calcul

Determinarea tipului și a parametrilor exacți ai fundației este o sarcină destul de complicată de inginerie, deoarece va trebui să țineți cont de o mulțime de factori. În cazul în care casa este planificată să fie solide și mari și solul de pe amplasament nu diferă în ceea ce privește stabilitatea, este mai bine să încredințeze această sarcină profesioniștilor calificați, care pot garanta că, în funcție de număr, construcția care va fi construită va dura zeci de ani.

Trebuie să se înțeleagă că nu este necesar să se evalueze densitatea solurilor sau apropierea apelor subterane "cu ochi" - toate măsurătorile ar trebui făcute cu formule. O excepție poate fi o copie completă a unei alte clădiri, cu condiția ca aceasta să fie situată literal pe situl adiacent.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, fundația este ridicată de către specialiști, care efectuează, în același timp, calculele necesare. În acest caz, proprietarul poate, de asemenea, să stabilească cu aproximație care fundație este necesară pentru a obține o idee preliminară cu privire la suma care va fi necesară pentru a stabili materialele de construcție. În acest scop, puteți lua și aproxima valori ușor de găsit pe Internet.

De exemplu, dacă vorbim despre fundația benzii, atunci adâncimea acesteia depinde de gradul de înghețare a solului: cu cât este mai mult spre nord, cu atât este mai des. În acest caz, banda va merge cu o adâncime de cel puțin jumătate de metru, deci această valoare ar trebui considerată minimă. De asemenea, rețineți că, de obicei, o astfel de bază de cel puțin 20-30 cm turnuri deasupra solului. Lungimea este determinată prin însumarea lungimii tuturor pereților sub care se află fundația. Grosimea suportului viitor se face cu aproximativ 20% mai mare decât grosimea zidurilor construite deasupra solului.

Datorită tuturor celor descrise, este posibil să se determine volumul aproximativ al benzii, care vă permite să calculați cantitatea de material bloc sau beton care va fi turnat în fundația benzii. De asemenea, trebuie să se țină seama în calcule ca un strat de moloz la 30 cm și un strat de nisip la 10 cm, cu care fundul șanțului este umplut de-a lungul întregii lungimi înainte de construcția structurii principale.Costul nu va fi completat dacă nu țineți cont de costul bătăturilor și fitingurilor, precum și de materialul de impermeabilizare care este de a stabili șanțul.

Calculul costului fundației coloanei ar trebui să înceapă prin faptul că coloanele vor fi amplasate în pași de 2,5-3 metri unul de celălalt - prin urmare, numărul lor este determinat. Adâncimea pilonilor este aleasă în așa fel încât să ajungă la nivelul stratului de congelare al pământului, dar acestea sunt deasupra nivelului apei subterane. Cantitatea de nisip, piatră zdrobită, impermeabilizare și armare este calculată pe baza numărului de stâlpi, luându-se în considerare grosimea lor - nu există șanțuri care să curgă de-a lungul întregului perimetru, dar toți indicatorii legați de piciorul benzii rămân.

În mod separat, trebuie să planificați grilajul - suprafața sa este aproximativ egală sau puțin mai mare decât a întregii clădiri, deci rămâne să se determine materialul și grosimea.

Structura pilonului se calculează aproximativ în același mod ca cea coloană. Tipul de coloană, care este o combinație de coloană și bandă, se calculează ca două fundații separate.

Amploarea fundației plăcii depinde foarte mult de faptul dacă va fi construită subsolul sau subsolul. Dacă nu, va fi suficient ca grosimea plăcii să fie de o jumătate de metru, deși cifra exactă depinde de greutatea clădirii, iar în cazul echipamentelor de la subsol, dimensiunea plăcii descrise se aplică numai la podeaua subsolului. Nisipul și pietrele sfărâmate sunt împrăștiate pe suprafața carierei, ale cărei dimensiuni nu trebuie să depășească în mod semnificativ dimensiunea casei, impermeabilizarea fiind pusă pe fund și pe pereți.

Dacă este proiectat subsolul, atunci betonul și armarea ar trebui să fie suficiente pentru pereții și tavanul turnat. În acest caz, pereții pot fi calculați și construiți prin analogie completă cu o fundație de benzi, în loc de tavane de subsol, plăci de beton sau material lemnos.

Cauze de deformare

Chiar și cele mai fiabile structuri încep să se descompună de-a lungul timpului, dar acest lucru nu este știri, decât dacă fundația a fost deformată în mod neașteptat de rapid. Dacă se întâmplă acest lucru, va fi destul de greu să remediezi problema, deci este mai bine să studiezi în prealabil cauzele posibile pentru a evita o astfel de problemă.

 • Calculul incorect - Aceasta este cea mai frecventă cauză a problemelor cu fundația. Prima greșeală este determinarea greșită a greutății clădirii în direcția inferioară, când se dovedește că fundația pur și simplu nu suportă partea principală. O altă opțiune - dorința de a economisi bani atunci când proprietarul speră că materialul mai ieftin nu ar fi mai rău decât scump. De asemenea, nu este exclusă determinarea incorectă a nivelului apei subterane sau a densității solului - cu alte cuvinte, tipul de fundație însuși este ales incorect.
 • Încălcarea tehnologiei - motivul, care este adesea critic în cazul construirii autonome a fundației. Înainte de angajarea în construcția de capital, este necesar să se studieze în detaliu proprietățile materialelor de construcție utilizate.

De exemplu, dacă o armătură este turnată cu beton pe un șantier, trebuie să știți că densitatea maximă posibilă nu va fi atinsă - aveți nevoie de o tehnică specială care va frământa masa umplută și va asigura proiecția corectă chiar înainte de a se usca. Dacă acest lucru nu se face, bulele de aer se vor forma în betonul înghețat, formând goluri și apoi se poate produce o dărâmare sub o casă finalizată cu locuitorii ei.Chiar și betonul bine amestecat și rigid nu recunoaște graba - trebuie să stea aproximativ o lună înainte ca lucrările de construcție să continue pe fundație.

Asemenea lucruri, ca o protecție adecvată împotriva umezelii, par a fi evidente, dar ele nu sunt întotdeauna respectate pe deplin, dar cusătura temeliei prefabricate poate deveni cu ușurință deformată dacă apa intră în ea. În ceea ce privește lemnul, acesta trebuie în plus protejat de insecte.

 • uzură - fenomenul este destul de natural, iar dacă materialele au fost selectate și procesate corect, atunci această problemă poate apărea în fața nepoților proprietarului. Cu toate acestea, o surpriză bruscă poate prezenta o fundație construită din materiale reciclate: mulți proprietari folosesc țevi metalice sau traverse de lemn în loc de stâlpi sau grămezi. Dacă mai devreme aceste materiale au fost folosite cel puțin într-o anumită formă, atunci ele au deja uzură, astfel încât perioada de utilizare a acestora va fi destul de nesemnificativă. În ceea ce privește lemnul, nu este deloc durabil, astfel încât în ​​majoritatea cazurilor se dovedește a fi nebun să contezi pe funcționarea pe termen lung.

serviciu

Este logic să presupunem că întreținerea în timp util a fundației poate juca un rol-cheie în extinderea funcționării fundației. De exemplu, identificarea în timp util a defectelor vă permite să aflați despre problemele cu care se confruntă structura și să luați măsuri urgente pentru a le elimina. Aspectul fisurilor din structura de beton presupune curățarea și repararea imediată, totuși, dacă crăparea se produce prea devreme, ar trebui să căutați cu atenție motivul pentru care se întâmplă acest lucru, concentrându-se asupra cauzelor comune de deformare.

De asemenea, trebuie să se înțeleagă că fundația este funcțională, dar de obicei este interiorul clădirii. Ori de câte ori este posibil, merită să folosiți un tip de protecție de tip finisaj, deoarece atunci ea va lua întreaga greutate și înlocuirea ei este mult mai ușoară decât reparația completă a întregii fundații.

  Este clar că o parte semnificativă a fundației rămâne invizibilă, situată subteran, dar cel puțin partea vizibilă poate fi vopsită în exterior cu vopsea hidrofugă pentru ao proteja de efectele negative ale precipitațiilor. O alternativă durabilă atât la exterior cât și la interior poate fi tencuiala impermeabilă.

  Pentru o mai mare durabilitate a unei astfel de reparații și o protecție sporită a aceluiași lemn împotriva dăunătorilor, se poate folosi aceeași rețea de armare, care, în timpul renovării, va fi din nou așezată pe fundație și zugrăvită cu un nou strat de ipsos. În unele cazuri, datorită deformării generale a fundației sau a atașării necorespunzătoare, vechea plasă de armare se îndoaie și se îndepărtează de structură, perforând stratul de finisare de protecție - în acest caz, este necesar să tăiați imediat capetele proeminente și proeminente și să închideți spațiul.

  Vizionând videoclipul de mai jos, veți afla ce tipuri de fundații sunt și proprietățile acestora.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor