Dressing, design și conținut

 Dressing, design și conținut

O dressing nu este doar o cameră pentru depozitarea hainelor, ci un adevărat boudoir pentru o femeie în care poți să încerci haine, să faci machiaj, să faci cosmetice și chiar să te relaxezi de grijile de zi cu zi.

Pentru a vă simți cât mai confortabil în vestiar, este important să aveți grijă de designul frumos și de aranjamentul funcțional.

Caracteristici și beneficii

Camera de dressing este o cameră separată pentru depozitarea de haine, încălțăminte și accesorii. Chiar dacă este mic, va fi mult mai convenabil decât orice cabinet.

De obicei, pentru amenajarea sa, o cameră separată este alocată în casă, de exemplu, este transformată dintr-un depozit sau o loggie. Uneori, dressing-ul este montat de la zero, subliniind un loc în dormitor sau hol.

Avantajele unei camere de depozitare sunt evidente - toate hainele dvs. vor fi vizibile, bine pliate sau atârnate peste umerase, veți avea întotdeauna acces instantaneu la tot ceea ce aveți nevoie.

Este important să alegeți numărul corect de rafturi, cârlige, umerase, sertare și alte elemente de umplere, astfel încât în ​​viitor să fie foarte convenabil pentru dvs. să îl utilizați.

numire

Scopul dressing-ului va depinde în mod direct de locul în care decideți să îl plasați și de ceea ce intenționați să păstrați în el. De exemplu, în cazul în care locația este un hol, este cel mai adesea folosit pentru a plasa pantofi și îmbrăcăminte exterioară.

Un dressing situat în dormitor va juca, de asemenea, rolul unui boudoir - acolo puteți pune o masă de toaletă, o oglindă, un otoman, face loc pentru depozitarea cosmeticelor și parfumurilor. Este important să aveți grijă de o iluminare bună, astfel încât să puteți aplica machiajul fără probleme.

Printre altele, servește ca decor pentru apartamentul dvs., elimină dezordinea dulapurilor și a sertarelor, vă permite să descărcați spațiu.Poate că de aceea aproape toți proprietarii de apartamente moderne încearcă să facă loc pentru un dressing.

Tipuri de garderobă

deschis

O opțiune bună pentru un apartament foarte mic, în care nu există posibilitatea de a aloca o cameră separată. Sunt instalate rame metalice, rafturi din aluminiu și suporturi pentru rafturi. Rafturile în sine sunt plasate pe partea de sus, umerase în mijloc, și diferite dulapuri sunt instalate mai jos.

Particularitatea unei astfel de vestiare este că tot conținutul nu este static, ci elemente mobile - pantografe, sertare și module de rulare. Lucrurile care nu vor rămâne pe umerase se vor ascunde în sertare.

Singurul dezavantaj al unei astfel de vestiare este că necesită o întreținere atentă și va trebui să fie curățată în mod regulat pentru a menține sistemul în sine și hainele curate.

rază

Dressing pentru aceste esteți, pentru că are o formă nestandardă, cu linii curbe netede. Nu are colțuri ascuțite, așa că arată foarte neobișnuită și originală. În plus, în cadrul comenzii puteți face o cameră radială de orice fel care vă va plăcea ochiul.

Cu fereastră

Deoarece una dintre cerințele pentru un dressing este prezența unui iluminat bun (fereastra va deveni un dar neprețuit). Într-un apartament obișnuit pentru a găsi astfel de spațiu suplimentar nu este atât de simplu.

Cea mai obișnuită opțiune - un balcon sau o loggie. De asemenea, puteți face loc în dormitor, în partea în care este amplasată fereastra, dar atunci puțină lumină va pătrunde în restul camerei.

Cu toate acestea, dacă puneți o masă de toaletă în vestiar sau utilizați un pervaz ca o masă de toaletă, puteți aplica machiaj acolo. Instalarea unei oglinzi vă va ajuta să alegeți costumele potrivite. Ei bine, restul camerei poate fi luat sub pat.

oglindă

O soluție bună pentru un apartament mic, în special un hol mic, deoarece ușile oglinzile din sala de gardă vor extinde spațiul. Cel mai adesea, este construit ca un dulap cu ușă glisantă, numai ușile sale nu vor fi neapărat alunecoase - ele pot fi deschise în mod tradițional.

transformator

Această categorie poate fi atribuită dulap de diferite tipuri. Acestea pot fi umerase mobile, garderobă pe roți, care sunt ușor de deplasat în jurul apartamentului și, dacă este necesar sau în mișcare, pur și simplu pliate într-o cutie.

De asemenea, module integrale-transformatoare vor fi potrivite, atunci când o piesă de mobilier execută mai multe funcții deodată. De exemplu, un pat de înălțime, care este o cutie cu un dormitor în creștere, în interiorul căruia va exista o mică sală confortabilă.

comunicarea

Astfel de dulapuri se fac cel mai adesea în dormitor, uneori la ieșirea din baie, dacă sunt una lângă alta. Astfel, deschizând ușa camerei, intrați mai întâi în vestiar și treceți direct în dormitor.

Cel mai adesea ele sunt făcute dintr-un tip deschis, deci este important să izolați spațiul cu un ecran sau o perdea, astfel încât hainele de pe rafturi să nu adune praf și să fie ascunse de ochii curioși.

formă

Forma dressing-ului depinde de locația sa. De exemplu, un colț este un colț compact echipat, care poate fi în formă de L, semi-circular sau triunghiular. Ultima opțiune este cea mai comună, datorită ușurinței construirii unei astfel de structuri.

Dacă este o cameră de dressing directă pentru care este alocat un spațiu separat în cameră, atunci acesta va fi dreptunghiular sau pătrat, în funcție de aspect.În acest caz, umplerea poate fi atât în ​​formă de linie, cât și în formă de U.

Principalul avantaj al acestui dressing în spațiul și spațiul său, comparativ cu colțul. Cu toate acestea, va trebui să găsească suficient spațiu liber, care nu este întotdeauna acolo într-un apartament obișnuit.

Dezvoltarea de proiecte de proiectare

Un proiect de design este proiectarea unei sali de dressing în ceea ce privește componenta sa funcțională, tehnologică și estetică. Cel mai adesea, dezvoltarea este încredințată unui specialist, dar se poate face independent.

Mai întâi de toate, trebuie să decideți cu privire la suma pe care sunteți gata să o alocați pentru crearea unei sala de bace. Dacă bugetul este limitat, este posibil ca unele idei să fie abandonate. Dar este mai bine să știți despre asta în etapa de creare a unui proiect decât în ​​timpul construcției directe.

În primul rând trebuie să decideți asupra formei și conceptului, în funcție de dorințele dvs. și aspectul apartamentului.

Apoi se elaborează un plan detaliat. Deoarece mărimea cabinetului este destul de limitată, fiecare centimetru trebuie folosit cât mai eficient posibil. Veți avea nevoie să vă gândiți la stil, să alegeți culorile și conținutul.

Conform datelor disponibile, se creează un proiect 3D care vă va da o idee clară despre aspectul vestimentației finite după toate manipulările.

Dacă proiectați un proiect de proiectare, acesta poate fi un plan de planificare detaliat la care puteți naviga în timpul construcției.

Aranjament interior

desen

Decorarea de perete este o componentă importantă cu care începe aranjamentul vestiar. Acestea pot fi panouri din plastic sau din lemn, vopsea sau tapet tradițional. Acestea sunt opțiunea cea mai comună și mai accesibilă pentru că sunt ușor de utilizat și arată foarte atractivă. Cu toate acestea, încercați să alegeți nu hârtie ieftină, ci vinil sau bambus, care vă va dura mult timp.

Perdelele pot fi necesare în două cazuri - dacă doriți să le utilizați ca o alternativă la ușă sau dacă există o fereastră în sală.

În plus, perdelele pot fi folosite ca o partiție, fixându-le la streașină și izolând spațiul de montare. Acest lucru este valabil pentru cei care au o dressing comună pentru toți membrii familiei.

Designul perdelelor trebuie selectat în funcție de interiorul întregului spațiu. Ele pot fi tradiționale, drepte, cu lambrequins sau sub formă de jaluzele romane.

umplere

Un aspect important este umplerea salonului, care ar trebui să fie cât mai funcțional posibil, în special în condiții de film limitat.

Componenta obligatorie este un tub metalic pentru umerase-umerase, mai multe sertare, o cutie pentru pantofi sau rafturi pentru pantofi, rafturi pentru haine, un loc separat pentru haine de sezon si mai multe sertare pentru bijuterii si accesorii.

Pentru cei care au o mulțime de haine atârnând pe cuierul lor, este potrivit un transportor în mișcare, care, mișcându-se, va oferi acces maxim la orice lucru.

Dacă aveți în pantaloni o mulțime de pantaloni de afaceri, va trebui să instalați și o chilă. Unii consideră că este o componentă obligatorie, dar există oameni care pur și simplu nu poartă haine de afaceri, deci nu au nevoie de ea.

iluminat

Iluminarea bună este foarte importantă, iar cea mai bună soluție în această privință este instalarea luminilor încorporate. În cazul în care înălțimea plafoanelor și mărimea vestimentației permite, va exista un candelabru mare care va servi drept o sursă bună de lumină.

Instalați o lumină de fundal pe fiecare raft, puteți face lumina de fundal pe pereți și chiar pe podea pentru a facilita găsirea perechii potrivite de pantofi.

Dacă aceasta este o cameră de dressing de mici dimensiuni, utilizați lămpi cu o bază flexibilă, care sunt adesea pe clothespins. Acestea pot fi rotite și fixate acolo unde aveți nevoie.

Elemente suplimentare

Un dressing nu este pentru nimic numit o cameră, nu este doar un dulap care are destul rafturi și cârlige de haina. Prin urmare, printre altele, este important să o faceți confortabil și confortabil. În acest scop, se folosesc diferite piese de mobilier și alte elemente de design.

Componentele fermecătoare ale oricărei vestiare - este o oglindă și o scară de trepte sau o scară utilă care vă va permite să ajungeți la rafturile superioare situate chiar sub tavan. Dacă doriți să instalați o masă completă de toaletă, veți avea nevoie și de un scaun otoman sau confortabil.

Uneori se instalează o bancă suplimentară sau o bancă suplimentară pe care puteți sta în procesul de alegere a unei pantofi de îmbrăcăminte sau de fixare.

În cazul în care vestiar este situat în hol sau este combinat cu o baie, este convenabil să instalați o mașină de spălat în ea, deoarece veți avea acces convenabil la comunicații sanitare.Este important să nu fie deasupra camerei de locuit a vecinilor tăi de mai jos!

În apropiere puteți instala o masă de călcat și un coș de rufe. Procedând astfel, va trebui să aveți grijă de o bună ventilație pentru a evita apariția umidității și mucegaiului.

Alegerea rafturilor

unsplit

Reprezintă o structură monolit cu multe rafturi. Dezavantajele includ imposibilitatea de a le atribui elemente suplimentare sau de a detașa cele inutile. Prin urmare, trebuie să le alegeți foarte atent, astfel încât acestea să fie cât mai funcționale posibil pentru dumneavoastră.

modular

Acest tip de garderoba este adesea numit designer pentru adulți. Se compune din rafturi, sertare, elemente de fixare, rafturi și șine, din care puteți asambla aproape orice proiect. Ele pot fi realizate din metal, lemn, PAL, plastic și alte materiale.

Există mai multe tipuri de dulapuri modulare:

  • Freestanding. Umplerea acestei vestiare este alcătuită din cazuri de dulap, de unde și numele. De obicei, mai multe copii sunt plasate de-a lungul perimetrului de-a lungul peretelui, puteți alege configurația dulapului după cum doriți. În plus, ele pot fi rearanjate în timpul funcționării.În cazul în care apartamentul are curbe podea sau pereți, să acorde o atenție la modelele încorporate de dulapuri, care va permite să-l ascundă.
  • Mesh. De obicei, ele sunt alese pentru apartamente mici sau camere cu formă neregulată. Este ușor de ghicit că toate elementele structurale ale ochiului de plasă, ele sunt ușoare și compacte, și puteți construi ceva de la ei. Mai întâi, pereții sunt fixați de console și ghidaje, iar elementele funcționale sunt deja montate pe ele, locația acestora putând fi schimbată cu ușurință. Avantajul unui astfel de sistem este că lucrurile sunt difuzate în mod constant și sunt vizibile în mod constant. În plus, acestea sunt ieftine și ușor de instalat, chiar și cu propriile mâini.
  • Cadru (coloană). Tip de structuri care se vor potrivi perfect într-un apartament cu un interior industrial modern. Are coloane metalice-coloane, care sunt fixate între podea și tavan fără goluri. Apoi toate sertarele, umerii, rafturile etc. sunt atașate la coloane. La fel ca în versiunea anterioară, designul poate fi rearanjat la alegere. Deoarece rafturile sunt cel mai adesea fabricate din lemn sau analogii săi, se obține un amestec foarte frumos de metal și lemn.Pentru a intra într-o astfel de sală de vestiar poate fi în interiorul aproape orice culoare, doar alegerea dreptul de umbra de lemn.

materiale

În sala de gimnastică nu este necesar să existe un singur tip de rafturi, este permisă utilizarea nu numai a diferitelor modele, dar și a materialelor.

ghipsocardon

Rafturile realizate din acest material cu propriile mâini, astfel încât acestea sunt cele mai înalte calități și exclusive. Gips-carton este ușor de procesat, este ușor de îndoit și tăiat chiar și unui începător. Există o versiune rezistentă la umiditate a acestui material care este potrivită pentru un dressing chiar și cu umiditate ridicată, care, de exemplu, este combinată cu o baie.

lemn

Rafturile din lemn sunt considerate cele mai frumoase, totuși, la masa pomului este o valoare foarte impresionantă, având în vedere că trebuie să umpleți un spațiu mare.

Pentru a salva, puteți utiliza PAL sau PAL laminat. Cu toate acestea, aceste materiale au dezavantajul lor - nu sunt foarte durabile, deci nu va fi posibil să instalați obiecte grele pe rafturi, de exemplu, o mașină de spălat.

metal

Rafturile metalice sunt considerate soluția perfectă pentru orice vestiar.Este destul de dificil să le faci pe cont propriu, este mai bine să dai preferință modulelor gata făcute de mulți producători.

Puteți cumpăra în continuare un sistem special de garderobă din țevi, este un designer care va trebui să fie asamblat de mână.

Sunt incluse țevi și diverse structuri de legătură, care pot fi utilizate între ele la nevoie. Puteți adăuga rafturi din PAL, sticlă și alte materiale.

sticlă

Dressing, complet realizate din sticlă - un fenomen rar, cel mai adesea acest material este combinat cu oricare altul. De exemplu, ușile din sticlă și partițiile care arată bine în combinație cu lemn sau metal sunt populare. De exemplu, dacă utilizați structuri metalice, puteți instala rafturi din sticlă mată, ceea ce va crea un tandem uimitor.

țesut

Dulapurile de fabricație sunt create pentru cei care sunt obișnuiți să călătorească mult sau să se mute din loc în loc. Poate fi folosit în țară, într-o cămin și chiar în natură.

Este alcătuită dintr-un cadru metalic prefabricat pe care sunt tensionate rafturile de țesături, iar acest design este acoperit cu un capac de țesătură.Mai multe fermoare sunt cusute în el, datorită cărora se poate deschide și închide, ca o valiză.

Avantajul unei astfel de vestiare la preț scăzut, ușurința de asamblare și transport, dar cu greu poate fi o opțiune permanentă pentru depozitarea hainelor.

Soluții de culoare

Alegerea culorilor depinde de stilul ales și de designul adiacent la vestiar.

De asemenea, este important să luați în considerare dimensiunea - dacă este mică, atunci este mai bine să folosiți culori pastelate ușoare în design, care cresc vizual spațiul. Cel mai adesea pentru decorațiunile alegeți nuanțe de alb, crem, bej sau pastel de roz și albastru.

Dacă este destul de spațios, vă puteți concentra pe preferințele dvs. alegând culori mai luminoase - roșu, roșu, albastru închis, maro și altele.

stiluri

clasic

Stilul clasic este în afara modă și timp, este un lux, bogăție și aristocrație. Este de preferat să se acorde prioritate oamenilor, a căror avere este peste medie, deoarece orice umplere ar trebui să se facă doar din lemn natural, nu poate fi vorba despre nici un fel de fals.

Pentru fabricarea de frasin, stejar, plop și alte rase folosite, uneori suprafața dulapurilor este furniruit. Accesoriile ar trebui să fie, de asemenea, clasice, adesea preferă mânere artificială și dispozitive de fixare.

Classic este o investiție bună în viitor, pentru că nu își va pierde relevanța și nu va pierde un aspect atractiv.

Mare noroc, dacă există o fereastră în dressing, pentru că poate fi drapată frumos. Pentru perdele utilizate organza, model de mătase, satin - textile clasice. Acesta va fi bine combinat covor modelat pe podea.

Desigur, vestiarul clasic ar trebui să fie frumos mobilat. Cea mai ușoară opțiune este o pereche de scaune ușoare, o masă de cafea și o lampă de podea. Scaunele pot fi înlocuite cu o bancă alungită cu o suprafață matlasată.

În cazul în care proprietarul dressing-ului este o femeie, asigurați-vă că aveți grijă de prezența unei mese de toaletă și a unui scaun căptușit, potrivite cu restul mobilei tapitate.

pod

Acest stil este acum la vârful popularității. Dacă vă hotărâți să-i dați preferință, pentru proiectarea zidurilor, utilizați zidăria, tencuielile sau purtați-le doar într-o lumină neîncetată.

Avantajul mansardei este că neregularitățile pereților, rugozitatea și alte neajunsuri se transformă, dacă nu în demnitate, atunci cu siguranță nu strică interiorul și arata organic.

Ei bine, dacă podeaua este din lemn, dar, de asemenea, se potrivesc laminat, cu efect de imbatranire.

Rafturile metalice, completate cu lemn sau sticlă, sunt potrivite pentru umplere. Puteți să experimentați pe cont propriu, aveți libertate completă pentru creativitate. De exemplu, rafturile de țevi în combinație cu rafturi și coșuri de plasă vor fi o soluție excelentă.

Asigurați-vă că nu există nimic în plus în sală - va fi suficient să aveți scaune de piele uzată și o lampă metalică.

Provence

Acest stil rustic este renumit pentru simplitatea și ușurința sa, fiind dominat de culori și nuanțe luminoase care sunt donate de natură - cremă, lavandă, teracotă, gri deschis, albastru moale, nisip.

Decorul peretelui ar trebui să fie antic, poate fi tapet cu un model floral sau ipsos cu elemente de decupaj, care va fi, de asemenea, duplicat pe mobilier.

Umplerea camerei trebuie făcută din lemn natural.Vor exista sisteme de garderobă foarte utile, care, dacă se dorește, pot fi împrejmuite cu un ecran cu o imprimare florală mică - Provence salută o abundență de textile.

Asigurați-vă că instalați un piept elegant de sertare cu numeroase sertare, completate de fier forjat hardware. Nu uitați de masa de toaletă, realizată în același stil. În apropiere puteți instala un scaun din lemn sculptat cu o pernă moale pe ea.

scandinav

Camera de dressing în stil scandinav - nu este practic nimic extra, un fel de minimalism confortabil. Caracteristicile sale principale sunt o mulțime de rafturi albe, luminoase, cutii și rafturi perfect organizate cu haine.

O condiție prealabilă - prezența oalelor de flori, pentru că fără verde este pur și simplu imposibil de făcut.

Ca și în cazul unui mansardă, nu ar trebui să existe nimic în plus. Va fi suficient să aveți o oglindă mare și câteva imagini simple în cadre îngrijite.

Opțiuni de cazare

Sala de gardă poate ocupa atât camera cât și o mică parte a spațiului din apartament.

Dacă vă decideți să luați o cameră separată în camera obișnuită "Hrușciov", o puteți aranja pe balcon, pe loggia sau în camera de depozitare.

Într-un apartament cu o cameră, de regulă, există un spațiu foarte mic, astfel încât vestiarul trebuie să fie cât mai compact și mai funcțional posibil. Adesea este plasat într-o nișă sau în spatele capului și, deși nu poate fi numit o cameră cu drepturi depline, prezența rafturilor deschise este mult mai convenabilă decât dulapul, pentru că toate lucrurile sunt în vizorul tău.

Într-o casă privată pentru a găzdui un dressing sunt multe opțiuni suplimentare. În cazul în care casa este de două etaje, acesta poate fi amplasat convenabil sub scări. Desigur, este bine dacă aveți posibilitatea să alocați o cameră separată și, dacă nu, o soluție bună ar fi să mergeți între baie și dormitor, hol sau cameră de zi.

Amintiți-vă că principalele criterii atunci când alegeți cazare sunt zona din apartamentul sau casa dvs., numărul de persoane care vor folosi vestiarul și stilul dvs. de interior ales.

Dulap ca alternativă

Sub vestiar este necesar să se aloce suficient spațiu, care, din păcate, nu este în fiecare apartament. O alternativă poate servi ca garderobă, care a priori ocupă mai puțin spațiu.

Poate fi montat chiar și într-un coridor îngust și lung sau selectați un colț în cameră.Arată elegant și estetic și, datorită fațadei sale frumoase, se poate transforma într-o decorație interioară reală.

Sfaturi pentru alegere

După cum puteți vedea, varietatea de vestiare este imensă. Având în vedere cele mai multe dintre posibilele modificări și materiale, în cele din urmă merită luate în considerare câteva dintre cele mai populare branduri, printre care puteți alege unul care vă convine cel mai bine.

Dulapuri suedeze - Elfa și Ikea sunt foarte solicitate. Primul este strămoșul tuturor sistemelor de plasă, până la uscătorul pentru feluri de mâncare. Este un set de plase și coșuri care sunt atașate la bază. Ele sunt foarte convenabile și ușor de asamblat, dar din moment ce marca este elită, nu toată lumea își poate permite acest lucru.

O alternativă poate fi marca rusă "Aristo", care este un analog complet al "Elfilor". Acestea sunt realizate la o singură fabrică, dar sistemul rusesc este ușor modificat, ținând cont de aspectul locuințelor interne, ceea ce reprezintă doar un plus.

Sistemele de garderobă "IKEA" nu este mai puțin populară. Ele au funcționalități ridicate și capabilități excelente de aspect care vă permit să adaptați sistemul la orice cameră.Poate fi suplimentat și cu accesorii ale aceluiași brand, care au primit, ca rezultat, un interior modern și elegant.

Nu uitați de cabinele italiene, care sunt asociate la nivel mondial cu fiabilitate și calitate înaltă. În mod tradițional, ele sunt considerate elite și scumpe, totuși, printre gama largă de producători puteți găsi opțiuni frumoase pentru segmentul economic.

De exemplu, Fabrica Poliform este foarte populară, care oferă sisteme ideale de garderobă, a căror umplere constă în module aproape imperceptibile pe un cadru metalic. O caracteristică distinctivă este opțiunile de configurare cu patru uși care se potrivesc camerei cu orice aspect.

Cu o abordare corectă, sala de gimnastică va deveni întruchiparea confortului, frumuseții și gustului impecabil, făcând fitingurile la modă cât se poate de confortabile.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor