Sala mică de garderobă

 Sala mică de garderobă

Chiar dacă locuiți într-un apartament mic, probabil că doriți ca toate hainele să fie așezate în locurile lor și le puteți găsi fără prea mult efort. Designerii recomandă să nu se acorde o atenție deosebită dulapurilor, ci dulapurilor mici care pot găzdui o cantitate incredibilă de lucruri.

Caracteristici și beneficii

Un dressing mic este o alternativă excelentă la dulap, deoarece este confortabil, funcțional, poate găzdui o mulțime de haine și pantofi, datorită dimensiunilor sale compacte se va potrivi chiar și într-un apartament obișnuit. Cel mai important avantaj îl reprezintă, în ciuda faptului că se presupune că "mănâncă" o parte din spațiu, permițându-i să elibereze o cantitate imensă de spațiu în apartament.

Puteți să vă îndepărtați de mobilierul excesiv: un dulap, o noptieră pentru pantofi (sau un suport întreg), un piept de sertare și alte lucruri. În vestiar puteți instala o masă de călcat, care este, de obicei, dificil de loc în apartament astfel încât să nu interfereze.

Dacă proiectați în mod adecvat spațiul și lăsați suficient spațiu, camera de gardă poate fi folosită ca o cameră de amenajare, astfel încât nevoia de oglinzi în cameră va dispărea, de asemenea.

După cum puteți vedea, apartamentul poate deveni mult mai spațios.

Într-o mică sală ergonomică, dacă toate mobilierul are dreptate, este mult mai ușor să găsești hainele de care ai nevoie decât în ​​orice dulap. În acest caz, ea câștigă chiar și dintr-un dressing mare, în care puteți să vă pierdeți puțin.

O cameră mică de garderobă este o soluție excelentă pentru cei care iubesc îmbrăcămintea de calitate a unor branduri renumite și preferă să poarte un lucru cel puțin pentru mai multe sezoane. Spre deosebire de garderobă, fiecare bucată de îmbrăcăminte are un loc strict rezervat pentru ea, prin urmare, o rochie sau o haină bine plasată va păstra un aspect prezentabil pentru o lungă perioadă de timp.

tipuri

 • Colțul gardeorobnaya.Una dintre opțiunile ideale pentru un spațiu mic. Cel mai adesea este un dulap spațios, cu multe compartimente. Datorită acestei forme, la intrare există suficient spațiu liber, care este potrivit pentru îmbrăcare și amenajare.
 • U-formă. Dacă spațiul pe care doriți să-l alocați pentru dressing, are forma unui dreptunghi, atunci acest lucru este ideal. Datorită acestui aranjament al rafturilor, vă recomandăm să vă mutați în interiorul camerei și hainele atârnate de ambele părți vor fi întotdeauna vizibile.
 • Într-o singură linie. Aceasta este o opțiune pentru cei care au foarte puțin spațiu pentru un dressing. Deci poți converti cămară. Acesta diferă de versiunea anterioară prin faptul că rafturile nu sunt situate pe ambele părți, ci numai pe una. Seamănă cu un dulap fără ușile glisante.
 • Integrat. Opțiunea cea mai populară, deoarece este foarte compactă. Nu există spațiu între tavan și podea, fără goluri între colțuri. Singurul său dezavantaj - atunci când vă mutați este puțin probabil să demontați /

dimensiuni

Mai întâi trebuie să decideți asupra lățimii viitoarei vestiare. Dacă doriți să folosiți o bară longitudinală, lățimea trebuie să fie de cel puțin 65 cm - aceasta este lățimea umerilor. Dacă sunteți proprietarul unei mari dimensiuni de haine, este posibil să aveți nevoie de umerase mai largi. Dacă nu există prea mult spațiu, puteți face umerase, însă dimensiunea minimă a sălii de dressing ar trebui să fie de cel puțin 35-40 cm, altfel nu veți putea pune pantofii.

Pentru a face față lungimii minime a dressingului, trebuie să puneți împreună lungimea tuturor dulapurilor și a altor mobilier pe care intenționați să le plasați sub un perete.

Capacitatea minimă cubică a vestiarului trebuie să fie de 2 metri pătrați. m - 3 metri pătrați. m, dar dacă preferați aspectul în formă de U, această opțiune va fi pentru tine aproape, dar pentru sala de gardă colț - aceasta este o mare opțiune. Amintiți-vă că aceasta este o cameră standard, dacă doriți să dotați un dulap la mansardă cu un plafon înclinat, veți avea nevoie de două ori mai mult spațiu.

În general, confortabil, chiar dacă un dressing mic, ar trebui să înceapă de la 4 metri pătrați. m. În mod ideal, dacă puteți aloca atât de mult spațiu, atunci în interiorul dvs. puteți amplasa nu numai haine, ci și un loc pentru mobilier compact și aparate de uz casnic.

desen

Din moment ce camerele de cofetărie standard se concentrează pe dimensiuni mari, nu există foarte multe idei pentru aranjarea unor mici sală de cofetărie. Cu toate acestea, cu ingeniozitate corespunzătoare, puteți găsi opțiuni interesante.

Cel mai simplu și mai rapid mod de aranjare pentru o cameră foarte mică este un cuier mobil, care va servi ca dressing. Sub suportul de haină puteți frământa încălțămintea și puneți pungile pe laturi. Aceasta este o opțiune bună pentru cei care au puține lucruri.

Puteți, de asemenea, să păstrați hainele sezoniere în dressing, adică să atârnați pe cele pe care le poartă în acest moment și să ascundeți pe cele irelevante în momentul de față într-un dulap mic sau într-un sertar de sertare.

Unul dintre principalele avantaje ale unui astfel de cuier este compactarea și mobilitatea. Dacă este necesar, acesta poate fi ușor mutat în jurul apartamentului.

 • Dacă apartamentul are o nișă, îl puteți folosi pentru a găzdui un dulap construit. Pasajul poate fi închis cu perdele sau uși glisante.
 • Dacă spațiul este foarte mic, lăsați-l să fie deschis, dar cu o mulțime de rafturi, sertare, umerase și rafturi care pot fi închise. Pentru a face totul armonios, instalați un scaun otoman sau un scaun mic, atârnați o oglindă.
 • Dotarea unei camere de dressing într-un mic dormitor, plasați-o în spatele capului. Câteva paranteze și rafturi sunt potrivite pentru plasarea hainelor care sunt în uzură constantă.

Amintiți-vă că designul vestiar trebuie să se potrivească cu designul camerei. Pentru a nu supraîncărca spațiul, dați preferință unui minimalism elegant.

Umplere internă

Sisteme de stocare

Trebuie să începem prin alegerea sistemului de stocare potrivit, care este împărțit în trei tipuri - cadru metalic, plasă și lemn modular.

Sistemele de aluminiu (metalframe) sunt foarte populare. Ele reprezintă cadrul profilului, complet cu un set de elemente suplimentare și diverse accesorii. Ele sunt deja gata - câteva opțiuni standard de la producătorii bine-cunoscuți și sunt făcute la comandă - în funcție de desene individuale și de dorințele clientului.

Într-un astfel de sistem de garderobă nu există uși, pereți despărțitori și pereți laterali. Dar cadrul în sine poate avea un conținut diferit - rafturi, încărcături, bare, coșuri și multe altele.

Sistemul de ochiuri este în mod obligatoriu atașat la perete, mai precis, bara orizontală cu ghidaje verticale este fixată mai întâi. Direct pe el sunt deja rafturi fixe, rafturi și coșuri de plasă.

O altă opțiune populară este un sistem modular. Dezavantajul său este că este fabricat din lemn sau din PAL, deci mărimea acestuia trebuie gândită în avans, deoarece nu va funcționa pentru ao schimba. Dar este durabil, fiabil, are un aspect clasic și găzduiește multe lucruri.

Puteți cumpăra un sistem modular gata sau efectuați o comandă.

Ventilație și lumină

Lumina corect selectată în sală este foarte importantă, prin urmare alegerea iluminatului trebuie abordată în mod responsabil. Deoarece există un spațiu atât de mic, merită refuzat să montați luminile de plafon, care ocupă mult spațiu și nu oferă suficientă iluminare. Dați preferință reflectorilor care pot fi încorporați în dulapuri - acestea vor crea o iluminare excelentă.

O altă soluție bună - lămpile din podea, situate pe linia de mobilier.

Organizarea unei bune ventilații este, de asemenea, importantă - va permite evitarea formării umidității, a mucegaiului și a aspectului insectelor care iubesc locurile calde și umede. Este bine dacă echipați un sistem de ventilație separat, deși aceasta este o plăcere destul de scumpă pe care nu o poate permite toată lumea.Opțiunea bugetară este un ventilator de evacuare (astfel de dispozitive sunt adesea instalate în băi).

Soluția cea mai optimă este instalarea unui sistem de climatizare cu un filtru antibacterian. Acestea vor elimina aerul și vor îndepărta mirosurile neplăcute, astfel că hainele vor mirosi mereu frumos și proaspăt.

Design interior

Ușile - un element important al unei vestiare mici, nu ocupă mult spațiu. Este mai bine să dați prioritate ușilor pliante, care sunt cele mai compacte. O altă opțiune - ușile coupe care arată foarte plăcut din punct de vedere estetic. Singurul lor dezavantaj - sunt extrem de greu de instalat.

Ambele opțiuni - destul de scumpe, dacă bugetul este limitat, în loc de ușă, puteți utiliza rolete, obloane sau doar o partiție decorativă.

Unul dintre avantajele unui dressing în fața dulapului este că spațiul interior este pe deplin utilizat, de la tavan la podea. Parantezele sunt situate la o înălțime de aproximativ un metru și jumătate, astfel încât hainele să nu tragă pe podea, dar pot fi ușor accesate. Sub ele sunt plasate, de obicei, rafturi pentru depozitarea pantofilor. Acesta poate fi, de asemenea, un piept larg de sertare cu o mulțime de sertare.Ei pot stoca nu numai pantofi, ci și haine care nu corespund sezonului curent.

În partea de sus vor fi rafturi pe care puteți păstra pături, pături, lenjerie de pat, valize și alte lucruri voluminoase care sunt rareori în viața de zi cu zi.

Într-o mică vestiar, unde nu mai există spațiu suplimentar pentru a atârna toate hainele de pe cuier, puteți instala un raft cu mai multe niveluri. Acesta vă va permite să plasați maximum de lucruri atunci când sunt pliate, în timp ce interiorul va arăta elegant și îngrijit.

Când planificați aranjamentul interior, nu uitați de sertarele de închidere în care puteți stoca mănuși, pălării, eșarfe, șosete, lenjerie de corp și așa mai departe. Dotând o cameră de dressing mică, este mai bine să preferați să nu alunecați și să rulați cutiile. Avantajul lor este că lucrurile pe care le stochează sunt întotdeauna vizibile, astfel că găsirea unuia sau a celuilalt nu este dificilă.

Desigur, pentru lenjerie este mai bine să instalați mai multe cutii închise. Pentru a economisi spațiu, trebuie să fie așezat vertical, răsucite în tuburi mici. Utilizați un separator special-organizator, care va păstra toate rufele în ordine.

Cârligele sunt, de asemenea, indispensabile pentru aranjarea unei mici vestiare, deoarece acestea ocupă un minim de spațiu, deoarece sunt pur și simplu atașate la perete și puteți să le atârnați de orice - de la pijamale la pungi sau îmbrăcăminte exterioară. Dacă dulapul dvs. are o mulțime de pantaloni clasic cu săgeți, acestea necesită un depozit special. Instalați o bara specială pentru ei, unde își vor păstra bine forma.

Este recomandabil să cumpărați cutii de pantofi identice care să corespundă culorii vestiarității în culori.

Pentru a nu deschide fiecare cutie în căutarea perechii dorite, ele pot fi semnate frumos.

Puteți stoca diverse lucruri - ochelari de soare, accesorii pentru păr și bijuterii, pot fi în coperți speciale, buzunare sau pot fi așezate pe un suport special, cu multe cârlige și uși de sticlă care pot fi închise.

Unde să locuiți?

Din păcate, într-un apartament obișnuit nu există atât de multe opțiuni în care să puteți plasa un dressing.

În cămară

Depozit - cel mai rapid și mai accesibil mod de a crea un dressing în Hrușciov. Dar, înainte de a începe reamenajarea, este important să vă asigurați că este destul de spațios. Dimensiunea minimă trebuie să fie de 1 x 1,5 metri. În condițiile acestui spațiu limitat, este posibilă dotarea suficientă a sertarelor, rafturilor și umerilor.

Acordați preferință plasării liniare a mobilierului. O astfel de cameră de dressing se va asemăna cu un dulap și puteți alege numărul necesar de rafturi, sertare, cârlige și alte lucruri.

O altă opțiune bună este sistemul de stocare în formă de L, care este potrivit pentru un depozit îngust și lung. Datorită aspectului convenabil, puteți păstra și o placă de călcat și un aspirator în interior, iar hainele necesare vor fi așezate pe peretele îndepărtat. Formatul în formă de U este cel mai spațios, deoarece pereții vor fi implicați minim. Cu toate acestea, este potrivit doar pentru spațiile mari de depozitare, unde există suficient spațiu.

În hol

Dressing în hol - este foarte convenabil, pentru că tot ce aveți nevoie va fi mereu la îndemână înainte de a părăsi casa. În același timp, în lobby-ul va domina întotdeauna ordinea perfectă. În mod separat, puteți avea un loc pentru gospodării. inventar (mopuri, găleți, detergenți și alte lucruri). De asemenea, puteți amplasa contoarele și panoul de control al alarmelor în spatele ușilor pentru a le ascunde de ochii curioși.

De cele mai multe ori, dulapurile mici se fac în holul corespunzător, deoarece în cel mare există un loc unde să se poată deplasa. Prin urmare, rolul de dressing este, de obicei, ales dulap încorporat, care se ocupă de această sarcină. O altă soluție bună este separarea spațiului liber în colț și izolarea acestuia cu partiții. Astfel veți obține un dressing de formă triunghiulară sau pătrată. În același timp, partițiile pot fi alunecoase, ca într-un dulap sau surd - de la tavan la podea, iar în locul pe care îl alegeți va exista o deschidere de intrare.

Cum să o faceți singur?

După cum ați înțeles deja, nu este necesar să construiți o cameră de gardă de la zero, o puteți reda dintr-o cameră de depozitare aglomerată, loggia sau balcon. Echiparea, refuzarea mobilierului de cabinet, care ocupă mult spațiu. Preferă structuri modulare speciale în care nu există pereți suplimentari, dar există dulapuri mobile convenabile. Puteți poziționa bara în centru și pe părțile laterale - rafturile, care pot fi parțial echipate cu sertare și coșuri de răchită.

Nu uitați să lăsați puțin spațiu la intrare - pentru a vă putea deplasa cu ușurință în camera de garderobă.Oglindă mare, astfel încât să nu ocupă spațiu prețios, atașați la ușă.

Din plăci de gips (plăci din PAL sau MDF)

Cu anumite abilități, este ușor să montați o construcție de gips-carton:

 • Tăiați profilul în elementele de dimensiunea de care aveți nevoie folosind foarfece speciale. Mai întâi trebuie să faceți măsurători și să elaborați un plan pentru viitorul proiect.
 • Pentru a lucra, aveți nevoie de o șurubelniță și de șuruburi. Instalați profilul podelei, apoi instalați structurile de perete și tavan. Faceți totul cât mai atent posibil, altfel puteți ruina acoperirea pereților.
 • Când cadrul profilului este gata, trebuie să faceți o placare în două straturi a plăcilor de ipsos, între care trebuie așezate foi de izolație. De asemenea, în acest spațiu pot fi plasate cabluri.
 • Finalizați zidurile finisate, apoi treceți la rafinarea lor. Cea mai ușoară și mai rapidă modalitate de a decora este tapetarea, puteți utiliza panouri decorative din lemn, care arată mai impresionant și mai pozitive.

Experții recomandă doar să picteze pereții, totuși, pentru aceasta aveți nevoie pentru a efectua o chitul temeinic și lustruire, astfel încât acestea să fie perfect netede.

 • Cel mai bine este să puneți dale pe podea, dacă doriți, puteți folosi linoleum, covor sau parchet. Acoperirea ar trebui să fie de așa natură încât era plăcut să stai pe ea cu picioarele goale. În același timp, va necesita o curățare constantă, iar covorul, în acest caz, nu este cea mai bună soluție.
13 fotografie

Este de dorit ca decorarea pereților și podelei să coincidă cu designul camerei în care este amplasată.

 • În cele din urmă, va rămâne să instalați uși glisante și să dotați o cameră de garderobă în interior.

Dulap pentru dulap

Un exemplu minunat de mini dressing care ocupă puțin spațiu. Cadrul și rafturile trebuie să fie alese astfel încât să se potrivească cu culoarea pereților, astfel încât să nu se evidențieze din fundal.

 • În primul rând, cadrul este realizat din profile care sunt atașate la perete. Rafturile în sine pot fi din lemn sau laminat de culoare închisă.
 • Este mai bine să faceți rafturi pentru încălțăminte cu ochiuri, astfel încât murdăria de pe stradă să nu se acumuleze pe ele. Ele sunt atașate la barele metalice.
 • Tijele pentru umerase sunt, de asemenea, atașate la barele metalice. Aici ar trebui să fie remarcat faptul că acestea sunt destul de scumpe, dar dacă sunteți de planificare de construcție buget, există o oportunitate de a salva. Folosiți doar bucăți de bare, al căror diametru nu este mai mic de 0,6 cm.
 • Dacă au un aspect nereprezentat, decorați-le cu tuburi speciale destinate izolației electrice. Diametrul lor trebuie să fie mai mare decât bara. Pentru contracția tubului, acesta este încălzit de un uscător de clădiri.
 • Pentru rafturi, puteți utiliza laminatul obișnuit ieftin, care poate fi prelungit prin conectarea mai multor plăci împreună.

Instrucțiuni video privind crearea unui mini dressing în următorul videoclip.

Conținutul intern al aproape tuturor camerelor de dressing va fi același. Zona inferioară este utilizată pentru depozitarea pantofilor și umbrelelor. Puteți, de asemenea, să instalați paranteze pe care să închideți pantalonii. Zona de mijloc este atribuită barelor și sertarelor în care sunt depozitate toate hainele - tricouri, rochii, jachete. Lenjeria de corp dispusă în cutii speciale cu separatoare. Zona superioară este rezervată pentru pălării, pungi și valize.

Aranjarea unui dressing este un proces interesant și fascinant, mai ales dacă aveți o mulțime de haine. Îți poți realiza cele mai îndrăznețe idei, construind vestiarul visurilor tale!

9 fotografie
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor