Uși spre vestiar

 Uși spre vestiar

Usile pentru dressing sunt partea din fata a unui spatiu de depozitare convenabil si practic. Și în timp ce sala de gardă în sine îndeplinește funcția de depozitare, ușile nu numai ascunde conținutul său de ochii curios și de a proteja de praf, dar, de asemenea, joacă rolul de un element decorativ în interior.

Tipuri de sisteme și mecanisme

Sala de gardă poate fi o cameră separată sau o construcție încorporată, izolată de ușă. În același timp, există mai multe tipuri de uși: leagăn, alunecare, glisoare și acordeon ușă.

Aceste tipuri sunt considerate tradiționale, dar există alternative, cum ar fi perdele sau perdele de plastic.

leagăn

Ușile de ușă, pereții sau chiffonierul, care se deschid pe ele însele, aparțin leagănului. Același tip de ușă poate fi găsit în sală, dacă dimensiunile sale sunt mici. În cazul în care lățimea fațadei depășește mai mulți metri, este mai bine să le înlocuiți cu o glisantă sau acordeon, deoarece greutatea totală a structurii va fi prea grea. Aceasta, la rândul său, va afecta durata de viață a balamalelor ușii.

De regulă, în cazul încărcăturilor grele, acestea poartă mai multe ori mai repede, iar în cazul încărcărilor normale, structurile leagăn sunt destul de fiabile și durabile. Durata lor de viață poate fi de câteva decenii.

În plus față de o durată lungă de viață, se disting prin aproape fără zgomot. Uneori buclele încep să scârțâie, dar această problemă este ușor de rezolvat prin aplicarea unui lubrifiant.

Alegerea ușilor de acest tip, ar trebui să luați în considerare un lucru important - ei necesită spațiu liber în cameră pentru a se deschide. Acest lucru devine adesea o problemă pentru camerele cu dimensiuni reduse sau pentru planificarea nestandardă.

alunecare

Practica demonstrează că structurile de alunecare sau alunecare sunt mai eficiente în exploatare decât cele leagăn.

Principiul de funcționare al mecanismului de alunecare este similar cu mecanismul de ușă al dulapului. Se compune din trei role cu anvelope din cauciuc moale, care sunt montate pe rulmenți cu bile și o rolă de primăvară. Acest lucru face ca cursa să fie netedă și silențioasă. Funcționează pe principiul șinelor de ghidare, adică, clamele se deplasează datorită rolelor speciale din interiorul profilului de oțel sau aluminiu.

Profilul de oțel cântărește din ce în ce mai puțin plăcut din punct de vedere estetic, dar, în același timp, mulți producători îl preferă datorită mai multor avantaje:

 • El este mai puternic, și cu o grosime de 5 mm permite producerea unor cadre largi de ușă, care, în general, îmbunătățește fiabilitatea și rigiditatea structurii.
 • Profilul de oțel nu are restricții de greutate.astfel încât este posibilă utilizarea atât a sticlei grele cât și a lemnului natural pentru fabricarea ușilor.
 • Costul său este semnificativ mai mic decât aluminiu.

Profilul din aluminiu este mai ușor, mai frumos și mai fiabil. Forța sa este asigurată de prezența așa-numitelor "rigidizări", dar acestea nu sunt suficiente pentru a menține o greutate mare. Sarcina maximă admisă - 70-80 kg.

Modurile de deschidere a ușilor glisante sunt variabile: pânzele potse deplasează de-a lungul pereților dressingului, pot fi scoase cu aproape un sfert de metru, apoi se întind pe lateral, și se așează în colțurile colțurilor.

Tipuri de mecanisme de alunecare:

 • Penian. Particularitatea lor este că, la deschidere, foile de ușă se încadrează în caneluri speciale din interiorul peretelui. Acest lucru este convenabil pentru a economisi spațiu și cu echipamentele sub vestiar de nișe mici.
 • Coupe sau mobil. Părțile mobile ale fațadei sunt fixate pe ghidaje de-a lungul cărora pot fi deplasate în orice direcție. În timpul deschiderii și închiderii ușii, pânza se "încurcă" reciproc. Ușa compartimentului are un dezavantaj - este imposibil să deschideți dressing-ul. Una dintre secțiuni va fi întotdeauna protejată de ușă.
 • Techno. Acesta este un fel de mecanism care implică numai montarea superioară în absența ghidurilor inferioare.
 • Raza. Pereții radiali sau radiali ai dressingului sunt modele elegante și moderne, reprezentând o alternativă demnă de formele directe. Ele se disting printr-o fatada curbata, datorita careia usile arata interesante si neobisnuite. Dar în fabricarea mecanismelor de rază complicate de designprin urmare, creșterea costurilor.

pliere

Tipuri de mecanisme de pliere:

 • Book. Numele vorbește de la sine. Fiecare clapetă nu se deplasează doar în lateral, ci se îndoaie și pe jumătate pe principiul ecranelor de îmbrăcare, obișnuit în est. Prin urmare, al doilea nume al acestor usi - pliere.
 • Muzicuță. Principiul de funcționare este același cu cel al ușii, numai panourile sunt mai subțiri și mai înguste și sunt pliate în acordeon 3, 4 sau de mai multe ori.

rotativ

 • Roto. Vedere neobișnuită a ușii, situată în centrul mecanismului pivotant. Adică, ele pot fi deschise spre interior și spre exterior, la stânga și la dreapta. Aceste usi necesită un spațiu mai mic în interiorul vestiar și în fața fațadei sale, deoarece atunci când sunt deschise, ele se aseamănă cu ușile leagăn înguste.

Opțiuni alternative în locul ușii

jaluzele

Preferând această opțiune, este important să se cântărească argumentele pro și contra.

Aspectele pozitive ale utilizării analogilor textile sunt:

 • abilitatea de a schimba zonarea camerei. Doar aruncarea cortinei, este ușor să crească suprafața camerei cu câțiva metri pătrați;
 • variabilitatea designului este un alt avantaj al perdelelor textile, deoarece schimbarea lor este mult mai ușoară decât ușile;
 • accent decorativ. Folosirea de textile vă permite să bateți orice design de cameră într-un mod original și neobișnuit;
 • confort suplimentar. Materialul de țesătură înmoaie liniile stricte ale situației, făcându-l mai confortabil și mai aerisit.

dezavantaje:

 • proceduri normale de igienă. Chiar și cea mai întunecată și cea mai neacoperită țesătură necesită spălare frecventă, deoarece praful și microbii se acumulează pe ea. Aceasta, la rândul său, conduce la faptul că materialul își pierde rapid aspectul prezentabil;
 • rezistența la uzură a textilelor mult mai puțin decât lemn, plastic și alte materiale;
 • funcționalitate minimă. În vestiar ai nevoie de o oglindă și, cel mai adesea, se află pe ușă. Perdelele exclud această posibilitate;
 • perdelele nu protejează vestiarul de la vizitele de animale de companie și copii mici.

orb

Ușile de ușă sunt un bun substitut pentru lenjeria masivă. Ele arata mai interesant si vizual "descarca" spatiul suprafetelor uniforme si dense din camera. Datorită caracteristicilor sale estetice, ușile răsucite în vestimentație își ascund conținutul de ochii curioși și oferă ventilație în interiorul secțiunilor. Praful și mirosul de lucruri "învechite" nu vor fi garantate.

Ușile de acest tip pot fi reprezentate în toate tipurile de mecanisme swing și alunecare, cu excepția razei. Panourile pot fi selectate atât pe orizontală cât și pe verticală. În producția de structuri utilizate toate tipurile de materiale pentru panouri de ușă: sticlă, lemn, panouri MDF.

Usi din sticla

Primirea numelui sa datorat caracteristicilor de design: foaia de ușă constă din șine înguste înguste, aranjate orizontal. Reiki atașat la întregul cadru. Unghiul de înclinare poate fi modificat în funcție de dorință, ceea ce va schimba lățimea spațiului dintre ele.

Avantajele ușilor cu grătare:

 • Abilitatea de a alege orice tip de mecanism: leagăn, pliere, alunecare.
 • Bună circulație a aerului pentru depozitarea corespunzătoare.
 • Decorarea interiorului modern.
 • Luminozitate vizuală și aerisire a structurii.
 • Rezistență maximă la uzură.

Dezavantajele includ nevoia de a șterge adesea praful depus în spațiul dintre șipci. De asemenea, pe ușile cu grătare și louvered nu există oglindă.

orb

Ușile ascunse sunt o construcție care este instalată la același nivel cu peretele pe balamale secrete și decorată sub înconjurăspațiu. Cel mai adesea - sub culoarea pereților sau a designului tapetului, dar puteți deghiza și o oglindă. Mânerele de pe ușile secrete sunt, de asemenea, la fel de inconsecvente.

Usile invizibile din vestiar pot fi de două tipuri: leagăn și penny. În același timp, banii vor fi alocați mai mult, deoarece mecanismul de alunecare este mai greu de ascuns.

Alegerea ușilor secrete va asigura armonie în spațiu, făcând-o vizual mai liberă și mai spațioasă.

Rolling

Designul ușilor de rulare constă dintr-un arbore special pe care se înfășoară pânza, un mecanism de lanț sau de primăvară și chiar pânza.

Pentru un dressing, un sistem de role cu ghiduri și un bar pentru a prelungi pânza este cel mai potrivit. Această ușă se deschide și se închide în sus și în jos. Înălțimea poate fi ajustată.

Pentru a proteja conținutul de dressing este adesea folosit tesatura "blackout", care nu transmite lumina.

materiale

 • Cele mai accesibile și comune în producția de foi de ușă sunt realizate din PAL laminat și MDF. Ele se disting prin simplitate, calitate, durabilitate, dar nu foarte variabile în design.
 • Sunt oferite mult mai multe oportunități de a procesa și traduce ideile originale prin lucrul cu lemn natural.. Acest material va fi mult mai scump, greutatea totala a structurii va fi de multe ori mai mult, dar in acelasi timp este cea mai ecologica, estetica si durabila. Folosind lemnul, poți să faci ușile de orice configurație, de la pânza solidă la jaluzele și să aplici un design interesant.
 • Plexiglasul este un material popular.. Cu suprafețele sale considerabile de sticlă, se adaugă ușurința și transparența camerei, făcând-o mai puțin încărcată și surdă. Tehnologiile moderne permit utilizarea unor tipuri sigure de sticlă, care nu se sparg în fragmente dacă integritatea plăcii este perturbată, dar rămâne în interiorul unui film puternic.
 • Ochelarii de oglindă merg împreună cu sticla.

Oglinda - un atribut necesar pentru un dressing. Poate fi folosit ca un întreg și fragmentar. De exemplu, ca o inserție în ușa sau în una din ușile compartimentului.

 • Opțiunea bugetară și multifuncțională este plastică. Este ușor de procesat, are orice formă, păstrează un aspect excelent pentru o lungă perioadă de timp, este durabil, protejează în mod sigur conținutul dressingului. Structurile plastice sunt ușoare, astfel încât acestea sunt combinate cu succes cu un profil de aluminiu.
 • Printre materialele neobișnuite care merită notate textilele. Poate fi de densitate diferită, culori diferite și grade diferite de naturalitate. Ca ușa la vestiar este mai bine să folosiți țesături dense grele, care se scot frumos și protejează lucrurile de praf.

Bamboo, piele și ratan sunt folosite ca materiale naturale în producția de uși.

Cum puteți instala uși glisante, vedeți mai multe în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor