Cum să dați echipamentul unui dressing?

Cum să dați echipamentul unui dressing?

Fiecare femeie visează la un dressing confortabil și spațios în apartament. Într-o astfel de cameră puteți să vă păstrați toate hainele, pantofii și accesoriile. Contrar credinței populare, nu numai profesioniștii, ci și începătorii pot dota o astfel de cameră.

Caracteristicile aranjamentului

Într-o sală practică, fiecare colț trebuie folosit în mod eficient. Inițial, trebuie să decideți câte lucruri veți depozita într-o astfel de cameră. După aceea, puteți calcula mai exact dimensiunile rafturilor și nișelor.

Organizarea spațiului, împărțirea condiționată a acestuia în mai multe zone pentru a se potrivi lucrurilor, în funcție de frecvența utilizării acestora.

Pentru a umple camera, trebuie să vă referiți la următoarele sisteme de depozitare pentru haine și încălțăminte:

 • Sistemul de plasă (celulară) constă dintr-o șină transportată atașată la perete și rafturi, sertare și compartimente montate pe acesta. Popularitatea unor astfel de opțiuni datorită dinamismului lor. Toate elementele funcționale din ele pot fi rearanjate în alte locuri sau completate cu ceva nou.

Sistemele cu ochiuri se potrivesc cu ușurință în orice cameră. Poate fi spațioasă și cameră foarte mică. Adesea, astfel de cazuri sunt echipate cu dulapuri, dulapuri sau dulapuri de dimensiuni mari.

 • Pentru a crea o sală de coafură atractivă și originală, puteți folosi sistemul celular, decorat cu lemn natural. Aceste exemplare sunt multifuncționale, practice și incredibil de frumoase.
 • O opțiune mai ieftină este construcția de plăci aglomerate. Acesta aparține categoriei de buget și este creat literalmente pentru cei care doresc să aranjeze un dressing frumos, fără a cheltui o mulțime de bani. Cutiile și rafturile de astfel de materiale în condițiile cabinetelor arata foarte armonioase și proaspete, dar în caracteristicile lor practice sunt inferioare sistemelor celulare.În formarea unor astfel de structuri este necesar să se țină seama de locațiile tuturor obiectelor din încăpere, deoarece va fi dificil să se facă schimbări mai târziu.

Pentru depozitarea mai convenabilă a lucrurilor din cameră, puteți instala rafturi, tije, umerase, cârlige și coșuri. Cu ajutorul unor astfel de piese puteți amplasa echipamentele și accesoriile cât mai precis și cât mai practic posibil.

 • Designul plăcut are sisteme de stocare a cadrelor. Ele se disting prin fiabilitate și practică. În ele piese de rulment sunt rafturi de metal, care se sprijină pe podea și tavan. Aceste opțiuni arată foarte bine în tandem cu rafturile din lemn. Construcția cadrelor este ușor dezasamblată și asamblată din nou.

Când compuneți un design atractiv al unui dressing, luați în considerare nu numai funcționalitatea, ci și performanța sa externă. Recent, coșurile decorative și rafturile din lemn, completate cu detalii de țesături sau compoziții de paie, au devenit foarte populare.

În camerele de dimensiuni mari ale dulapurilor, puteți aranja nu numai haine, pantofi și accesorii, ci și diverse articole de uz casnic. Acesta poate fi un fier, aspirator sau masă de călcat.Se recomandă alocarea pentru acestea a unei zone separate.

Tipuri de garderobă

Dulapurile camerelor diferă unele de celelalte în ceea ce privește aspectul. Luați în considerare cele mai frecvente opțiuni.

 • Dulapurile de intrare în colț pot fi instalate în interior fără a ocupa o suprafață mare. Chiar și într-o cameră mică, puteți alege un loc pentru un design similar. Trebuie să distribuiți mai întâi articole pe zona rămasă și să decideți unde va fi localizat mobilierul.
 • Pentru zonele spațioase se aplică opțiuni liniare. Designerii spun că o astfel de dressing este ideală pentru o cameră a cărei dimensiune este de 3 x 1,5 m. Un astfel de aspect vă permite să plasați lucrurile de-a lungul unui perete. Unii oameni se întorc într-un alt mod: pun umerasele și rafturile de-a lungul celor două pereți unul față de celălalt.
 • Pentru un dormitor, cea mai bună opțiune ar fi un design asemănător g-ului. Pentru ea, nu este necesar să alocăm o cameră separată. Puteți alege pentru acest design doi pereți în colț fără fereastră. Dimensiunile acestei opțiuni depind de zona liberă.

În designul în formă de "l", nu poți crea rafturi deschise. Dacă acest design este localizat în camera de zi sau în dormitor, atunci este mai bine să acordați preferință exemplarelor închise, deoarece acestea vor părea mai plăcute din punct de vedere estetic.

 • Pentru o zonă alungită, o cameră de dressing în formă de u va fi soluția perfectă. Dacă doriți să faceți această construcție o continuare a camerei, atunci ea va părea izolată, deoarece are trei pereți.

Pentru o zonă alungită, o cameră de dressing în formă de u va fi soluția perfectă. Dacă doriți să faceți această construcție o continuare a camerei, atunci ea va părea izolată, deoarece are trei pereți.

Zonarea spațiului

Se recomandă împărțirea oricărui dressing în zone, indiferent de zona sa. Acest lucru este necesar pentru o organizare mai competentă și mai convenabilă a spațiului.

 1. Zona inferioară poate fi luată sub depozitarea lucrurilor care nu sunt folosite foarte des. Este mai bine să puneți acolo sertare pentru lenjerie de pat și alte lucruri mici. Adesea în această zonă păstrați pantofii. Pentru astfel de scopuri, este mai bine să se facă rafturi înalte, astfel încât cizmele femeilor să fie păstrate pe ele fără să se răsucească.
 2. Zona de mijloc ar trebui alocată pentru cele mai utilizate lucruri. Aici puteți instala tije, umerase, rafturi etc. În zonele mari, puteți pune un mecanism de ridicare cu umerase, dar va fi destul de scump. Astfel de modele nu rezistă greutăților mari.Este mai bine să dați rafturi și sertare la nivelul ochilor, astfel încât să puteți vedea conținutul lor. În zona din mijloc există un loc pentru cârlige. Ele sunt utile pentru depozitarea temporară a hainelor (de exemplu, la momentul schimbării).
 3. Zona superioară este destinată stocării lucrurilor pe care nu le folosiți temporar. Acestea pot fi pălării, pălării, etc. Cel mai adesea, o astfel de zonă este instalată sub tavan și poate fi atinsă cu ajutorul unei scări.

Uși și iluminat

Dacă este rezervată o cameră separată pentru dressing, trebuie să fie prevăzută cu o ușă. Acestea ar trebui alese pe baza stilului general al camerei:

 • Astăzi cereți ușă cu suprafețe de sticlă. Ele pot fi modele mat, transparent sau decorat. Practic diferite produse cu inserții reflectorizante.
 • Copiile din lemn sau din plastic nu vor arăta mai rău.
 • Modelele ușilor dulapurilor sunt leagăn, alunecoase sau pliabile (acordeon ușă).

Selectarea unei instanțe adecvate depinde de zona liberă, aspectul și preferințele proprietarilor.

Iluminatul joacă un rol important în salon:

 • Adesea, în aceste încăperi există lămpi de plafon, care luminează chiar și cea mai îndepărtată mezanin.
 • Nu este necesară suspendarea pe pereți pentru a ilumina zonele inferioare și mijlocii. Becurile electrice pot fi încorporate în sertare sau instalate în pereți.
 • Pentru lămpile de garderobă cu colțuri cu colțuri, schimbarea unghiului de înclinare și direcționarea luminii către locurile potrivite.
 • Pentru astfel de premise este de a alege opțiunile cu LED-uri. Ele nu se incalzesc si sunt rezistente la foc.
 • Lămpile cu halogen au o lumină puternică, dar sunt foarte calde, deci este mai bine să nu le păstrați aproape de haine.

Umplere internă

În dulap trebuie să fie prezentă bara transversală și umerase:

 • Cel puțin 165 cm spațiu liber trebuie să rămână sub barele înalte. Sunt concepute pentru rochii, impermeabile și haine.
 • Tijele medii sunt potrivite pentru bluze, cămăși și jachete. Lungimea optimă a acestei opțiuni este de 80-100 cm.

Pantograful se numește o bară retractabilă specială, care poate fi coborâtă mai jos sau ridicată până la nivelurile superioare ale structurii. Un astfel de lucru este perfect pentru a ascunde lucruri ne-sezoniere.

 • Femeile brunetă sunt pliabile și retractabile. Ei au nevoie de un spațiu liber în înălțime de cel puțin 60 cm.
 • Dulapurile cu role sunt necesare pentru lucruri care ar trebui protejate de praf.În secțiuni mici pentru lucruri mici există divizoare, astfel încât conținutul lor să nu se amestece.

Sertarele pot fi complet sau parțial extinse folosind un buton sau împingere. Multe modele au închizători.

 • Rafturile din dulap sunt, de asemenea, statice sau retractabile. Lățimea lor nu trebuie să depășească 30 cm. Copiile de la 60 cm ar trebui instalate în mezanine. Sunt potrivite pentru depozitarea cutiilor mari și grele.
 • Pentru articole mici și cutie pentru coșuri și coșuri. De regulă, acestea sunt retractabile și au mecanisme cu role. Boxele de plasă sunt suspendate folosind suporturi speciale.
 • Rafturile de pantofi au o panta usoara. Bocancile de vârf sunt agățate de cârlige pentru a menține forma și a împiedica mișcarea.
 • Pentru accesorii (cravate, pălării, eșarfe etc.) există umerase și cârlige. Ele sunt montate pe pereți sau uși.
Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor